AaB TV: Klubbesøg i Hou

30. august 2017 kl. 21:08 af Rasmus Estrup

Ungdomshold fik sølv og bronze ved eliteturnering

29. august 2017 kl. 15:12 af Rasmus Estrup

Fra 25. til 27. august deltog tre af AaB's ungdomshold ved Crowne Plaza Elite Cup, som blev arrangeret af Kastrup Boldklub. Med i turneringen var foruden en række danske, svenske og norske hold blandt andre også Borussia Dortmund, FC Barcelona og japanske Yokohama F.Marinos.

Resultatmæssigt klarede U/14 sig bedst, da de snuppede andenpladsen ud af otte tilmeldte hold. U/13 vandt bronze ud af 12 tilmeldte hold, mens U/15-holdet endte på sjettepladsen ud af 16 hold.

For U/15-holdet gik vejen til sjettepladsen via blandt andet en 5-0 sejr over norske Lørenskog I.F. og en sejr på 3-2 over Yokohama F.Marinos fra Japan. Herefter tabte nordjyderne til FC Nordsjælland og siden til Lyngby Boldklub i placeringskampen.

På vej mod sølvmedaljerne vandt U/14-holdet over FC Roskilde, Ishøj I.F., IFK Lidingö FK fra Sverige og Strømsgodset I.F. fra Norge, inden AaB blev besejret med 2-1 af FC Midtjylland i finalen.

U/13-holdet besejrede i gruppespillet Strømsgodset I.F., FC Roskilde og svenske Malmø F.F., men tabte så til Brøndby I.F. i semifinalen, inden nordjyderne i bronzekampen slog A27 fra Amager.

- Det var en fed turnering at være en del af. Der var samlet en række rigtig gode fodboldhold, og alle holdene er blev matchet hårdere, end vi normalt bliver. Så det har givet en række svar på, hvor vi står i forhold til de bedste hold i årgangene, siger U/15-træner Nikolaj Hørby.

- Vi skulle virkelig være oppe på tæerne hele tiden, og spillet foregik med høj intensitet. Derudover er det også altid spændende at spille mod udenlandske hold. Både for os trænere og spillerne. Det giver nye perspektiver at spille mod andre fodboldkulturer, og når store klubber som FC Barcelona og Borussia Dortmund deltager, øger det også straks opmærksomheden omkring turneringen, siger Nikolaj Hørby.

Nederlag til reserveholdet i Silkeborg

28. august 2017 kl. 15:30 af Rasmus Estrup

AaB's reservehold blev besejret med 2-1 af Silkeborg I.F. i reserveholdstestkampen på Jysk Park.

Nordjyderne fik ellers en god start på kampen, da Jakub Sylvestr i kampens femte minut bragte gæsterne foran 1-0. Angriberen fik serveret bolden midt i Silkeborg-feltet og satte køligt scoringen ind bag hjemmeholdets målmand.

35 minutter inde i opgøret fik Silkeborg I.F. så en stor mulighed for at udligne, da der blev begået straffespark mod Davit Skhirtladze. Skhirtladze tog sig selv af straffesparket, men Markus Iversen i AaB-målet gik både til den rigtige side og formåede at holde fast i bolden.

Kort efter pausen faldt udligningen for Silkeborg I.F., da Mikkel Vendelbo på en nedfaldsbold ved et hjørnespark sendte 1-1-scoringen i mål. Og efter 57 minutter bragte hjemmeholdet sig på sejrskurs. Stefan Stojilkovic var først over en ripost og satte bolden ind bag Markus Iversen til 2-1.

Silkeborg I.F. dominerede efter pausen, men fem minutters tid før slutfløjtet fik Oliver Klitten en glimrende mulighed for at udligne. U/19-ligaspilleren blev sendt afsted i en friløber, men afslutningen blev reddet af hjemmeholdets målmand, og dermed endte kampen 2-1 til Silkeborg I.F.

- Det var en rigtig god træningskamp for et meget ungt reservehold. Silkeborg I.F. stillede med et stærkt hold, og vores spillere har ikke mange Alka Superligakampe bag sig, så det var en naturlig konsekvens, at Silkeborg I.F. tog sejren, siger assistenttræner Jacob Friis.

-Vi blev matchet godt og er egentlig glad for træningskampen. Det eneste vi ikke er glade for er resultatet, og vi havde også muligheden for til sidst at udligne til 2-2, siger Jacob Friis, der sammen med udviklingschef Poul Erik Andreasen havde sat følgende startopstilling:

Markus Iversen (U/19 Liga)

Patrick Kristensen, Nikolaj Lyngø, Nicolai Rask Lassen (Danmarksserien), Mathias Andersen

Marco Meilinger, Emil Lagergaard (Danmarksserien), Robert Kakeeto, Frederik Børsting

Jakub Sylvestr, Marco Ramkilde

I løbet af første halvleg erstattede Mathias Johannesen en skadet Marco Meilinger, mens Patrick Kristensen i pausen blev erstattet af Oliver Klitten. I løbet af anden halvleg kom også Wessam Abou Ali, Anders Bærtelsen og Gabriel Martinez på banen for AaB.

En af hver til U/17, U/19 og Danmarksserien

28. august 2017 kl. 14:05 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: Nederlag på 2-1 til Lyngby Boldklub

Lørdag tabte AaB's U/19 ligahold på udebane til Lyngby Boldklub med 2-1. Kampen var den første fulde kamp, AaB har spillet i U/19 Ligaen i denne sæson, da sæsonpremieren blev afbrudt af dårligt vejr midt i første halvleg.

Otte minutter inde i lørdagens opgør kom hjemmeholdet i front 1-0, da AaB ikke fik forsvaret færdigt ved et hjørnespark, der i stedet gav en returbold til Lyngby, som endte i en scoring.

Kort efter pausen fik AaB på flot vis bragt balance i stillingen. Lukas Klitten fandt Wessam Abou Ali, der drev bolden frem og tippede en dybdebold frem til Oliver Klitten, som køligt udlignede til 1-1.

Små ti minutter før tid lykkedes det dog Lyngby Boldklub at snuppe de tre point, da AaB ikke var ordentligt på plads efter et indkast, og så kunne de blåblusede score sejrsmålet.

- Det var en lige kamp, der kunne have tippet begge veje, men det var ikke unfair, at Lyngby Boldklub snuppede sejren. Ved begge deres mål, skulle vi have gjort mere, men de havde også andre situationer, hvor de kunne have scoret, siger U/19 ligatræner Lasse Stensgaard.

AaB's næste kamp i U/19 Ligaen spilles 9. september mod FC Midtjylland på Hornevej.

U/17 Ligaen: Sejr på 2-0 over Lyngby Boldklub

AaB's U/17-ligahold var også på besøg i Lyngby, hvor de modsat U/19-drengene kunne tage tre fortjente point med hjem efter en sejr på 2-0.

Allerede tidligt i kampen kunne angriber Mikkel Kaufmann bringe gæsterne foran 1-0. Thomas Albert Christiansen sendte en lang bold ned bag Lyngbys forsvarskæde, og Mikkel kaufmann var først på bolden og fik eksekveret friløberen sikkert.

I løbet af første halvleg havde AaB flere gode muligheder for at score yderligere, men det var først mod slutningen af kampen, at Gabriel Adriano Alves Christensen kunne lukke opgøret med sin scoring til 2-0. AaB-spilleren driblede selv bolden frem mod mål og sparkede læderet fladt i det lange hjørne.

- Ligesom i den første kamp var vi i god kontrol af kampen og styrede kampbilledet. Spillerne udviste taktisk lydighed og var ode til at se modstandernes svagheder og udnytte dem. Med lidt mere kynisme kunne vi have vundet mere komfortabelt, siger U/17-ligatræner David Olsen.

Næste U/17-ligakamp er også mod FC Midtjylland 9. september.

Danmarksserien: Comeback sikrede AaB 3-3 mod Vatanspor

I Danmarksserien fik AaB sæsonens første point, da nordjyderne på udebane mod Vatanspor spillede 3-3 efter at have været bagud 3-0.

AaB startede ellers kampen bedst, men efter små 20 minutter kom hjemmeholdet foran 1-0 på en omstilling. Efter lidt over en halv times spil blev det også til 2-0 og 3-0 til Vatanspor - igen i omstillingssituationer.

Derfor var det op ad bakke for AaB, som to minutter før pausen reducerede til 3-1, da Morten Uglebjerg Thomsen scorede på et oplæg fra venstre side.

I anden halvleg var AaB dominerende i jagten på et comeback, og et godt hovedstødsmål af Kasper Emil Kristensen sendte muligheden for point nærmere godt midtvejs i halvlegen. Med cirka 10 minutter igen faldt den forløsende udligning så ved Sergen Inekci, der fra kanten af feltet flot sparkede 3-3-scoringen i nettet.

Mod slutningen havde AaB muligheden for at tage alle tre point med blandt andet to friløbere, men opgøret endte 3-3.

- Når man er bagud 3-0 allerede i første halvleg, velvidende at vi også tabte de tre første kampe i sæsonen, kunne man godt få bange anelser. Men at vi med et ungt hold får vendt det hele og spiller 3-3 giver et moralsk rygstød, og det er dejligt, at vi endelig er på tavlen i tabellen, siger Danmarksserietræner Kenneth Cortsen, der dog gerne havde taget alle tre point.

- Generelt mangler vi en gensidig defensiv tilpasning i omstillingssituationerne, som gør at de scorer tre mål. Og i den anden ende mangler vi også kynismen, for vi brænder flere store chancer. Også til allersidst, siger Danmarksserietræneren.