Klassikersejr til AaB

28. august 2016 kl. 20:30

Efter en målløs første halvleg kom gæsterne foran lige på den anden side af pausen, men tyve minutter før tid blev kampen vendt på hovedet med to hurtige AaB-scoringer, og Hele Nordjyllands Hold er fortsat ubesejret i Alka Superligaen med femten point efter syv spillerunder.

I forhold til det seneste opgør i Alka Superligaen ude mod FC København sidste lørdag havde AaB en enkelt ændring i startelleveren, hvor Casper Sloth afløste Thomas Enevoldsen. Sloth var dermed klar fra start mod sin tidligere klub i aftenens jyske klassiker.

Inden kampen blev fløjtet i gang, modtog Nicolai Larsen blomster og hyldest for at have spillet sin kamp nummer 200 for AaB, hvilket skete i sidste weekends opgør mod FC København.

I en intens indledning på kampen var det gæsterne, der var mest på bolden, og AaB var tvunget til at stå lavt. AaB fik dog stille og roligt spist sig ind på kampen, og efter tyve minutter blev det til kampens første mulighed til Hele Nordjyllands Hold.

Edison Flores fik vist sin tekniske kunnen og satte sin mand på venstre flanke. Herefter slog peruvianeren et godt indlæg, som Marco Meilinger forsøgte at få ram på, men bolden endte ved Patrick Kristensen, der afsluttede fint, men AGF-målmand Aleksandar Jovanovic fik pareret.

Fire minutter senere var Flores endnu en gang på spil med en god aktion og derefter et perfekt indlæg, som lå lige til Casper Sloth, der dog ikke fik ordentligt ram på bolden.

AGF nåede at byde sig kort til i modsatte ende, før AaB igen var på spil. Christian Bassogog modtog bolden og trak ind i banen, hvorefter hans afslutning blev blokeret.

Christian Bassogog fik lige efter fat på bolden og lagde den ind til Edison Flores, der flugtede på kassen, men målmanden kom i vejen.

Efter kavalkaden af muligheder til AaB kom gæsterne til en større en af slagsen, da Danny Olsen blev spillet fri lige foran mål, men AaB-målmand Nicolai Larsen var på plads og fik pareret.

Med godt en halv time spillet måtte Kasper Risgård forlade banen, og det gjorde plads til Rasmus Thellufsen, der kom på banen til sin officielle debut for AaB.

Lige før pausen havde gæsterne to chancer, hvor først Björn Daniel Sverrisson skød bolden på overliggeren, og derefter var Nicolai Larsen ude i fuld længde for at skubbe et langskud fra Danny Olsen over målet. Kampen forblev dog uden scoringer indtil pausefløjt.

I anden halvleg startede AGF ud med et angreb med Dino Mikanovic, der drev bolden frem på egen hånd. Patrick Kristensen fik med en god aktion afværget til et hjørnespark, og dette blev sendt i panden på Alexander Juel Andersen, der gjorde det til 1-0 til gæsterne.

Rasmus Thellufsen fik kort efter plads til skud efter kombinationer med Jakob Ahlmann, men skuddet gik over mål.

Efter en times spil blev Christian Bassogog nedlagt på grov vis uden for feltet, hvor der blev dømt frispark. Det tog Casper Sloth sig af, og via panden på en AGF-forsvarer endte bolden ved Christian Bassogog, der dog fik skudt den langt over.

Kort efter havde Dino Mikanovic et nærgående forsøg for gæsterne, men bolden sneg sig over tværbjælken.

AaB havde problemer med at få spillet til at flyde i en meget uskøn affære, og gæsterne havde endnu en mulighed, der opstod ud af ingenting til Martin Spelmann, men Nicolai Larsen kunne let parere skuddet.

Danny Olsen forsøgte sig med tyve minutter igen direkte på frispark, men bolden sejlede over mål. I stedet var det AaB, der vendte kampen fuldstændigt på hovedet på to minutter. Først resulterede godt arbejde af Jakob Ahlmann i venstre side i, at debutanten Rasmus Thellufsen fik plads til at lægge den målgivende aflevering ind foran til Edison Flores, der på fantastisk vis kom først på indlægget og gled udligningen ind. Første officielle mål for AaB af den tekniske peruvianer.

Jublen havde knap lagt sig fra udligningen, før AaB igen fik scoret. Christian Bassogog tog et par gode træk foran feltet og lagde bolden til rette til Marco Meilinger, der fik testet AGF’s målmand, hvorefter Christian Bassogog var hurtigt over riposten og sendte bolden hårdt i mål til 2-1 via Jovanovic.

Opgøret faldt for en kort periode mere til ro efter AaB’s føringsmål, hvorefter gæsterne begyndte at presse på for at komme tilbage i kampen. Danny Olsen testede først Nicolai Larsen på langskud, og et hjørnespark syv minutter før tid skabte stor fare foran mål.

Godt sammenspil af Thellufsen og Ahlmann i venstre side fremkaldte kort før slutfløjt et hjørnespark til AaB, der dog ikke blev udnyttet optimalt.

I tillægstiden pressede AGF på, men AaB holdt stand og sikrede sig en samlet 2-1-sejr i den jyske klassiker på mål af Edison Flores og matchvinder Christian Bassogog. Hele Nordjyllands Hold er dermed stadig ubesejret med femten point efter syv runder af Alka Superligaen.

Næste udfordring for AaB er lokalopgøret mod Nørresundby FB i DBU Pokalen onsdag den 7. september kl. 17.30 på Lindholm Høje Stadion.

(Foto: Carsten Kuna Kristensen)

Matchfacts – Alka Superliga, grundspil 7. spillerunde
AaB-AGF 2-1 (0-0)
47. min 0-1 Alexander Juel Andersen, 72. min 1-1 Edison Flores, 74. min 2-1 Christian Bassogog.
Advarsler AaB: Markus Holgersson (65), Jakob Ahlmann (90).
Advarsler AGF: Anthony J. Soares (18), Niklas Backman (59).
6.658 tilskuere på Nordjyske Arena. 

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Markus Holgersson, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann, Marco Meilinger (80: Sebastian Grønning), Rasmus Würtz, Casper Sloth, Edison Flores, Kasper Risgård (33: Rasmus Thellufsen), Christian Bassogog (88: Magnus Christensen).

AGF (4-1-4-1): Aleksandar Jovanovic, Alexander Juel Andersen, Niklas Backman, Anthony J. Soares, Dino Mikanovic (75: Oskar Buur), Elmar Bjarnason (75: Stephan Petersen), Danny Olsen (83: Kasper Junker), Björn Daniel Sverrisson, Martin Spelmann, Morten Duncan Rasmussen.

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt.

Tags på denne nyhed

Stærk AaB-præstation sikrer point i Parken

20. august 2016 kl. 21:00

AaB kom foran på et flot mål af Christian Bassogog og var dominerende især i første halvleg af opgøret. FC København fik sidenhen udlignet og pressede på i anden halvleg, men Hele Nordjyllands Hold holdt stand og fik et godt resultat med hjem til Aalborg efter en stærk præstation på FC Københavns hjemmebane.

I forhold til den seneste kamp i Alka Superligaen hjemme på Nordjyske Arena mod Esbjerg fB i mandags havde AaB en enkelt ændring blandt de startende elleve, hvor peruvianske Edison Flores afløste Casper Sloth.

Nicolai Larsen var som vanligt i målet for AaB fra start, og han kunne gå på banen til sin officielle kamp nummer 200 for Hele Nordjyllands Hold.

AaB fik en god start på kampen, og især i venstresiden viste Edison Flores gode takter. Efter syv minutter lagde den tekniske peruvianer en præcis bold ind i feltet, men hverken Thomas Enevoldsen eller Patrick Kristensen fik udnyttet muligheden i boksen.

Tre minutter efter fandt Thomas Enevoldsen Christian Bassogog på kanten af feltet, og camerouneren vippede bolden op til sig selv, men afsluttede forbi mål.

Bassogog var få øjeblikke efter centimeter fra at nå bolden, der var blevet lagt ind i feltet af Marco Meilinger på frispark. En stor mulighed til AaB-angriberen.

Som halvlegen skred frem, dannede der sig et billede af AaB med meget sikker boldomgang, ligesom de nordjyske drenge var hurtigt over andenboldene. Godt tyve minutter inde i kampen førte det gode spil til en AaB-mulighed med gevinst. Thomas Enevoldsen blev spillet fri på kanten og lagde bolden ind i feltet mod Edison Flores. Peruvianeren hoppe fikst over bolden, og den endte ved Christian Bassogog, der midt for målet hamrede bolden ind til 0-1 ved venstre opstander.

Efter en lille halv time var Enevoldsen igen mand for et godt indlæg. Denne gang lod Christian Bassogog bolden gå videre til Edison Flores, der fik bugseret bolden over mål med højre ben.

FC København kom kort efter til deres største mulighed i kampen indtil videre. Kasper Kusk sendte bolden i feltet til Youssef Toutouh, der headede bolden forbi mål.

Hjemmeholdet kom herefter bedre med i spillet, og Andreas Cornelius kom i en god position i dybden, men Kasper Pedersen var hurtigt over ham og fik tacklet bolden væk.

Andreas Cornelius var med ti minutter tilbage af første halvleg igen tæt på at komme til skud. Denne gang var det Jakob Ahlmann, der viste stærke defensive evner ved at komme først på bolden og få clearet.

Seks minutter før pausen fik hjemmeholdet udlignet. Andreas Cornelius steg til vejrs på et afrettet indlæg fra Peter Ankersen og headede bolden ind uden chance for Nicolai Larsen i AaB-målet. Så stod der 1-1 i Telia Parken, og det var også stillingen ved pausen efter en første halvleg, hvor AaB havde været det klart bedst spillende hold og havde gjort det svært for FC København at få gang i opspillet.

Kun to minutter gik der af anden halvleg, før målscorer Christian Bassogog kom til en god mulighed. Han blev dog bremset, inden han kunne komme til skud.

Andreas Cornelius viste sig sig ligesom i første halvleg stærk i hovedspillet, og syv minutter inde i anden halvleg fik han igen en god mulighed efter et indlæg, men her viste kampjubilar Nicolai Larsen sig stærkest og fik pareret til hjørnespark.

 

Kort efter kom hjemmeholdet til endnu en mulighed. Youssef Toutouh fandt indskiftede Rasmus Falk, der efter et træk lagde bolden til rette for Andrija Pavlović, der fik afsluttet en snert forbi mål.

AaB's spil gled ikke lige så fremragende som i første halvleg, og hjemmeholdet kom mere på bolden. Efter 55 minutter fik Ján Greguš sendt en kvalificeret skud af sted mod Nicolai Larsen, men AaB-målmanden kontrollede bolden uden problemer.

Efter en times spil kom FC København til endnu en mulighed, da Rasmus Falk blev sendt af sted i en omstilling, men kantspillerens skud gik forbi fjerneste stolpe.

Især på indlæggene var hjemmeholdet nærgående, og tyve minutter inde i anden halvleg fik Thomas Delaney sat hovedet på et indlæg fra Ludwig Augustinsson, men uden den fornødne præcision.

Da der var spillet 70 minutter af opgøret meldte AaB sig igen mere ind på den offensive del af banen, og Edison Flores fik sendt en præcis, lang bold i sin retning. Hans indlæg på tværs blev dog efterfølgende blokeret til hjørnespark. På hjørnesparket pressede AaB’erne på for at få sat panden på, men uden held, og hjemmeholdet fik reddet sig ud af faren.

 

Med godt ti minutter igen måtte Nicolai Larsen diske op en god aktion for at holde stillingen, da Ludwig Augustinsson sendte et farligt indlæg ind i feltet.

Kort efter var AaB på spil i den modsatte ende. Indskiftede Sebastian Grønning fik sendt et indlæg sin vej, men bolden lå en smule bag ham. Det løste han ved at kaste sig op i et saksespark, men uden at få ordentligt ram på bolden.

FC København havde i en lang periode af anden halvleg presset AaB en del, men op mod slutfløjtet fik gæsterne stået stærkt imod med en solid organisation.

Dommer Anders Poulsen kunne efter fire minutters tillægstid fløjte opgøret af, og det var en kendsgerning, at AaB gennem en stærk indsats kunne sikre sig 1-1 i Telia Parken og fortsat er ubesejret i Alka Superligaen i denne sæson.

Nu kan holdet se frem til en ægte klassiker i det næste opgør i Alka Superliga, hvor AGF kommer til Aalborg for at dyste med AaB på Nordjyske Arena.

Du kan sikre dine billetter til den jyske klassiker allerede nu via dette link.

Husk, at du ved fremmøde på Nordjyske Arena sammen med AaB donerer 1 kr. til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2016 går ubeskåret til Broen Aalborg, som efter efterårets tre første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 19.834 kr.

Matchfacts – Alka Superliga, grundspil 6. spillerunde
FC København-AaB 1-1 (1-1)
23. min 0-1 Christian Bassogog, 40. min 1-1 Andreas Cornelius.
Advarsler FC København: Ingen.
Advarsler AaB: Rasmus Würtz (67), Casper Sloth (85), Sebastian Grønning (90).
11.818 tilskuere i Telia Parken.

FC København (4-4-2): Robin Olsen, Peter Ankersen, Mathias Zanka Jørgensen, Mikael Antonsson (67: Benjamin Verbič), Ludwig Augustinsson, Kasper Kusk (46: Rasmus Falk), Ján Greguš, Thomas Delaney, Youssef Toutouh, Andreas Cornelius, Andrija Pavlović (72: Federico Santander).

AaB (4-5-1): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Markus Holgersson, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann, Christian Bassogog (69: Sebastian Grønning), Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Edison Flores (79: Frederik Børsting), Marco Meilinger, Thomas Enevoldsen (62: Casper Sloth).

Dommer: Anders Poulsen.

AaB fortsætter ubesejret stime

15. august 2016 kl. 20:21

AaB sad tungt på spillet gennem kampen og leverede chancer på samlebånd, mens gæsterne var afventende, men pressede på til sidst i kampen. Kasper Risgård og Thomas Enevoldsen leverede AaB’s scoringer, der begge faldt inden for de første 25 minutter af kampen.

I forhold til den seneste kamp i Alka Superligaen sidste søndag på udebane mod FC Nordsjælland havde AaB en enkelt ændring i startopstillingen, hvor Casper Sloth afløste Magnus Christensen.

Peruvianske Edison Flores var med på bænken fra start og blev med godt tyve minutter igen skiftet ind til sin officielle debut for AaB.

Gæsterne kom til kampens første store mulighed, da Jeppe Andersen fik driblet sig ind gennem midten, og Esbjerg-anføreren fik afsluttet godt, men forbi mål.

AaB kom kort efter også til en kæmpe chance. Efter tre hurtige afleveringer kom Christian Bassogog i en god position foran målet, og han vristede sig fri af forsvaret, men fik ikke rigtig træf på bolden, der trillede centimeter forbi højre opstander.

Efter et kvarters spil demonstrede Patrick Kristensen og Christian Bassogog godt samarbejde i højresiden, og det gav et hjørnespark til hjemmeholdet. Marco Meilinger gik til hjørneflaget og demonstrerede endnu en gang sit gode venstreben, da han lagde bolden lige i panden på viceanfører Kasper Risgård, der kunne bringe Hele Nordjyllands Hold foran med 1-0.

Kort efter målet var målscorer Risgård på spil igen, da han efter en tværaflevering fra anfører Rasmus Würtz kunne hakke på kassen, men Jonas Jensen i Esbjerg-målet fik skubbet bolden forbi mål.

Gæsterne fik deres anden mulighed i kampen efter godt tyve minutter, hvor Brent McGrath med en god førsteberøring kom i position til skud fra kanten af feltet, men Nicolai Larsen i AaB-målet var hurtigt over bolden.

Kort efter kunne AaB bringe sig yderligere foran i modsatte ende af banen. Patrick Kristensen slog en god bold indover, og både Christian Bassogog og Thomas Enevoldsen var i position til at modtage bolden. Enevoldsen tog teten og kom helt fri med Esbjergs målmand. Han viste stor kølighed ved at afslutte mellem benene på målmanden, og så var AaB foran med to.

I minuttet efter scoringen kom AaB til endnu en stor chance. Anførere Würtz slog en perfekt, dyb bold i feltet til Patrick Kristensen, der dog lige præcis ikke fik træf på bolden.

Gæsterne fra Esbjerg var trykket i bund af et velspillende AaB-mandskab, men efter knap en halv time fik de reduceret, da et indlæg ind lige foran Nicolai Larsen blev headet i mål af Andreas Nordvik.

Der gik ikke mange minutter, før AaB igen viste sig farlige i offensiven. Efter et par hurtige kombinationer spillede Christian Bassogog bolden ud til Marco Meilinger. Østrigeren trak ind i banen og afsluttede hårdt, men skuddet blev blokeret på uheldig vis af Bassogog.

 

 

Marco Meilinger var i hopla og viste undervejs flotte detaljer, som da han med ti minutter tilbage af første halvleg spillede Thomas Enevoldsen helt fri i feltet med en aflevering mellem benene på en forsvarsspiller, men Esbjergs forsvar fik neutraliseret faren.

Kort inden pausen viste AaB endnu en gang gode offensive takter. Jakob Ahlmann slog en god bold første gang i dybden til Kasper Risgård, der førte bolden helt ned mod gæsternes mål, hvor han blev lukket af.

Inden pausen nåede gæsterne også at komme til endnu en mulighed, men Markus Holgersson fik blokeret en ellers kvalificeret afslutning fra Victor Palsson.

Fem minutter inde i anden halvleg var det ved at blive farligt for gæsterne, da Markus Holgersson lagde bolden frem til Christian Bassogog, der spillede den tilbage til Thomas Enevoldsen. AaB-angriberen trykkede mod mål, men blev blokeret.

Kort efter skabte Enevoldsen endnu en gang fare for gæsterne. Bolden blev spillet dybt af Marco Meilinger i rummet mellem gæsternes forsvar og målmand, og Enevoldsen endte med at komme fri til en afslutning, men endnu en gang blev skuddet blokeret.

I løbet af anden halvleg dannede der sig et endnu klarere billede af et AaB-mandskab med klart spillemæssigt overtag, mens gæsterne trak sig tilbage i en velorganiseret defensiv, der ikke levnede meget plads.

 

Efter en times spil var AaB i flere omgange nærgående med gode gennembrud. Først blev Thomas Enevoldsen sat godt op af Christian Bassogog, men blev bremset på kanten af feltet. Derefter skar Marco Meilinger banen op med en præcis diagonalbold til Jakob Ahlmann, der fandt Thomas Enevoldsen foran mål, men hans hovedstød sneg sig forbi målet.

Næste mulighed var også i form af et hovedstød, da Casper Sloth lagde den i panden på Christian Bassogog, hvis hovedstød gik lidt forbi målet.

AaB-mulighederne fortsatte med at komme på samlebånd i denne fase af kampen, og helt nede fra AaB-defensiven fik Jakob Ahlmann og Christian Bassogog sat gang i en kontra, som endte med en mulighed til Thomas Enevoldsen, men igen ville bolden ikke ind for det velspillende AaB-mandskab.

Få øjeblikke efter var det Thomas Enevoldsen, der var tæt på at lægge op til mål, da han fandt Christian Bassogog foran mål. Den kreative camerouner forsøgte at tvinge bolden ind bagom støttebenet, men uden held.

Med tyve minutter igen af kampen blev den peruvianske nyerhvervelse Edison Flores klappet på banen af publikum på Nordjyske Arena til sin officielle debut for AaB.

Gæsterne kom til en stor mulighed med et kvarter igen, da indskiftede Mads Hvilsom modtog bolden i feltet, men Nicolai Larsen kunne samle bolden op.

AaB rørte også på sig i slutfasen, og indskiftede Edison Flores kom til et skud, der dog blev blokeret.

Med syv minutter igen af opgøret kom gæsterne til en kæmpe mulighed, da en dybdebold fik lov at sejle hele vejen ned mod mål, og Mads Hvilsom var først over bolden og var helt alene med Nicolai Larsen, der kom godt ud og blokerede afslutningen til hjørnespark.

Gæsterne fik efterfølgende to muligheder på hovedstød, og især den sidste af disse var tæt på at ende i en scoring, men Robin Söder fik overplaceret sit hovedstød.

AaB stod imod presset fra gæsterne, og efter dommer Jakob Kehlets slutfløjt kunne AaB sætte tre point ind på kontoen, og AaB er efter aftenens hjemmesejr på Nordjyske Arena fortsat ubesejrede i Alka Superligaen i denne sæson.

Næste udfordring for Hele Nordjyllands Hold er udekampen i Alka Superligaen lørdag den 20. august kl. 18.30 mod FC København i Telia Parken.

(Foto: Carsten Kuna Kristensen)

Matchfacts – Alka Superliga, grundspil 5. spillerunde
AaB-Esbjerg fB 2-1 (2-1)
16. min 1-0 Kasper Risgård, 25. min 2-0 Thomas Enevoldsen, 29. min 2-1 Andreas Nordvik
Advarsler AaB: Rasmus Würtz (82).
Advarsler Esbjerg fB: Jeppe Andersen (67), Bjørn Paulsen (90).
6.114 tilskuere på Nordjyske Arena. 

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Markus Holgersson, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann, Marco Meilinger (83: Magnus Christensen), Rasmus Würtz, Casper Sloth, Kasper Risgård, Christian Bassogog (69: Edison Flores), Thomas Enevoldsen (90: Sebastian Grønning).

Esbjerg fB (4-4-2): Jonas Jensen, Ryan Laursen, Daniel Stenderup (71: Marco Lund), Andreas Nordvik, Nikolaj Hagelskjær, Bjørn Paulsen, Jeppe Andersen, Victor Palsson, Kevin Mensah, Brent McGrath (66: Mads Hvilsom), Robin Söder.

Dommer: Jakob Kehlet.

Sen sejr i Farum

7. august 2016 kl. 15:14 af Brian Andersen

Ganske vist havde FC Nordsjælland inden AaB’s udligning også chancer til at afgøre affæren, men spillemæssigt var AaB klart det bedste hold på banen.

I forhold til den seneste kamp mod OB havde AaB fire ændringer i startopstillingen, hvor Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann, Magnus Christensen og Thomas Enevoldsen afløste Jakob Blåbjerg, Gilli Rólantsson, Casper Sloth og Frederik Børsting.

Fra første minut så man et veloplagt og fokuseret AaB-mandskab bestemme farten med vundne nærkampe og gode kombinationer, og i to tilfælde var man nærgående på standardsituationer, inden første mulighed opstod i det syvende minut, da en række glimrende pasninger gav en skudchance til Marco Meilinger, hvis afslutning blev rettet af og efterfølgende afværget af FCN-keeper Runar Alex Runarsson.

Langsomt kom værterne bedre med spillemæssigt, og efter 13 minutter fik FC Nordsjælland nærmest en tilsvarende mulighed, da AaB blev fanget på en omstilling, men heldigvis gik skuddet fra Adnan Mohammed forbi stolpen.


Opblomstringen fra hjemmeholdet var imidlertid kortvarig, og AaB styrede igen slagets gang, da det efter 28 minutter blev til en stor dobbeltchance efter hjørnespark til Kasper Pedersen og Christian Bassogog, men FCN fik heroisk afværget situationen foran mål.

Med vel de foreløbige bedste spillemæssige takter i indeværende sæson fortsatte AaB dominansen, og både Christian Bassogog og Marco Meilinger viste farlighed, inden en ærgerlig opspilsfejl af Markus Holgersson to minutter inde i halvlegens tillægstid gav plads til to kvikke kontraafleveringer og en fri Mathias Jensen, der sikkert udplacerede AaB-målmand Nicolai Larsen.

Føringsmålet til FC Nordsjælland var stik imod både spil og chancer, og anden halvleg åbnede med samme kampbillede med AaB som den styrende part.

Alligevel var det FC Nordsjælland, der første gang viste farlighed i anden halvleg, hvor Marcus Ingvartsen i det 49. minut headede både langt over og langt forbi målrammen efter endnu en omstilling.

Syv minutter senere var Runar Alex Runarsson tæt på at bokse Thomas Enevoldsens hjørnesparksbold i eget net, men læderet gik akkurat over tværribben.

AaB’s overtag var massivt, mens FCN hele tiden lurede på et afgørende kontrastød, som da Kasper Risgård efter 71 minutter mistede bolden i en giftig position, men Nicolai Larsen leverede en stærk redning over for en blank Jakob Johansson.


Blot fire minutter senere kom i stedet udligningen, da Marco Meilingers indadskruede frisparksindlæg sejlede direkte i nettet ved den bageste stolpe efter determineret pres på målmanden fra indskiftede Sebastian Grønning.

Få øjeblikke senere headede Thomas Enevoldsen et præcist indlæg fra Jakob Ahlmann forbi målrammen, og straks efter var der alvorligt fare på færde i den modsatte ende, da Abdul Mumin via en AaB’er fik bugseret bolden på træværket efter et hjørnespark.

Også Marcus Ingvartsen var nærgående i en hektisk afslutning, hvor Kasper Risgård i næstsidste minut sendte et drøn tæt forbi det fjerneste målhjørne.

Ikke mange sekunder senere faldt afgørelsen så, da Marco Meilinger sendte endnu et kvalificeret frispark ind foran mål, hvor Sebastian Grønning og Markus Holgersson viste aggressivitet; sidstnævnte fik i første omgang skrabt bolden op på overliggeren, men Markus Holgersson var også hurtigst over returbolden og hamrede sejren hjem.

Således er AaB fortsat ubesejret inden næste opgave på Nordjyske Arena mod Esbjerg mandag den 15. august. Køb i forsalg din billet til opgøret her.

Ved fremmøde på Nordjyske Arena donerer du sammen med AaB 1 kr. til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2016 går ubeskåret til Broen Aalborg, som efter efterårets to første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 13.720 kr.

Matchfacts – Alka Superligaen, 4. spillerunde
FC Nordsjælland-AaB 1-2 (1-0)
45. min 1-0 Mathias Jensen, 75. min 1-1 Marco Meilinger, 90. min 1-2 Markus Holgersson.
Advarsler FC Nordsjælland: Christian Køhler (26), Andreas Skovgaard (77)
Advarsler AaB: Ingen.
2.234 tilskuere på Right to Dream Park.

FC Nordsjælland (4-2-3-1): Runar Alex Runarsson, Ramon Rodrigues, Viktor Tranberg (62: Abdul Mumin), Andreas Skovgaard, Patrick Mtiliga, Stanislav Lobotka, Christian Køhler, Tobias Mikkelsen (27: Mathias Rasmussen), Mathias Jensen (55: Jakob Johansson), Adnan Mohammad, Marcus Ingvartsen.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Markus Holgersson, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann, Marco Meilinger, Rasmus Würtz, Magnus Christensen (66: Casper Sloth), Kasper Risgård, Thomas Enevoldsen (89: Joakim Mæhle), Christian Bassogog (64: Sebastian Grønning).

Dommer: Peter Rasmussen.

AaB i intens deler mod OB

1. august 2016 kl. 21:01

AaB kom foran to gange på mål af Christian Bassogog og anfører Rasmus Würtz, men begge gange fik gæsterne udlignet. I kampens slutfase var AaB tæt på at tage de tre point, da Thomas Enevoldsen ramte stolpen, men det blev ved 2-2 på Nordjyske Arena mandag aften.

I forhold til den seneste kamp i søndags på udebane mod Randers FC i Alka Superliga havde AaB genvalg til alle elleve i startopstillingen.

Kampen var kun ved at finde sit fodfæste, da Christian Bassogog allerede efter tre minutter fik bragt AaB foran. Markus Holgersson slog en lang bold frem i banen, Bassogog udfordrede Frederik Tingager i duellen om den dybe bold. OB-forsvareren forsøgte at lægge bolden tilbage med hovedet, men Bassogog var hurtig over bolden op loppede den over Sten Grytebust i OB-målet til 1-0.

Kort efter fik OB bragt balance i regnskabet, da Rasmus Festersen slog en præcis bold i panden på Joan Simun Edmundsson, der headede udligningen ind.

OB blev efter den begivenhedsrige indledning spilstyrende for en periode, og chancemæssigt blev det til et skud udefra fra Jens Jakob Thomasen, men Nicolai Larsen kunne let samle op.

 

På trods af gæsternes gode boldomgang kunne AaB efter elleve minutter igen bringe AaB foran. Efter en fatal opspilsfejl fra OB kunne Kasper Risgård med en hurtig berøring sætte anfører Rasmus Würtz op til en fri afslutningsmulighed, og AaB-anføreren viste sig stensikker i sin afslutning, da han alene med Sten Grytebust i feltet satte 2-1-målet ind.

Efter anfører Rasmus Würtz’ scoring fik AaB bedre fat i spillet, men gæsterne fortsatte ufortrødent med at forsøge at spille sig gennem AaB’s kæder, når de var på bolden.

AaB havde flere gode kombinationer op gennem højre flanke, hvor især samspillet mellem Marco Meilinger og Christian Bassogog flere gange viste sig faretruende for OB-forsvaret, men den sidste afgørende farlighed manglede ved ankomsten til modstanderfeltet.

Efter en halv times spil begik gæsterne endnu en opspilsfejl ved midterlinjen, og den udnyttede Christian Bassogog til at tage turen mod modstandermålet. Da han nåede feltet, fik han afsluttet fint, men bolden sejlede forbi højre opstander.

Kort efter var det Kasper Risgårds tur til at tage et raid mod modstandernes felt, men den afgørende hurtighed manglede, og OB-forsvaret fik spist sig ind på viceanføreren, der dog afslutningsvis var tæt på at få spillet på tværs til en fri Frederik Børsting.

 

Risgård var igen på færde i OB-feltet kort efter. Casper Sloth slog en præcis aflevering til Marco Meilinger på kanten, hvorefter østrigeren sendte bolden mod Risgård ved bageste stolpe, men bolden blev lige akkurat snittet foran viceanføreren. Få øjeblikke efter var Markus Holgersson også tæt på at kunne heade et indlæg ind.

AaB viste sig i det hele taget mere og mere pågående mod første halvlegs afslutning.

OB kom dog også to store chancer. Rasmus Festersen kom fri i feltet, men via godt pres fra Jakob Blåbjerg og en redning fra Nicolai Larsen blev muligheden neutraliseret.

Der skulle ikke gå længe, før Rasmus Festersen kom til sin anden mulighed. En fejl fra Rasmus Würtz endte ud i en stor chance, men Nicolai Larsen viste sig igen stærk og redede situationen.

AaB tog herefter over igen, og en bold slået ind i OB-feltet skabte usikkerhed hos Sten Grytebust, der ikke kunne holde den, og Frederik Børsting var herefter tæt på at få den skovlet ind, men hånden fra en OB-forsvarer kom dog i vejen i feltet. Dommerens fløjte forblev dog tavs.

En intens første halvleg kom herefter til ende, og AaB kunne gå til pause foran med ét mål.

Anden halvleg blev indledt med sporadiske chancer i begge ender, men den største kom til gæsterne. Ved et hjørnespark kom OB’s Thomas Mikkelsen fri til et hovedstød, men Nicolai Larsen gik reddet med sine hurtige reflekser.

 

Thomas Mikkelsen fik kort efter muligheden igen efter et fladt indlæg fra Rasmus Jönsson, men indlægget lå lige uden for OB-angriberens rækkevidde.

OB havde meget boldbesiddelse gennem ande halvleg, og AaB var i en periode nødt til at stå kompakt i kæderne.

Med knap et kvarter igen fik gæsterne udlignet, da et indlæg fra Jacob Barrett Laursen fra venstre endte ved fødderne af Joan Simun Edmundsson, der var uopdækket ved bageste stolpe og kunne udligne fra nært hold.

Fem minutter før slutfløjt opstod der chancer i begge ender. Først var indskiftede Magnus Christensen tæt på at kunne banke den ind fra kanten af feltet, men forsøget blev blokeret. I den anden ende kom ligeledes indskiftede Mathias Greve til en mulighed, der dog blev spildt med et skud langt over mål.

Marco Meilinger viste endnu en gang sine evner på dødbolde, han kort før tid slog et frispark mod bageste stolpe, og kun med det yderste af fingerspidserne kunne Sten Grytebust fange bolden foran en ellers helt fri Kasper Risgård.

Få øjeblikke efter var det indskiftede Nicklas Helenius, der var tæt på, da han tog bolden til sig i feltet, og AaB-angriberen fik afsluttet, men forsøget blev reddet.

Lige før slutfløjt fik Thomas Enevoldsen en kæmpe chance i feltet, og han ramte stolpen fra nært hold. Bolden sprang tilbage i spil og ramte Markus Holgersson, der dog ikke kunne nå at reagere og udnytte chancen.

Det lignede dermed mere og mere, at AaB kunne få bragt sig foran igen i de yderste sekunder af kampen, men tiden løb ud, og det endte 2-2 på Nordjyske Arena.

Holdet må nu rette fokus mod næste opgør i Alka Superliga, der spilles på lørdag mod FC Nordsjælland på Right to Dream Park i Farum.

(Foto: Carsten Kuna Kristensen)

Matchfacts – Alka Superliga, grundspil 3. spillerunde
AaB-OB 2-2 (2-1)
3. min 1-0 Christian Bassogog, 5. min 1-1 Joan Simun Edmundsson, 11. min 2-1 Rasmus Würtz, 77. min 2-2 Joan Simun Edmundsson.
Advarsler AaB: Jakob Blåbjerg (27).
Advarsler OB: Frederik Tingager (44).
7.227 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Markus Holgersson, Jakob Blåbjerg, Gilli Rólantsson, Marco Meilinger, Rasmus Würtz, Casper Sloth (73: Magnus Christensen), Frederik Børsting (83: Thomas Enevoldsen), Christian Bassogog (64: Nicklas Helenius), Kasper Risgård.

OB (4-4-2): Sten Michael Grytebust, Mikkel Desler, Jeppe Tverskov, Frederik Tingager, Joao Pereira (59: Jacob Barrett Laursen), Joan Simun Edmundsson, Jens Jakob Thomasen (78: Mathias Thrane), Mohamed El Makrini, Rasmus Jönsson (84: Mathias Greve), Thomas Mikkelsen, Rasmus Festersen.

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen.

Tags på denne nyhed