Børnenes uge i AaB Shoppen - spar 20%

21. februar 2022 kl. 12:00 af Rasmus Estrup

Mange nordjyske skoleelever er i denne uge gået på vinterferie, og til og med søndag er der gode penge at spare i AaB Shoppen på stort set alt til børn.

Der er således 20 procent rabat på alle børnevarer med undtagelse af klubdragten, AaB Tyren og plakater.

Til gengæld kan du blandt andet købe andendragten, håndsrækningsdragten og målmandstrøjen i børnestørrelser samt en AaB-skammel, AaB-sengetøj, AaB-sutter, AaB-minikit, Theodor-bamsen og meget meget mere til 20 procents rabat.

Se alle de gode tilbud ved Børnenes uge her.

Husk at tilbuddene også gælder i AaB Fanshop på Aalborg Portland Park til søndagens kamp mod Silkeborg I.F. Bemærk dog, at det ikke er alle varer på aabshoppen.dk, der kan findes i AaB Shoppen på Aalborg Portland Park.

AaB Akademiet åbnede foråret med nederlag og remis

21. februar 2022 kl. 08:30 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-OB 1-4

AaB’s U/19 Ligahold tabte lørdag årets første ligakamp på hjemmebane til OB.

Gæsterne bragte sig foran 10 minutter før pausen på en omstilling, og i løbet af det første kvarter af anden halvleg udnyttede gæsterne en passiv AaB-periode til at øge føringen med to yderligere scoringer til 3-0.

Herefter kom AaB igen bedre med i opgøret, og 20 minutter inde i anden halvleg reducerede Remy Osagie Rasmussen  til 3-1 på et indlæg.

AaB havde også en stor mulighed for at gøre det til 3-2, men chancen løb ud i sandet, og i stedet slog OB til på endnu en omstilling og lukkede kampen med målet til 4-1.

- Selvom vi var mest på bolden og var gode i vores høje pres, så var det OB, der skabte flest chancer og kom frem til flest afslutninger, og det var fortjent, at de vandt, siger U/!9 Ligatræner Kim Leth Andersen.

- Vores opbygningsspil var fint langt hen ad vejen, men på modstandernes halvdel tog vi forkerte beslutninger eller manglede kvalitet. Derudover var vores duelspil det dårligste i denne sæson, og vi var heller ikke gode nok i vores defensive omstillinger, hvor de scorede tre gange, siger Kim Leth Andersen.

AaB ligger på 12. pladsen i U/19 Ligaen med 10 point efter 12 kampe. På lørdag venter endnu en U/19 Ligakamp, når AaB gæster Vejle Boldklub.

U/17 Ligaen: AaB-FC København 0-0 (3-4 efter straffe)

Årets første kamp i U/17 Ligaen var et udsat opgør fra efteråret mod FC København. Selvom FC København var mest på kuglen, lykkedes det nordjyske hjemmehold i indledningen godt med et højt pres. Det førte dog ikke de helt store chancer med sig, og FC København var derfor tættest på i første halvleg med et træf på overliggeren.

I anden halvleg var FC København fortsat mest i boldbesiddelse, men gæsterne havde svært ved at komme til chancer. I modsatte endte var Emil Nymann tæt på med et forsøg i sidenettet, men de 90 minutter sluttede uden scoringer.

Alle uafgjorte kampe i U/17 Ligaen skal dog afgøres ved en straffesparkskonkurrence. Her vandt FC København 4-3, så AaB gik fra kampen med et enkelt point, mens FC København snuppede to.

- Jeg er meget tilfreds med vores udtryk i kampen og den store energi, som drengene kom med, men resultatet er fortjent efter en kamp uden de store chancer, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Vi skal lære at skabe flere chancer ved at blive roligere på bolden og spille hurtigere, men vi må også erkende at FC Københavns dygtige spillere satte os under tryk til tider i kampen, siger Theis Larsen.

AaB ligger på 12. pladsen i U/17 Ligaen efter 12 kampe, og næste opgør spilles på lørdag på udebane mod Vejle Boldklub.

U/15 Ligaen: AaB-FC København 1-5

Heller ikke i U/15 Ligaen lykkedes det AaB at komme fra land med en sejr på hjemmebane mod FC København.

Gæsterne bragte sig foran allerede i opgørets fjerde minut, men Benjamin Pihl Jørgensen udlignede på Victor Fjeldgaards assist efter et kvarter.

Mod slutningen af første halvleg slog FC København til yderligere to gange, og dermed lød pausestillingen på en københavnsk føring på 3-1.

Tidligt i anden halvleg blev FCK-føringen udbygget til 4-1, og med endnu en scoring et kvarter efter pausen blev kampen lukket med en udesejr på 5-1.

AaB’s U/15 Ligahold indtager 11. pladsen i U/15 Ligaen og gæster ligesom U/19- og U/17 Ligaholdet Vejle Boldklub på lørdag.

AaB TV: FC Midtjylland-AaB 0-2

21. februar 2022 kl. 06:44 af Rasmus Estrup

Årets første 3F Superligakamp endte med en AaB-sejr på 2-0 over FC Midtjylland på MCH Arena.

AaB lagde godt fra land og efter 27 minutter kunne Daniel Granli krone et godt opspil, som han selv var med til at drive frem, med en flot scoring til en nordjysk føring på 1-0.

FC Midtjylland var frem mod pausen nærgående i flere omgange, og Juninho headede blandt andet bolden på træværket.

I anden halvleg kom AaB igen godt ud, og Louka Prip havde flere afslutninger udefra, inden debutant Kasper Høgh headede et hjørnespark i kassen til 2-0.

Se det næsten ti minutter lange sammendrag af søndagssejren i Herning i videoen øverst, og køb billet til næste kamp her.

Næste kamp spilles søndag kl. 14.00 på Aalborg Portland Park mod Silkeborg I.F. Inden opgøret ligger AaB på fjerdepladsen i 3F Superligaen med 31 point, mens Silkeborg I.F. har 28 point på femtepladsen.

AaB henter stærk udesejr over FC Midtjylland

20. februar 2022 kl. 15:58 af Rasmus Estrup

AaB er i skrivende stund på tredjepladsen i 3F Superligaen, efter dagens flotte 2-0-sejr på MCH Arena over FC Midtjylland. Daniel Granli bragte AaB foran i første halvleg, inden Kasper Høgh med sit debutantmål sikrede sejren på 2-0.

AaB begyndte også opgøret bedst, og blot halvandet minut inde i kampen overraskede et langt indkast fra Anders Hagelskjær FC Midtjylland-holdet, og inde ved forreste stolpe modtog Magnus Christensen bolden med ryggen til mål, men midtbanespillerens forsøg gik forbi.

I det femte minut vendte Milan Makaric flot rundt på Erik Sviatchenko og tvang FC Midtjylland-anføreren til at begå et frispark på kanten af feltet. Frisparket fra Iver Fossum ramte dog muren og gik ud til et hjørnespark.

Kampens første afslutning inden for rammen stod FC Midtjyllands Pione Sisto for kort efter, men afslutningen fra kanten af feltet sad lige i favnen på Jacob Rinne.

Et kvarter inde i opgøret fik FC Midtjylland opgørets hidtil største mulighed, da Joel Andersson fik en friløber fra midterlinjen. Joel Anderssons afslutning, da han nåede AaB-feltet, var dog for svag, så Jacob Rinne reddede forsøget uden større besvær.

Fem minutter senere tog Louka Prip et godt drev med bolden, inden han slyngede et farligt langskud afsted, som Elias Olafsson reddede til hjørne.

AaB havde i denne fase godt styr på spillet, og i 28. minut kom også nordjyderne foran. Daniel Granli satte gang i et godt opspil, som gik via blandt andre Malthe Højholt og Louka Prip, inden Daniel Granli selv modtog bolden i feltet og sparkede bolden op mod fjerneste målhjørne til 1-0.

Iver Fossum fik efterfølgende forsøgt sig med et langskud, som blev rettet af og sad lige på FC Midtjylland-keeperen, inden hjemmeholdets Raphael Onyedika i modsatte ende fik passeret Jacob Rinne, men scoringen blev straks korrekt annulleret for offside på Junior Brumado i opspillet.

FC Midtjylland lagde frem mod pausen tryk på AaB-feltet, og i 39. minut afsluttede hjemmeholdet tre gange inden for få sekunder. Mens Junior Brumados og Evanders forsøg blev blokeret, sparkede Raphael Onyedika den sidste returbold forbi AaB-målet fra kanten af feltet.

Tre minutter før pausen slap Junior Brumado igennem til afslutning i AaB-feltet, men med hjælp fra en glidende blokering af Rasmus Thelander reddede Jacob Rinne bolden til et hjørnespark.

Hjørnesparket førte et nyt indlæg med sig, som havnede i panden på Juninho, der fra kanten af det lille felt headede bolden på træværket, og dermed var AaB fortsat foran med 1-0 ved pausefløjtet.

Fra anden halvlegs start var der AaB-debut til Kasper Høgh, som erstattede Milan Makaric. Det var dog en anden AaB'er, Louka Prip, der med et forbigående langskud sendte halvlegens første forsøg afsted.

10 minutter efter pausen var Louka Prip endnu en gang på spil fra distancen, og denne gang havde læderet retning mod målet, og Elias Olafsson måtte igen give et hjørnespark.

Dette endte tæt under mål hos indskiftede Kasper Høgh, som ti minutter inde i sin AaB-debut scorede sit første mål i AaB-trøjen og bragte Hele Nordjyllands Hold foran 2-0.

To minutter senere afsluttede Evander lige på Jacob Rinne, inden Kasper Høgh i den anden ende var tæt på at blive dobbeltmålscorer, men måtte se FC Midtjylland-målmanden komme i vejen. Det samme måtte Frederik Børsting også i 64. minut, da Kasper Høgh forsøgte at finde Frederik Børsting med en stikning.

I midten af anden halvleg blev Mathias Ross sendt på banen, og AaB fastholdt kontrol på opgøret.

Med et kvarter igen var Raphael Onyedika dog i to tilfælde tæt på at reducere, men i første omgang blev hans afslutning blokeret, og få minutter senere sparkede midtbanespilleren forbi AaB-målet, inden også Jakob Ahlmann kom på banen for gæsterne.

Mod slutningen blev også Anosike Ementa sendt i aktion, og AaB kørte sikkert 2-0-sejren hjem. Dermed står AaB med 31 point efter 18 spillerunder, hvilket rækker til en tredjeplads inden søndagens øvrige kampe.

AaB's næste kamp spilles på Aalborg Portland Park søndag 27. februar kl. 14.00 mod Silkeborg I.F. Køb billet til kampen her.

Matchfacts - 3F Superligaen, 18. spillerunde

FC Midtjylland-AaB 0-2 (0-1)
28. min 0-1 Daniel Granli, 56. min 0-2 Kasper Høgh
Advarsler FC Midtjylland: Erik Sviatchenko (6), Charles (23), Oscar Fraulo (90)
Advarsler AaB: Kristoffer Pallesen (12), Malthe Højholt (33), Anders Hagelskjær (90)
9.004 tilskuere på MCH Arena

FC Midtjylland (3-5-2): Elias Olafsson, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Juninho (61: Paulinho), Joel Andersson, Charles (50: Victor Lind), Evander (61: Max Meyer), Raphael Onyedika, Nikolas Dyhr, Junior Brumado (71: Oscar Fraulo), Pione Sisto (61: Vagner Love).

AaB (3-4-3): Jacob Rinne, Daniel Granli, Rasmus Thelander, Anders Hagelskjær, Kristoffer Pallesen (65: Mathias Ross), Malthe Højholt, Magnus Christensen (87: Anosike Ementa), Frederik Børsting (79: Jakob Ahlmann), Louka Prip, Milan Makaric (46: Kasper Høgh), Iver Fossum.

Dommer: Morten Krogh