2-0-nederlag på MCH Arena

18. april 2022 kl. 19:51 af Rasmus Estrup

Trods flot opbakning fra de hundredevis af medrejsende fans i rødt og hvidt kunne AaB desværre ikke tage point med hjem til Nordjylland, da AaB mandag aften tabte 2-0 på udebane til FC Midtjylland i en kamp, hvor AaB måtte spille i undertal i den sidste halve time på grund af en udvisning til Mathias Ross.

I en ellers velspillet første halvleg fra AaB-holdet stod hjemmeholdet for kampens første par afslutninger. Begge gange var Gustav Isaksen ophavsmand til forsøgene, men Jacob Rinne greb også sikkert fat om læderet i begge situationer.

Efter blot et kvarters spil måtte Kasper Kusk lade sig udskifte, og ind i hans sted kom AaB-anfører Lucas Andersen. Sidstnævnte stod kort efter for forarbejdet til AaB's første forsøg i kampen. Dette kom fra Louka Prip et par meter uden for feltet, men Louka Prips hug blev reddet af David Ousted.

Midt i første halvleg var FC Midtjylland igen på færde ved Gustav Isaksen, men inde i AaB-feltet kom Malthe Højholt til sidst i vejen og fik sendt læderet over eget mål, og et par minutter senere havde Anders Dreyer et langskud, der sad lige på AaB-keeperen.

Kampens hidtil største mulighed spillede AaB sig frem til efter 32 minutter. Lucas Andersen fandt med et cutback Louka Prip, som sparkede mod fjerneste stolpe. I målet kunne David Ousted kun halvklare, og riposten endte hos en helt fri Kasper Høgh, der på kanten af det lille felt sparkede forbi målet.

I modsatte ende var hjemmeholdet igen på spil 10 minutter før pausen, da Gustav Isaksen løb fra Anders Hagelskjær. Gustav Isaksen blev dog presset ned i en spids vinkel, hvorfra Jacob Rinne reddede.

Den svenske målmand kunne dog ikke tage fra kort efter, da Kristoffer Pallesen begik et straffespark mod Paulinho. Straffesparket vippede Evander nemlig i mål til 1-0 i 38. minut.

Fire minutter senere blev hjemmeholdets føring fordoblet. Louka Prip mistede bolden på egen banehalvdel til Evander, som trak ind til kanten af feltet. Herfra tvang hans afslutning Jacob Rinne til at give en returbold, der sprang ud til Andres Dreyer, som kunne lægge 2-0-scoringen i et tomt net.

Fra anden halvlegs start blev Milan Makaric sendt på banen i stedet for Kasper Høgh, men det var FC Midtjyllands angribere, der først fik forsøgt sig efter pausen, da to langskud begge blev sendt op på tribunen.

I opgørets 59. minut fik Mathias Ross sin anden advarsel i kampen, og dermed måtte AaB spille i undertal resten af kampen.

Kort efter havde hjemmeholdet en mulighed til Raphael Onyedika, men læderet gik forbi bagstolpen, og samme destination havde et hovedstød fra Evander midt i anden halvleg. Lige inden hovedstødet var Jakob Ahlmann blevet sendt i aktion i stedet for Louka Prip.

20 minutter før tid måtte Jacob Rinne finde handskerne frem på et forsøg fra Paulinho, og det samme var tilfældet et par minutter senere på et langskud fra Evander.

Målmandens bedste redning i kampen kom et kvarter før tid, da FC Midtjylland kombinerede sig frem til en stor chance til Anders Dreyer, der sigtede mod fjerneste hjørne, men måtte se Jacob Rinnes ene handske komme i vejen.

Straks efter blev Oliver Ross og Anosike Ementa indskiftet for Daniel Granli og Malthe Højholt i jagten på en reducering.

Der var da også optræk til muligheder ved blandt andre Iver Fossum, Anosike Ementa og Rasmus Thelander, men det fuldtallige hjemmehold trak sig sejrrigt ud af kampen med 2-0.

Trods nederlaget ligger AaB stadig på tredjepladsen i 3F Superligaen med 44 point, hvilket er fire flere end Brøndby I.F. på fjerdepladsen.

AaB's næste kamp i 3F Superligaen spilles på søndag kl. 14.00 på Aalborg Portland Park mod Silkeborg I.F. Køb billetter til kampen her.

Matchfacts - 3F Superligaen, Mesterskabsspil, 26. spillerunde

FC Midtjylland-AaB 2-0 (2-0)
38. min 1-0 Evander (str.), 42. min 2-0 Anders Dreyer
Advarsler FC Midtjylland: Mads Døhr Tychosen (54), Raphael Onyedika (90)
Advarsler AaB: Mathias Ross (37)
Udvisning AaB: Mathias Ross (59)
8.836 tilskuere på MCH Arena

FC Midtjylland (3-4-3): David Ousted, Henrik Dalsgaard, Daniel Høegh, Mads Døhr Tychosen (84: Juninho), Joel Andersson, Raphael Onyedika, Evander (79: Charles), Paulinho (79: Nikolas Dyhr), Edward Chilufya (64: Junior Brumado), Anders Dreyer, Gustav Isaksen (84: Vagner Love).

AaB (3-4-2-1): Jacob Rinne, Mathias Ross, Rasmus Thelander, Anders Hagelskjær, Kristoffer Pallesen, Malthe Højholt (77: Anosike Ementa), Iver Fossum, Daniel Granli (77: Oliver Ross), Kasper Kusk (16: Lucas Andersen), Louka Prip (66: Jakob Ahlmann), Kasper Høgh (46: Milan Makaric).

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt

AaB TV: Seneste opgør i Herning

18. april 2022 kl. 08:01 af Rasmus Estrup

I dag kl. 18.00 spiller AaB på udebane mod FC Midtjylland i Mesterskabsspillet.

Men inden kampen kan du gense de to AaB-scoringer fra vores seneste besøg på MCH Arena, hvor AaB i årets første kamp vandt 2-0 på scoringer af Daniel Granli og Kasper Høgh.

Har du ikke mulighed for at overvære kampen på tribunen i Herning i dag, kan opgøret følges på 6'eren med optakt fra kl. 17.00 eller høres i radion på DR's P4.

AaB-trup udtaget til FCM-kamp

17. april 2022 kl. 13:41 af Brian Andersen

I tabellen har AaB fra tredjepladsen med syv spillerunder igen fire point op til FC Midtjyllands andenplads.

Efter søndagens træningspas har AaB-cheftræner Lars Friis udtaget følgende 18 navne:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 5 Daniel Granli, 8 Iver Fossum, 9 Milan Makaric, 10 Lucas Andersen, 14 Malthe Højholt, 15 Anders Hagelskjær, 17 Kasper Kusk, 18 Louka Prip, 19 Anosike Ementa, 26 Rasmus Thelander, 32 Casper Gedsted, 38 Oliver Ross, 39 Kasper Høgh og 40 Theo Sander.

Magnus Christensen, Pedro Ferreira, Gudmundur Thórarinsson og Rufo er på skadeslisten.

Der er 2. påskedag kickoff på MCH Arena kl. 18.00. Opgøret kan ligeledes følges på 6’eren fra kl. 17.00 og i Liga på P4.

U/19 Ligasejr over AGF

17. april 2022 kl. 11:32 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-AGF 3-1

Onsdag vandt AaB’s U/19 Ligahold med 3-1, da AGF gæstede Hornevej. AaB-mandskabet lagde et højt pres på gæsterne fra start, og efter et kvarter var det netop gennem et højt pres af Oscar Meedom, at nordjyderne kom i front, da AaB-offensivspilleren fik blokeret en aflevering fra AGF-defensiven direkte i mål til 1-0.

En håndfuld minutter senere udbyggede nordjyderne føringen - og igen var det efter et højt pres. Denne gang var det Mathias Vægter, der brød bolden, hvorefter han tog et par driblinger og fra en spids vinkel sparkede AaB foran med 2-0.

AaB kontrollerede i store træk spillet i første halvleg, men gæsterne fik dog som følge af en opspilsfejl reduceret til pausestillingen 2-1 efter en halv times spil.

Efter pausen var det AGF, der greb dirigentstokken, men Theo Sander tog godt fra i AaB-målet, og et kvarter før tid kunne AaB lukke opgøret på en omstilling.

Jakob Gaardsøe drev bolden frem i højresiden og fandt Jeppe Røge, som stod for assisten til Oscar Meedom, der med sit andet mål i kampen sikrede en AaB-sejr på 3-1.

AaB ligger på 13. pladsen i U/19 Ligaen med 17 point efter 20 kampe. Næste kamp spilles lørdag 23. april på udebane mod Esbjerg fB.

U/17 Ligaen: AaB-AGF 1-2

I U/17 Ligaen blev det tværtimod til et nederlag til AaB, da AGF onsdag kom på besøg.

Gæsterne, der lagde et højt pres på AaB-spillerne, kom foran allerede efter et kvarters spil, og føringen blev udbygget til 2-0 efter 32 minutter.

Frem mod pausen fik AaB-holdet bedre fat i spillet, og fire minutter inde i anden halvleg reducerede Nikolai Veilbæk Andersen til 2-1 efter et oplæg fra Malthe Gyldenløve-Lyebalk.

Resten af opgøret pressede AaB på for at udligne, men trods fine muligheder lykkedes det ikke at score igen, og dermed tabte AaB med 2-1.

AaB ligger nu på 12. pladsen i U/17 Ligaen før næste kamp, der spilles på udebane 23. april mod Esbjerg fB.

U/15: FC Midtjylland-AaB 4-1

AaB’s U/15-hold har været i aktion i pokalturneringen i denne uge, og det blev desværre til et pokalexit på udebane mod FC Midtjylland.

AaB’s Georg Ejsing bragte eller AaB foran med 1-0 på oplæg fra Victor Fjeldgaard efter et kvarter, og den nordjyske føring holdt til pausen.

Tidligt i anden halvleg fik hjemmeholdet udlignet til 1-1, og FC Midtjylland gjorde det også til 2-1 et kvarter før tid.

Inden for opgørets fem sidste minutter scorede hjemmeholdet yderligere to gange, og dermed er AaB ude af årets pokalturnering med et nederlag på 4-1.

Også AaB’s U/15 Ligahold spiller sin næste kamp lørdag 23. april på udebane mod Esbjerg fB.

Vidste du om FC Midtjylland og AaB…

16. april 2022 kl. 10:09 af Brian Andersen

- at AaB har vundet fem udekampe i træk i 3F Superligaen, hvilket er en tangering af klubrekorden – og at AaB altså med endnu en sejr på mandag aften kan forbedre klubrekorden for flest sejre i træk på udebane. Det er for øvrigt mandagens modstandere fra FC Midtjylland der har 3F Superligarekorden, for i 2019-2020 vandt de hele 11 udekampe i træk.

- at AaB’s fem udesejre i træk er sket mod Brøndby I.F., OB, FC Midtjylland, SønderjyskE og FC Nordsjælland.

- at skulle AaB vinde kampen mandag aften, er det første gang siden 2014, at AaB slår FC Midtjylland to gange i træk i 3F Superligaen – dengang vandt AaB endda tre kampe i træk – og det med cifrene 1-0, 3-2 og 2-0.

- at AaB har mødt FC Midtjylland 64 gange i 3F Superligaen. Statistikken siger 24 sejre til AaB, ni uafgjorte og 31 nederlag samt en målscore på 76-91.

- at 28 gange har AaB mødt FC Midtjylland på udebane i 3F Superligaen; AaB har vundet otte gange, tre kampe er endt uden vinder og 17 kampe er endt med vestjysk sejr. Målscoren er 32-49 med AaB nævnt først.

- at AaB er ubesejret i sine seneste tre udekampe mod FC Midtjylland og har hentet syv ud af ni mulige point de tre seneste gange, man har besøgt Herning.

- at AaB har holdt nullet i sine seneste to udekampe mod FC Midtjylland i 3F Superligaen.

- at klubbernes seneste møde forekom 20. februar 2022, hvor scoringer af Daniel Granli og Kasper Høgh sørgede for en 2-0 sejr til AaB på MCH Arena.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Daniel Granli (1 mål) og Kasper Høgh (1) også Kasper Kusk (3 mål) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod FC Midtjylland.

- at der er scoret 167 mål i 3F Superligakampene mellem AaB og FC Midtjylland, svarende til 2,61 mål pr. kamp. Blot to af de 64 tidligere opgør mellem de to klubber er endt uden scoringer, det ene i Aalborg i maj 2016 og det andet i Herning i november 2020.

- at der er ikke de store chancer for uafgjort på mandag aften, for uafgjort er ikke forekommet i FC Midtjyllands seneste 13 hjemmekampe i 3F Superligaen.

- at AaB har spillet 134 3F Superligakampe på en mandag. 54 af dem er endt med AaB-sejr, 41 er sluttet uafgjort og 39 gange har AaB tabt på en mandag. På udebane lyder mandagsstatistikken på 67 kampe fordelt på 24 sejre, 22 uafgjorte og 21 nederlag.

- at FC Midtjylland har lukket minimum et mål ind i deres seneste seks hjemmekampe i 3F Superligaen.

- at ud af de 64 tidligere indbyrdes 3F Superligakampe har AaB scoret kampens første mål i 25 tilfælde, hvilket har givet 19 sejre, tre uafgjorte og tre nederlag.

- at FC Midtjylland i de 64 tidligere indbyrdes Superligaopgør har scoret først i 37 tilfælde. Fem gange har AaB vendt 0-1 til sejr, mens de resterende 32 kampe er fordelt på fire uafgjorte og 28 nederlag.

- at datoen 18. april ikke er en specielt god dato for AaB, og at man skal håbe på alle gode gange syv. Seks gange tidligere har AaB spillet Superliga på denne dato, to kampe er endt uafgjort og de sidste fire er alle tabt. Ingen af dem var dog mod FC Midtjylland.

- at der er uddelt syv røde kort i 3F Superligakampene mellem AaB og FC Midtjylland. Fem af udvisningerne er gået til FCM-spillere, mens Martin Pedersen og Patrick Kristensen har set rødt for AaB.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).