AGF vandt målrigt reserveholdsopgør

18. april 2017 kl. 17:20 af Rasmus Estrup

Mandag vandt AaB 1-0 på hjemmebane over AGF i Alka Superligaen, men i mødet mellem de to klubbers reservehold tirsdag eftermiddag, var det gæsterne fra AGF, der snuppede sejren på 4-3. Sebastian Grønning, Thomas Enevoldsen og Anders Harpøth Østergaard scorede for AaB.

AaB bragte sig ellers foran 1-0 efter 20 minutter, da en dødbold fra Thomas Enevoldsen blev forlænget til bagerste område, hvor Oliver Abildgaard lagde bolden ind foran mål. Her sparkede Sebastian Grønning bolden over keeperen og ind i nettet.

Kort efter udnyttede gæsterne et boldtab fra AaB, og Mustapha Bundu krøllede læderet op i modsatte målhjørne fra kanten af feltet til 1-1.

Efter 41 minutter blev det til 2-1 til AaB. Oliver Abildgaard blev nedlagt i feltet og fik straffe. Et straffespark, Thomas Enevoldsen eksekverede. Enevoldsen havde kort inden pausefløjt muligheden for at udbygge føringen, men AGF's keeper reddede friløberen.

Efter pausen kom AGF ud med et meget højere pres og tempo. Og blot et enkelt minut skulle der gå, før Nimo Gribenco udlignede til 2-2.

10 minutter senere scorede Mustapha Bundu til 3-2 efter en opspilsfejl i AaB's defensiv.

Sebastian Grønning var efter en times spil tæt på at score sit andet mål i kampen, men forsøget fra angriberen ramte overliggeren.

I stedet kunne Mustapha Bundu sende sin tredje scoring i nettet i kampens 67. minut, da et frispark fra angriberens fod blev afrettet af muren og snød Nicolaj Jørgensen i AaB-målet.

Efter flere udskiftninger på AaB-holdet mod slutningen reducerede indskiftede Anders Harpøth Østergaard til 4-3 med en flot afslutning mod fjerneste stolpe.

I dommerens overtid fik Thomas Enevoldsen muligheden for at give AaB ét point, da AaB blev tilkendt et straffe. Men denne gang reddede AGF-keeperen straffesparket fra AaB-angriberen, og kampen endte med en udesejr på 4-3.

- AGF kommer for let til deres mål. De har ikke flere chancer, end dem de scorer på, og de opstår kun på grund af deciderede fejl fra vores side. Så det er vi skuffet over. Vi er også skuffet over, at vi lader os kyse af AGF-holdet efter pausen. De kommer ud med en aggressiv indstilling - som de også skal have cadeau for - men det reagerer vi for sent på, siger AaB's assistenttræner Jacob Friis.

- Set over hele kampen skaber vi flere chancer end dem. Blandt andet en friløber i slutningen af første halvleg og så med straffesparket til sidst. Men vi må også give cadeau til AGF for deres anden halvleg, siger Jacob Friis.

AaB stillede op i følgende opstilling:

Nicolaj Jørgensen

Patrick Kristensen - Kasper Pedersen - Morten Rokkedal - Bardhec Bytyqi

Oliver Abildgaard - Kasper Risgård - Robert Kakeeto - Casper Sloth

Thomas Enevoldsen - Sebastian Grønning

Efter 60 minutter blev Anders Harpøth Østergaard skiftet ind for Casper Sloth, mens Mathias Johannesen kom på banen i stedet for Morten Rokkedal efter 70 minutter. Med 12 minutter tilbage på uret foretog AaB en dobbeltudskiftning, da Sebastian Grønning og Bardhec Bytyqi blev erstattet af Wessam Abou Ali og Mathias Andersen.

Reserveholdets opstilling mod AGF

18. april 2017 kl. 10:01 af Rasmus Estrup

I går vandt AaB over AGF i Alka Superligaen, og i eftermiddag klokken 15.00 mødes de to hold igen i Reserveholdsturneringen på Hornevej.

Assistenttræner Jacob Friis og udviklingschef Poul Erik Andreasen starter med følgende opstilling:

På bænken sidder Anders Harpøth Østergaard fra AaB's Danmarksseriehold samt U/19-ligaspillerne Mathias Andersen, Mathias Johannesen, Mads Stefansen og Wessam Abou Ali.

Kampen spilles som nævnt på Hornevej klokken 15.00, og der er som altid gratis adgang.

AaB TV: Sammendrag af AaB-AGF

18. april 2017 kl. 09:30 af Rasmus Estrup

Thellufsen matchvinder for AaB

17. april 2017 kl. 21:08 af Brian Andersen

AaB’s sejr var aldeles velfortjent efter at have styret begivenhederne fra start til slut, og med de tre point er Hele Nordjyllands Hold med blot to point i de resterende tre kampe i puljespillet sikret imod nedrykning. Således er AaB ikke lang fra i stedet at kunne sætte sig et nyt mål i form af europæisk deltagelse.

I forhold til det seneste opgør mod Viborg F.F. havde AaB tre ændringer i startformationen, hvor Rasmus Thellufsen, Frederik Børsting og Jannik Pohl afløste Edison Flores, Thomas Enevoldsen og Jakub Sylvestr.

AaB åbnede opgøret aggressivt, men det var gæsterne, der i det fjerde minut fik den første mulighed, da Kasper Junker fik vristet sig fri af Jakob Blåbjerg, der dog i sidste øjeblik fik blokeret afslutningen, som således blev ufarlig for AaB-keeper Nicolai Larsen.

I fortsættelsen var AaB konsekvent den dominerende part spillemæssigt, men først i det 26.minut opstod den første chance, da Jannik Pohl energisk fik arbejdet sig fri tæt under mål, men afslutningen gik tæt forbi den fjerneste opstander.

AaB fastholdt initiativet, og tre minutter senere var det Jakob Ahlmann, der efter et hjørnespark fik sit forsøg blokeret af en AGF-forsvarer.

I det 33. minut var det til gengæld aarhusianerne, der efter et godt moment pluselig fik muligheden, men Morten Duncan Rasmussen headede lige på Nicolai Larsen.

Udeholdet fortsatte dog i den afventende rolle, men alt for ofte manglede AaB den nødvendige præcision i afleveringerne eller den ditto skarphed i driblingerne, men fire minutter før pausen fik AaB tilspillet sig et stort tilbud, da Joakim Mæhle med et elegant chip fandt Rasmus Thellufsen, der desværre afsluttede i sidenettet.

I første halvlegs tillægstid førte skidt forsvarsspil af AaB til en hovedstødsafslutning fra Danny Olsen, men generelt set var der tale om en halvleg i AaB’s favør.

Efter pausen var kampbilledet med et massivt AaB-overtag nærmest endnu mere udtalt, og Frederik Børsting nåede at forsøge sig, inden forløsningen kom efter 61 minutter, hvor nydeligt opspil af Marco Meilinger og Joakim Mæhle gav plads til Rasmus Thellufsen, der i to omgange fik passeret AGF-keeper Aleksandar Jovanovic.

Herfra forsøgte gæsterne sig omsider med et offensivt udtryk, men en stærk AaB-defensiv havde ingen problemer med at holde gæsterne fra fadet.

I stedet var Rasmus Thellufsen efter oplæg fra en igen meget velspillende Jakob Ahlmann nærgående, og Jannik Pohl burde otte minutter før tid endegyldigt have afgjort affæren, da Rasmus Thellufsen med en smart pasning sendte ham alene igennem, men alene med Aleksandar Jovanovic gik afslutningen i sidenettet.

Også Frederik Børsting var tæt på for AaB, inden slutfløjtet lød fra dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen.

Næste opgave for AaB er returmødet mod AGF om nøjagtigt en uge, hvor uafgjort – afhængig af fredagens opgør imellem Silkeborg I.F. og Viborg F.F. – kan vise sig at være nok for AaB til at sikre målsætningen.

(Fotos: Carsten Kuna Kristensen).

Matchfacts, Alka Superligaen, gruppespil, Pulje 2, 3. runde
AaB-AGF  1-0 (0-0)
61. min 1-0 Rasmus Thellufsen.
Advarsler AaB: Ingen.
Advarsler AGF: Daniel A. Pedersen (44), Martin Spelmann (52), Jens Stage (58), Christopher Oikonomidis (85).
5.931 tilskuere på Aalborg Portland Park.

AaB (4-4-1-1): Nicolai Larsen, Joakim Mæhle, Markus Holgersson, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Marco Meilinger (78: Kasper Risgård), Rasmus Würtz, Magnus Christensen, Rasmus Thellufsen, Frederik Børsting (90: Patrick Kristensen), Jannik Pohl (86: Jakub Sylvestr).

AGF (4-4-2): Aleksandar Jovanovic, Jens Stage, Daniel A. Pedersen, Thomas Juel-Nielsen, Jesper Juelsgård, Martin Spelmann, Mustafa Amini, Björn Daniel Sverrisson (77: Christopher Oikonomidis), Danny Olsen (62: Elmar Bjarnason), Mads Junker (70: Mustapha Bundu), Morten Duncan Rasmussen.

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen.