Pokalkamp mod Viborg F.F. flyttet

18. august 2017 kl. 11:04

Opgøret var oprindeligt fastsat til onsdag 6. september, men er nu flyttet en enkelt dag med baggrund i, at AaB har seks spillere udtaget til respektive landshold.

Spilletidspunktet for kampen er fortsat kl. 19.30.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Mød svenske Jacob Rinne

17. august 2017 kl. 18:40 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

Børsting og Rinne i truppen

17. august 2017 kl. 17:02 af Brian Andersen

Efter to pointgivende kampe i træk er AaB stadig på jagt efter sæsonens første sejr, og cheftræner Morten Wieghorst og spillertruppen håber naturligvis, at den kommer i morgen aften:

- Vi er om muligt endnu mere sultne efter en sejr nu, end vi var i mandags, men vi er også klar over, at vi møder et Horsens-hold, der har fået en flot start på sæsonen:

- AC Horsens reddede i sidste sæson sin eksistens i sidste øjeblik, men de har fornemt formået via hårdt arbejde og gode præstationer at føre de positive tendenser videre, siger Morten Wieghorst.

- Vi møder i morgen et hold, der har vundet sine første to hjemmekampe, og en sejr til os vil kræve mod og sammenhold, så vi kan stå imod Horsens i duellerne og på deres standardsituationer, og den del er vi forberedt på.

- Helst skal vi via en fokuseret indsats have tippet kampen over på vores præmisser og derfra flytte bolden hurtigt, lyder devisen fra Morten Wieghorst, der efter torsdagens træningspas har udtaget følgende 19 navne:

1 Nicolai Larsen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 11 Jakub Sylvestr, 16 Magnus Christensen, 18 Rasmus Thellufsen, 20 Marco Meilinger, 21 Kasper Risgård, 23 Filip Lesniak, 24 Nikolaj Lyngø, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 32 Kasper Pedersen, 33 Bardhec Bytyqi og 40 Jacob Rinne.

AaB’s skadesliste omfatter Jores Okore, Patrick Kristensen, Yann Rolim, Oliver Abildgaard og Michael Lansing, mens Marco Ramkilde nærmer sig igen at være kampklar.

Tags på denne nyhed

Yderligere fire AaB'ere på U/21-landshold

17. august 2017 kl. 13:47 af Rasmus Estrup

Udover Edison Flores og Filip Lesniak er fire yderligere spillere fra AaB's Alka Superligatrup indkaldt til at tjene sit land i landskampspausen. 

Jannik Pohl, Magnus Christensen og Rasmus Thellufsen er således blevet udtaget til det danske U/21-landshold. Alle tre har mulighed for at få U/21-landsholdsdebut 31. august i EM-kvalifikationskampen mod Færøerne eller i den efterfølgende EM-kvalifikationskamp mod Litauen 5. september. 

Også Bardhec Bytyqi er udtaget til Albaniens U/21-landshold, som også spiller to EM-kvalifikationskampe. 31. august skal albanerne spille ude mod Nordirland, og 4. september gælder det en udekamp mod Island. 

Jannik Pohl har hidtil spillet 29 officielle ungdomslandskampe for Danmark, mens både Magnus Christensen og Rasmus Thellufsen er noteret for ni ungdomslandskampe. 

Bardhec Bytyqi har spillet to kampe for Albaniens U/21-landshold. 

AaB køber svensk målmand i Gent

17. august 2017 kl. 09:15 af Brian Andersen

Jacob Rinne fik sit gennembrud gennem 43 kampe i Allsvenskan hos Örebro SK, hvorfra målmandstalentet sidste sommer blev solgt til KAA Gent.

Her opnåede Jacob Rinne i den forgangne sæson 24 officielle kampe og en tredjeplads i den bedste belgiske liga.

Fra indledningen af indeværende sæson har Jacob Rinne imidlertid mistet sin plads som førstemålmand, og dette kombineret med AaB’s henvendelse har inden for kort tid resulteret i en beslutning om et klubskifte.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Jacob Rinne er en teknisk dygtig målmand, som vi allerede var opmærksom på, inden han blev solgt til Gent, og da vi fik chancen for at tilknytte ham på en langvarig kontrakt, slog vi til.

- Michael Lansing er givetvis ude for en længere periode, og derfor har vi fremskyndet tidsplanen for at hente en ny målmand. Vi er bevidste om, at Nicolai Larsen og Michael Lansing nu står over for skærpet konkurrence om pladsen som førstevalg, og en femårig aftale indikerer i sagens natur, at Jacob Rinne er en mand, vi tror på, konstaterer Allan Gaarde.

Jacob Rinne, der foreløbig er noteret for en enkelt A-landskamp for Sverige, ser frem til sin nye tilværelse i AaB:

- Jeg er bevidst om konkurrencesituationen, men det er min ambition hurtigst muligt at kunne hjælpe holdet, så vi i fællesskab kan forbedre resultaterne i indeværende sæson.

- I Sverige er AaB en velkendt klub, hvor også flere svenske spillere har haft succes, og jeg glæder mig til at blive en del af en traditionsklub, hvor eksempelvis fire danske mesterskaber i nyere tid vidner om høj kvalitet, siger Jacob Rinne.

Jacob Rinne har underskrevet en aftale med AaB gældende til 30. juni 2022 og træner allerede fra i dag med sine nye klubkammerater.

Tags på denne nyhed
'