AaB henter slovakisk angrebsprofil

21. august 2017 kl. 08:00 af Brian Andersen

Efter flere ugers forhandlinger og i hård konkurrence har AaB sikret sig et offensivt kort, som AaB har scoutet i flere omgange.

22-årige Pavol Safranko er i sin foreløbige klubkarriere som senior noteret for 27 scoringer og seks assists i 78 officielle kampe, ligesom det er blevet til tre fuldtræffere i otte U/21-landskampe for Slovakiet, hvor Pavol Safranko også i 2017 har fået sin A-landsholdsdebut.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Pavol Safranko er en snu, hårdtarbejdende og fysisk stærk angriber med målnæse og udover selv at være farlig, så har vi set, at han også formår at skabe plads til sine holdkammerater og i det hele taget vil give os flere offensive strenge at spille på inklusive større styrke på vores standardsituationer.

- Samtidig får vi med Pavol Safranko en ærgerrig spiller, der har sin bedste tid foran sig, hvilket også har været et afgørende parameter for os, konstaterer Allan Gaarde og tilføjer:

- I den ideelle verden var aftalen med Dunajska Streda og Pavol Safranko faldet på plads tidligere, men vi er glade for, at vi nu er nået til enighed.

Pavol Safranko ser frem til sin nye udfordring i Aalborg.

- Jeg har i længere tid været vidende om AaB’s interesse og deres vedholdenhed har været stærkt medvirkende til mit valg af klub, og nu glæder jeg mig bare til at komme i gang.

- Det har også været vigtigt for mig, at klubben og cheftræneren har en offensiv tilgang til fodbold, ligesom jeg er opmærksom på, at AaB har en stærk kultur i forhold til at udvikle unge spillere, siger Pavol Safranko.

- Ligeledes har Filip (Lesniak, red.) anbefalet mig at komme hertil, og jeg vil gøre alt for at indfri klubbens forventninger til mig, lyder det fra Pavol Safranko.

Pavol Safranko, der har underskrevet en aftale med AaB gældende til 30. juni 2021 og fået trøje nummer 14, kan debutere, når det lørdag på Aalborg Portland Park gælder den jyske klassiker mod AGF. Køb i forsalg din billet her.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Klubbesøg hos Jetsmark I.F.

20. august 2017 kl. 18:06 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af AC Horsens-AaB

19. august 2017 kl. 08:28 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

AaB fik uafgjort i Horsens

18. august 2017 kl. 19:52 af Rasmus Estrup

Alka Superligaopgøret mellem AaB og AC Horsens endte, som det startede, 0-0. Dermed holdt AaB nullet for anden gang på tre kampe og gik fra banen med point for tredje kamp i streg.

AaB satte sig fra start på kampen med en række tilløb til muligheder, men indlæggene og de sidste afleveringer blev ikke rigtigt farlige, og AaB kom i indledningen ikke frem til afslutninger på AC Horsens' målmand Marcus Bobjerg, som var på kassen i stedet for Jesse Joronen, der blev skadet under opvarmningen. 

11 minutter inde i opgøret var Hele Nordjyllands Hold allerede nødt til at foretage sin første udskiftning. I en glidende tackling, der gav Rasmus Würtz en advarsel, kom anføreren til skade og måtte lade sig erstatte af Magnus Christensen.  

Kampen skulle midtvejs ind i første halvleg, før opgørets første afslutning faldt. AC Horsens slog en lang bold bag AaB's bagkæde. Kjartan Finnbogason nåede først på læderet, og fra distancen skød han lige på Nicolai Larsen, der sikkert fastholdt bolden. 

AaB's første gode mulighed kom efter 40 minutter. Et knaldhårdt indlæg blev slået ind fra højre, og ved forstolpen nåede Kasper Risgård ikke at dirigere sin flugtning ind mod mål, og i stedet strøg kuglen til målspark. 

Kort efter fik nordjyderne halvlegens bedste chance. Jakub Sylvestr blev sendt af sted i en dyb bold, som angriberen under hårdt pres fik løbet op. Slovakken nåede også ind i feltet til afslutning, men lige i skudmomentet blev aftrykket tacklet til hjørne. 

Anden halvleg startede mere chancerig end hele første halvleg og bølgede frem og tilbage. Allerede efter seks minutter var AaB på ny farlige. Et fint opspil sikrede Edison Flores bolden, og efter en vending i hjemmeholdets felt lagde han bolden på tværs til Filip Lesniak. Slovakken skød på kassen første gang, men afslutningen blev blokeret. 

Her efter fik AC Horsens to store chancer i rap. Først slog Joseph Mensah et indlæg ind i panden på Kjartan Finnbogason, men hovedstødet mod nærmeste stolpe blev flot reddet til hjørne af Nicolai Larsen. 

På det efterfølgende hjørnespark fik læderet lov til at passere gennem feltet og mod bagerste stolpe, hvor Jonas Thorsen ikke kom frem til afslutning. 

10 minutter efter pausen fik Filip Lesniak sendt endnu en afslutning mod mål. Denne gang opsnappede midtbanespilleren en dårlig aflevering fra hjemmeholdet, og fra distancen trykkede han af, men Marcus Bobjerg reddede forsøget. 

Kort efter var hjemmeholdets Kjartan Finnbogason igen på færde med hovedet, da han headede et indlæg fra venstre side over mål. 

Og i den anden ende var Filip Lesniak igen farlig. Et indlæg fra Kristoffer Pallesen kom lidt tilfældigt hen til Filip Lesniak, der midt for mål igen forsøgte sig, men igen fik sin afslutning afværget.  

Et lille kvarters tid før slutfløjtet viste hjemmeholdet igen sine hovedstødsstyrker. Jonas Thorsen lagde et frispark ind i AaB-feltet, hvor Simon Okosun dukkede op og headede læderet mod nærmeste målhjørne, men hovedstødsforsøget blev en anelse for højt og gik over Nicolai Larsens overligger. 

Fem minutter før tid fik AaB en fin frisparksmulighed til Edison Flores, men peruanerens afslutning gik lige over trekantsammenføjningen. 

Lige da uret rundede 90 minutter, fik AaB en fin mulighed for at snuppe alle tre point. Et godt gennembrud i højre side endte med et fladt indlæg til Jannik Pohl ved nærmeste stolpe, men angriberens afslutning fra en spids vinkel sneg sig få centimeter forbi fjerneste opstander. 

Dermed fik AaB sit tredje uafgjorte resultat i streg. Holdet indtager i skrivende stund 12. pladsen i Alka Superligaen med fire point.

Næste opgave for Hele Nordjyllands Hold er lørdag 26. august, hvor AGF, der inden weekendens kamp mod Brøndby I.F. også har fire point, gæster Aalborg Portland Park.   

Matchfacts - Alka Superligaen, 6. spillerunde

AC Horsens - AaB 0-0 (0-0)
Advarsler AC Horsens: Tobias Arndal (85)
Advarseler AaB: Rasmus Würtz (11), Jakob Ahlmann (43)
3.129 tilskuere på Casa Arena Horsens

AC Horsens (4-4-2): Marcus Bobjerg, Mads Døhr Tychosen, Bubacarr Sanneh, Alexander Ludwig, Thomas Kortegaard (82: Mikkel Qvist), Joseph Mensah (85: Delphin Tsiembe), Jonas Thorsen, Bjarke Jacobsen, Simon Okosun, Kjartan Finnbogason, Jeppe Mehl (66: Tobias Arndal).

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Kristoffer Pallesen, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Edison Flores, Rasmus Würtz (12: Magnus Christensen), Filip Lesniak, Rasmus Thellufsen, Kasper Risgård (69: Frederik Børsting), Jakub Sylvestr (82: Jannik Pohl).

Dommer: Peter Munch Larsen

Tags på denne nyhed
'