Holgerssons debutscoring sikrede point i premieren

17. juli 2016 kl. 18:06 af Brian Andersen

AaB indledte premierekampen med stort overtag og mange chancer, men uden udbytte, og gæsterne fra AC Horsens fik i stedet bragt sig foran. Hele Nordjyllands Hold søgte kampen igennem udligningen, og i det 89. minut kunne Markus Holgersson sende bolden i kassen til 1-1.

Ud over Markus Holgersson var der fra start også debut til Marco Meilinger på højre kant i dagens startopstilling, mens Sebastian Grønning og Casper Sloth ligeledes debuterede efter at være blevet indskiftet i løbet af kampen.

Før kampen blev fløjtet i gang blev Børge Bach mindet med et minuts stilhed. Børge Bach var én af AaB’s allerstørste personligheder og blev på banen noteret for 348 officielle kampe, hvor det også blev til 77 scoringer.

Inden for kampens første minut viste AaB sig allerede angrebslystne, og Gilli Rólantsson fandt efter et skift fra debutanten Marco Meilinger plads til at afslutte, men det afrettede skud sat lige på Nicklas Dannevang i AC Horsens-målet.

 

Kort efter blev Nicklas Helenius nedlagt efter at have modtaget et indkast, hvilket gav et frispark til AaB. På frisparket fik Marco Meilinger sendt en farlig bold ind i det bageste rum, hvor svenske Markus Holgersson var tæt på at nå frem til en stor chance.

AaB tog generelt taktstokken i kampens indledende fase med meget spil omkring gæsternes felt, og otte minutter inde i kampen trykkede først Gilli Rólantsson af fra kanten af feltet, og på returbolden forsøgte den nyudnævnte viceanfører Kasper Risgård sig med en følt bold i den lange hjørne, men Nicklas Dannevang fik fingrene i bolden.

I den modsatte ende rørte AC Horsens’ offensiv for første gang for alvor på sig efter ti minutter, hvor André Bjerregaard afsluttede langt udefra med et fladt skud, som AaB-målmand Nicolai Larsen uden problemer fulgte til dørs.

Få minutter efter kom AaB til kampens hidtil største mulighed. Christian Bassogog var trukket lidt ned i banen, og han fandt Marco Meilinger, der med en dødbringende aflevering bag om to forsvarsspillere gjorde plads til Frederik Børsting foran mål. Børsting måtte strække sig til det yderste for at prikke til bolden, og den sneg sig lige forbi stolpen.

 

Gæsterne fra AC Horsens fik kort efter også en mulighed, da Kim Aabech fandt plads til at slå en bold i feltet, men Kasper Pedersen fik efter lidt tumult ryddet op.

En livlig indledning på premierekampen, hvor AaB indtil videre havde budt ind med det meste.

AaB fortsatte med at producere chancer, og tyve minutter inde i kampen slog Markus Holgersson en god bold på tværs til Marco Meilinger i feltet, og østrigeren spillede den første gang på tværs mod Nicklas Helenius, men bolden nåede aldrig frem til adressen, da gæsternes forsvar kom i vejen.

Efter en lille halv time opstod endnu en mulighed til Hele Nordjyllands Hold, da Kasper Risgård fik plads til at afslutte et stykke udefra. En løs bold lå godt til ham efter et fejlslået indlæg, men skuddet blev rettet af til hjørnespark.

Kampen fandt efter den livlige start ind i et mere roligt leje, men otte minutter før pausen kom gæsternes målmand igen på arbejde, da Marco Meilinger fandt plads lige uden for feltet, og han fik afsluttet godt, men for tæt på Dannevang i AC Horsens-målet.

 

 

Nicolai Larsen kom også på arbejde i den anden ende kort efter, da André Bjerregård med et hårdt spark fik kannoneret på kassen, men AaB-målmanden fik pareret bolden sikkert.

Kort før pausen fik Nicklas Helenius en god mulighed med en dybdebold, og han forsøgte at vriste sig fri af forsvarsspillerne, men måtte til sidst give sig, og chancen løb ud i sandet.

En chancerig første halvleg var kommet til ende, og det havde været med AaB som det klart dominerende hold.

Anden halvleg startede i et lidt lavere gear, og ti minutter inde i halvlegen fik gæsterne bragt sig foran via et frispark tæt på hjørneflaget, der blev lagt ind i boksen, og her fik Bubacarr Sanneh sat hovedet på, og Nicolai Larsen var uden chance.

Kort efter scoringen fik gæsterne mulighed for at bringe sig yderligere foran, da André Bjerregaard fik ramt stolpen fra en spids vinkel. Modsat fik Kasper Risgård også sat en afslutning ind, men her gik bolden lige forbi venstre opstander.

Efter gæsternes scoring kom kampen i det hele taget op i et højere tempo, og efter en god times spil var AaB tæt på at få udlignet. Patrick Kristensen fandt Nicklas Helenius på kanten, og han spillede bolden fladt ind foran mål, hvor Christian Bassogog var få centimeter fra at kunne skovle bolden over stregen.

 

Kort efter var AC Horsens’ Hallur Hansson på færde med et skud i boksen, men Nicolai Larsen kunne uden problemer afværge faren.

AaB pressede på for udligning, og 73 minutter var spillet, da Patrick Kristensen var tæt på at få hul på bylden, men skuddet blev blokeret. Kort efter kunne også Kasper Risgård skyde på kassen, og det blev starten på en mindre belejring uden for gæsternes felt. Trods flere nærgående forsøg udeblev scoringerne.

Kort før slutfløjt var den indskiftede debutant Sebastian Grønning tæt på at udligne. Marco Meilinger fik ekspederet et frispark ind i boksen, og Grønning fik sat hovedet på, men med for lidt kraft til at overliste Nicklas Dannevang.

Den forløsende AaB-udligning kom et minut før, at det var slut på den ordinære spilletid. Anfører Rasmus Würtz fik i første omgang afsluttet godt på mål efter et fripark, og på riposten kunne debutanten Markus Holgersson sende bolde ind og gøre balance i regnskabet.

AaB indledte herefter en intens jagt på et føringsmål, men det blev ikke til mere i sæsonpremieren på Nordjyske Arena. Dermed kan AaB sætte et enkelt point ind på kontoen efter en livlig affære på Nordjyske Arena.

Matchfacts – Alka Superliga, grundspil 1. spillerunde
AaB-AC Horsens 1-1 (0-0).
55. min 0-1 Bubacarr Sanneh, 89. min 1-1 Markus Holgersson.
Advarsel AaB: Kasper Pedersen (70).
Advarsel AC Horsens: Kim Aabech (58).
6.493 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Markus Holgersson, Kasper Pedersen, Gilli Rólantsson (74: Casper Sloth), Marco Meilinger, Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Frederik Børsting, Nicklas Helenius (66: Thomas Enevoldsen), Christian Bassogog (66: Sebastian Grønning).

AC Horsens (4-4-2): Nicklas Dannevang, Peter Nymann, Mathias Nielsen, Bubacarr Sanneh, Frederik Møller, Lasse Kryger, Delphin Tshiembe (79: Jonas Gemmer), Conor S. O’Brien, Kim Aabech (64: Thomas Kortegaard), André Bjerregaard (79: Kjartan Finnbogason), Hallur Hansson.

Dommer: Dennis Mogensen.

(Foto: Carsten Kuna Kristensen)

'