AaB TV: Ahlmann før AC Horsens

16. august 2017 kl. 20:22 af Rasmus Estrup

Vidste du om AC Horsens og AaB…

16. august 2017 kl. 16:47 af Brian Andersen

- at den forestående duel er Alka Superligakamp nummer 24 mellem AC Horsens og AaB. Statistikken siger ni sejre til AaB, 11 uafgjorte og tre nederlag samt en målscore på 35-22 i AaB’s favør.

- at AaB har fået point i 11 ud af de 13 tidligere Alka Superligakampe mod AC Horsens på Casa Arena Horsens (5V-6U-2T). De to nederlag er imidlertid faldet i to af AaB’s fire seneste Alka Superligakampe på Casa Arena Horsens, og i begge tilfælde formåede AaB ikke at score.

- at uafgjort er det hyppigst forekommende resultat mellem AC Horsens og AaB med 11 forekomster i 23 Alka Superligakampe. Det har dog kun været tilfældet i én ud af de fire seneste Alka Superligakampe i Horsens mellem AC Horsens og AaB.

- at såfremt AaB ikke får brudt stimen på ni Alka Superliga-udekampe i træk uden sejr, vil AaB fredag sætte ny Alka Superliga-klubrekord med ti udekampe i træk uden sejr. Der er dog endnu nogle kampe op til AaB’s DM-rekord på 13 udekampe i træk uden sejr sat i april-november 1980.

- at ud af de 23 tidligere Alka Superligakampe har AaB scoret først i 12 tilfælde, hvilket har resulteret i otte sejre, fire uafgjorte og ingen nederlag. Omvendt har AC Horsens scoret kampens første mål i syv tilfælde, hvilket har givet AaB én sejr, tre uafgjorte og tre nederlag.

- at AaB-anfører Rasmus Würtz med spilletid fredag aften vil runde 20 opgør i Alka Superligaen mod AC Horsens. Han har kun tabt to Alka Superligakampe til AC Horsens, med AaB i 2010 og 2013, hvorimod det er blevet til syv sejre og ti uafgjorte.

- at Peter Munch Larsen fredag aften dømmer sin tredje Alka Superligakamp med deltagelse af AaB. De to tidligere opgør er begge endt med nederlag til AaB, hvoraf det seneste var AaB’s seneste kamp mod… AC Horsens (december 2016).

- at ingen af AaB’s seneste 11 Superliga-udekampe afviklet en fredag er endt uafgjort. I fem tilfælde har AaB taget sejren, hvorimod de seks andre kampe, herunder den seneste fredags-udekamp mod AC Horsens, er endt med nederlag til AaB.

- at AaB er uden nederlag i de fire tidligere Alka Superligakampe afviklet på datoen 18. august. Omvendt er ingen af AaB’s 11 tidligere DM-kampe på denne dato endt med en sejr til udeholdet.

- at AaB senest var i aktion på datoen 18. august, da det i 2002 blev 1-0 i Aalborg mod AB efter en fuldtræffer af Jacob Taz Sørensen. I opgøret for 15 år siden var Rasmus Würtz (i sin blot fjerde kamp af i dag 448!) og den nuværende sportsdirektør Allan Gaarde også på banen for AaB.

- at AaB er uden sejr i de seneste ti Superligakampe, der er endt med fire uafgjorte og seks nederlag. Hvis det heller ikke bliver til sejr mod AC Horsens, vil det være første gang siden april-juli 2009, at AaB ikke vinder i 11 Alka Superligakampe i træk.

- at fra den nuværende AaB-trup har Kasper Risgård (1 mål), Patrick Kristensen (1) og Rasmus Würtz (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod AC Horsens.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Lesniak udtaget til Slovakiets U/21-landshold

16. august 2017 kl. 13:17 af Rasmus Estrup

21-årige Filip Lesniak er udtaget til Slovakiets U/21-landshold. Midtbanespilleren, der debuterede på U/21-landsholdet i marts 2016, er med i den slovakiske trup, der spiller to kampe mod Estland og Nordirland i EM-kvalifikationen. 

1. september spiller Slovakiet på udebane mod Estland, og 5. september gælder det en hjemmekamp mod Nordirland. Nordirland fører lige nu puljen, mens de to forestående opgør er Slovakiets første i kvalifikationen. 

Filip Lesniak har tidligere optrådt på både Slovakiets U/17- og U/19-landshold og er noteret for en U/21-landskamp. 

Tags på denne nyhed

Bærtelsen og Klitten udtaget til U/18-landshold

16. august 2017 kl. 10:32 af Rasmus Estrup

To AaB-talenter er udtaget til det danske U/18-landshold. De to U/19-ligaspillere Anders Bærtelsen (foto) og Lukas Klitten er nemlig udtaget til den trup, der 1. og 4. september spiller venskabskampe mod Holland. 

Det er første gang, at Anders Bærtelsen er udtaget til U/18-landsholdet, men han har 15 ungdomslandskampe i bagagen fra U/16- og U/17-landsholdet. 

Lucas Klitten, der i alt har spillet fire ungdomslandskampe, fik i juni sin debut på U/18-landsholdet, hvor det også blev til en debutscoring for AaB-spilleren. 

Venskabskampene mod Holland spilles i Nyborg. 

Pokalkamp mod Viborg F.F. spilles 6. september

15. august 2017 kl. 11:05 af Rasmus Estrup

AaB indtræder i DBU Pokalen i anden runde, hvor Hele Nordjyllands Hold ved lodtrækningen i fredags trak Alka Superliganederykkerne Viborg F.F. som modstander. 

Kampen, som skal spilles på Viborg F.F.'s hjemmebane, Energi Viborg Arena, er nu blevet programsat til at skulle spilles onsdag 6. september klokken 19.30. Kampen bliver vist på TV3 Sport 1.

Viborg F.F. kvalificerede sig til DBU Pokalens anden runde ved at besejre Jyllandsserieholdet Silkeborg KFUM med 3-1 efter forlænget spilletid. 

Tags på denne nyhed
'