Pointdeling i Silkeborg

1. april 2017 kl. 18:00 af Rasmus Estrup

AaB fik et point med hjem fra Mascot Park, da Hele Nordjyllands Hold spillede 0-0 mod Silkeborg I.F. 

AaB startede kampen i teten med tre pæne muligheder i de første 11 minutter. Først var Frederik Børsting tæt på at komme til en stor chance, men AaB-spilleren snublede efter en tæt duel med Simon Jakobsen og nåede ikke frem til afslutningen. 

Det gjorde i stedet Jakub Sylvestr efter 7 minutter, da den slovakiske angriber timede et dybdeløb perfekt og tæmmede en ligeså perfekt bold fra Patrick Kristensen. Men helt fri med hjemmeholdets keeper skød Sylvestr læderet forbi stolpen. 

I kampens 11. minut var det Oliver Abildgaards tur til at komme tæt på en scoring, men målmand Thomas Nørgaard fik reddet midtbanespillerens afslutning efter indlæg fra Rasmus Thellufsen. 

Efter den chancerige start blev kampen mere jævnbyrdig uden store chancer i begge ender af banen før pausen.  

Anden halvleg startede ligesom størstedelen af første halvleg meget jævnbyrdig, og et kvarter efter pausen kom Edison Flores på grønsværen i stedet for en skadet Frederik Børsting. 

Kort efter indskiftningen var Edison Flores en af ophavsmændene bag halvlegens første store chance. Et godt AaB-gennemspil endte med, at Edison Flores prikkede bolden videre til Rasmus Thellufsen, men kantspilleren med den nylige kontraktforlængelse sparkede forbi målet. 

Efter 75 minutter var hjemmeholdet farlige for første gang. Robert Skov sparkede på kassen på et frispark langt udefra, som Nicolai Larsen parerede ud i feltet, hvor Markus Holgersson clearede. 

Få minutter senere forsøgte Rasmus Würtz sig også fra distancen i den anden ende af banen, men anførerens gode afslutning ramte stolpen. 

I kampens 87. minut truede Silkeborg I.F. AaB's mål for anden gang i kampen, da et spark fra Nicolai Larsen blev blokeret af Nicklas Helenius, men bolden gik ud til målspark. 

Helenius var igen farlig i kampens 90. minut, da han headede et hovedstød forbi AaB-målet.

I tillægstiden satte Silkeborg I.F. alt ind på at hente sejren, men uden for alvor at true Nicolai Larsen. 

Dermed sluttede kampen, som den startede, 0-0, og AaB fører fortsat Gruppe 2 i Alka Superligaens gruppespil med tre point ned til Silkeborg I.F. 

AaB's næste opgør i Alka Superligaen er lørdag 8. april klokken 16.00 på hjemmebane mod Viborg F.F. Men allerede onsdag 5. april spiller AaB pokalkvartfinale på Aalborg Portland Park mod FC Midtjylland klokken 18.00.

Matchfacts - Alka Superligaen, 27. spillerunde

Silkeborg I.F.-AaB 0-0 (0-0)
Advarsler Silkeborg I.F.: Mikkel Vendelbo (40), Jens Martin Gammelby (55), Andreas Albers (72)
Advarsler AaB: Frederik Børsting (17), Jakob Ahlmann (57)
2.739 tilskuere på Mascot Park.

Silkeborg I.F. (4-4-1-1): Thomas Nørgaard, Jens Martin Gammelby, Tobias Salquist, Simon Jakobsen, Gustav Dahl (12: Mikkel Cramer), Robert Skov, Mikkel Vendelbo, Sammy Skytte (74: Mads Emil Madsen), Emil Scheel, Davit Skhirtladze (64: Andreas Albers), Nicklas Helenius. 

AaB (4-4-1-1): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Markus Holgersson, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Joakim Mæhle (75: Marco Meilinger), Oliver Abildgaard (80: Casper Sloth), Rasmus Würtz, Rasmus Thellufsen, Frederik Børsting (60: Edison Flores), Jakub Sylvestr.

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt.

Tags på denne nyhed

Spillertrøjer og shorts på udsalg

1. april 2017 kl. 08:46

Du kan således spare 200 kroner på den flotte hjemmebanetrøje, således at trøjen for voksne kun koster 299 kroner, mens prisen for børn er 249 kroner. Prisen for et par hjemmebaneshorts er også sænket, så du lige nu kan sikre dig et par for kun 149 kroner.

Tilbuddene gælder så længe lager haves, så klik forbi webshoppen med det samme for at sikre dig din trøje og shorts.

Risgård udtaget til AaB-truppen

31. marts 2017 kl. 13:45 af Brian Andersen

I Pulje 2 har AaB inden de kommende seks afgørende kampe 33 point, mens morgendagens modstander følger efter med 30 point foran henholdsvis AGF og Viborg F.F. begge med 25 point.

AaB’s cheftræner Morten Wieghorst udtaler:

- Først og fremmest står vi foran et nyt setup, hvor målet naturligvis er at slutte på en af de to øverste pladser.

- Vi er bevidste om, at vi har et godt udgangspunkt, men ingen har prøvet formatet før, og der er meget på spil for alle fire klubber, understreger Morten Wieghorst.

- At højne vores niveau på udebane – ikke mindst resultatmæssigt – er helt klart et tema for os, og her har vi en del at forbedre, og chancen for at ændre statistikken begynder i morgen, hvor vi møder et Silkeborg-hold som vi for ikke så længe siden formåede at besejre 3-0 i Aalborg.

- I den forbindelse har vi dog øje for, at kampen var tættere, end cifrene antyder, og vi er opmærksomme på, at Silkeborg har ting, der kan true os, men omvendt handler det for vores vedkommende om, at præstere optimalt, så vi kan frigive vores eget spil. Desværre kunne vi i vores seneste udekamp ikke belønne vores fans for deres fantastiske opbakning, men forhåbentlig bliver det tilfældet i morgen, siger Morten Wieghorst, der efter fredagens træningspas har udtaget følgende 19 navne:

1 Nicolai Larsen, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Markus Holgersson, 7 Thomas Enevoldsen, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 11 Jakub Sylvestr, 14 Casper Sloth, 18 Rasmus Thellufsen, 20 Marco Meilinger, 21 Kasper Risgård, 22 Ivan Lucic, 25 Frederik Børsting, 27 Oliver Abildgaard, 31 Joakim Mæhle og 32 Kasper Pedersen.

AaB må undvære U/20-landsholdsspiller Magnus Christensen, der er sygdomsramt.

Bemærk at AaB i samarbejde med Silkeborg I.F., AGF og Viborg F.F. har valgt at reducere billetprisen i udebaneafsnittene, således at alle AaB-fans blot skal betale 50 kr. pr. voksenbillet og 25 kr. pr. børnebillet for at få adgang til udebaneafsnittet til de respektive udekampe i gruppespillet.

Tags på denne nyhed

Vidste du om Silkeborg I.F. og AaB…

31. marts 2017 kl. 11:54 af Brian Andersen

- at AaB blot har én sejr i de seneste ni Alka Superligakampe på udebane mod Silkeborg I.F. Derudover er det kun blevet til point i tre af kampene, hvorimod de resterende fem kampe er endt med nederlag. Den enlige sejr ud af de seneste ni besøg blev sikret 31. maj 2015, hvor scoringer af Anders K. Jacobsen og Rasmus Jönsson sørgede for en gevinst på 2-1.

- at AaB med mindst otte point (og dermed 41 point) efter de kommende seks kampe i gruppespillet vil være sikker på at ende blandt de to bedste klubber i pulje 2. Et lavere antal point kan også betyde top-2 i puljen, men det vil være afhængigt af resultaterne af de øvrige kampe i puljen.

- at det forestående møde er Alka Superligakamp nummer 69 mellem Silkeborg I.F. og AaB. Statistikken siger 24 sejre til AaB, 23 uafgjorte og 21 nederlag samt en målscore på 97-90 i AaB’s favør.

- at AaB har scoret mindst et mål i hver af de 13 seneste Alka Superligakampe mod Silkeborg I.F. Omvendt er det i de samme 13 kampe kun lykkedes AaB at holde Silkeborg I.F. fra at score i tre af kampene.

- at klubbernes seneste indbyrdes opgør i Alka Superligaen fandt sted 26. februar 2017, hvor AaB sejrede 3-0 på Aalborg Portland Park efter et hattrick af Jakub Sylvestr.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Jakub Sylvestr (3 mål) også Rasmus Würtz (3 mål), Kasper Pedersen (2), Jakob Blåbjerg (1), Marco Meilinger (1) og Patrick Kristensen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod Silkeborg I.F.

- at ud af de 68 tidligere Alka Superligakampe mod Silkeborg I.F. har AaB scoret først i 32 tilfælde, hvilket har resulteret i 18 sejre, 11 uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har Silkeborg I.F. scoret kampens første mål i 28 tilfælde, hvilket har givet AaB seks sejre, fire uafgjorte og 18 nederlag.

- at knap 12 procent af de foregående 68 Alka Superligakampe mellem AaB og Silkeborg I.F. er endt helt uden scoringer. Seneste tilfælde er imidlertid fra august 2010, og de efterfølgende 13 kampe har budt på ikke færre end 50 scoringer svarende til 3,85 mål pr. kamp.

- at AaB kun har fået point i to ud af de ti seneste Alka Superligakampe på udebane (1V-1U-8T), hvilket naturligt har en sammenhæng med, at AaB ikke har formået at holde nullet i de seneste 12 Alka Superliga-udekampe.

- at lørdag er det præcis et år siden, at Jannik Pohl debuterede for AaB i Alka Superligaen. I hans foreløbige 21 Alka Superligakampe er det blevet til fuld spilletid i fire af kampene samt to scoringer.

- at Silkeborg I.F. og AaB også i 2002 mødtes i Alka Superligaen på datoen 1. april, hvor kampen endte med et nederlag for AaB på 2-0. Der er ingen mulige gengangere fra de to mandskaber dengang.

- at AaB er uden nederlag i Alka Superligaen med lørdagens dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt som dommer. I de seks tidligere opgør er det blevet til sejr til AaB i fire af tilfældene, heriblandt en sejr på 2-0 over Silkeborg I.F. i november 2014. Her scorede Anders K. Jacobsen og Henrik Dalsgaard for AaB.

- at AaB ligeledes i 2016 var i aktion på datoen 1. april. Her sørgede Thomas Enevoldsen på Aalborg Portland Park for en 1-0 sejr mod FC Nordsjælland.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed