AaB tabte jævnbyrdigt slag i Herning

16. oktober 2016 kl. 19:52 af Brian Andersen

Dermed tabte AaB for tredje kamp i træk, og der skal i øjeblikket arbejdes ekstra hårdt for at få marginalerne i nordjysk favør.

I forhold til det seneste opgør for to uger siden mod SønderjyskE havde AaB en enkelt ændring i startformationen, hvor Jannik Pohl afløste Christian Bassogog.

Værterne startede bedst og søgte at spille med masser af fart, men heldigvis blev det kun til et par sporadiske forsøg, mens AaB første gang viste farlighed i det 14. minut, da Patrick Kristensen afleverede modsat til Joakim Mæhle, hvis helflugter var et stykke uden for målrammen.

Straks efter var Edison Flores’ pasning centimeter fra at finde vej til en fri Jannik Pohl, mens det to minutter senere i den modsatte ende var Filip Novaks tur til kun at mangle et pandehår i at nå frem til Jakob Poulsens giftige indadskruede frisparksbold.

Kampens første reelle chance kom i det 19. minut, hvor hjemmeholdet igen var farlige på en dødbold, da et langt indkast blev forlænget til en fri Rilwan Hassan, som imidlertid halvkiksede sit hovedstødsforsøg, der gik ufarligt over tværribben.


På det efterfølgende angreb var det i stedet AaB, der fik et godt tilbud, da Edison Flores satte en dejligt aggressivt spillende Jannik Pohl i scene, men skudforsøget fra sidstnævnte blev rettet af til hjørnespark.

I fortsættelsen testede anfører Rasmus Würtz FCM-keeper Mikkel Andersen på en nedfaldbold, og generelt havde AaB nu også langt bedre greb om begivenhederne, hvilket efter godt en halv time gav sig udslag i udmærkede skudmuligheder til både Jannik Pohl og Kasper Risgård, men i begge tilfælde fik FCM-forsvaret blokeret.

AaB havde nu også fået mere tempo i spillet, men de positive tendenser blev prompte nedlagt fem minutter før pausen, da FC Midtjylland brød bolden på midterlinjen, hvilket gjorde plads til tre-fire kvikke pasninger, inden Patrick Banggaard resolut sendte læderet forbi AaB-målmand Nicolai Larsen til 1-0.

En ærgerlig udvikling for AaB, og FC Midtjylland fik også anden halvlegs første tilbud, da en lang aflevering fandt vej til Martin Pusic, der fra en lidt spids vinkel i venstre side af straffesparksfeltet afsluttede fladt forbi fjerneste opstander.

AaB viste dog også tænder modsat med kvalificerede skudforsøg fra henholdsvis Casper Sloth og Kasper Risgård, inden en omstilling gav plads til en afslutning fra FCM’s Gustav Wikheim, hvis skud blev blokeret og havnede i nettaget hos Nicolai Larsen.

AaB dominerede og pressede på, og efter knap en times spil havnede fint opspil hos Jannik Pohl, der drejede rundt på sin direkte oppasser, inden bolden i næste bevægelse blev sendt forbi Mikkel Andersen, men uheldigt for Pohl og AaB fik en FCM-forsvarer denne gang reddet på selve mållinjen.

Dysten gik efterhånden noget i tomgang, og man skulle hen til 19 minutter før tid, inden AaB igen truede, da Casper Sloth firsttimede en returbold fra et hjørnespark over mål.

Chancen blev meget større bare et minut senere, da Kasper Risgård leverede en perfekt medløbsbold til Jannik Pohl, men desværre sendte U/20-landsholdsangriberen alene igennem læderet snert over mål.

I slutfasen fik AaB igen lagt tryk på uldjyderne, og Christian Bassogog var decideret uheldig, da Jannik Pohl nydeligt havde stukket ham i dybden.

AaB satsede i sagens natur hårdt for at fremtvinge en udligning, hvilket desværre to minutter inde i dommerens tillægstid gav alt for let spil for Gustav Wikheim over for AaB-defensiven, inden bolden fra en spids vnkel elegant blev chippet over Nicolai Larsen til 2-0.

Trods det fremskredne tidspunkt nåede AaB imidlertid at skabe endnu en stor chance, da indskiftede Jakob Ahlmann med en præcis pasning fandt Christian Bassogog, men her var det Mikkel Andersen, der reddede hovedstødet fra camerouneren.

Næste opgave for AaB er hjemmekampen på fredag aften på Nordjyske Arena mod FC Nordsjælland. Køb i forsalg din billet her.

AaB donerer 1 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Nordjyske Arena til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2016 går ubeskåret til Broen Aalborg, som efter efterårets syv første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 48.707 kr.

Matchfacts – Alka Superligaen, 13. spillerunde
FC Midtjylland-AaB  2-0 (1-0)
40. min 1-0 Patrick Banggaard, 90. min 2-0 Gustav Wikheim.
Advarsel FC Midtjylland: Kristian Riis (86).
Advarsler AaB: Patrick Kristensen (8), Joakim Mæhle (64), Rasmus Würtz (90).
8.617 tilskuere på MCH Arena.

FC Midtjylland (4-1-4-1): Mikkel Andersen, Rasmus Nissen, Kian Hansen (46: Kristian Riis), Patrick Banggaard, Filip Novak, Andre Rømer, Gustav Wikheim, Jakob Poulsen, Rafael van der Vaart (53: Kristoffer Olsson), Rilwan Hassan, Martin Pusic (68: Paul Onuachu).

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Joakim Mæhle, Markus Holgerssson, Kasper Pedersen, Patrick Kristensen (81: Jakob Ahlmann), Marco Meilinger, Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Casper Sloth (73: Magnus Christensen), Edison Flores (73: Christian Bassogog), Jannik Pohl.

Dommer: Michael Tykgaard.

AaB tabte efter dramatisk afslutning

2. oktober 2016 kl. 14:45

AaB havde overtaget kampen igennem, men i den hektiske afslutning på kampen fik AaB ikke udnyttet et straffespark, og gæsterne scorede i stedet det vindende mål fra straffesparkspletten.

Kampen blev spillet i til tider massivt regnvejr, og kort før pausen måtte den endda midlertidigt afbrydes. 

I forhold til den seneste kamp i Alka Superligaen ude mod Silkeborg I.F. i mandags havde AaB tre ændringer i startopstillingen, hvor Joakim Mæhle, Rasmus Würtz og Casper Sloth afløste Jakob Blåbjerg, Magnus Christensen og Jannik Pohl.

Foran hjemmepublikummet på Nordjyske Arena viste AaB fra start godt initiativ, og allerede i det første minut fik godt samspil mellem Christian Bassogog og Joakim Mæhle fremtvunget et frispark, som Marco Meilinger var tæt på at sende direkte i mål.

Få minutter senere kom Edison Flores i en god position til en hurtig omstilling, og den tekniske peruvianer satte en mand og sendte bolden på tværs med ydersiden. Bolden lå godt til Patrick Kristensen, men den endte ved Christian Bassogog, der var i en offsideposition.

I det 12. minut var Marco Meilinger tæt på at nå frem til en sukkerbold fra Joakim Mæhle, men hårdt presset af sin oppasser nåede han lige præcis ikke frem til bolden før Lukas Fernandes i gæsternes mål.

Efter knap tyve minutter opstod endnu en mulighed via Joakim Mæhle på højre back. Den unge AaB’er fik sendt en høj, dyb bold i sin retning, og han headede bolden tilbage i banen til Casper Sloth, der fik afsluttet fornuftigt første gang.

 Et par minutter efter var det tæt på at blive kampens første mulighed til gæsterne via en friløber, men Kasper Pedersen og Markus Holgersson fik i fællesskab lukket ned.

Knap en halv time inde i første halvleg viste samspillet mellem Christian Bassogog og Joakim Mæhle sig værdifuldt i AaB’s højre side. Sidstnævnte slog en bold i feltet til Edison Flores, der var tæt på at komme til skud i det lille målfelt.

Gæsterne tog mange folk med frem ved standardsituationerne, men AaB kom godt op og fik clearet. Efter godt en halv time lykkedes det dog gæsterne af få afsluttet ved et langt indkast, da Mikael Uhre fik sendt et kikset saksespark forbi mål.

I det 32. minut blev Edison Flores nedlagt i straffesparksfeltet med en tackling bagfra, men dommerens fløjte forblev tavs.

Herefter havde gæsterne to gode muligheder i det 35. minut, hvor først Simon Kroon og dernæst Troels Kløve sendte skud over mål. Sidstnævnte mulighed var gæsternes største indtil videre.

Lidt efter tog lynhurtige Christian Bassogog turen fra egen banehalvdel ned til modstandernes felt, hvor han med en snu skudfinte kom i en god position til afslutning, men hans ellers kvalificerede skud mod fjerneste stolpe blev blokeret.

I det 39. spilleminut blev kampen midlertidigt afbrudt af dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen på grund af risiko for lynnedslag, men faren drev heldigvis over, og efter at der var blevet sagt god fra Aalborg Lufthavn, blev kampen genoptaget på Nordjyske Arena.

Kort efter kampen var blevet genoptaget sendte Marco Meilinger et giftigt frispark i feltet, og Kasper Pedersen fik forlænget det mod Edison Flores ved bageste stolpe, men Lukas Fernandes kom ud af sit mål og fik hænderne på.

 

AaB kom til en god mulighed i det 53. minut efter fremragende kombinationer mellem Edison Flores og Christian Bassogog midt på banen, og det endte ud i en skudmulighed til Joakim Mæhle, der dog måtte se sit forsøg reddet.

Fire minutter fik Mikael Uhre afsluttet på et fladt indlæg fra kanten, og i modsatte ende satte Kasper Risgård kort efter hovedet på et indlæg fra Joakim Mæhle.

AaB dikterede spillet og forsøgte at lirke gæsternes forsvar op, og det gav plads til omstillinger til gæsterne, og efter godt en time kunne Nicolaj Madsen afslutte efter en sådan omstilling, men et stykke over målet.

Marco Meilinger fik i det 66. minut sendt en god afslutning af sted mod mål efter en nedfaldsbold, men skuddet gik forbi mål.

Efter en rolig periode på ti minutter kom gæsterne til en afslutning, som indskiftede Philip Zinckernagel sendte i favnen på Nicolai Larsen i AaB’s mål.

Kort efter tog Edison Flores sagen i egne hænder og skød på mål langt udefra, men hans kraftfulde skud gik et stykke forbi.

Med ti minutter igen tog indskiftede Jannik Pohl et godt raid frem i banen, og han blev nedlagt bagfra, hvilket denne gang blev takseret til straffespark. Marco Meilinger gik til bolden, men målmanden reddede. Jannik Pohl afsluttede første gang på riposten, men heller ikke her gik bolden i mål. 

Kort før tid blev gæsterne tildelt et straffespark, og Simon Kroon scorede efterfølgende til 0-1.

AaB sendte alle mand frem for at søge udligningen, og gæsterne kom i en omstilling, hvor Simon Kroon endte med at skyde bolden i sidenettet.

Trods en hektisk jagt på udligning til sidst endte det ved 0-1, og AaB må rette blikket mod næste kamp, som spilles på udebane mod FC Midtjylland søndag den 16. oktober. 

(Fotos: Carsten Kuna Kristensen).

Matchfacts – Alka Superliga, grundspil 12. spillerunde
AaB-SønderjyskE 0-1 (0-0)
90. min 0-1 Simon Kroon.
Advarsler AaB: Marco Meilinger (38), Casper Sloth (48), Frederik Børsting (88), Rasmus Würtz (89), Kasper Risgård (90).
Advarsler SønderjyskE: Troels Kløve (65), Nicolaj Madsen (86), Simon Kroon (87).
5.185 tilskuere på Nordjyske Arena. 

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Joakim Mæhle, Markus Holgersson, Kasper Pedersen, Patrick Kristensen, Marco Meilinger (83: Frederik Børsting), Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Casper Sloth (78: Magnus Christensen), Edison Flores, Christian Bassogog (75: Jannik Pohl).

SønderjyskE (4-4-2): Lukas Fernandes, Marc Pedersen, Pierre Kanstrup, Kees Luijckx, Mark Dal Hende, Simon Kroon, Janus Drachmann, Marcel Rømer, Troels Kløve (73: Philip Zinckernagel), Nicolaj Madsen, Mikael Uhre.

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen.

AaB tabte målrigt opgør

26. september 2016 kl. 21:05

AaB kom tidligt bagud i det målrige opgør, men fik udlignet til 3-3 knap et kvarter før tid. En velspillende Silkeborg I.F.-offensiv fik dog bragt sig foran med to inden slutfløjt, og kampen endte dermed 5-3.

I forhold til den seneste kamp i Alka Superligaen hjemme på Nordjyske Arena mod Viborg F.F. torsdagen forinden havde AaB to ændringer i startopstillingen, hvor Markus Holgersson og Magnus Christensen afløste Joakim Mæhle og karantæneramte Rasmus Würtz.

Hjemmeholdet var mest på bolden i den indledende fase af kampen, og i det niende minut sendte Nicolaj Agger et hjørnespark i panden på Davit Skhirtladze, som headede bolden i mål til 1-0.

AaB svarede hurtigt igen med en mulighed kort efter, hvor Marco Meilinger sendte et af sine velkendte frispark i feltet til en helt fri Jannik Pohl, men angriberens tæmning blev for lang.

I det 14. minut fik AaB udlignet. Kasper Risgård, som i Rasmus Würtz’ fravær bar anførerbindet i kampen tog et par træk på kanten af feltet og lagde bolden videre til Marco Meilinger. Østrigeren huggede til bolden første gang og sendte den ind til 1-1 ved fjerneste stolpe.

AaB kom efter udligningen mere på bolden, og Christian Bassogog fik en god bold i dybden to minutter efter, men han blev fulgt godt til dørs af sin oppasser.

 

Minuttet efter kom Edison Flores i en god position og fik trykket af fra kanten af feltet, men hans hårde skud blev blokeret.

Værterne kom efter godt tyve minutter til endnu et hjørnespark, som lå farligt inde foran mål, men bolden sejlede forbi fjerneste stolpe.

Få øjeblikke efter så Edison Flores sit snit til at udnytte, at værterne stod meget højt i banen, og han slog bolden dybt mod Christian Bassogog, der med nød og næppe blev bremset af en fremadstormende målmand Thomas Nørgaard, der var langt ude af sit mål.

Værterne virkede opsatte på at udnytte deres dødbolde, og efter knap en halv time fik Robert Skov sat det sidste hoved på bolden efter en hjørnesparkskombination. Bolden gik dog ufarligt over mål.

Ufarligt var det ikke, da Robert Skov i det 35. minut sendte et frispark mod mål langt udefra. Bolden knækkede kraftigt undervejs, snød fuldstændigt AaB-keeper Nicolai Larsen og endte i netmaskerne til 2-1.

Kort efter kom Christian Bassogog i en fin skudposition, men hans afslutning blev blokeret.

Fem minutter før pausen modtog Edison Flores bolden på kanten og snød sin oppasser, inden han lagde bolden indover til Jannik Pohl, men hans afslutning, blev rettet kraftigt af.

 

Kort inden pausen fik værterne en stor mulighed, da Jens Martin Gammelby kom igennem på kanten og lagde bolden til Davit Skhirtladze, der dog ikke fik ramt den ordentligt.

Seks minutter inde i anden halvleg kom værterne yderligere foran. Efter et halvklaret hjørnespark tilkæmpede Dennis Flinta sig bolden og fandt Davit Skhirtladze ved bageste stolpe, hvorefter Silkeborg-angriberen fra tæt hold sparkede bolden hårdt i mål.

Efter knap en time kom værterne til endnu en mulighed, da Robert Skov ved en omstilling kom til et skud, som Nicolai Larsen tog sig af.

I det 63. minut kom Casper Sloth på banen, og to minutter efter indskiftningen kunne han noteres for en assist. Et frispark lige foran hjørneflaget blev af Sloth sendt i feltet, hvor Kasper Pedersen med et fremragende hovedstød reducerede til 3-2.

Kort efter var det tæt ved en udligning, da Thomas Nørgaard kun med nød og næppe fik sat fingrene på et hjørnespark og derved forhindrede indskiftede Sebastian Grønning i at sætte hovedet på.

I det 69. minut kom endnu en stor AaB-mulighed. Efter lidt spil foran feltet fandt Kasper Risgård Marco Meilinger på kanten, og han slog bolden i panden på Jakob Blåbjerg, der måtte se sit hovedstød reddet på stregen.

Med godt et kvarter igen kom værterne til en mulighed, da Nicklas Helenius fik afsluttet efter en dybdebold, men Nicolai Larsen fik afværget sikkert.

I stedet fik AaB udlignet i modsatte ende. Magnus Christensen fik fat i bolden efter lidt klumpspil, og den unge AaB’er fandt Kasper Risgård, der havde god plads foran feltet. Viceanføreren viste stort overblik og ventede på en fremadstormende Jakob Blåbjerg. Risgård lagde en lagde en sukkerbold til Blåbjerg, der sendte udligningen ind.

Kort efter svarede værterne igen, da et indlæg blev forlænget over til bagrummet. Herfra kunne Jens Martin Gammelby sende bolden ind til Nicklas Helenius, der prikkede bolden i mål til 4-3.

AaB gik frem i et højt pres for at søge udligningen, og det kostede bagtil, hvor indskiftede Andreas Albers kom helt fri igennem efter en lang bold, og alene med Nicolai Larsen gjorde han det til 5-3.

Det blev også kampens endelige resultat, og AaB må nu rette blikket mod næste kamp i Alka Superligaen, der spilles hjemme på Nordjyske Arena søndag den 2. oktober kl. 12.00.

Du kan købe dine billetter til kampen her.

Husk, at du ved fremmøde på Nordjyske Arena sammen med AaB donerer 1 kr. til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2016 går ubeskåret til Broen Aalborg, som efter efterårets tre første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 43.522 kr.

Matchfacts – Alka Superliga, grundspil 11. spillerunde
Silkeborg I.F.-AaB 5-3 (2-1)
9. min 1-0 Davit Skhirtladze, 14. minut 1-1 Marco Meilinger, 35. min 2-1 Robert Skov., 51. min 3-1 Davit Skhirtladze, 65. min 3-2 Kasper Pedersen, 76. min 3-3 Jakob Blåbjerg, 78. min 4-3 Nicklas Helenius, 87. min 5-3 Andreas Albers.
Advarsler Silkeborg I.F.: Ingen.
Advarsler AaB: Ingen.
2.623 tilskuere på Mascot Park.

Silkeborg I.F. (4-4-2): Thomas Nørgaard, Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Mikkel Cramer, Robert Skov, Mikkel Vendelbo, Ibrahim Moro, Nicolaj Agger (74: Andreas Albers), Davit Skhirtladze (65: Emil Scheel), Nicklas Helenius (88: Emil Lyng).

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen (83: Frederik Børsting), Markus Holgersson, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Marco Meilinger, Magnus Christensen, Kasper Risgård, Edison Flores (63: Casper Sloth), Christian Bassogog (57: Sebastian Grønning), Jannik Pohl.

Dommer: Jakob Kehlet.

AaB tilbage på sejrssporet

22. september 2016 kl. 22:10

Kasper Pedersen bragte AaB foran efter knap en time, og den stilling holdt til slutfløjt. Hele Nordjyllands Hold kan dermed igen sætte tre point ind på pointkontoen.

I forhold til den seneste kamp i Alka Superligaen tre dage forinden på udebane mod Lyngby Boldklub havde AaB en enkelt ændring i startopstillingen, hvor Jannik Pohl afløste Thomas Enevoldsen.

Efter en sløj indledning på kampen kom tilskuerne på Nordjyske Arena helt ud på kanten af sæderne, da Marco Meilinger i det 13. minut pludselig sendte et skud fra kanten af feltet på fjerneste stolpe efter fint forarbejde af Joakim Mæhle på højrebacken. Bolden gik dog i spil igen via stolpen og blev clearet.

Gæsterne fra Viborg F.F. så ud til basere spillet på at sende bolde i dybden på deres hurtige frontmænd, og efter knap tyve minutter blev Jung-Bin Park sendt af sted, men han blev fulgt godt til dørs af Kasper Pedersen, der til sidst blokerede sydkoreanerens afslutning.

I modsatte ende blev AaB’s Christian Bassogog lidt efter også sendt i dybden, og efter et par træk afsluttede han, men bolden gik over målet.

Efter 22. minutters spil sendte Marco Meilinger et frispark ind i feltet, og Jakob Blåbjerg kom højest og fik sat panden på bolden, men det ellers kvalificerede forsøg blev reddet på stregen af gæsternes Søren Reese.

Christian Bassogog tog i det 27. minut skuddet udefra, men sigtekornet var ikke stillet skarpt nok og bolden sejlede over mål.

Efter knap en halv time var AaB tæt på efter gode kombinationer mellem Marco Meilinger, Joakim Mæhle og Christian Bassogog. Sidstnævnte fik til sidst sat en afslutning ind, men gæsterne fik reddet sig ud af situationen.

 

Gæsterne kom ikke længe efter til en mulighed på en omstilling, hvor Serge Déblé endte med at sende bolden over mål. Gæsternes største mulighed indtil videre.

I det 38. minut satte en defensiv bolderobring fra Christian Bassogog gang i en hurtig AaB-omstilling, og Joakim Mæhle fik bolden dybt i højre side og sendte et hårdt skud i sidenettet et stykke udefra.

Tre minutter senere var hjemmeholdet igen nærgående, da Edison Flores lagde en god bold indover til Marco Meilinger, men østrigerens hovedstød gik over mål.

Lige før pausen var det igen ved at brænde på i gæsternes forsvar. Rasmus Würtz slog bolden hen over Viborg-forsvaret til Patrick Kristensen, der headede bolden bagud til Edison Flores, og den tekniske peruvianer hev en fræk afslutning op af hatten og sendte bolden mod fjerneste hjørne. Viborg-keeper Peter Friis Jensen fik dog lige netop sat fingerspidserne på bolden.

Inden pausefløjt nåede Christian Bassogog også at heade bolden lidt forbi mål efter et frispark, men det forblev uden scoringer på Nordjyske Arena i første halvleg.

Kort inde i anden halvleg fik gæsterne halvlegens første mulighed, da et indlæg blev clearet for kort, og Jonas Kamper kunne heade på mål fra kanten af feltet, men Nicolai Larsen i AaB’s mål kunne se bolden lande i nettaget.

AaB kom ikke længe efter til en mulighed, da Joakim Mæhle tog godt initiativ på højrekanten og lagde en bold i panden på Edison Flores, der ikke fik ordentligt træf på bolden.

 

Joakim Mæhle kom også til et skud kort efter, da Kasper Risgård spillede ham fri med en diagonalaflevering, og Mæhles kanon fremtvang en ripost hos Peter Friis Jensen.

Gæsterne svarede igen med en hurtig omstilling, og Serge Déblé kom til skud, men bolden gik uden for målrammen.

Efter knap en times spil kom et forløsende føringsmål til hjemmeholdet. Marco Meilinger slog et hjørnespark i feltet, og Kasper Pedersen kom fri og headede bolden direkte i mål til 1-0.

Efter scoringen fulgte en periode med hurtigt spil og muligheder i begge ender. AaB var mest på bolden, men gæsterne bød sig til på omstillinger. I det 66. minut dumpede en nedfaldsbold ned ved fødderne af Jannik Pohl, men hans afslutning blev blokeret.

I det 74. minut kom indskiftede Frederik Børsting alene igennem efter en fiks førstegangsaflevering fra Jannik Pohl. Børsting kom til skud, men det blev reddet.

Kort efter var selvsamme Børsting en del af en god AaB-omstilling, der dog lige manglede det sidste for at blive farlig.

Knap ti minutter før tid drev indskiftede Casper Sloth bolden frem på egen hånd og fik til sidst afsluttet, men ikke med den fornødne kraft til at overliste Peter Friis Jensen.

Kort før tid forsøgte Søren Frederiksen sig med et skud på mål, men han ramte bolden helt forkert, og den gik langt forbi mål.

Et lumsk indlæg fra Jonas Thorsen kort inde i tillægstiden var lige ved at overliste Nicolai Larsen, da det fik retning mod mål, og kort efter blev et hovedstød reddet på stregen efter et hjørnespark fra gæsterne.

AaB var i modsatte ende tæt på en scoring, da Marco Meilinger blev sat godt op i feltet af Sebastian Grønning. Østrigeren forsøgte sig med en aflevering på tværs i feltet til Edison Flores, men bolden nåede aldrig frem.

Gæsterne satsede alt i slutminutterne, og efter ved et hjørnespark til sidst var målmand Peter Friis Jensen med fremme. AaB erobrede bolden, og Edison Flores stormede af sted med bolden mod gæsternes mål, men han blev bremset, før han kunne få afsluttet.

Det blev ved 1-0 til AaB, der dermed er tilbage på sejrssporet efter Kasper Pedersen matchvindermål i det 58. minut. Holdet skal i aktion igen allerede på mandag kl. 19.00, hvor det gælder Alka Superliga-opgøret mod Silkeborg I.F. på udebane.

(Fotos: Carsten Kuna Kristensen).

Matchfacts – Alka Superliga, grundspil 10. spillerunde
AaB-Viborg F.F. 1-0 (0-0)
58. min 1-0 Kasper Pedersen.
Advarsler AaB: Joakim Mæhle (44), Rasmus Würtz (90).
Advarsler Viborg F.F.: Ingen.
5.303 tilskuere på Nordjyske Arena. 

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Joakim Mæhle, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Patrick Kristensen, Marco Meilinger, Rasmus Würtz, Kasper Risgård (78: Casper Sloth), Edison Flores, Jannik Pohl (85: Sebastian Grønning), Christian Bassogog (71: Frederik Børsting).

Viborg F.F. (4-4-2): Peter Friis Jensen, Kristoffer Pallesen, Mikkel Rask, Søren Reese, Jonas Thorsen, Jonas Kamper (76: Andreas Bruhn), George Fochive, Jeppe Grønning (71: Christian Keller), Søren Frederiksen, Serges Déblé, Jung-Bin Park (80: Mathias Wichmann). 

Dommer: Sandi Putros. 

Fortjent AaB-nederlag mod Lyngby

19. september 2016 kl. 21:39

I en kamp, der til tider var præget af en del individuelle fejl og chancer i begge ender tog hjemmeholdet fortjent sejren efter en scoring kort inde i anden halvleg. Begge hold ramte undervejs træværket.

I forhold til den seneste kamp i Alka Superligaen mod Brøndby I.F. otte dage tidligere på Nordjyske Arena havde AaB to ændringer i startformationen, hvor Joakim Mæhle og Edison Flores afløste Markus Holgersson og Frederik Børsting.

Lyngby fik kampens første mulighed, da Frederik Gytkjær kom alene igennem i en overtalssituation med Mikkel Rygaard med på midten. AaB-keeper Nicolai Larsen kom dog hurtigt ud og lukkede ned for tværpasningen fra Gytkjær.

Kort efter var det tæt på at blive en chance til AaB, da Christian Bassogog drev bolden frem mod Lyngby-feltet, men afleveringen i dybden til Marco Meilinger kom en anelse for sent.

Ti minutter inde i opgøret blev Thomas Enevoldsen nedlagt på kanten af feltet, og Marco Meilinger gik til bolden. Dog endte den lige i Lyngby-muren.

Få minutter efter kom Edison Flores fint igennem i samspil med Patrick Kristensen, men det flade indlæg på tværs blev opsnappet af Jesper Hansen i Lyngby-målet.

 

Lyngby fik efter et kvarter kampens hidtil største mulighed, da en fejlslået tværpasning fra Jakob Blåbjerg satte gang i en omstilling. Frederik Gytkjær førte bolden mod feltet og fandt Mikkel Rygaard, der fra en helt fri position skød bolden et godt stykke over målet.

Lyngby viste sig generelt ivrige efter at udnytte omstillinger, og flere gange kom der pres på AaB-defensiven.

Efter en livlig indledning på kampen faldt der halvvejs i første halvleg mere ro over spillet. AaB fik mere fat i spillet, men spillet fordelte sig mest omkring den centrale del af banen.

Lige inden pausen var AaB tæt på at kunne bringe sig foran i flere omgange. Først var det Patrick Kristensen, der fik en dybdebold, som han mistede kontrollen over, men Lyngby-backen Jeppe Brandrup lagde en farlig aflevering på tværs, som Edison Flores var hurtigt over og afsluttede på og derved fremtvang en refleksredning fra Lyngby-keeperen.

Derefter var det både ved et hjørnespark og et indlæg kort efter tæt på, at bolden kunne have endt i netmaskerne. Det blev dog ved 0-0 indtil pausen.

Fem minutter inde i anden halvleg kom hjemmeholdet foran. En lang bold blev sendt til Kristoffer Larsen, og Joakim Mæhle satsede med en glidende tackling, som ikke fik bremset Lyngby-spilleren, der kunne sende bolden i mål på tæt hold bag en chanceløs Nicolai Larsen.

 

AaB satte prompte tempoet op og gik mere i pres for at søge den udlignende scoring, og fire minutter efter forsøgte Kasper Risgård sig fra distancen efter godt oplæg fra Edison Flores.

Bolden kunne også med lidt held have endt i Lyngbys mål kort efter som følge af et fladt indlæg fra Joakim Mæhle, som flere AaB’ere stod i kø for at forsøge at liste over stregen.

Christian Bassogog testede desuden stolpen i det 58. minut efter en fejl i Lyngby-forsvaret, der åbnede for fri skudposition fra kanten af feltet, men bolden røg i spil igen via opstanderen.

I modsatte ende blev der slået et giftigt Lyngby-indlæg i den næste aktion, men AaB-forsvaret fik afværget i situationen.

AaB blev mere og mere farlige gennem direkte spil, og Thomas Enevoldsen kom efter en times spil alene igennem, men blev vinket offside.

I det 73. minut fik AaB et frispark i en gunstig position uden for Lyngbys felt, og denne gang var det Thomas Enevoldsen, der sendte bolden af sted med stor kvalitet, og kun via en afretning gik bolden forbi mål.

Lyngby kom til en stor mulighed i det 75. minut, hvor Jesper Christjansen kom alene igennem, og han hamrede bolden på ydersiden af stolpen.

I kampens sidste fase arbejdede AaB gennem et hårdt pres på at få lirket hjemmeholdets defensiv op, og i tillægstiden sendte anfører Rasmus Würtz et fantastisk langskud af sted, og Jannik Pohl havde lige inden slutfløjt et hovedstød på stolpen, men bolden ville ikke ind.

Det blev dermed et smalt nederlag til AaB i aftenens udekamp mod Lyngby Boldklub, og holdet må rette blikket mod næste kamp, der spilles allerede på torsdag kl. 20.00, når Viborg F.F. gæster Nordjyske Arena.

Køb billetter til opgøret mod Viborg F.F. her.

Husk, at du ved fremmøde på Nordjyske Arena sammen med AaB donerer 1 kr. til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2016 går ubeskåret til Broen Aalborg, som efter efterårets tre første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 38.219 kr.

Matchfacts – Alka Superliga, grundspil 9. spillerunde
Lyngby Boldklub-AaB 1-0 (0-0)
50. min 1-0 Kristoffer Larsen.
Advarsler Lyngby Boldklub: Kristoffer Larsen (6), Casper Højer Nielsen (57), Jesper Christjansen (73), Jeppe Brandrup (84).
Advarsler AaB: Jakob Blåbjerg (90).
2.648 tilskuere på Lyngby Stadion.

Lyngby Boldklub (4-2-3-1): Jesper Hansen, Jeppe Brandrup, Hallgrimur Jonasson, Thomas Sørensen, Casper Højer Nielsen, Martin Ørnskov, Jesper Christjansen, Lasse Fosgaard, Mikkel Rygaard (59: Bror Blume), Kristoffer Larsen (59: Jeppe Kjær), Frederik Gytkjær (79: Philip Rasmussen).

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Joakim Mæhle, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Patrick Kristensen (83: Frederik Børsting), Marco Meilinger, Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Edison Flores (77: Sebastian Grønning), Thomas Enevoldsen, Christian Bassogog (84: Jannik Pohl).

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen.