Rolim kan debutere for AaB

5. august 2017 kl. 15:25 af Brian Andersen

På Ewii Park på Fyn skal AaB forsøge at hente sæsonens første sejr.

AaB’s cheftræner Morten Wieghorst udtaler:

- Vi har fået kigget på vores seneste kamp i Superligaen mod FC Nordsjælland og vores seneste møde med i OB i foråret, og samlet set har standardsituationer og omstillinger imod os været fokuspunkter, som vi skal have rettet op på.

- Når det er sagt, så ønsker vi også at være mere på bolden, end vi var i sidste uge mod FC Nordsjælland, så vi på den led igen kan få bedre gang i vores eget spil, fortæller Morten Wieghorst.

- Set ud fra et mentalt aspekt har moralen være intakt i vores første tre kampe, hvor vi hver gang har formået at komme tilbage i kampen, selvom vi har været bagud, men det samlede udbytte har ikke været tilfredsstillende.

- Vi er bevidste om, at der skal arbejdes hårdt for at hente sæsonens første sejr, men vi har en tro på, at det med marginalerne på vores side er muligt, at den kommer i morgen, siger Morten Wieghorst, der efter lørdagens træningspas har udtaget følgende 19 navne:

1 Nicolai Larsen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 11 Jakub Sylvestr, 16 Magnus Christensen, 20 Marco Meilinger, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 24 Nikolaj Lyngø, 25 Frederik Børsting, 28 Yann Rolim, 32 Kasper Pedersen og 33 Bardhec Bytyqi.

Rasmus Thellufsen og Oliver Abildgaard er på skadeslisten, mens Patrick Kristensen, Marco Ramkilde og Robert Kakeeto alle er på vej tilbage fra skader, men fortsat er ukampdygtige.

Tags på denne nyhed

Vidste du om OB og AaB…

4. august 2017 kl. 12:35 af Brian Andersen

- at søndagens dyst er Alka Superligakamp nummer 79 mellem OB og AaB. Statistikken siger 29 sejre til AaB, 28 uafgjorte og 21 nederlag samt en målscore på 119-107 i AaB’s favør.

- at AaB’s seneste sejr mod OB forekom 24. august 2015, hvor det blev 5-1 i Aalborg efter scoringer af Thomas Enevoldsen, Lukas Spalvis, Frederik Børsting og to gange Kasper Risgård.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Kasper Risgård (4 mål) og Frederik Børsting (1) også Patrick Kristensen (2 mål), Rasmus Würtz (2) og Jannik Pohl (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod OB.

- at AaB har fået point i 16 ud af 19 Alka Superliga-udekampe mod OB, hvor AaB har scoret kampens første mål (14V-2U-3T). Seneste nederlag til OB efter føring til AaB daterer sig imidlertid kun til opgøret i Odense den 29. maj 2016, hvor OB vendte 0-2 til sejr på 3-2. Dengang scorede Jannik Pohl og Kasper Risgård for AaB.

- at Peter Kjærsgaard søndag eftermiddag dømmer sin niende Alka Superligakamp med deltagelse af AaB. I ingen af de foregående otte Alka Superligakampe har Peter Kjærsgaard været nødt til at udvise en spiller eller dømme straffespark.

- at AaB er uden sejr i de seneste otte Alka Superligaudekampe (0V-3U-5T), og hvis det heller ikke bliver til sejr mod OB, vil det være første gang siden august 1999-april 2000, at AaB ikke vinder i ni Alka Superligaudekampe i træk.

- at de 78 tidligere Alka Superligakampe mellem OB og AaB har budt på ikke færre end 20 udvisninger svarende til et rødt kort for knap hver fjerde kamp. Det har dog ikke været nødvendigt for dommeren at trække det røde kort i de seneste 11 Alka Superligakampe mellem OB og AaB.

- at senest AaB var i aktion i Alka Superligaen på datoen 6. august var i 2011, da det blev 3-3 i Horsens, hvor Nicolai Larsen, Patrick Kristensen og Rasmus Würtz fra den nuværende AaB-trup også var i aktion. Jeppe Curth og de nuværende OB-spillere Nicklas Helenius og Kenneth Emil Petersen scorede denne dag målene for AaB.

- at AaB i 2016 gik ubesejret igennem august måned, hvor de fem kampe gav AaB tre sejre og to uafgjorte. Den ene af de fem kampe var mod OB og endte 2-2 efter en føring på 2-1 til AaB efter 11 minutter. Christian Bassogog og Rasmus Würtz nettede for AaB.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Vinder af månedens mål i juli

4. august 2017 kl. 10:40 af Rasmus Estrup

Med 75 procent af stemmerne blev Edison Flores' mål til 1-0 mod FC Nordsjælland 30. juli 2017 kåret af fansene til månedens bedste AaB-mål.

AaB siger tak til alle, der stemte og samtidig deltog i konkurrencen om et sæsonkort til Aalborg Portland Park i denne sæson. 

Den heldige vinder af sæsonkortet blev Simon Dalsgaard, som kontaktes direkte af AaB.

Se månedens mål i videoen ovenfor. 

Tags på denne nyhed

To torsdagssejre sender AaB's U/17-hold i semfinale

4. august 2017 kl. 09:31 af Rasmus Estrup

Fredag aften skal AaB's U/17-ligahold spille semifinale ved Ibercup i Esbjerg. Det ligger fast efter, at AaB snuppede puljens førsteplads med 10 point i fire kampe. 

Torsdag vandt AaB sine to sidste puljekampe med 3-0 over Madrid Fusion og 6-0 over Hønefoss BK. 

Madrid Fusion gik ind til opgøret mod AaB med fuldt pointudbytte i de hidtidige kampe, men i en højdramatisk kamp sikrede scoringer af Casper Gedsted, Oliver Overgaard og Mathias Ross nordjyderne sejren over spanierne. 

Mod Hønefoss BK var AaB altdominerende. Både Sofus Brønnum og Nikolaj Kramer leverede to mål og en assist hver. Victor Lynggaard sørgede for et mål og en assist, mens Andreas Fruergaard scorede direkte på frispark.

Med puljesejren springer AaB kvartfinalen over og hopper direkte til semifinalen, som spilles fredag aften kl. 18.30. 

Tags på denne nyhed

To AaB-talenter i finalen med U/17-landsholdet

4. august 2017 kl. 08:17 af Rasmus Estrup

AaB-talenterne Thomas Albert Christiansen (nummer 4, foto) og Jeppe Pedersen har sammen med det danske U/17-landshold kvalificeret sig til finalen ved en internordisk turnering på Island. 

Det skete, da Danmark torsdag besejrede Finland 4-0. Dermed vandt Danmark sin pulje med ni point efter tre kampe og en samlet målscore på 13-1. 

Thomas Albert Christiansen var tilbage i startopstillingen ligesom i turnerings første opgør, og han blev på grønsværen hele kampen. Jeppe Pedersen, der startede på bænken, blev sendt i kamp 11 minutter før tid. 

Thomas Albert Christiansen er nu noteret for to U/17-landskampe, mens Jeppe Pedersen har spillet tre kampe for U/17-landsholdet. 

Finalen ved den internordiske turnering spilles på lørdag kl. 13.00 mod Norge. 

'