Holgersson: Pokalkampen betyder alt

3. april 2017 kl. 15:05 af Rasmus Estrup

Onsdag danner Aalborg Portland Park ramme om kvartfinalen i DBU Pokalen, når AaB byder FC Midtjylland velkommen på grønsværen. 

- Den kamp betyder alt. Især i denne sæson hvor vi ikke nåede vores mål om at komme i top seks. Det er en vej til Europa. Der er kun otte hold tilbage, og vi er tre kampe fra det. Så kampen er meget vigtig, siger AaB's forsvarsspiller Markus Holgersson. 

Han forventer en stor tænding inden for kridtstregerne, når dommer Jakob Kehlet fløjter op til kickoff klokken 18.00. 

- FC Midtjylland er en af vores rivaler, og vi spillede en rigtig god kamp, sidst vi mødte dem. Det er et fysisk stærkt hold, og vi håber, vi kan tage duellerne med dem præcis på samme måde som sidst, for det betyder meget for klubben og alle omkring klubben, at vi vinder kampen, siger Markus Holgersson. 

Sidst AaB og FC Midtjylland tørnede sammen endte kampen 1-1 på Aalborg Portland Park. Frederik Børsting scorede for Hele Nordjyllands Hold, mens Paul Onuachu udlignede i tillægstiden. 

- Vi har styr på dem frem til 10-15 minutter før tid. Inden da synes jeg, vi står godt og har et rigtig fint presspil. Samtidig åbnede der sig også muligheder i omstillingsspillet, fordi de spillede med høje wingbacks, siger svenskeren og lover tilskuerne, at han og holdkammeraterne spiller på fuld tryk onsdag aften.

- Det er en pokalkvartfinale, og vi spiller på vores hjemmebane, så vi skal komme aggressivt ud. Det bliver en tæt kamp, som jeg håber, vi kan afgøre, siger Markus Holgersson. 

Billetter til kampen kan købes fra kun 50 kroner for voksne og 25 for børn via nedenstående link. 

Vidste du om pokalkvartfinalen…

3. april 2017 kl. 12:24 af Brian Andersen

Object reference not set to an instance of an object.

- at AaB har gode erfaringer med FC Midtjylland i DBU Pokalen, hvor de tre tidligere indbyrdes opgør alle er endt med avancement til AaB. Alle tre opgør har i øvrigt været i ottendedelsfinalerne.

- at ingen af de tre tidligere pokalkampe mellem AaB og FC Midtjylland er endt med en afgørelse i ordinær spilletid. De to første vandt AaB efter straffesparkskonkurrence, hvorimod AaB fik afgjort den tredje kamp i forlænget spilletid.

- at klubberne senest mødtes i DBU Pokalen 19. oktober 2005, hvor AaB sejrede 2-1 på Aalborg Portland Park. Thomas Kortegaard bragte AaB foran i den ordinære kamp, mens færingen Suni Olsens fremragende frisparksmål i det 110. minut blev udslagsgivende for AaB.  

- at AaB er i sin fjerde kvartfinale i DBU Pokalen i træk. Det er AaB’s bedste præstation siden 1990’erne, hvor AaB som minimum var i kvartfinalen i hele årtiet.

- at AaB er uden sejr mod FC Midtjylland i de syv seneste indbyrdes opgør, alle i Alka Superligaen (0V-3U-4T). Seneste sejr over FC Midtjylland daterer sig således til 26. juli 2014, hvor scoringer af Anders K. Jacobsen og Nicklas Helenius sørgede for en 2-0 gevinst i Aalborg.

- at klubbernes seneste møde i Alka Superligaen var 13. marts 2017, hvor det sluttede 1-1 på Aalborg Portland Park. Her scorede Frederik Børsting for AaB.

- at hvis kampen skulle ende uden vinder efter 120 minutter, vil det være AaB’s 20. straffesparkskonkurrence i DBU Pokalen. AaB har sejret i 12 af de 19 tidligere straffesparkskonkurrencer, heraf to mod FC Midtjylland.

- at FC Midtjylland har deltaget i fire pokalfinaler, men lidt nederlag i dem alle. AaB har deltaget i 11 pokalfinaler og vundet de tre, senest i 2014.

- at AaB's vej til pokalkvartfinalen er sket via sejre over Nørresundby FB, VSK Aarhus og Silkeborg I.F.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Børsting ude af Viborg-kamp

3. april 2017 kl. 11:30 af Brian Andersen

Fraværet skyldes advarslen, U/21-landsholdsspilleren pådrog sig i opgøret i lørdags i Silkeborg.

Karantænen gælder dog ikke, når AaB allerede onsdag aften spiller pokalkvartfinale mod FC Midtjylland.

Tags på denne nyhed

Lukas Klitten landsholdsudtaget igen

3. april 2017 kl. 11:25 af Rasmus Estrup

Når U/17-landsholdet tirsdag og torsdag møder Rumænien i to venskabskampe, er der to AaB-talenter, der kan komme i spil for Danmark.

Lukas Klitten og Anders Bærtelsen er nemlig begge udtaget til U/17-landsholdet.

Anders Bærtelsen har tidligere optrådt for U/17-landsholdet 10 gange, mens Lukas Klitten har spillet én kamp for U/17-landsholdet. 

U/19 tog flot udesejr over Brøndby I.F.

3. april 2017 kl. 11:00 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: Udesejr på 3-1 over Brøndby I.F.

AaB's U/19-mandskab kunne lørdag rejse hjem fra Brøndby med tre point i bagagen, da holdet lørdag vandt 3-1 over Brøndby I.F. 

En lige indledning blev ellers efterfulgt af et Brøndby-overtag, og hjemmeholdet bragte sig i front i kampens 11. minut. Midtvejs i første halvleg skiftede kampen karakter, og efter 29 minutter fik Wessam Abou Ali udlignet, da han satte bolden det sidste stykke ind over målstregen efter oplæg fra Anders Harpøth Østergaard. 

Blot to minutter senere kunne Marco Ramkilde gøre det til 2-1 på et straffespark, der blev begået mod Wessam Abou Ali. Den stilling holdt til pausen, selvom AaB havde flere store chancer inden pausefløjtet. 

Tidligt i anden halvleg fik Marco Ramkilde tilkæmpet sig et straffespark, da han fik tacklet bolden fra Brøndby-keeperen og efterfølgende blev flået ned bagfra af målmanden, der også fik rødt kort for forseelsen. Marco Ramkilde omsatte endnu engang straffesparket til mål, og så var AaB foran 3-1 og en mand i overtal. 

Det satte en dæmper på kampen, og 3-1 endte også som slutresultatet for opgøret. 

- Kampen er en kvittering til drengene på, at de har udviklet sig meget. Sidst vi mødte Brøndby I.F., tabte vi 3-0 i en kamp, hvor vi ikke havde en chance. Hvor vi tidligere i nogle kampe har været lidt som en bokser, der blot kunne parere en række slag, kan vi nu i højere grad tage fat i bolden og være spilstyrende, siger U/19-træner Lars Stensgaard.

AaB's næste opgør i U/19 Ligaen er først 22. april, hvor AaB gæster FC Midtjylland. 

U/17 Ligaen: Nederlag på 2-1 til Brøndby I.F.

AaB's U/17 Ligahold kunne modsat U/19-holdet ikke tage tre point med hjem fra Brøndby lørdag, da holdet tabte 2-1 til de gulblusede på Vestegnen. 

Første halvleg foregik på hjemmeholdets præmisser, og det udmøntede sig i to scoringer inden pausen. Efter ca. 25 minutters spil kom Brøndby I.F. foran på et drømmemål, og kort inden pausefløjtet udbyggede hjemmeholdet til pausestillingen 2-0. 

Men AaB-spillerne gav ikke op, og nordjyderne kom bedre med i opgøret efter pausen. Med et kvarter tilbage reducerede Gabriel Adriano Alves Christiansen på en friløber. Scoringen gav AaB blod på tanden, og gæsterne pressede på for at stjæle det ene point mod slutningen. 

Muligheden bød sig i to omgange kort før tid, men ind ville læderet ikke, og kampen sluttede med et nederlag på 2-1. 

- Vi taber til et bedre hold på dagen. Brøndby I.F. ligger i toppen af U/17 Ligaen og kæmper med om guldet. Samtidig er vi ramt af skader på nøglepositioner, og med en midtugekamp mod Vejle vidste vi, at det ville blive svært, siger U/17-træner Adam Harell. 

- Men drengene skal have ros for at holde liv i kampen i anden halvleg, selvom Brøndby I.F. var bedst i første halvleg og var foran 2-0. Vi trykkede også på for at stjæle et point til sidst, men det var fortjent, at Brøndby I.F. vandt, fortsætter han. 

AaB's næste U/17 Ligakamp spilles lørdag 8. april på hjemmebane mod FK Viborg. 

Danmarksserien: Nederlag på 6-2 til VSK Aarhus

En udvisning vendte op og ned på kampen søndag eftermiddag, da AaB tabte 6-2 på udebane mod VSK Aarhus. 

AaB startede kampen bedst og kunne allerede efter halvandet minut bringe sig foran 1-0 efter en hjørnesparkskombination, hvor Nikolaj Kjelder Sørensen scorede. Et kvarter inde i kampen udbyggede AaB føringen, da Morten Uglebjerg Thomsen scorede efter oplæg fra Johan Ejsing. 

Chancerne fortsatte for udeholdet, men i kampens 35. minut blev en velspillende Mohammad Darvishani udvist, da han fik sin anden advarsel. Det vendte kampen på hovedet. 

Fem minutter efter pausen reducerede VSK Aarhus til 2-1, og fem minutter senere udlignede hjemmeholdet til 2-2. 

AaB-holdet, som spillede en mand i undertal, faldt løbende fra hinanden, og kampen endte med en storsejr til hjemmeholdet på 6-2. 

- På forhånd er det en kamp vi skal vinde, men det røde kort bliver afgørende. Vi er præget af skader og karantæner, og da vi bliver reduceret til 10 mand, bliver det tydeligt, at vi ikke har formen til at holde fast, siger Danmarksserietræner Kenneth Cortsen. 

- Vi har et meget ungt hold, og søndag manglede vi rygragden, vindermentaliteten og viljen til at tage sejren. Hvis det fortsætter sådan, varer det ikke mange kampe, før vi kæmper om nedrykningsstregen, siger han. 

Næste aktion for Danmarksserieholdet er søndag 9. april på udebane i Holstebro. 

Tags på denne nyhed
'