AaB tilbage på sejrssporet

22. september 2016 kl. 22:10

Kasper Pedersen bragte AaB foran efter knap en time, og den stilling holdt til slutfløjt. Hele Nordjyllands Hold kan dermed igen sætte tre point ind på pointkontoen.

I forhold til den seneste kamp i Alka Superligaen tre dage forinden på udebane mod Lyngby Boldklub havde AaB en enkelt ændring i startopstillingen, hvor Jannik Pohl afløste Thomas Enevoldsen.

Efter en sløj indledning på kampen kom tilskuerne på Nordjyske Arena helt ud på kanten af sæderne, da Marco Meilinger i det 13. minut pludselig sendte et skud fra kanten af feltet på fjerneste stolpe efter fint forarbejde af Joakim Mæhle på højrebacken. Bolden gik dog i spil igen via stolpen og blev clearet.

Gæsterne fra Viborg F.F. så ud til basere spillet på at sende bolde i dybden på deres hurtige frontmænd, og efter knap tyve minutter blev Jung-Bin Park sendt af sted, men han blev fulgt godt til dørs af Kasper Pedersen, der til sidst blokerede sydkoreanerens afslutning.

I modsatte ende blev AaB’s Christian Bassogog lidt efter også sendt i dybden, og efter et par træk afsluttede han, men bolden gik over målet.

Efter 22. minutters spil sendte Marco Meilinger et frispark ind i feltet, og Jakob Blåbjerg kom højest og fik sat panden på bolden, men det ellers kvalificerede forsøg blev reddet på stregen af gæsternes Søren Reese.

Christian Bassogog tog i det 27. minut skuddet udefra, men sigtekornet var ikke stillet skarpt nok og bolden sejlede over mål.

Efter knap en halv time var AaB tæt på efter gode kombinationer mellem Marco Meilinger, Joakim Mæhle og Christian Bassogog. Sidstnævnte fik til sidst sat en afslutning ind, men gæsterne fik reddet sig ud af situationen.

Gæsterne kom ikke længe efter til en mulighed på en omstilling, hvor Serge Déblé endte med at sende bolden over mål. Gæsternes største mulighed indtil videre.

I det 38. minut satte en defensiv bolderobring fra Christian Bassogog gang i en hurtig AaB-omstilling, og Joakim Mæhle fik bolden dybt i højre side og sendte et hårdt skud i sidenettet et stykke udefra.

Tre minutter senere var hjemmeholdet igen nærgående, da Edison Flores lagde en god bold indover til Marco Meilinger, men østrigerens hovedstød gik over mål.

Lige før pausen var det igen ved at brænde på i gæsternes forsvar. Rasmus Würtz slog bolden hen over Viborg-forsvaret til Patrick Kristensen, der headede bolden bagud til Edison Flores, og den tekniske peruvianer hev en fræk afslutning op af hatten og sendte bolden mod fjerneste hjørne. Viborg-keeper Peter Friis Jensen fik dog lige netop sat fingerspidserne på bolden.

Inden pausefløjt nåede Christian Bassogog også at heade bolden lidt forbi mål efter et frispark, men det forblev uden scoringer på Nordjyske Arena i første halvleg.

Kort inde i anden halvleg fik gæsterne halvlegens første mulighed, da et indlæg blev clearet for kort, og Jonas Kamper kunne heade på mål fra kanten af feltet, men Nicolai Larsen i AaB’s mål kunne se bolden lande i nettaget.

AaB kom ikke længe efter til en mulighed, da Joakim Mæhle tog godt initiativ på højrekanten og lagde en bold i panden på Edison Flores, der ikke fik ordentligt træf på bolden.

Joakim Mæhle kom også til et skud kort efter, da Kasper Risgård spillede ham fri med en diagonalaflevering, og Mæhles kanon fremtvang en ripost hos Peter Friis Jensen.

Gæsterne svarede igen med en hurtig omstilling, og Serge Déblé kom til skud, men bolden gik uden for målrammen.

Efter knap en times spil kom et forløsende føringsmål til hjemmeholdet. Marco Meilinger slog et hjørnespark i feltet, og Kasper Pedersen kom fri og headede bolden direkte i mål til 1-0.

Efter scoringen fulgte en periode med hurtigt spil og muligheder i begge ender. AaB var mest på bolden, men gæsterne bød sig til på omstillinger. I det 66. minut dumpede en nedfaldsbold ned ved fødderne af Jannik Pohl, men hans afslutning blev blokeret.

I det 74. minut kom indskiftede Frederik Børsting alene igennem efter en fiks førstegangsaflevering fra Jannik Pohl. Børsting kom til skud, men det blev reddet.

Kort efter var selvsamme Børsting en del af en god AaB-omstilling, der dog lige manglede det sidste for at blive farlig.

Knap ti minutter før tid drev indskiftede Casper Sloth bolden frem på egen hånd og fik til sidst afsluttet, men ikke med den fornødne kraft til at overliste Peter Friis Jensen.

Kort før tid forsøgte Søren Frederiksen sig med et skud på mål, men han ramte bolden helt forkert, og den gik langt forbi mål.

Et lumsk indlæg fra Jonas Thorsen kort inde i tillægstiden var lige ved at overliste Nicolai Larsen, da det fik retning mod mål, og kort efter blev et hovedstød reddet på stregen efter et hjørnespark fra gæsterne.

AaB var i modsatte ende tæt på en scoring, da Marco Meilinger blev sat godt op i feltet af Sebastian Grønning. Østrigeren forsøgte sig med en aflevering på tværs i feltet til Edison Flores, men bolden nåede aldrig frem.

Gæsterne satsede alt i slutminutterne, og efter ved et hjørnespark til sidst var målmand Peter Friis Jensen med fremme. AaB erobrede bolden, og Edison Flores stormede af sted med bolden mod gæsternes mål, men han blev bremset, før han kunne få afsluttet.

Det blev ved 1-0 til AaB, der dermed er tilbage på sejrssporet efter Kasper Pedersen matchvindermål i det 58. minut. Holdet skal i aktion igen allerede på mandag kl. 19.00, hvor det gælder Alka Superliga-opgøret mod Silkeborg I.F. på udebane.

(Fotos: Carsten Kuna Kristensen).

Matchfacts – Alka Superliga, grundspil 10. spillerunde
AaB-Viborg F.F. 1-0 (0-0)
58. min 1-0 Kasper Pedersen.
Advarsler AaB: Joakim Mæhle (44), Rasmus Würtz (90).
Advarsler Viborg F.F.: Ingen.
5.303 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Joakim Mæhle, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Patrick Kristensen, Marco Meilinger, Rasmus Würtz, Kasper Risgård (78: Casper Sloth), Edison Flores, Jannik Pohl (85: Sebastian Grønning), Christian Bassogog (71: Frederik Børsting).

Viborg F.F. (4-4-2): Peter Friis Jensen, Kristoffer Pallesen, Mikkel Rask, Søren Reese, Jonas Thorsen, Jonas Kamper (76: Andreas Bruhn), George Fochive, Jeppe Grønning (71: Christian Keller), Søren Frederiksen, Serges Déblé, Jung-Bin Park (80: Mathias Wichmann).

Dommer: Sandi Putros.

Fortjent AaB-nederlag mod Lyngby

19. september 2016 kl. 21:39

I en kamp, der til tider var præget af en del individuelle fejl og chancer i begge ender tog hjemmeholdet fortjent sejren efter en scoring kort inde i anden halvleg. Begge hold ramte undervejs træværket.

I forhold til den seneste kamp i Alka Superligaen mod Brøndby I.F. otte dage tidligere på Nordjyske Arena havde AaB to ændringer i startformationen, hvor Joakim Mæhle og Edison Flores afløste Markus Holgersson og Frederik Børsting.

Lyngby fik kampens første mulighed, da Frederik Gytkjær kom alene igennem i en overtalssituation med Mikkel Rygaard med på midten. AaB-keeper Nicolai Larsen kom dog hurtigt ud og lukkede ned for tværpasningen fra Gytkjær.

Kort efter var det tæt på at blive en chance til AaB, da Christian Bassogog drev bolden frem mod Lyngby-feltet, men afleveringen i dybden til Marco Meilinger kom en anelse for sent.

Ti minutter inde i opgøret blev Thomas Enevoldsen nedlagt på kanten af feltet, og Marco Meilinger gik til bolden. Dog endte den lige i Lyngby-muren.

Få minutter efter kom Edison Flores fint igennem i samspil med Patrick Kristensen, men det flade indlæg på tværs blev opsnappet af Jesper Hansen i Lyngby-målet.

Lyngby fik efter et kvarter kampens hidtil største mulighed, da en fejlslået tværpasning fra Jakob Blåbjerg satte gang i en omstilling. Frederik Gytkjær førte bolden mod feltet og fandt Mikkel Rygaard, der fra en helt fri position skød bolden et godt stykke over målet.

Lyngby viste sig generelt ivrige efter at udnytte omstillinger, og flere gange kom der pres på AaB-defensiven.

Efter en livlig indledning på kampen faldt der halvvejs i første halvleg mere ro over spillet. AaB fik mere fat i spillet, men spillet fordelte sig mest omkring den centrale del af banen.

Lige inden pausen var AaB tæt på at kunne bringe sig foran i flere omgange. Først var det Patrick Kristensen, der fik en dybdebold, som han mistede kontrollen over, men Lyngby-backen Jeppe Brandrup lagde en farlig aflevering på tværs, som Edison Flores var hurtigt over og afsluttede på og derved fremtvang en refleksredning fra Lyngby-keeperen.

Derefter var det både ved et hjørnespark og et indlæg kort efter tæt på, at bolden kunne have endt i netmaskerne. Det blev dog ved 0-0 indtil pausen.

Fem minutter inde i anden halvleg kom hjemmeholdet foran. En lang bold blev sendt til Kristoffer Larsen, og Joakim Mæhle satsede med en glidende tackling, som ikke fik bremset Lyngby-spilleren, der kunne sende bolden i mål på tæt hold bag en chanceløs Nicolai Larsen.

AaB satte prompte tempoet op og gik mere i pres for at søge den udlignende scoring, og fire minutter efter forsøgte Kasper Risgård sig fra distancen efter godt oplæg fra Edison Flores.

Bolden kunne også med lidt held have endt i Lyngbys mål kort efter som følge af et fladt indlæg fra Joakim Mæhle, som flere AaB’ere stod i kø for at forsøge at liste over stregen.

Christian Bassogog testede desuden stolpen i det 58. minut efter en fejl i Lyngby-forsvaret, der åbnede for fri skudposition fra kanten af feltet, men bolden røg i spil igen via opstanderen.

I modsatte ende blev der slået et giftigt Lyngby-indlæg i den næste aktion, men AaB-forsvaret fik afværget i situationen.

AaB blev mere og mere farlige gennem direkte spil, og Thomas Enevoldsen kom efter en times spil alene igennem, men blev vinket offside.

I det 73. minut fik AaB et frispark i en gunstig position uden for Lyngbys felt, og denne gang var det Thomas Enevoldsen, der sendte bolden af sted med stor kvalitet, og kun via en afretning gik bolden forbi mål.

Lyngby kom til en stor mulighed i det 75. minut, hvor Jesper Christjansen kom alene igennem, og han hamrede bolden på ydersiden af stolpen.

I kampens sidste fase arbejdede AaB gennem et hårdt pres på at få lirket hjemmeholdets defensiv op, og i tillægstiden sendte anfører Rasmus Würtz et fantastisk langskud af sted, og Jannik Pohl havde lige inden slutfløjt et hovedstød på stolpen, men bolden ville ikke ind.

Det blev dermed et smalt nederlag til AaB i aftenens udekamp mod Lyngby Boldklub, og holdet må rette blikket mod næste kamp, der spilles allerede på torsdag kl. 20.00, når Viborg F.F. gæster Nordjyske Arena.

Køb billetter til opgøret mod Viborg F.F. her.

Husk, at du ved fremmøde på Nordjyske Arena sammen med AaB donerer 1 kr. til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2016 går ubeskåret til Broen Aalborg, som efter efterårets tre første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 38.219 kr.

Matchfacts – Alka Superliga, grundspil 9. spillerunde
Lyngby Boldklub-AaB 1-0 (0-0)
50. min 1-0 Kristoffer Larsen.
Advarsler Lyngby Boldklub: Kristoffer Larsen (6), Casper Højer Nielsen (57), Jesper Christjansen (73), Jeppe Brandrup (84).
Advarsler AaB: Jakob Blåbjerg (90).
2.648 tilskuere på Lyngby Stadion.

Lyngby Boldklub (4-2-3-1): Jesper Hansen, Jeppe Brandrup, Hallgrimur Jonasson, Thomas Sørensen, Casper Højer Nielsen, Martin Ørnskov, Jesper Christjansen, Lasse Fosgaard, Mikkel Rygaard (59: Bror Blume), Kristoffer Larsen (59: Jeppe Kjær), Frederik Gytkjær (79: Philip Rasmussen).

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Joakim Mæhle, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Patrick Kristensen (83: Frederik Børsting), Marco Meilinger, Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Edison Flores (77: Sebastian Grønning), Thomas Enevoldsen, Christian Bassogog (84: Jannik Pohl).

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen.

AaB tabte hektisk topslag foran rekordpublikum

11. september 2016 kl. 20:28

I den særdeles jævnbyrdige duel var gæsternes sejr ikke ufortjent, men omvendt var der flere momenter undervejs, hvor tingene kunne være tippet i AaB’s favør.

I forhold til pokalopgøret i onsdags mod Nørresundby FB havde AaB hele syv ændringer i startopstillingen, hvor Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Jakob Blåbjerg, Marco Meilinger, Rasmus Würtz, Kasper Risgård og Christian Bassogog afløste Carsten Christensen, Joakim Mæhle, Bardhec Bytyqi, Magnus Christensen, Robert Kakeeto, Rasmus Thellufsen og Sebastian Grønning.

I en fantastisk kulisse foran sæsonrekordpublikummet på 11.727 tilskuere blev man fra første minut vidne til en medrivende og tempofyldt affære, hvor AaB’s 200 kamps jubilar Thomas Enevoldsen i det fjerde minut headede kampens første forsøg forbi mål efter ellers glimrende opspil i venstresiden, og allerede i det efterfølgende angreb var gæsternes Teemu Pukki centimeter fra at nå frem til et fladt indlæg i den modsatte ende af banen.

Brøndby udførte som forventet sin nyanlagte aggressive stil, og i det ottende minut blev AaB fanget, så Kamil Wilczek resolut kunne afslutte fladt til 1-0 i modsatte målhjørne.

AaB fik dog kæmpet sig tilbage i dysten, og i det 14. minut var udligningen mere end inden for rækkevidde, da Marco Meilinger frispillede Christian Bassogog, men netop da han skulle til at lægge læderet på tværs til en fuldstændig blank Thomas Enevoldsen, gled camerouneren uheldigt i græsset.

Syv minutter senere var Brøndby-keeper Frederik Rønnow tæt på at blive snydt af et indlæg fra Marco Meilinger, og AaB viste igen farlighed efter 24 minutter, hvor Patrick Kristensen stod for oplægget til Christian Bassogog, der efter en vellykket sparkefinte afsluttede højt over målrammen.

Straks efter svarede udeholdet igen, da Teemu Pukki på en udmærket mulighed afsluttede over fra en lidt spids vinkel, men det var AaB, der i denne fase fremdeles havde erobret initiativet, som resulterede i endnu et par nærgående dødbolde, før Frederik Børsting i det 33. minut fik sin afslutning fra en udmærket position i venstre side af straffesparksfeltet blokeret.

I et vanvittigt opskruet tempo forsøgte Lebogang Phiri sig få øjeblikke senere for gæsterne, og otte minutter før pausen kunne Brøndby have fordoblet føringen, da AaB blev fanget i en omstilling, men målmand Nicolai Larsen reddede flot skudforsøget fra en fri Frederik Holst.

Underholdningen blev bare ved og ved, og Teemu Pukki var næste mand til at forsøge sig, inden Christian Bassogog i skudøjeblikket blev tacklet efter en præcis bold fra venstre fra Jakob Blåbjerg.

Anden halvleg blev tilsvarende intens med et utal af dueller, og Lebogang Phiri havde hurtigt første forsøg, inden AaB i det 53. minut skabte en friløber, da Marco Meilinger fandt Thomas Enevoldsen, men desværre fik Frederik Rønnow afværget den gyldne mulighed med en fodparade.

AaB jagtede ihærdigt udligningen, og efter et hjørnespark var Kasper Risgård efter 63 minutter uheldig at få sit skudforsøg blokeret af Kasper Pedersen, mens Thomas Enevoldsen sendte returbolden lige i hænderne på Frederik Rønnow.

Midtvejs i halvlegen tabte Markus Holgersson sin markering, da en ellers meget velspillende Kasper Pedersen blev overtrumfet i en luftduel, men den halvsvage afslutning fra en fri Kamil Wilczek kunne Nicolai Larsen let tage sig af.

I takt med at AaB i slutminutterne satsede mere og mere for at udligne, blev der åbnet op bagude, hvilket i sagens natur skabte plads og chancer til gæsterne, men Nicolai Larsen fik fornemt dobbeltreddet fra Kamil Wilczek og Christian Nørgaard i det 77. minut, inden sidstnævnte to minutter senere dundrede en hård inderside på sammenføjningen efter en hjørnesparkskombination.

Også Andrew Hjulsager kunne i slutfasen have bragt sig på måltavlen, men det blev ved kampens enlige træffer af Kamil Wilczek, hvorfor AaB trods en langt henad vejen godkendt præstation og fight måtte indkassere sæsonens første nederlag.

Næste opgave for AaB er udekampen næste mandag aften på udebane mod Lyngby Boldklub.

Matchfacts – Alka Superligaen, 8. spillerunde
AaB-Brøndby I.F.  0-1 (0-1)
8. min 0-1 Kamil Wilczek.
Advarsler AaB: Ingen.
Advarsler Brøndby I.F.: Christian Nørgaard (19), Andrew Hjulsager (40).
11.727 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-5-1): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Markus Holgersson, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg (84: Joakim Mæhle), Christian Bassogog, Marco Meilinger, Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Frederik Børsting (65: Casper Sloth), Thomas Enevoldsen (73: Sebastian Grønning).

Brøndby I.F. (4-4-2): Frederik Rønnow, Johan Larsson, Hjörtur Hermansson (22: Christian Jakobsen), Benedikt Röcker, Svenn Crone, Frederik Holst, Christian Nørgaard, Andrew Hjulsager, Lebogang Phiri, Teemu Pukki (54: Jan Kliment), Kamil Wilczek (90: Rodolph Austin).

Dommer: Michael Tykgaard.

AaB pligtsejrede mod Nørresundby

9. september 2016 kl. 19:48

I forhold til seneste kamp i Alka Superligaen mod AGF havde cheftræner Lars Søndergaard foretaget hele ni ændringer i startopstillingen, således at Carsten Christensen, Joakim Mæhle, Bardhec Bytyqi, Frederik Børsting, Magnus Christensen, Robert Kakeeto, Rasmus Thellufsen, Thomas Enevoldsen og Sebastian Grønning alle startede på banen.

Her var der således debut til Bardhec Bytyqi, der dermed blev den sjette og sidste af de nyoprykkede AaB-talenter der fik officiel spilletid i AaB-trøjen.

Opgøret på det udsolgte Lindholm Høje Stadion blev indledt med et hjørnespark til hjemmeholdet efter to minutters spil, hvilket førte til opgørets første skud på mål, som Carsten Christensen dog sikkert kunne gribe.

AaB overtog omgående taktstokken i kampen, og Thomas Enevoldsen kunne efter fem minutter teste målmand Thomas Nielsen i NFB-målet, inden Robert Kakeeto efterfølgende forsøgte at finde Enevoldsen i dybden, men afslutningen fra AaB-angriberen blev blokeret.

En omstilling til AaB efter 12 minutter endte med en hovedstødschance til Sebastian Grønning, der dog headede et stykke forbi. Denne taktik fulgte AaB’erne flere gange, hvor der blev sendt indlæg i feltet mod angriberne, dog uden succes.

Efter 20 minutter intensiverede AaB presset på Jyllandsserieholdet, og efter en længere boldbesiddelse måtte NFB-keeper Thomas Nielsen vifte Robert Kakeetos forsøg over mål.

Fem minutter senere måtte værterne så kapitulere, da Markus Holgersson kom først på en hjørnesparksbold og med hovedet fornemt dirigerede bolden ind ved den fjerneste stolpe til en fuldt fortjent 1-0 føring.

På den halve time var Thomas Enevoldsen tæt på at fordoble føringen, da han firsttimede en afslutning mod det ene målhjørne, men målmand Thomas Nielsen fik pareret bolden på overliggeren og ud til hjørnespark.

Umiddelbart efter dette slog Nørresundby dog en farlig kontra, hvor kun et flot indgreb fra målmand Carsten Christensen afværgede en afslutning i det lille felt fra Azhe Dorsen.

I modsatte ende måtte Enevoldsen igen se et skud reddet, inden Rasmus Thellufsen otte minutter før pausen ikke fik nok fart i sin afslutning kort inde i hjemmeholdets straffesparksfelt.

2-0 målet faldt med tre minutter til pausen, da debutanten Bardhec Bytyqi fik masser af tid og plads til fra venstre side at slå et perfekt indlæg i panden på Thomas Enevoldsen, der kvitterede med at styre bolden utageligt i mål.

Hjemmeholdet kunne dog have reduceret i første halvlegs tillægstid, da Aske Andersen fra nært hold headede et indlæg få centimeter over Carsten Christensens mål.

Anden halvleg var kun få minutter gammel, da Thomas Enevoldsen kunne fordoble sin målkonto efter fint forarbejde af Joakim Mæhle på højrekanten, der gav Enevoldsen plads til at vende i straffesparksfeltet, hvorfra bolden sikkert blev placeret i nettet til 3-0 føring.

Dermed var kampen reelt afgjort, og cheftræner Lars Søndergaard sendte kort efter både Morten Rokkedal og Jannik Pohl på banen, mens Kasper Pedersen og Thomas Enevoldsen kunne tage plads på bænken.

Efter 59 minutters spil kom AaB yderligere i front, da Sebastian Grønning med et følt hovedstød styrede bolden over Thomas Nielsen i Nørresundby-målet til sin første officielle scoring i AaB-trøjen, og AaB’s fjerde på dagen.

Mindre end 30 sekunder senere var Jannik Pohl særdeles tæt på at sende AaB yderligere i front, men i stedet var det Nørresundby der fik reduceret til 1-4. Markus Holgersson begik et kluntet straffespark, som Rasmus Højer sikkert omsatte for hjemmeholdet.

Reduceringen til trods var det fortsat AaB der sad på begivenhederne, hvor chancerne i flere omgange kom som perler på en snor.

Jannik Pohl, Rasmus Thellufsen og Sebastian Grønning kunne således alle have scoret inden kampens sidste tyve minutter, hvor også Frederik Børsting måtte se sit flade, hårde skud reddet til hjørnespark, inden han lod sig udskifte med Rasmus Würtz, der spillede kampens sidste minutter på den centrale midtbane.

Indskiftede Pohl måtte efterfølgende se et flot hovedstødsmål underkendt for offside, men i kampens sidste minut kunne Pohl alligevel sende AaB yderligere i front med 5-1, da han tæt under mål udnyttede en ripost fra målmand Thomas Nielsen, der blot kunne halvklare Sebastian Grønnings forsøg.

5-1 blev også slutfacit på kampen og dermed er AaB sikkert videre i DBU Pokalen.

Søndag gælder det dog Alka Superligaen, hvor Brøndby I.F. kl. 18.00 gæster Nordjyske Arena i et ægte topbrag.

AaB: 68. Magnus Christensen

Nørresundby FB: Thomas Nielsen, Mikkel Holmgaard, Aske K. Andersen, Nick Svendsen, Rasmus Højer, Jacob Sørensen, Kasper Knudsen (71. Mathias Sauer), Simon Pedersen, Andreas Høgsted (57. Mads Davidsen), Micky Malling (61. Erik Hofman Bang), Azhe Dorsen

AaB: Carsten Christensen, Joakim Mæhle, Markus Holgersson, Kasper Pedersen (53. Morten Rokkedal), Bardhec Bytyqi, Frederik Børsting (71. Rasmus Würtz), Magnus Christensen, Robert Kakeeto, Rasmus Thellufsen, Thomas Enevoldsen (57. Jannik Pohl), Sebastian Grønning.

2.000 tilskuere (udsolgt) på Lindholm Høje Stadion.

Klassikersejr til AaB

28. august 2016 kl. 20:30

Efter en målløs første halvleg kom gæsterne foran lige på den anden side af pausen, men tyve minutter før tid blev kampen vendt på hovedet med to hurtige AaB-scoringer, og Hele Nordjyllands Hold er fortsat ubesejret i Alka Superligaen med femten point efter syv spillerunder.

I forhold til det seneste opgør i Alka Superligaen ude mod FC København sidste lørdag havde AaB en enkelt ændring i startelleveren, hvor Casper Sloth afløste Thomas Enevoldsen. Sloth var dermed klar fra start mod sin tidligere klub i aftenens jyske klassiker.

Inden kampen blev fløjtet i gang, modtog Nicolai Larsen blomster og hyldest for at have spillet sin kamp nummer 200 for AaB, hvilket skete i sidste weekends opgør mod FC København.

I en intens indledning på kampen var det gæsterne, der var mest på bolden, og AaB var tvunget til at stå lavt. AaB fik dog stille og roligt spist sig ind på kampen, og efter tyve minutter blev det til kampens første mulighed til Hele Nordjyllands Hold.

Edison Flores fik vist sin tekniske kunnen og satte sin mand på venstre flanke. Herefter slog peruvianeren et godt indlæg, som Marco Meilinger forsøgte at få ram på, men bolden endte ved Patrick Kristensen, der afsluttede fint, men AGF-målmand Aleksandar Jovanovic fik pareret.

Fire minutter senere var Flores endnu en gang på spil med en god aktion og derefter et perfekt indlæg, som lå lige til Casper Sloth, der dog ikke fik ordentligt ram på bolden.

AGF nåede at byde sig kort til i modsatte ende, før AaB igen var på spil. Christian Bassogog modtog bolden og trak ind i banen, hvorefter hans afslutning blev blokeret.

Christian Bassogog fik lige efter fat på bolden og lagde den ind til Edison Flores, der flugtede på kassen, men målmanden kom i vejen.

Efter kavalkaden af muligheder til AaB kom gæsterne til en større en af slagsen, da Danny Olsen blev spillet fri lige foran mål, men AaB-målmand Nicolai Larsen var på plads og fik pareret.

Med godt en halv time spillet måtte Kasper Risgård forlade banen, og det gjorde plads til Rasmus Thellufsen, der kom på banen til sin officielle debut for AaB.

Lige før pausen havde gæsterne to chancer, hvor først Björn Daniel Sverrisson skød bolden på overliggeren, og derefter var Nicolai Larsen ude i fuld længde for at skubbe et langskud fra Danny Olsen over målet. Kampen forblev dog uden scoringer indtil pausefløjt.

I anden halvleg startede AGF ud med et angreb med Dino Mikanovic, der drev bolden frem på egen hånd. Patrick Kristensen fik med en god aktion afværget til et hjørnespark, og dette blev sendt i panden på Alexander Juel Andersen, der gjorde det til 1-0 til gæsterne.

Rasmus Thellufsen fik kort efter plads til skud efter kombinationer med Jakob Ahlmann, men skuddet gik over mål.

Efter en times spil blev Christian Bassogog nedlagt på grov vis uden for feltet, hvor der blev dømt frispark. Det tog Casper Sloth sig af, og via panden på en AGF-forsvarer endte bolden ved Christian Bassogog, der dog fik skudt den langt over.

Kort efter havde Dino Mikanovic et nærgående forsøg for gæsterne, men bolden sneg sig over tværbjælken.

AaB havde problemer med at få spillet til at flyde i en meget uskøn affære, og gæsterne havde endnu en mulighed, der opstod ud af ingenting til Martin Spelmann, men Nicolai Larsen kunne let parere skuddet.

Danny Olsen forsøgte sig med tyve minutter igen direkte på frispark, men bolden sejlede over mål. I stedet var det AaB, der vendte kampen fuldstændigt på hovedet på to minutter. Først resulterede godt arbejde af Jakob Ahlmann i venstre side i, at debutanten Rasmus Thellufsen fik plads til at lægge den målgivende aflevering ind foran til Edison Flores, der på fantastisk vis kom først på indlægget og gled udligningen ind. Første officielle mål for AaB af den tekniske peruvianer.

Jublen havde knap lagt sig fra udligningen, før AaB igen fik scoret. Christian Bassogog tog et par gode træk foran feltet og lagde bolden til rette til Marco Meilinger, der fik testet AGF’s målmand, hvorefter Christian Bassogog var hurtigt over riposten og sendte bolden hårdt i mål til 2-1 via Jovanovic.

Opgøret faldt for en kort periode mere til ro efter AaB’s føringsmål, hvorefter gæsterne begyndte at presse på for at komme tilbage i kampen. Danny Olsen testede først Nicolai Larsen på langskud, og et hjørnespark syv minutter før tid skabte stor fare foran mål.

Godt sammenspil af Thellufsen og Ahlmann i venstre side fremkaldte kort før slutfløjt et hjørnespark til AaB, der dog ikke blev udnyttet optimalt.

I tillægstiden pressede AGF på, men AaB holdt stand og sikrede sig en samlet 2-1-sejr i den jyske klassiker på mål af Edison Flores og matchvinder Christian Bassogog. Hele Nordjyllands Hold er dermed stadig ubesejret med femten point efter syv runder af Alka Superligaen.

Næste udfordring for AaB er lokalopgøret mod Nørresundby FB i DBU Pokalen onsdag den 7. september kl. 17.30 på Lindholm Høje Stadion.

(Foto: Carsten Kuna Kristensen)

Matchfacts – Alka Superliga, grundspil 7. spillerunde
AaB-AGF 2-1 (0-0)
47. min 0-1 Alexander Juel Andersen, 72. min 1-1 Edison Flores, 74. min 2-1 Christian Bassogog.
Advarsler AaB: Markus Holgersson (65), Jakob Ahlmann (90).
Advarsler AGF: Anthony J. Soares (18), Niklas Backman (59).
6.658 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Markus Holgersson, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann, Marco Meilinger (80: Sebastian Grønning), Rasmus Würtz, Casper Sloth, Edison Flores, Kasper Risgård (33: Rasmus Thellufsen), Christian Bassogog (88: Magnus Christensen).

AGF (4-1-4-1): Aleksandar Jovanovic, Alexander Juel Andersen, Niklas Backman, Anthony J. Soares, Dino Mikanovic (75: Oskar Buur), Elmar Bjarnason (75: Stephan Petersen), Danny Olsen (83: Kasper Junker), Björn Daniel Sverrisson, Martin Spelmann, Morten Duncan Rasmussen.

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt.