AaB TV: Pavol Safrankos første dag

21. august 2017 kl. 17:58 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

U/17 besejrede Esbjerg fB

21. august 2017 kl. 16:10 af Rasmus Estrup

U/19 Liga: Afblæst efter 22 minutter

Lørdag formiddag begyndte sæsonen for AaB's U/19 Ligahold på Hornevej. Men det var en kort fornøjelse. Kampen blev nemlig afblæst på grund af uvejr efter blot 22 minutter ved stillingen 1-0 til gæsterne Esbjerg fB, der er forsvarende mestre i U/19 Ligaen.

Den resterende del af kampen skal spilles på et senere tidspunkt, der endnu ikke er fastsat. 

U/17 Ligaen: Sejr på 4-2 over Esbjerg fB

Et par timer efter at U/19-holdets kamp blev afblæst, startede sæsonen i U/17 Ligaen for AaB's vedkommende. U/17-holdet mødte også Esbjerg fB, og kampen blev fra start afviklet i et højt tempo. Gæsterne lykkedes med at bringe sig i front efter cirka 20 minutter på et straffespark. 

Men herfra overtog AaB kontrol af kampen, og U/17-ligadebutant Oliver Overgaard gjorde det senere i første halvleg til 1-1, da han samlede op på en ripost fra angriber Mikkel Kaufmanns forsøg. 

Lige før pausefløjtet blev Oliver Overgaard også dobbelt målscorer. Et godt AaB-pres blev fulgt op af en hurtig omstilling, som Oliver Overgaard flot eksekverede til 2-1. 

Anden halvleg startede lige så godt, som første halvleg sluttede, da Casper Gedsted Hansen fra distancen sparkede bolden flot i kassen helt oppe under overliggeren. 

Selvom AaB havde kontrol på kampen, lykkedes det Esbjerg fB at reducere til 3-2 efter et hjørnespark cirka et kvarter inde i anden halvleg. 

Heldigvis for hjemmeholdet lukkede Mikkel Kaufmann opgøret, da han lagde bolden i en bue over Esbjerg-keeperen med et formidabelt tip til slutresultatet 4-2.

- Vi lykkedes langt hen ad vejen med de fokuspunkter, vi havde inden. Vores presspil fungerede, og vi var gode til at skabe gennembrud, som vi havde øvet i ugen op til. Vi var i kontrol næsten hele kampen og kunne med lidt skarphed godt have scoret 2-3 mål mere, siger U/17-ligatræner David Olsen. 

- Det er en rigtig god start på sæsonen, for vi har fokus på at skabe en vinderkultur, hvor den defensive del skal være stabil, og vi formåede at holde Esbjerg fB på et minimum af chancer, siger David Olsen. 

Danmarksserien: Nederlag på 2-1 til Vejgaard

Fredag aften spillede Danmarksserieholdet sin tredje kamp i sæsonen, da det blev til et nederlag på hjemmebane til Vejgaard Boldklub, der netop er rykket ned fra 2. division. 

Gæsterne kom foran 1-0 allerede 10 minutter inde i opgøret, og efter 24 minutter var udeholdet også på 2-0. 

Et kvarter før tid reducerede Mads Bruun Davidsen til 1-2, men AaB fik ikke udlignet før tid, og kampen sluttede med det tredje nederlag i de tre første kampe for Danmarksserieholdet. 

Tags på denne nyhed

Nederlag på 2-1 til reserveholdet

21. august 2017 kl. 14:05 af Rasmus Estrup

Jacob Rinne og Pavol Safranko fik ikke den ønskede sejr, da de for første gang i klædte sig AaB's kamptøj. AaB's reservehold tabte nemlig 2-1 til OB på Aalborg Portland Park. 

Gæsterne fra Odense kom i front efter 28 minutter, da AaB's offsidefælde mislykkedes, og så kunne Mathias Thrane let vippe bolden over Jacob Rinne til 1-0. 

Fem minutter før pausen fik AaB bragt balance i stillingen, da Jannik Pohl tæskede et straffespark ind i netmaskerne.

Små ti minutter efter pausen fik AaB to store muligheder for at bringe sig foran. Indskiftede Marco Ramkilde, der erstattede Pavol Safranko, fik sendt en afslutning forbi mål, og umiddelbart efter trykkede Jannik Pohl på kassen, men denne gang reddede Thomas Mikkelsen. 

Det gjorde OB-keeperen også halvvejs inde i anden halvleg, da Robert Kakeeto flot forsøgte sig fra distancen. Mod slutningen kom OB frem til flere chancer, men Jacob Rinne tog sig langt hen ad vejen fint af forsøgene. Især i det 86. minut hvor han diskede op med en flot fodparade. 

Desværre holdt AaB ikke stand i slutningen, da OB efter 88 minutter slog et indlæg ind i feltet, hvor Jacob Rinne blev så hårdt presset, at han ikke nåede op til bolden, der efterfølgende havnede i nettet til slutresultatet 1-2. 

- Det var en rigtig fin kamp. Vi har ikke haft mange reserveholdskampe, så det var godt, at vi fik spillet. Der var mange nye og unge spillere med, og vi foretog mange udskiftninger, så det blev lidt rodet. Men i perioder var spillet godt, siger assistenttræner Thomas Augustinussen. 

- Det var godt, at mange unge spillere fik prøvet sig af i det her tempo. Pavol arbejdede hårdt og var meget aktiv. Han ville gerne have spillet mere, men vi vil passe lidt på ham, så vi skiftede ham ud ved pausen, hvor Marco Ramkilde kom ind og var aggressiv, siger Thomas Augustinussen, der sammen med udviklingschef Poul Erik Andreasen havde valgt følgende startopstilling: 

Jacob Rinne
Bardhec Bytyqi, Nikolaj Lyngø, Mikkel Konnerup (U/19 Liga), Lukas Klitten (U/19 Liga)
Marco Meilinger, Robert Kakeeto, Jeppe Pedersen (U/17 Liga), Frederik Børsting
Jannik Pohl, Pavol Safranko

I anden halvleg var der også spilletid til Marco Ramkilde, Oliver Klitten (U/19 Liga), Mathias Johannesen (U/19 Liga), Wessam Abou Ali (U/19 Liga), Mathias Andersen og Anders Bærtelsen (U/19 Liga).

Tags på denne nyhed

Safranko og Rinne i kamp for reserveholdet

21. august 2017 kl. 10:00 af Rasmus Estrup

Aalborg Portland Park danner i dag kl. 12.00 ramme om en reserveholdstestkamp mellem OB og AaB, og nordjyderne har både den nyindkøbte målmand Jacob Rinne og den nye angriber Pavol Safranko med i startopstillingen. Sidstnævnte ventes at spille første halvleg. Endelig kan Marco Ramkilde spille sin første kamp siden sin skade inden træningslejren i Tyskland. 

Assistenttræner Thomas Augustinussen og udviklingschef Poul Erik Andreasen har valgt følgende startopstilling: 

Jacob Rinne
Bardhec Bytyqi, Nikolaj Lyngø, Mikkel Konnerup (U/19 Liga), Lukas Klitten (U/19 Liga)
Marco Meilinger, Robert Kakeeto, Jeppe Pedersen (U/17 Liga), Frederik Børsting
Jannik Pohl, Pavol Safranko

På bænken sidder Marco Ramkilde, Mathias Andersen, Anders Bærtelsen (U/19 Liga), Wessam Abou Ali (U/19 Liga), Mathias Johannesen (U/19 Liga) og Oliver Klitten (U/19 Liga)

Der er fri adgang på Aalborg Portland Park, hvor A. Enggaard Tribunen er åben. Boderne vil være lukket, så det er ikke muligt at købe mad eller drikke til kampen. 

AaB henter slovakisk angrebsprofil

21. august 2017 kl. 08:00 af Brian Andersen

Efter flere ugers forhandlinger og i hård konkurrence har AaB sikret sig et offensivt kort, som AaB har scoutet i flere omgange.

22-årige Pavol Safranko er i sin foreløbige klubkarriere som senior noteret for 27 scoringer og seks assists i 78 officielle kampe, ligesom det er blevet til tre fuldtræffere i otte U/21-landskampe for Slovakiet, hvor Pavol Safranko også i 2017 har fået sin A-landsholdsdebut.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Pavol Safranko er en snu, hårdtarbejdende og fysisk stærk angriber med målnæse og udover selv at være farlig, så har vi set, at han også formår at skabe plads til sine holdkammerater og i det hele taget vil give os flere offensive strenge at spille på inklusive større styrke på vores standardsituationer.

- Samtidig får vi med Pavol Safranko en ærgerrig spiller, der har sin bedste tid foran sig, hvilket også har været et afgørende parameter for os, konstaterer Allan Gaarde og tilføjer:

- I den ideelle verden var aftalen med Dunajska Streda og Pavol Safranko faldet på plads tidligere, men vi er glade for, at vi nu er nået til enighed.

Pavol Safranko ser frem til sin nye udfordring i Aalborg.

- Jeg har i længere tid været vidende om AaB’s interesse og deres vedholdenhed har været stærkt medvirkende til mit valg af klub, og nu glæder jeg mig bare til at komme i gang.

- Det har også været vigtigt for mig, at klubben og cheftræneren har en offensiv tilgang til fodbold, ligesom jeg er opmærksom på, at AaB har en stærk kultur i forhold til at udvikle unge spillere, siger Pavol Safranko.

- Ligeledes har Filip (Lesniak, red.) anbefalet mig at komme hertil, og jeg vil gøre alt for at indfri klubbens forventninger til mig, lyder det fra Pavol Safranko.

Pavol Safranko, der har underskrevet en aftale med AaB gældende til 30. juni 2021 og fået trøje nummer 14, kan debutere, når det lørdag på Aalborg Portland Park gælder den jyske klassiker mod AGF. Køb i forsalg din billet her.

Tags på denne nyhed
'