AaB sled forgæves i Brøndby

30. oktober 2016 kl. 18:01

Et tidligt indkasseret mål gjorde arbejdsforholdene svære for AaB, der fik arbejdet sig ind i opgøret og havde mulighederne til at udligne, inden hjemmeholdet fik bragt sig på slutresultatet 2-0.

I forhold til den seneste kamp mod VSK Aarhus i DBU Pokalen i onsdags havde AaB seks ændringer i startopstillingen, hvor Nicolai Larsen, Kasper Pedersen, Patrick Kristensen, Marco Meilinger, Kasper Risgård og Christian Bassogog afløste Carsten Christensen, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Frederik Børsting, Magnus Christensen og Rasmus Thellufsen.

AaB fik en svær start på kampen, da hjemmeholdet efter fire minutters spil fik tildelt et straffespark som følge af hånd på bolden i feltet, hvorefter Teemu Pukki satte bolden ind bag AaB-målmand Nicolai Larsen.

AaB forsøgte at kæmpe sig tilbage i kampen, og i det 13. minut fik Markus Holgersson sat hovedet på et frispark, som Marco Meilinger havde slået i feltet, men svenskerens hovedstød gik et stykke over mål.

Som første halvleg skred frem fik AaB mere fat i spillet og pressede hjemmeholdet langt tilbage i banen med flere gode optræk til chancer. Brøndby fik enkelte gange brudt med omstillinger og fik også afsluttet på Nicolai Larsen efter godt tyve minutter.

I det 28. minut måtte Casper Sloth redde bolden på stregen i forbindelse med et hjørnespark, der blev forlænget til bageste stolpe og havde retning mod netmaskerne.

Kort efter var Casper Sloth i aktion i modsatte ende af banen, hvor han sendte et minutiøst indlæg i panden på Jannik Pohl, der dog ikke fik dirigeret bolden i mål.

Kampen havde rundet godt en halv time, da Nicolai Larsen diskede op med en flot refleksredning på en afslutning fra Johan Larsson.

Hjemmeholdet pressede på i en periode op mod pausen, men AaB klarede frisag gennem godt defensivt arbejde.

Bolden endte kort før pausen i netmaskerne igen efter et indlæg fra Johan Larsson, men svenskeren var forinden løbet ind i en offside.

Inden pausen nåede AaB at komme til en stor mulighed, hvor både Christian Bassogog og Casper Sloth kom i gode positioner til afslutning i feltet, men skarpheden manglede, og AaB måtte gå til pausen nede med et enkelt mål efter en ellers fin indsats i første halvleg.

Jannik Pohl fik en god bold i dybden i det 52. minut, men den hurtige angriber blev vinket offside. Det blev han ikke, da han få øjeblikke efter fik bolden prikket i dybden fra Christian Bassogog, der havde ført bolden frem med gode træk. Pohl fik afsluttet fint på indersiden af stolpen, hvorefter Bassogog sendte returbolden over mål i en ellers rigtig god position.

Hjemmeholdet øgede i det 61. minut til 2-0, da Teemu Pukki blev sendt af sted sammen med Kamil Wilczek. Sidstnævnte fik bolden serveret foran mål og satte den ind med indersiden.

Hjemmeholdet var i to omgange tæt på at øge yderligere i det 73. minut, men AaB fik reddet sig ud af situationerne.

Tolv minutter før slutfløjt havde Christian Bassogog en stor mulighed, da han efter småspil i AaB’s højre side fik bolden i fødderne i feltet, men Camerouneren fik afsluttet lige på Frederik Rønnow i hjemmeholdets mål.

Kort efter fik Markus Holgersson sat hovedet på et hjørnespark, men svenskerens fremragende hovedstød blev reddet af Lebogang Phiri.

Indskiftede Marco Ramkilde fik tilkæmpet sig en skudmulighed kort før tid, og det skulle blive kampens sidste AaB-chance.

Dermed blev det til et nederlag på 2-0 til AaB, der nu må rette blikket mod den næste kamp i Alka Superligaen, der spilles på udebane mod Esbjerg fB allerede på fredag.

Matchfacts – Alka Superliga, grundspil 15. spillerunde
Brøndby I.F.-AaB 2-0 (1-0)
4. min 1-0 Teemu Pukki, 61. minut 2-0 Kamil Wilczek.
Advarsler Brøndby I.F.: Svenn Crone (12).
Advarsler AaB: Ingen.
12.517 tilskuere på Brøndby Stadion.

Brøndby I.F. (4-1-2-1-2): Frederik Rønnow, Johan Larsson, Hjörtur Hermannsson, Benedikt Röcker, Svenn Crone, Christian Nørgaard (82: Rodolph Austin), Andrew Hjulsager, Lebogang Phiri, Hany Mukhtar, Kamil Wilczek (63: Jan Kliment), Teemu Pukki (70: Christian Jakobsen).

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Joakim Mæhle, Markus Holgersson, Kasper Pedersen, Patrick Kristensen (72: Jakob Ahlmann), Marco Meilinger, Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Casper Sloth (74: Frederik Børsting), Christian Bassogog, Jannik Pohl (72: Marco Ramkilde).

Dommer: Lars Christoffersen.

Børsting sender AaB i ottendedelsfinalerne

26. oktober 2016 kl. 17:16 af Brian Andersen

Selvom spillet på en svær bane aldrig blev flydende, så var AaB’s sejr på Vejlby Stadion fortjent.

I forhold til opgøret i fredags mod FC Nordsjælland havde AaB seks ændringer i startformationen, hvor Carsten Christensen, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Frederik Børsting, Magnus Christensen og Rasmus Thellufsen afløste Nicolai Larsen, Kasper Pedersen, Patrick Kristensen, Marco Meilinger, Kasper Risgård og Christian Bassogog.

På et ujævnt underlag lykkedes det fra første minut for VSK Aarhus at få trukket tempoet ud af kampen, og grønsværens tilstand gjorde det dermed også vanskeligt for AaB at kombinere på vanlig vis.

Første mulighed opstod i det 16. minut, da et skidt boldtab af Rasmus Thellufsen gav plads til en skudchance til værternes Kasper Kempel, men læderet gik et par meter forbi målrammen.

Tre minutter senere viste AaB første gang farlighed i den modsatte ende, hvor målmand Mathias Rask Thomsen med en fodparade fik reddet Jannik Pohls afslutning fra en lidt spids vinkel.

Midtvejs i halvlegen truede VSK Aarhus på ny, da Henrik Brodersen headede en udmærket mulighed forbi, og få øjeblikke senere svarede AaB igen i den modsatte ende, da Rasmus Thellufsen efter at have afdriblet to mand sneg sit forsøg fra en meget spids vinkel på den nærmeste opstander.

I den efterhånden meget rodede forestilling var der sporadiske tiltag fra begge mandskaber, men hjemmeholdet var tættest på et minut før pausen, da Marcus Sloth Jørgensen skrabte et indlæg fra højre op på overliggeren.

Fra anden halvlegs indledning lykkedes AaB med at skrue mere op for tempoet, og Rasmus Thellufsen var i to tilfælde nærgående, inden føringsmålet kom i det 54. minut, hvor Casper Sloths hjørnesparksbold blev headet mod mål af Markus Holgersson, før Frederik Børsting kunne sende bolden det sidste stykke over mållinjen.

Efterfølgende forsøgte både Casper Sloth, Frederik Børsting og Jannik Pohl sig for AaB, mens Jakob Blåbjerg i tillægstiden måtte redde på stregen, da en afslutning havde passeret AaB-keeper Carsten Christensen.

Dermed kom sejren i land, og AaB er således i hatten, når der trækkes lod til næste runde.

Førstkommende opgave for AaB er udekampen i Alka Superligaen søndag eftermiddag mod Brøndby I.F.

Matchfacts – DBU Pokalen, sekstendedelsfinale
VSK Aarhus-AaB  0-1 (0-0)
54. min 0-1 Frederik Børsting.
Advarsler VSK Aarhus: Ingen.
Advarsel AaB: Frederik Børsting (33).
677 tilskuere på Vejlby Stadion.

VSK Aarhus (4-4-2): Mathias Rask Thomsen, Jacob Hansen Niklassen, Joran Blau, Anders Gerding Keldgaard, Anders Schultz (85: Christian Heegaard Dam), Peter Møller, Sebastian Spornberger (72: Magnus Clemmensen), Henrik Brodersen, Kasper Kempel, Marcus Sloth Jørgensen, Oscar Scott Carl (81: Christian Mønsted Nielsen).

AaB (4-4-2): Carsten Christensen, Joakim Mæhle, Markus Holgersson, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Frederik Børsting, Rasmus Würtz, Magnus Christensen (90: Marco Ramkilde), Casper Sloth (85: Oliver Abildgaard), Rasmus Thellufsen (68: Kasper Risgård), Jannik Pohl-

Dommer: Jakob Kehlet.

AaB sled sig til fortjent point

21. oktober 2016 kl. 20:28 af Brian Andersen

For tredje gang i træk leverede AaB en særdeles overbevisende præstation, og denne aften var det direkte uheldigt, at den tiltrængte sejr ikke kom i land.

I forhold til opgøret i søndags mod FC Midtjylland havde AaB en enkelt ændring i startformationen, hvor Christian Bassogog afløste Edison Flores.

Gæsterne fra FC Nordsjælland startede mest på bolden, men det var AaB, der på denne råkolde efterårsaften hurtigt fik opgørets første chancer, da Casper Sloth i det tredje minut sendte en perfekt indadskruet bold ind i panden på Marco Meilinger, inden sidstnævnte få øjeblikke senere fra den modsatte side leverede samme forarbejde for Christian Bassogog, men i begge tilfælde fik FCN-keeper Indy Groothuizen afværget.

AaB dominerede nu spillemæssigt, og godt midtvejs kom næste store tilbud, da Christian Bassogog med en smart hælpasning fandt Jannik Pohl, som med sin førsteberøring gled fint forbi Indy Groothuizen, men vinklen blev for spids, så FCN-forsvaret kunne afvise situationen.

De gode takter fra AaB’s side fortsatte, og i det 27. minut kom overliggeren i vejen hele to gange, da Indy Groothuizen reddede Casper Sloths kontrollerede indersideafslutning efter fint oplæg fra Jannik Pohl op på træværket, hvorefter Patrick Kristensens hovedstød på riposten havnede samme sted.

Med højt pres vandt AaB alle nærkampe, og udeholdet var spillet helt i bund, hvilket efter 36 minutter gav plads til, at Casper Sloth endnu engang kunne teste Indy Groothuizen, og også Kasper Risgård var fire minutter senere nærgående for AaB.

Også AaB-anfører og Superligakamprekordholder Rasmus Würtz nåede at forsøge sig inden pausen, og fra anden halvlegs indledning var kampbilledet fuldstændig identisk med massivt overtag til AaB.

Spildominansen til trods så fik FC Nordsjælland efter 49 minutter sit første forsøg i kampen, da Marcus Ingvartsens spagfærdige hovedstød let blev samlet op af AaB-målmand Nicolai Larsen.

Fire minutter senere fik gæsterne også sin første reelle chance, da Stanislav Lobotka kom på skudhold, men afsluttede forbi.

De to FCN-forsøg var tilsyneladende en advarsel for AaB, for i det 54. minut fik Marcus Ingvartsen skubbet sig fri af Kasper Pedersens markering, inden indlægget fra venstre side blev headet i mål via underkanten af overliggeren.

En spand kold vand i hovedet var det ufortjente føringsmål således på de ellers fint præsterende AaB’ere, som forsøgte at svare hurtigt igen, da Casper Sloths flugter blev blokeret af en forsvarer.

Efter nogle minutters stilstand fik AaB igen etableret et pres, der efter 71 minutter resulterede i en ny stærk reaktion fra Indy Groothuizen på Casper Sloths hårde flade indlæg, mens Jannik Pohl i næste sekvens headede en svær bold fra Marco Meilinger over målrammen.

Med et kvarter igen var det den indskiftede U/19-landsholdsspiller Marco Ramkilde, der med en flugter tvang Indy Groothuizen til endnu en redningsaktion.

Den forløsende udligning kom omsider efter 77 minutter, hvor indskiftede Frederik Børsting fandt Joakim Mæhle, der resolut huggede læderet i netmaskerne med en tør afslutning.

I slutfasen intensiverede AaB yderligere trykket på FC Nordsjælland, og det var rent uheld, da Rasmus Würtz’ langskudsdrøn to minutter før tid hamrede mod tværribben.

Endnu en opløftende præstation fra AaB, hvis næste udfordring er pokalsekstendedelsfinalen på onsdag på udebane mod VSK Aarhus.

(Fotos: Carsten Kuna Kristensen).

Matchfacts – Alka Superligaen, 14. spillerunde
AaB-FC Nordsjælland  1-1 (0-0)
54. min 0-1 Marcus Ingvartsen, 77. min 1-1 Joakim Mæhle.
Advarsel AaB: Marco Ramkilde (81).
Advarsler FC Nordsjælland: Pascal Gregor (61), Victor Nelsson (68), Emiliano Marcondes (90), Stanislav Lobotka (90).
5.149 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Joakim Mæhle, Markus Holgersson, Kasper Pedersen, Patrick Kristensen (78: Jakob Ahlmann), Marco Meilinger (72: Frederik Børsting), Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Casper Sloth, Christian Bassogog (61: Marco Ramkilde), Jannik Pohl.

FC Nordsjælland (4-2-3-1): Indy Groothuizen, Karlo Bartolec (44: Andreas Skovgaard), Pascal Gregor, Andreas Maxsø, Mads Pedersen, Lasse Petry (79: Ernest Asante), Stanislav Lobotka, Mohammed Fellah (62: Emiliano Marcondes), Victor Nelsson, Godsway Donyoh, Marcus Ingvartsen.

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt.

AaB tabte jævnbyrdigt slag i Herning

16. oktober 2016 kl. 19:52 af Brian Andersen

Dermed tabte AaB for tredje kamp i træk, og der skal i øjeblikket arbejdes ekstra hårdt for at få marginalerne i nordjysk favør.

I forhold til det seneste opgør for to uger siden mod SønderjyskE havde AaB en enkelt ændring i startformationen, hvor Jannik Pohl afløste Christian Bassogog.

Værterne startede bedst og søgte at spille med masser af fart, men heldigvis blev det kun til et par sporadiske forsøg, mens AaB første gang viste farlighed i det 14. minut, da Patrick Kristensen afleverede modsat til Joakim Mæhle, hvis helflugter var et stykke uden for målrammen.

Straks efter var Edison Flores’ pasning centimeter fra at finde vej til en fri Jannik Pohl, mens det to minutter senere i den modsatte ende var Filip Novaks tur til kun at mangle et pandehår i at nå frem til Jakob Poulsens giftige indadskruede frisparksbold.

Kampens første reelle chance kom i det 19. minut, hvor hjemmeholdet igen var farlige på en dødbold, da et langt indkast blev forlænget til en fri Rilwan Hassan, som imidlertid halvkiksede sit hovedstødsforsøg, der gik ufarligt over tværribben.

På det efterfølgende angreb var det i stedet AaB, der fik et godt tilbud, da Edison Flores satte en dejligt aggressivt spillende Jannik Pohl i scene, men skudforsøget fra sidstnævnte blev rettet af til hjørnespark.

I fortsættelsen testede anfører Rasmus Würtz FCM-keeper Mikkel Andersen på en nedfaldbold, og generelt havde AaB nu også langt bedre greb om begivenhederne, hvilket efter godt en halv time gav sig udslag i udmærkede skudmuligheder til både Jannik Pohl og Kasper Risgård, men i begge tilfælde fik FCM-forsvaret blokeret.

AaB havde nu også fået mere tempo i spillet, men de positive tendenser blev prompte nedlagt fem minutter før pausen, da FC Midtjylland brød bolden på midterlinjen, hvilket gjorde plads til tre-fire kvikke pasninger, inden Patrick Banggaard resolut sendte læderet forbi AaB-målmand Nicolai Larsen til 1-0.

En ærgerlig udvikling for AaB, og FC Midtjylland fik også anden halvlegs første tilbud, da en lang aflevering fandt vej til Martin Pusic, der fra en lidt spids vinkel i venstre side af straffesparksfeltet afsluttede fladt forbi fjerneste opstander.

AaB viste dog også tænder modsat med kvalificerede skudforsøg fra henholdsvis Casper Sloth og Kasper Risgård, inden en omstilling gav plads til en afslutning fra FCM’s Gustav Wikheim, hvis skud blev blokeret og havnede i nettaget hos Nicolai Larsen.

AaB dominerede og pressede på, og efter knap en times spil havnede fint opspil hos Jannik Pohl, der drejede rundt på sin direkte oppasser, inden bolden i næste bevægelse blev sendt forbi Mikkel Andersen, men uheldigt for Pohl og AaB fik en FCM-forsvarer denne gang reddet på selve mållinjen.

Dysten gik efterhånden noget i tomgang, og man skulle hen til 19 minutter før tid, inden AaB igen truede, da Casper Sloth firsttimede en returbold fra et hjørnespark over mål.

Chancen blev meget større bare et minut senere, da Kasper Risgård leverede en perfekt medløbsbold til Jannik Pohl, men desværre sendte U/20-landsholdsangriberen alene igennem læderet snert over mål.

I slutfasen fik AaB igen lagt tryk på uldjyderne, og Christian Bassogog var decideret uheldig, da Jannik Pohl nydeligt havde stukket ham i dybden.

AaB satsede i sagens natur hårdt for at fremtvinge en udligning, hvilket desværre to minutter inde i dommerens tillægstid gav alt for let spil for Gustav Wikheim over for AaB-defensiven, inden bolden fra en spids vnkel elegant blev chippet over Nicolai Larsen til 2-0.

Trods det fremskredne tidspunkt nåede AaB imidlertid at skabe endnu en stor chance, da indskiftede Jakob Ahlmann med en præcis pasning fandt Christian Bassogog, men her var det Mikkel Andersen, der reddede hovedstødet fra camerouneren.

Næste opgave for AaB er hjemmekampen på fredag aften på Nordjyske Arena mod FC Nordsjælland. Køb i forsalg din billet her.

AaB donerer 1 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Nordjyske Arena til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2016 går ubeskåret til Broen Aalborg, som efter efterårets syv første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 48.707 kr.

Matchfacts – Alka Superligaen, 13. spillerunde
FC Midtjylland-AaB  2-0 (1-0)
40. min 1-0 Patrick Banggaard, 90. min 2-0 Gustav Wikheim.
Advarsel FC Midtjylland: Kristian Riis (86).
Advarsler AaB: Patrick Kristensen (8), Joakim Mæhle (64), Rasmus Würtz (90).
8.617 tilskuere på MCH Arena.

FC Midtjylland (4-1-4-1): Mikkel Andersen, Rasmus Nissen, Kian Hansen (46: Kristian Riis), Patrick Banggaard, Filip Novak, Andre Rømer, Gustav Wikheim, Jakob Poulsen, Rafael van der Vaart (53: Kristoffer Olsson), Rilwan Hassan, Martin Pusic (68: Paul Onuachu).

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Joakim Mæhle, Markus Holgerssson, Kasper Pedersen, Patrick Kristensen (81: Jakob Ahlmann), Marco Meilinger, Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Casper Sloth (73: Magnus Christensen), Edison Flores (73: Christian Bassogog), Jannik Pohl.

Dommer: Michael Tykgaard.

AaB tabte efter dramatisk afslutning

2. oktober 2016 kl. 14:45

AaB havde overtaget kampen igennem, men i den hektiske afslutning på kampen fik AaB ikke udnyttet et straffespark, og gæsterne scorede i stedet det vindende mål fra straffesparkspletten.

Kampen blev spillet i til tider massivt regnvejr, og kort før pausen måtte den endda midlertidigt afbrydes.

I forhold til den seneste kamp i Alka Superligaen ude mod Silkeborg I.F. i mandags havde AaB tre ændringer i startopstillingen, hvor Joakim Mæhle, Rasmus Würtz og Casper Sloth afløste Jakob Blåbjerg, Magnus Christensen og Jannik Pohl.

Foran hjemmepublikummet på Nordjyske Arena viste AaB fra start godt initiativ, og allerede i det første minut fik godt samspil mellem Christian Bassogog og Joakim Mæhle fremtvunget et frispark, som Marco Meilinger var tæt på at sende direkte i mål.

Få minutter senere kom Edison Flores i en god position til en hurtig omstilling, og den tekniske peruvianer satte en mand og sendte bolden på tværs med ydersiden. Bolden lå godt til Patrick Kristensen, men den endte ved Christian Bassogog, der var i en offsideposition.

I det 12. minut var Marco Meilinger tæt på at nå frem til en sukkerbold fra Joakim Mæhle, men hårdt presset af sin oppasser nåede han lige præcis ikke frem til bolden før Lukas Fernandes i gæsternes mål.

Efter knap tyve minutter opstod endnu en mulighed via Joakim Mæhle på højre back. Den unge AaB’er fik sendt en høj, dyb bold i sin retning, og han headede bolden tilbage i banen til Casper Sloth, der fik afsluttet fornuftigt første gang.

Et par minutter efter var det tæt på at blive kampens første mulighed til gæsterne via en friløber, men Kasper Pedersen og Markus Holgersson fik i fællesskab lukket ned.

Knap en halv time inde i første halvleg viste samspillet mellem Christian Bassogog og Joakim Mæhle sig værdifuldt i AaB’s højre side. Sidstnævnte slog en bold i feltet til Edison Flores, der var tæt på at komme til skud i det lille målfelt.

Gæsterne tog mange folk med frem ved standardsituationerne, men AaB kom godt op og fik clearet. Efter godt en halv time lykkedes det dog gæsterne af få afsluttet ved et langt indkast, da Mikael Uhre fik sendt et kikset saksespark forbi mål.

I det 32. minut blev Edison Flores nedlagt i straffesparksfeltet med en tackling bagfra, men dommerens fløjte forblev tavs.

Herefter havde gæsterne to gode muligheder i det 35. minut, hvor først Simon Kroon og dernæst Troels Kløve sendte skud over mål. Sidstnævnte mulighed var gæsternes største indtil videre.

Lidt efter tog lynhurtige Christian Bassogog turen fra egen banehalvdel ned til modstandernes felt, hvor han med en snu skudfinte kom i en god position til afslutning, men hans ellers kvalificerede skud mod fjerneste stolpe blev blokeret.

I det 39. spilleminut blev kampen midlertidigt afbrudt af dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen på grund af risiko for lynnedslag, men faren drev heldigvis over, og efter at der var blevet sagt god fra Aalborg Lufthavn, blev kampen genoptaget på Nordjyske Arena.

Kort efter kampen var blevet genoptaget sendte Marco Meilinger et giftigt frispark i feltet, og Kasper Pedersen fik forlænget det mod Edison Flores ved bageste stolpe, men Lukas Fernandes kom ud af sit mål og fik hænderne på.

AaB kom til en god mulighed i det 53. minut efter fremragende kombinationer mellem Edison Flores og Christian Bassogog midt på banen, og det endte ud i en skudmulighed til Joakim Mæhle, der dog måtte se sit forsøg reddet.

Fire minutter fik Mikael Uhre afsluttet på et fladt indlæg fra kanten, og i modsatte ende satte Kasper Risgård kort efter hovedet på et indlæg fra Joakim Mæhle.

AaB dikterede spillet og forsøgte at lirke gæsternes forsvar op, og det gav plads til omstillinger til gæsterne, og efter godt en time kunne Nicolaj Madsen afslutte efter en sådan omstilling, men et stykke over målet.

Marco Meilinger fik i det 66. minut sendt en god afslutning af sted mod mål efter en nedfaldsbold, men skuddet gik forbi mål.

Efter en rolig periode på ti minutter kom gæsterne til en afslutning, som indskiftede Philip Zinckernagel sendte i favnen på Nicolai Larsen i AaB’s mål.

Kort efter tog Edison Flores sagen i egne hænder og skød på mål langt udefra, men hans kraftfulde skud gik et stykke forbi.

Med ti minutter igen tog indskiftede Jannik Pohl et godt raid frem i banen, og han blev nedlagt bagfra, hvilket denne gang blev takseret til straffespark. Marco Meilinger gik til bolden, men målmanden reddede. Jannik Pohl afsluttede første gang på riposten, men heller ikke her gik bolden i mål.

Kort før tid blev gæsterne tildelt et straffespark, og Simon Kroon scorede efterfølgende til 0-1.

AaB sendte alle mand frem for at søge udligningen, og gæsterne kom i en omstilling, hvor Simon Kroon endte med at skyde bolden i sidenettet.

Trods en hektisk jagt på udligning til sidst endte det ved 0-1, og AaB må rette blikket mod næste kamp, som spilles på udebane mod FC Midtjylland søndag den 16. oktober.

Matchfacts – Alka Superliga, grundspil 12. spillerunde
AaB-SønderjyskE 0-1 (0-0)
90. min 0-1 Simon Kroon.
Advarsler AaB: Marco Meilinger (38), Casper Sloth (48), Frederik Børsting (88), Rasmus Würtz (89), Kasper Risgård (90).
Advarsler SønderjyskE: Troels Kløve (65), Nicolaj Madsen (86), Simon Kroon (87).
5.185 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Joakim Mæhle, Markus Holgersson, Kasper Pedersen, Patrick Kristensen, Marco Meilinger (83: Frederik Børsting), Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Casper Sloth (78: Magnus Christensen), Edison Flores, Christian Bassogog (75: Jannik Pohl).

SønderjyskE (4-4-2): Lukas Fernandes, Marc Pedersen, Pierre Kanstrup, Kees Luijckx, Mark Dal Hende, Simon Kroon, Janus Drachmann, Marcel Rømer, Troels Kløve (73: Philip Zinckernagel), Nicolaj Madsen, Mikael Uhre.

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen.