AaB led fortjent nederlag til Brøndby I.F.

15. maj 2022 kl. 19:53 af Rasmus Estrup

AaB tabte søndag aften 3-1 til Brøndby I.F. i en kamp, hvor Iver Fossum blev udvist i slutningen af første halvleg, og gæsterne var foran med 3-0, inden Jakob Ahlmann reducerede til 3-1. I slutminutterne blev også Rasmus Thelander udvist, og AaB-holdet sluttede derfor opgøret med ni spillere på banen.

Opgøret begyndte ellers jævnbyrdigt og chancefattigt foran den flotte kulisse med 10.278 tilskuere på Aalborg Portland Park. Efter et par blokerede langskud fra gæsterne stod Brøndby I.F. midt i første halvleg for første farlige forsøg, da Andreas Bruus på kanten af feltet tordnede et frit spark lige over Jacob Rinnes mål.

AaB havde gennem hele første halvleg vanskeligt ved at spille sig frem til muligheder, og nordjydernes første afslutning stod Pedro Ferreira bag i 25. minut, da han sparkede et langskud langt, langt over.

Efter 26 minutter kunne gæsterne så bringe sig i front med kampens første afslutning inden for målrammen. Nær midterlinjen vandt Mathias Kvistgaarden en hovedstødsduel over Rasmus Thelander. Headeren faldt samtidig med, at Simon Hedlund tog et løb forbi AaB's bagkæde. Brøndby-angriberen var dermed alene med landsmand Jacob Rinne, som han udplacerede med et skud mod fjerneste stolpe. Efter et længere VAR-tjek for offside på Simon Hedlund, stod målet fast.

AaB havde fortsat svært ved at komme frem til muligheder, og i stedet var Josip Radosevic nærgående, da et kontrastød fra gæsterne endte med en flad afslutning, som Brøndby-anføreren dog sendte lige forbi det flade målhjørne, Simon Hedlund forinden havde ramt.

Efter 42 minutter kom Iver Fossum med et højt ben i hovedhøjde for sent i et sammenstød med Mathias Kvistgaarden, og AaB's norske 100 kampsjubilar fik rødt kort for forseelsen. Det efterlod AaB med 10 spillere på banen i resten af opgøret.

I pausen foretog AaB to udskiftninger, da Kasper Høgh og Anders Hagelskjær erstattede Louka Prip og Daniel Granli. Anden halvleg var dog mindre end to minutter gammel, før gæsternes Mathias Kvistgaarden fik en god chance. Angriberens hug blev dog stærkt reddet af en velspillende Jacob Rinne.

Ca. ti minutter efter pausen blev Oliver Ross også sendt på banen af cheftræner Lars Friis i stedet for Milan Makaric.

I opgørets 59. minut blev gæsternes føring fordoblet til 2-0. En lang bold fra Kevin Tshiembe gav Simon Hedlund en friløber fra højrekanten, og for anden gang vandt Simon Hedlund den direkte duel med Jacob Rinne ved at sparke kuglen i mål ved fjerneste opstander.

Et par minutter senere var AaB-målmanden dog igen på plads, da Mathias Greves frie hovedstød fra straffesparkspletten blev reddet af den svenske målvogter. Jacob Rinne leverede midt i anden halvleg også en ny stor redning på et stort tilbud til Mathias Greve. Denne gang var det en stærk arm fra svenskeren, der holdt afslutningen ude af målet.

Desværre kunne AaB-keeperen ikke gøre noget i 69. minut. Her steg Mathias Kvistgaarden udækket til vejrs på kanten af det lille felt og headede uden besvær indlægget fra Blas Riveros i nettet til 3-0.

Kort inden 3-0-målet var Kasper Kusk blevet indskiftet, og i 73. minut fulgte også en indskiftning af Jakob Ahlmann.

De to stod kort efter for en nordjysk reducering til 3-1. Kasper Kusk driblede sig vej til feltet fra venstrekanten. Herfra lagde han bolden skråt tilbage til Jakob Ahlmann, der var trådt frem i feltet for at sparke 3-1-scoringen ind ved fjerneste stolpe.

Reduceringen gav AaB-mandskabet fornyet energi, og straks efter var Kasper Høgh i en god position på kanten af feltet, men angriberens afslutning røg ud på tribunen. Det samme gjorde et nyt forsøg fra angriberen i 85. minut efter et oplæg fra Kasper Kusk.

To minutter før tid fik Rasmus Thelander et rødt kort for en forseelse, som dommer Morten Krogh vurderede til en nødbremse. Dermed måtte AaB spille kampen færdig med ni spillere. Opgøret bød ikke på flere scoringer, og det endte således med et nederlag på 3-1.

Nederlaget betyder, at AaB før sidste runde ligger på fjerdepladsen med 45 point. Med de 45 point har AaB ligeså mange point, men en bedre målscore end Brøndby I.F. på femtepladsen, og Randers FC har to point færre på sjettepladsen. Tredjepladsen er fire point væk og dermed ikke længere inden for rækkevidde.

AaB's sidste kamp i Mesterskabsspillet spilles på søndag på udebane mod FC København.

Matchfacts - 3F Superligaen, Mesterskabsspil, 31. spillerunde

AaB-Brøndby I.F. 1-3 (0-1)
27. min 0-1 Simon Hedlund, 59. min 0-2 Simon Hedlund, 69. min 0-3 Mathias Kvistgaarden, 77. min 1-3 Jakob Ahlmann
Advarsler AaB: Daniel Granli (45), Pedro Ferreira (54), Kristoffer Pallesen (88)
Udvisninger AaB: Iver Fossum (43), Rasmus Thelander (88)
Advarsler Brøndby I.F.: Ingen
10.278 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (3-5-2): Jacob Rinne, Mathias Ross, Rasmus Thelander, Daniel Granli (46: Anders Hagelskjær), Kristoffer Pallesen, Iver Fossum, Pedro Ferreira (73: Jakob Ahlmann), Malthe Højholt, Gudmundur Thórarinsson (68: Kasper Kusk), Louka Prip (46: Kasper Høgh), Milan Makaric (57: Oliver Ross).

Brøndby I.F. (4-4-2): Mads Hermansen, Andreas Bruus, Sigurd Rosted, Kevin Tshiembe (79: Henrik Heggheim), Blas Riveros, Mathias Greve (81: Joe Bell), Anis Slimane, Josip Radosevic, Christian Cappis, Mathias Kvistgaarden, Simon Hedlund (79: Marki Divkovic).

Dommer: Morten Krogh

Færre end 1.000 billetter tilbage

15. maj 2022 kl. 12:25 af Rasmus Estrup

Aalborg Portland Park bliver igen i aften velbesøgt, når AaB og Brøndby I.F. tørner sammen kl. 18.00 i AaB's sidste hjemmekamp i Mesterskabsspillet.

Der er således færre end 1.000 billetter tilbage Aalborg Portland Park i dag, og du kan købe billetter til opgøret her.

Fanzonen åbner allerede kl. 14.00 i dag, og dørene åbner kl. 16.00, hvor også billethusene på Aalborg Portland Park åbner, såfremt der stadig er billetter tilbage.

AaB TV: Mesterskabskampen i 2008

15. maj 2022 kl. 07:25 af Rasmus Estrup

I dag spiller vi mod Brøndby I.F. kl. 18.00, og i dag er det også præcis 14 år siden, at AaB med en 2-0-sejr over Brøndby I.F. vandt klubbens tredje mesterskab i 2008.

Det bliver markeret i fanzonen, hvor der vil være højdepunkter og interviews med AaB-profiler fra mesterskabet i 2008 og Theo Double i 2014 - som ligeledes blev vundet på nøjagtig denne dato i 2014.

Flere end 11.000 har købt billetter til aftenens kamp mod Brøndby I.F., og du kan gøre det samme her.

Fossum kan jubilere for AaB

14. maj 2022 kl. 15:51 af Brian Andersen

I sine første 99 optrædener for AaB har den sympatiske midtbaneprofil blandt meget mere bidraget med 29 scoringer, hvilket også kun fem øvrige udlændinge har gjort bedre siden 1885.

Afslutningen på 3F Superligaens mesterskabsspil nærmer sig, og med to spillerunder igen har AaB fra fjerdepladsen fire point op til Silkeborg I.F. på tredjepladsen og henholdsvis to og tre point ned til Randers FC på femtepladsen og Brøndby I.F. på rækkens sjetteplads.

Efter lørdagens træningspas har cheftræner Lars Friis udtaget følgende 19 navne:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 5 Daniel Granli, 6 Pedro Ferreira, 8 Iver Fossum, 9 Milan Makaric, 14 Malthe Højholt, 15 Anders Hagelskjær, 17 Kasper Kusk, 18 Louka Prip, 19 Anosike Ementa, 26 Rasmus Thelander, 32 Casper Gedsted, 36 Gudmundur Thórarinsson, 38 Oliver Ross, 39 Kasper Høgh og 40 Theo Sander.

På skadeslisten har AaB Lucas Andersen, Magnus Christensen og Rufo.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til alle 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2022 går ubeskåret til Carpe Diem i Aalestrup, som efter årets syv første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 119.072 kr.

Der er kickoff kl. 18.00. Fanzonen åbner ekstraordinært tidligt kl. 14.00 – billethusene og indgangene til Aalborg Portland Park kl. 16.00. Flere end 11.500 billetter er ude til opgøret. Køb i forsalg billet her.

Oliver Ross er udtaget til U/18-landsholdet

14. maj 2022 kl. 11:34 af Rasmus Estrup

Oliver Ross skal i begyndelsen af juni med det danske U/18-landshold til Ungarn, hvor der venter to venskabskampe mod ungarerne. De to kampe spilles onsdag 1. juni og lørdag 4. juni.

Oliver Ross har indtil videre spillet ti ungdomslandskampe og scoret to mål. Ni af kampene har været for netop U/18-landsholdet.