Målrig U/19-sejr over Lyngby Boldklub

14. marts 2022 kl. 09:13 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-Lyngby Boldklub 5-3

AaB’s U/19 Ligahold tog lørdag årets første sejr, da Lyngby Boldklub gæstede Hornevej i en målrig affære.

AaB spillede sig til flere gode muligheder i indledningen, og efter 20 minutter fandt Oscar Meedom det lange hjørne efter et godt oplæg af Vladimir Prijovic.

AaB-føringen blev fordoblet til 2-0 fem minutter senere, da en nordjysk omstilling førte til endnu en scoring af Oscar Meedom, der denne gang var assisteret af Oliver Ross.

Lyngby Boldklub reducerede efter en halv time, men straks efter gjorde Anders Noshe det til en pauseføring på 3-1.

Fem minutter efter pausen udbyggede Magnus Koch til 4-1 på oplæg fra Mathias Vægter, men efter scoringen faldt AaB i kadence, og med scoringer i 61. og 64. minut fik Lyngby Boldklub reduceret til 4-3.

Efterfølgende blev gæsterne dog ramt af en udvisning for en tackling på Oliver Ross. Herefter scorede Jakob Gaardsøe til 5-3, og AaB kunne sikkert køre årets første sejr hjem.

- Det var en intens, spændende og nervepirrende kamp, hvor Lyngby i første halvleg var mest på bolden, men vi var gode i vores høje pres og kunne have scoret fem mål i første halvleg, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

- Generelt har vi lagt nogle lag på vores spil, og i lørdags skabte vi flere chancer mod Lyngby, end noget andet hold tidligere i sæsonen. Derudover var det stort for drengene at mærke sejrsfølelsen igen, siger Kim Leth Andersen.

AaB’s U/19 Ligahold ligger på 13. pladsen i U/19 Ligaen og skal først i kamp igen 2. april, hvor FC Nordsjælland gæster Hornevej kl. 13.00.

U/17 Ligaen: AaB-Lyngby Boldklub 0-5

U/17 Ligaholdet kunne ikke følge op på U/19 Ligaholdets flotte sejr. Tværtimod fik AaB-spillerne den værst tænkelige start på kampen, da Lyngby Boldklub bragte sig foran med 1-0 efter blot et halvt minut.

Herfra var AaB egentlig spilstyrende, men det udmøntede sig ikke i scoringer, og i stedet slog Lyngby Boldklub effektivt til to gange omkring den første halve times spil. Kort efter fik Benjamin Damsgaard rødt kort, og dermed gik AaB-mandskabet til pause bagud 3-0 og en mand i undertal.

Efter pausen kom AaB egentlig bedst ud, men mulighederne foran mål blev ikke udnyttet, og i stedet måtte AaB-holdet kæmpe bravt for at holde gæsterne fra chancer. Men 20 minutter før tid scorede Lyngby Boldklub til 4-0 på et straffespark, og i 83. minut blev kampen lukket med endnu en scoring til 5-0 til udeholdet.

- Vi fik en rigtig dårlig start, men jeg synes ikke, at det rystede os. I stedet var vi mest på bolden, men da vi mistede kuglen stod vi skidt i vores positionering, og det kostede desværre nogle mål, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Selvom vi tabte 5-0, er der positive elementer, som vi skal tage med videre. I starten af anden halvleg gjorde vi det godt, også selvom vi var en mand i undertal, og så var vi generelt gode på bolden. Men vi er nødt til at blive sværere at score på, siger Theis Larsen.

AaB ligger på 12. pladsen i U/17 Ligaen, og i næste weekend spiller AaB’s U/17-mandskab en pokalkamp på udebane mod Randers Freja FC kl. 14.00.

U/15 Ligaen: Lyngby Boldklub-AaB 6-0

Efter en sejr i sidste uge løb AaB’s U/15 Ligahold i weekenden ind i et stort nederlag på udebane mod Lyngby Boldklub.

Hjemmeholdet bragte sig i front midt i første halvleg, og fem minutter senere satte Lyngby Boldklub endnu en scoring ind til pausestillingen 2-0.

Fem minutter efter pausen blev det 3-0 til hjemmeholdet, som også gjorde det til 4-0 i 52. minut.

20 minutter før tid nettede Lyngby Boldklub også til 5-0, inden en scoring i opgørets sidste minut lukkede kampen med et slutresultat på 6-0.

AaB’s U/15 Ligahold ligger på 11. pladsen i ligaen, og næste ligakamp spilles lørdag 26. marts på hjemmebane mod AGF. Inden da spiller U/15-holdet en pokalkamp på udebane mod FC Midtjylland onsdag 23. marts.

Tags på denne nyhed

Friis og Thórarinsson foran AaB-debut

13. marts 2022 kl. 15:02 af Brian Andersen

AaB er placeret på en fjerdeplads i 3F Superligaen, hvor en plads i mesterskabsspillet blev sikret i den forgangne spillerunde.

Efter søndagens træningspas har Lars Friis udtaget følgende 18 navne:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 5 Daniel Granli, 6 Pedro Ferreira, 8 Iver Fossum, 9 Milan Makaric, 14 Malthe Højholt, 15 Anders Hagelskjær, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Louka Prip, 19 Anosike Ementa, 26 Rasmus Thelander, 36 Gudmundur Thórarinsson, 39 Kasper Høgh og 40 Theo Sander.

Rufo er ude med en knæskade, mens Lucas Andersen er tilbage i træning, men endnu ikke er kampdygtig.

Der er kickoff på Nature Energy Park i Odense kl. 19.00 – opgøret kan også følges på TV3 Sport eller Liga på P4.

Tags på denne nyhed

Se Eurosports indslag om Lars Friis' første dag

13. marts 2022 kl. 13:30 af Rasmus Estrup

Cheftræner Lars Friis havde første dag i AaB i onsdags. Dagen igennem fulgte Eurosport med bag kulisserne. 

Få derfor et indblik i Lars Friis' første dag på Hornevej i dette indslag. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om OB og AaB…

13. marts 2022 kl. 12:30 af Brian Andersen

- at AaB har mødt OB 89 gange i 3F Superligaen. Statistikken siger 33 sejre til AaB, 30 uafgjorte og 26 nederlag samt en målscore på 128-118 i AaB’s favør.

- at 46 gange har AaB mødt OB på udebane i 3F Superligaen; de 46 kampe er fordelt med 16 AaB-sejre, 16 uafgjorte og 14 OB-sejre.

- at de seneste fire opgør mellem AaB og OB har haft skiftende vindere, hvilket kunne se skidt ud for AaB, eftersom de vandt senest de to klubber mødtes.

- at sæsonens omvendte opgør således 17. september 2021 endte med en 2-0 sejr til AaB efter scoringer af Rasmus Thelander og Anders Hagelskjær.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Anders Hagelskjær (1 mål) og Rasmus Thelander (1) også Lucas Andersen (2 mål), Jakob Ahlmann (1) og Kasper Kusk (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod OB.

- at AaB har tabt de seneste to 3F Superligakampe på udebane mod OB. AaB har dog aldrig tabt tre udekampe i træk til OB i 3F Superligaen.

- at seneste AaB-sejr i Odense er dateret 14. december 2018, hvor Kasper Kusk og Kasper Pedersen scorede i 2-1 sejren.

- at AaB har holdt nullet i 11 af 46 udekampe mod OB i 3F Superligaen.

- at otte gange i indeværende 3F Superligasæson har AaB holdt nullet. OB er blot noteret for tre clean sheets i denne 3F Superligasæson.

- at fem AaB-spillere har fået spilletid i samtlige 20 3F Superligakampe i denne sæson personificeret i Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Rasmus Thelander, Malthe Højholt og Louka Prip. Det er dog kun Rinne og Thelander, der har fået fuld spilletid i de 20 kampe.

- at den forestående match er AaB’s mandagskamp nummer 134 i 3F Superligaen. Dermed er AaB blot to kampe fra at indhente AGF som klubben med flest mandagskampe.

- at AaB’s 133 mandagskampe i 3F Superligaen er endt med 53 sejre, 41 uafgjorte og 39 nederlag. Hvis man ser isoleret på AaB’s mandagskampe på udebane i 3F Superligaen, så lyder tallene som følger: 66 kampe fordelt med 23 sejre, 22 uafgjorte og 21 nederlag.

- at ud af de 89 tidligere 3F Superligakampe mod OB har AaB scoret først i 44 tilfælde, hvilket har resulteret i 30 sejre, otte uafgjorte og seks nederlag. Omvendt har OB scoret kampens første mål i 35 tilfælde, hvilket har givet AaB tre sejre, 12 uafgjorte og 20 nederlag.

- at ti gange i denne 3F Superligasæson er AaB kommet foran 1-0. De ti kampe er endt med seks sejre, tre uafgjorte og et enkelt nederlag.

- at AaB også for et år siden var i aktion på datoen 14. marts; her blev det til en 2-0 gevinst på udebane mod Vejle Boldklub efter fuldtræffere af Tom van Weert og Jakob Ahlmann.

- at mandag aftens dommer Jakob Alexander Sundberg to gange tidligere har dømt AaB, hvilket er resulteret i en sejr og et nederlag.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB spiller i håndsrækningstrøjen i Odense

13. marts 2022 kl. 09:06 af Rasmus Estrup

Mandag aften kl. 19.00 spiller AaB mod OB i 21. spillerunde, og AaB vil til opgøret være iført håndsrækningsdragten med en lyserød trøje, sorte shorts og lyserøde strømper.

Køb trøjen på www.aabshoppen.dk, hvor du selvfølgelig også kan få fingrene i den rød-hvide klubtrøje og den blå andentrøje.

Kampen i morgen kan ses på TV3 Sport med optakt fra kl. 18.00, eller du kan købe billet til opgøret her. 

For hver håndsrækningstrøje der bliver solgt, donerer AaB, Macron og Spar Nord 100 kr. til Idræt For Sindet Hjørring gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning. 

Tags på denne nyhed
'