AaB TV: Blåbjerg eller Børsting?

1. december 2017 kl. 17:35 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

AaB jagter hattrick

1. december 2017 kl. 13:46 af Brian Andersen

Blandt andet de seneste udesejre mod FC Helsingør og Hobro I.K. har betydet, at AaB henover sine seneste ti Superligakampe har skaffet 17 point, hvilket er tredjebedst i perioden og i Alka Superligaen kun overgået af Brøndby I.F. og FC Midtjylland.

Om det forestående opgør mod Lyngby Boldklub udtaler AaB-cheftræner Morten Wieghorst:

- Vi er ærgerrige og sultne, og vores fokus er udelukkende at præstere optimalt, så vi kan vinde i morgen, hvilket vi helt klart går efter.

- Det var en tæt kamp (3-1 til AaB, red.), da vi mødtes i Aalborg for et par måneder siden, og Lyngby er et hold af gode boldspillere, der senest leverede stærke 65 minutter mod FC København, konstaterer Morten Wieghorst.

- Lyngby magter at spille mod et etableret forsvar, men deres helt store styrke er primært deres omstillinger, hvor de via kompakthed og fart samt snilde fra særligt Mikkel Rygaard er dygtige til at få sat tingene rigtigt sammen, siger Morten Wieghorst, der efter fredagens træningspas har udtaget følgende 19 navne:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 14 Pavol Safranko, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 28 Yann Rolim, 32 Kasper Pedersen, 33 Bardhec Bytyqi og 40 Tamati Williams.

Ukampdygtige hos AaB er Jakub Sylvestr, Kristoffer Pallesen, Magnus Christensen, Marco Ramkilde og Michael Lansing.

Tags på denne nyhed

Vind flotte præmier i AaB’s skrabejulekalender

1. december 2017 kl. 09:57

Julemåneden bliver i år markeret med et sjovt online-skrabespil, hvor vi hver dag til og med 24. december udlodder 20 billetter til en hjemmekamp på Aalborg Portland Park i foråret.

Du kan prøve lykken én gang hver dag, og skulle du ikke være blandt de heldige vindere, får du alligevel et lod med i den ugentlige lodtrækning om en flot adventspakke bestående af:

  • 1 Håndsrækningstrøje
  • Football Manager 2018
  • Kampbrugt signeret fodbold
  • Bogen ”Superligaen i 25” år fra Alka

Hver adventssøndag kl. 12.00 finder vi en ny vinder af en præmiepakke.

 

Vidste du om Lyngby Boldklub og AaB…

30. november 2017 kl. 12:05 af Brian Andersen

- at den forestående duel er Alka Superligakamp nummer 52 mellem Lyngby Boldklub og AaB. Statistikken siger 21 sejre til AaB, 14 uafgjorte og 16 nederlag samt en målscore på 81-58 i AaB’s favør.

- at AaB har tabt de to seneste Alka Superligakampe mod Lyngby Boldklub på Lyngby Stadion. Det er imidlertid aldrig blevet til tre nederlag i træk for AaB mod Lyngby Boldklub, hverken på Lyngby Stadion eller helt generelt i Alka Superligaen.

- at klubberne senest mødte hinanden 24. september 2017, hvor AaB på Aalborg Portland Park sejrede 3-1 efter scoringer af Pavol Safranko, Jakob Ahlmann og Magnus Christensen.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Pavol Safranko (1 mål), Jakob Ahlmann (1) og Magnus Christensen (1) også Rasmus Würtz (1 mål) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod Lyngby Boldklub.

- at der nærmest er garanti for tre eller nul point, når Lyngby Boldklub og AaB mødes i Alka Superligaen. Således er ingen af kampene siden marts 2001 endt uafgjort, hvilket har resulteret i 13 sejre til AaB og tre sejre til Lyngby Boldklub.

- at ud af de 51 tidligere indbyrdes Alka Superligakampe har AaB scoret først i 21 tilfælde, hvilket har resulteret i 16 sejre, tre uafgjorte og to nederlag. Omvendt har Lyngby Boldklub scoret kampens første mål i 26 tilfælde, hvilket har givet AaB fem sejre, syv uafgjorte og 14 nederlag.

- at AaB har vundet de to seneste Alka Superliga-udekampe, og at med en sejr over Lyngby Boldklub vil AaB tage tre udesejre i træk i Alka Superligaen for første gang siden april-maj 2014. Hvis en eventuel sejr bliver på 1-0, vil det være første gang nogensinde, at AaB vinder 1-0 i tre DM-udekampe i træk.

- at AaB er uden nederlag i de seneste fem Alka Superliga-udekampe afviklet på en lørdag, hvoraf den seneste endte med sejr. Faktisk har AaB kun tabt én ud af de 12 seneste lørdags-udekampe i Alka Superligaen (5V-6U-1T).

- at AaB ikke har fået udvist en spiller i nogen af de 53 seneste Alka Superligakampe svarende til perioden siden maj 2016. Det er ikke blot den længstvarende periode uden udvisninger blandt de 14 Alka Superligaklubber, men AaB er også den eneste Alka Superligaklub i indeværende sæson uden udvisninger, hvor topscoreren er Lyngby Boldklub med fire udvisninger.

- at Lyngby Boldklub har Alka Superligaens dårligste forsvar i indeværende sæson, hvor modstanderne har scoret 37 mål. Omvendt er AaB’s angreb blandt Alka Superligaens tre mindst scorende med blot 15 scoringer, men den eneste kamp hidtil med tre scoringer faldt netop mod… Lyngby Boldklub.

- at AaB og Lyngby Boldklub også i 2007 mødtes på datoen 2. december, dog i Aalborg, hvor kampen endte med det noget usædvanlige resultat 5-3 til AaB, der efter knap 40 minutter var bagud 0-3. De otte mål er samtidig rekord for DM-kampe mellem de to klubber. Dengang scorede Andreas Johansson, Thomas Enevoldsen, Rade Prica og to gange Jeppe Curth målene for AaB.

- AaB ikke ligefrem har for vane at tage point med hjem fra Alka Superliga-udekampe afviklet i december måned. De ti forrige tilfælde er endt med seks nederlag, to uafgjorte og to sejre; sidstnævnte dog senest i 2008.

- at AaB senest var i aktion på datoen 2. december, da det i 2013 sluttede 2-2 på udebane mod Esbjerg efter en AaB-træffer af Kasper Kusk og et selvmål.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Fire mål af Mikkel Kaufmann i U/17-sejr

30. november 2017 kl. 10:22 af Rasmus Estrup

AaB's U/17-ligahold fik, hvad holdet kom efter, da nordjyderne onsdag eftermiddag gæstede HB Køge. AaB vandt opgøret 4-0, Mikkel Kaufmann scorede alle fire mål og Jonatan Flindt stod for oplægget ved samtlige scoringer. 

Kampen blev spillet på en ringe kunststofbane, hvilket gjorde det svært for AaB at spille poleret possessionfodbold. Alligevel kom nordjyderne i løbet af de første fem minutter frem til to store chancer, mens hjemmeholdet ikke lykkedes med at true AaB-målet i første halvleg. 

AaB skulle dog frem til slutningen af første halvleg, før den første scoring kom. Jonatan Flindt sendte et indlæg ind i HB Køges felt og ved forreste stolpe dukkede U/17 Ligaens topscorer Mikkel Kaufmann op og gjorde det med højrepoten til 1-0. 

I første halvlegs sidste minut gjorde Mikkel Kaufmann det til 2-0, da han headede et indlæg fra Jonatan Flindt i kassen. 

I anden halvleg leverede AaB's Marcus Bundgaard Sørensen sin eneste redning i kampen, mens AaB fortsatte sin dominans. 55 minutter inde i opgøret scorede Mikkel Kaufmann sit tredje mål efter endnu et indlæg fra Jonatan Flindt. Denne gang faldt målet igen med en afslutning med højrefoden.

10 minutter før tid fik HB Køge en spiller vist ud, og i slutminutterne fuldendte Mikkel Kaufmann sit målshow, da han denne gang brugte venstrefoden til at score sit fjerde mål til slutresultatet 4-0.  

- Selvom vi ikke kunne spille den type possessionfodbold og det gennembrudsspil, som vi plejer, var vi i total dominans gennem hele kampen. Det var en magtdemonstration, siger U/17-ligatræner David Olsen. 

- Det er meget positivt, at vi selv på en dårlig dag udviser total dominans, scorer fire mål og holder nullet for fjerde kamp i streg, siger David Olsen. 

AaB indtager i skrivende stund andenpladsen i U/17 Ligaen og spiller efterårets sidste kamp på hjemmebane mod OB 9. december kl. 15.15. 

Tags på denne nyhed