AaB TV: Tilbageblik på AaB-FC Midtjylland

4. april 2017 kl. 08:45 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

Holgersson: Pokalkampen betyder alt

3. april 2017 kl. 15:05 af Rasmus Estrup

Onsdag danner Aalborg Portland Park ramme om kvartfinalen i DBU Pokalen, når AaB byder FC Midtjylland velkommen på grønsværen. 

- Den kamp betyder alt. Især i denne sæson hvor vi ikke nåede vores mål om at komme i top seks. Det er en vej til Europa. Der er kun otte hold tilbage, og vi er tre kampe fra det. Så kampen er meget vigtig, siger AaB's forsvarsspiller Markus Holgersson. 

Han forventer en stor tænding inden for kridtstregerne, når dommer Jakob Kehlet fløjter op til kickoff klokken 18.00. 

- FC Midtjylland er en af vores rivaler, og vi spillede en rigtig god kamp, sidst vi mødte dem. Det er et fysisk stærkt hold, og vi håber, vi kan tage duellerne med dem præcis på samme måde som sidst, for det betyder meget for klubben og alle omkring klubben, at vi vinder kampen, siger Markus Holgersson. 

Sidst AaB og FC Midtjylland tørnede sammen endte kampen 1-1 på Aalborg Portland Park. Frederik Børsting scorede for Hele Nordjyllands Hold, mens Paul Onuachu udlignede i tillægstiden. 

- Vi har styr på dem frem til 10-15 minutter før tid. Inden da synes jeg, vi står godt og har et rigtig fint presspil. Samtidig åbnede der sig også muligheder i omstillingsspillet, fordi de spillede med høje wingbacks, siger svenskeren og lover tilskuerne, at han og holdkammeraterne spiller på fuld tryk onsdag aften.

- Det er en pokalkvartfinale, og vi spiller på vores hjemmebane, så vi skal komme aggressivt ud. Det bliver en tæt kamp, som jeg håber, vi kan afgøre, siger Markus Holgersson. 

Billetter til kampen kan købes fra kun 50 kroner for voksne og 25 for børn via nedenstående link. 

Vidste du om pokalkvartfinalen…

3. april 2017 kl. 12:24 af Brian Andersen

Object reference not set to an instance of an object.

- at AaB har gode erfaringer med FC Midtjylland i DBU Pokalen, hvor de tre tidligere indbyrdes opgør alle er endt med avancement til AaB. Alle tre opgør har i øvrigt været i ottendedelsfinalerne.

- at ingen af de tre tidligere pokalkampe mellem AaB og FC Midtjylland er endt med en afgørelse i ordinær spilletid. De to første vandt AaB efter straffesparkskonkurrence, hvorimod AaB fik afgjort den tredje kamp i forlænget spilletid.

- at klubberne senest mødtes i DBU Pokalen 19. oktober 2005, hvor AaB sejrede 2-1 på Aalborg Portland Park. Thomas Kortegaard bragte AaB foran i den ordinære kamp, mens færingen Suni Olsens fremragende frisparksmål i det 110. minut blev udslagsgivende for AaB.  

- at AaB er i sin fjerde kvartfinale i DBU Pokalen i træk. Det er AaB’s bedste præstation siden 1990’erne, hvor AaB som minimum var i kvartfinalen i hele årtiet.

- at AaB er uden sejr mod FC Midtjylland i de syv seneste indbyrdes opgør, alle i Alka Superligaen (0V-3U-4T). Seneste sejr over FC Midtjylland daterer sig således til 26. juli 2014, hvor scoringer af Anders K. Jacobsen og Nicklas Helenius sørgede for en 2-0 gevinst i Aalborg.

- at klubbernes seneste møde i Alka Superligaen var 13. marts 2017, hvor det sluttede 1-1 på Aalborg Portland Park. Her scorede Frederik Børsting for AaB.

- at hvis kampen skulle ende uden vinder efter 120 minutter, vil det være AaB’s 20. straffesparkskonkurrence i DBU Pokalen. AaB har sejret i 12 af de 19 tidligere straffesparkskonkurrencer, heraf to mod FC Midtjylland.

- at FC Midtjylland har deltaget i fire pokalfinaler, men lidt nederlag i dem alle. AaB har deltaget i 11 pokalfinaler og vundet de tre, senest i 2014.

- at AaB's vej til pokalkvartfinalen er sket via sejre over Nørresundby FB, VSK Aarhus og Silkeborg I.F.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Børsting ude af Viborg-kamp

3. april 2017 kl. 11:30 af Brian Andersen

Fraværet skyldes advarslen, U/21-landsholdsspilleren pådrog sig i opgøret i lørdags i Silkeborg.

Karantænen gælder dog ikke, når AaB allerede onsdag aften spiller pokalkvartfinale mod FC Midtjylland.

Tags på denne nyhed

Lukas Klitten landsholdsudtaget igen

3. april 2017 kl. 11:25 af Rasmus Estrup

Når U/17-landsholdet tirsdag og torsdag møder Rumænien i to venskabskampe, er der to AaB-talenter, der kan komme i spil for Danmark.

Lukas Klitten og Anders Bærtelsen er nemlig begge udtaget til U/17-landsholdet.

Anders Bærtelsen har tidligere optrådt for U/17-landsholdet 10 gange, mens Lukas Klitten har spillet én kamp for U/17-landsholdet. 

'