AaB TV: Sammendrag af AaB-Viborg F.F.

9. april 2017 kl. 09:26 af Rasmus Estrup

AaB led ærgerligt nederlag til Viborg F.F.

8. april 2017 kl. 18:01 af Rasmus Estrup

AaB tabte lørdag 1-0 til Viborg F.F. i Alka Superligaen. Trods et spilovertag til Hele Nordjyllands Hold, var det gæsternes Jeppe Curth, der scorede kampens eneste mål på Aalborg Portland Park.

Trods nederlaget fører AaB med 34 point fortsat pulje 2 i gruppespillet foran Silkeborg I.F. og AGF, der mødes mandag og har henholdsvis 31 og 28 point. Viborg F.F. rykker med sejren op på siden af AGF med 28 point.

Allerede fra start var Viborg F.F. tæt på at chokstarte, da Serge Deble fik en friløber, inden det første minut i kampen var gået. Men i stedet for at afslutte selv, afleverede udeholdets angriber bolden på tværs, men den blev for upræcis til, at en medspiller kunne nå frem til den.

Udeholdet sad generelt på kampen i de indledende minutter, men efter 15 minutter fik AaB sin første gode chance. Et glimrende AaB-opspil endte hos højrekanten Marco Meilinger, som trak ind i feltet og sparkede på mål, men afslutningen blev viftet over mål til nordjysk hjørnespark.

Efter denne chance overtog Hele Nordjyllands Hold initiativet i kampen - uden dog at skabe mange chancer mod den kompakte modstander. Hjemmeholdet havde kun et par forsøg - blandt andet ved Jakub Sylvestr, der efter 41 minutter kom til afslutning tæt under mål efter et godt indlæg af Jakob Ahlmann, men slovakkens afslutning gik forbi Walter Viitalas bur.

Minuttet senere var Viborg F.F. tæt på at score, men Serge Debles afslutning gik forbi AaB-målet, og dermed var pausestillingen 0-0.

Anden halvleg var blot to minutter gammel, da Thomas Enevoldsen fik en hovedstødsmulighed for at bringe AaB foran. Men hovedstødsafslutningen på Joakim Mæhles indlæg gik ved siden af.

I stedet bragte Jeppe Curth gæsterne på sejrskurs i kampens 57. minut. Erik Moberg forlængede et indkast ind til kanten af det lille felt, hvor Jeppe Curth kunne sende føringsmålet i nettet til 1-0.

I løbet af de følgende 10 minutter kom Thomas Enevoldsen til to forgæves forsøg. Først med hovedet og siden på et langskud. I mellem afslutningerne var Viborg F.F. tæt på at udbygge føringen, men muligheden, der kom i hus lidt tilfældigt, ramte stolpen.

Før de sidste 20 minutters spil sendte Morten Wieghorst først Kasper Risgård og siden Rasmus Thellufsen i jagten på at vende kampen. Og i minutterne lige efter var AaB i tre omgange ganske tæt på at udligne. Først fik Joakim Mæhle en fin afslutningsmulighed inde i feltet, men gæsternes målmand Walter Viitala reddede.

Det gjorde han også kort efter, da klumpspil i forbindelse med et hjørnespark først førte til en blokeret afslutning af Jakob Blåbjerg og siden et hovedstød fra Markus Holgersson, der sad i favnen på keeperen.

AaB's iver for at bringe balance i stillingen gav efter 77 minutter en stor mulighed i den anden ende, men Nicolai Larsen diskede op med en pragtredning på Jung-Bin Parks forsøg. Fire minutter senere fik selvsamme Park en friløber, men denne gang stod AaB-keeperen igen i vejen.

Trods massivt AaB-pres i slutminutterne, et akrobatisk forsøg fra Kasper Risgård, at Nicolai Larsen gik med op på hjørne og en god afslutning fra indskiftede Jannik Pohl til allersidst, formåede Hele Nordjyllands Hold ikke at få bolden i nettet.

Derfor endte opgøret med en udesejr til Viborg F.F. på 1-0.

Med det resultat ligger AaB fortsat på førstepladsen i pulje 2 med 34 point, mens Silkeborg og AGF, der møder hinanden på mandag har henholdsvis 31 og 28 point.

Hele Nordjyllands Holds næste kamp i Alka Superligaen er mandag 17. april klokken 18.00, hvor AGF gæster Aalborg Portland Park.

Matchfacts - Alka Superligaen, 28. spillerunde

AaB-Viborg F.F 0-1 (0-0)
57. minut 0-1 Jeppe Curth,
Advarsler AaB: Magnus Christensen (27), Rasmus Würtz (34),
4.121 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-4-1-1): Nicolai Larsen, Joakim Mæhle, Markus Holgersson, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Marco Meilinger (79: Jannik Pohl), Magnus Christensen (66: Kasper Risgård), Rasmus Würtz, Edison Flores (68: Rasmus Thellufsen), Thomas Enevoldsen, Jakub Sylvestr.

Viborg F.F. (4-4-2): Walter Viitala, Kristoffer Pallesen, Erik Moberg, Søren Reese, Jonas Thorsen, Jung-Bin Park (86: Mikkel Vestergaard), Jeppe Grønning, Alexander Jakobsen (75: Christian Keller), Søren Frederiksen, Jeppe Curth (80: Mathias Wichmann), Serge Deble.

Dommer: Jens Grabski Maae

AaB med sørgebind mod Viborg F.F.

8. april 2017 kl. 13:23

Dette gælder således også for AaB i dagens opgør mod Viborg F.F., der spilles kl. 16.00 på Aalborg Portland Park.

AaB foran revancheopgør mod Viborg F.F.

7. april 2017 kl. 16:25 af Brian Andersen

Gæsterne kan reelt ikke tåle et nederlag i morgen, hvis muligheden for en plads blandt de øverste to hold i gruppespillets pulje 2 skal bevares, mens AaB omvendt har brug for en sejr for at holde afstand til de to nederst placerede mandskaber.

AaB-cheftræner Morten Wieghorst udtaler:

- Vi glæder os rigtig meget til at spille en Superligakamp på hjemmebane igen og forhåbentlig præstere godt, hvilket vil skabe forudsætningerne for en sejr.

- Vores seneste møde mod Viborg har vi frisk i erindringen, og her formåede de at tippe tingene over til deres fordel, da vi satsede i slutningen af kampen, konstaterer Morten Wieghorst.

- Vi har lært af kampbilledet fra det seneste opgør og har forberedt os på, at vi i bestemte spilsekvenser skal gør tingene bedre, og som altid er det vores målsætning at vinde kampen, fastslår Morten Wieghorst, der efter fredagens træningspas har udtaget følgende 18 navne:

1 Nicolai Larsen, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Markus Holgersson, 7 Thomas Enevoldsen, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 11 Jakub Sylvestr, 16 Magnus Christensen, 18 Rasmus Thellufsen, 20 Marco Meilinger, 21 Kasper Risgård, 22 Ivan Lucic, 27 Oliver Abildgaard, 31 Joakim Mæhle og 32 Kasper Pedersen.

U/21-landsholdsspiller Frederik Børsting har karantæne.

AaB donerer 1 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2017 går ubeskåret til Kildehuset Fountain House i Nørresundby, som efter forårets to første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 11.951 kr.

Lørdagens kamp mod Viborg F.F. fløjtes i gang kl. 16.00.