I det seneste opgør mellem AaB og AGF blev AaB’s udefans på Ceres Park & Arena tilbudt en Rød Aalborg.

Den gestus gengældes på Aalborg Portland Park ved bl.a. at tilbyde et Aarhus-sæt, bestående af en Ceres-øl og en Arnbitter til de første 200 ankomne. Udleveringen sker foran indgangen til udebaneafsnittet efter først-til-mølle princippet.

Mandagens meget vigtige kamp for begge mandskaber har kickoff kl. 18.00.

Reserveholdet tabte knebent til SønderjyskE

10. april 2017 kl. 16:58 af Rasmus Estrup

AaB's udebaneopgør i Reserveholdsturneringen mod SønderjyskE endte med et nederlag til nordjyderne på 1-0. Mikkel Hedegaard scorede for hjemmeholdet i første halvleg.

Kampen bar præg af en ujævn bane og en hård blæst langs banen, som gav AaB modvind i første halvleg og medvind i anden halvleg.

Første halvleg var uden de store chancer, men efter 25 minutter scorede Mikkel Hedegaard på et langskud.

Efter pausen fik AaB vinden i ryggen, og nordjyderne forsøgte at presse SønderjyskE helt ned. Det lykkedes også, og gæsterne kom frem til tre-fire store chancer, der skulle have givet den udlignende scoring. Blandt andet ramte Robert Kakeeto stolpen, Oliver Abildgaard sparkede forbi et nærmest åbent mål fra nær hold og en afslutning tæt under mål fra Marco Ramkilde ramte SønderjyskE-keeperens fod.

Til sidst satsede AaB stort på at få udlignet, og det gav et par friløbere i den anden ende, hvor Nicolaj Jørgensen i målet diskede op med flere gode redninger.

Men flere mål kom der ikke i opgøret, der endte med en sejr til SønderjyskE på 1-0.

- Det var en meget livlig kamp, som kunne være gået begge veje. Det var svært at spille i hård blæst og på en ujævn bane, og der var ikke rigtig kontrol på bolden. Det blev i stedet en kamp på fight, dueller og energi. Men det klarede vi egentlig godt, og jeg er egentlig tilfreds med indsatsen trods resultatet, siger udviklingschef Poul Erik Andreasen.

AaB startede med følgende opstilling:

Nicolaj Jørgensen

Patrick Kristensen - Kasper Pedersen - Morten Rokkedal - Bardhec Bytyqi

Oliver Abildgaard - Robert Kakeeto - Kasper Risgård - Casper Sloth

Sebastian Grønning - Jannik Pohl

Ved pausen blev Marco Ramkilde skiftet ind i stedet for Sebastian Grønning, mens Mathias Andersen (U/19) erstattede Kasper Risgård efter 80 minutter.

AaB's næste duel i Reserveholdsturneringen er tirsdag 18. april kl. 15.00 mod AGF på Hornevej.

Nederlag til U/17 og Danmarksserien

10. april 2017 kl. 12:07 af Rasmus Estrup

U/17 Ligaen: Nederlag til FK Viborg på 3-0

AaB's U/17 Ligahold er fortsat uden sejr i foråret efter et 3-0-nederlag på hjemmebane til FK Viborg lørdag eftermiddag.

Hjemmeholdet startede ellers kampen i fuld kontrol og havde FK Viborg presset ned på egen banehalvdel med fornuftig boldomgang. Hjemmeholdet var flere gange tæt på at bringe sig foran, men manglende skarphed i afslutningerne og en velspillende målmand for gæsterne forhindrede værterne i at bringe sig foran.

Efter en halv time var det i stedet FK Viborg, der bragte sig foran 1-0, på holdets første chance, da en fejlaflevering i AaB-lejren førte til en omstilling, der gav halvlegens eneste mål.

Efter pausen var kampbilledet indledningsvis mere jævnt, og AaB ledte forgæves efter den udlignende scoring. I stedet for en udligning udbyggede gæsterne føringen, da en ny personlig fejl blev straffet på en simpel - men effektiv - omstilling.

Efter den scoring jagtede AaB-drengene igen en scoring for at bringe spænding tilbage i opgøret. Men i stedet lukkede FK Viborg kampen syv minutter før tid med scoringen til 3-0.

-Vi har ikke medvind i sejlene for tiden. På trods af en række godkendte spillemæssige præstationer er resultaterne i foråret hidtil ikke gået vores vej. Første halvleg mod FK Viborg er et godt billede på det. De scorer på deres eneste chance, mens vi ikke formår at omsætte vores chancer til mål, siger U/17-ligatræner Adam Harell.

- Vi er i en mental læringsproces lige nu, hvor skal lære at tackle modvinden. Vi skal forsøge at holde hovedet højt, så vi ikke bliver for krampagtige i vores udtryk, hvilken kan være en naturlig følge, når man er i en modgangsperiode, siger Adam Harell.

U/17-Ligaholdet spiller først igen efter påske, når holdet 22. april møder FC Midtjylland på udebane.

Danmarksserien: Nederlag på 2-0 til Holstebro Boldklub

AaB's Danmarksseriehold tabte ligeledes i weekenden. Søndag tabte holdet på udebane til Holstebro Boldklub med 2-0. Hjemmeholdet kom bedst ud til kampen, men fra midten af første halvleg og fremefter var AaB bedre med i opgøret.

Holstebro Boldklub kom alligevel på sejrskurs i kampens 69. minut efter et tvivlsomt straffespark. Nicolaj Jørgensen reddede ellers forsøget fra 11-meterpletten, men hjemmeholdet var først over riposten og gjorde det til 1-0.

Mod slutningen forsøgte AaB at presse på for en udligning, men små 10 minutter før tid blev den mission vanskeligere, da Christian Bohmann Knudsen blev udvist. Dermed var det i øvrigt tredje kamp i træk, at AaB's Danmarksseriehold fik en udvisning.

I kampens døende minutter, da AaB satsede for en udligning, åbnede det for muligheder i den anden ende, og i 89. minut faldt scoringen til 2-0, som blev kampens resultat.

- Vi har seks U/19-spillere med, som alle var et positivt islæt. Især Nicolaj Jørgensen i målet og Nicolai Rask Lassen gjorde det rigtig godt. Det er ærgerligt, at det er et tvivlsom straffespark, der sætter dem i gang, for vi var i en periode i kampen, hvor vi havde godt styr på dem, og jeg synes, der var flere positive takter i kampen, end der har været i de foregående kampe, siger Danmarksserietræner Kenneth Cortsen.

AaB ligger lige over nedrykningsstregen i Danmarksserien med 20 point. Næste kamp spilles lørdag 15. april klokken 13.00 på hjemmebane mod Randers Freja, der ligger under stregen med 15 point.

- Det er en kritisk kamp. Vi har tabt de tre første kampe i foråret, så vi skal ud og have tre point nu, siger Kenneth Cortsen.

Reserveholdet gæster SønderjyskE

10. april 2017 kl. 10:07 af Rasmus Estrup

AaB's reservehold tager mandag turen til Haderslev, hvor det gælder reserveholdskampen mod SønderjyskE.

Assistenttræner Jacob Friis og udviklingschef Poul Erik Andreasen har valgt følgende startopstilling til opgøret:

På bænken sidder Marco Ramkilde, Mathias Andersen (U/19 Liga), Mathias Johannsen (U/19 Liga), Alexander Tved (U/19 Liga) og U/17-målmand Rasmus Futtrup.

Kampen i reserveholdsturneringen spilles som sagt i Haderslev klokken 14.00.

AaB TV: Sammendrag af AaB-Viborg F.F.

9. april 2017 kl. 09:26 af Rasmus Estrup