AaB i stor hjemmebaneskuffelse

25. oktober 2021 kl. 20:58 af Rasmus Estrup

AaB tabte her til aften 5-2 i første hjemmebanenederlag siden 24. juli. På tavlen for AaB var Louka Prip og Milan Makaric, mens det for gæsterne var scoringer af Jakob Bonde, Younes Bakiz, Justin Lonwijk, Clint Leemans og Mads Lauritsen, der gav en Viborg-sejr.

Opgøret begyndte særdeles chancerigt, og allerede i kampens første minut fik gæsternes Sebastian Grønning en stor hovedstødsmulighed, men den tidligere AaB-angriber fik ikke træf på bolden.

Kort efter var AaB i to tilfælde på spil i modsatte ende, men Iver Fossums flade indlæg fandt ikke Aleksandar Trajkovski, og efterfølgende var Pedro Ferreira offside, da han flugtede Louka Prips indlæg over mål.

Efter tre minutter fik Viborg F.F. en ny, stor chance, da Sebastian Grønning spillede Jay-Roy Grot fri til afslutning. En afslutning, der dog sad lige på Jacob Rinne.

I niende minut fik Viborg F.F. tilkendt et straffespark gennem VAR, og selvom Jacob Rinne gik til den rigtige side, sad straffesparket fra Jakob Bonde for yderligt for den svenske keeper, og dermed var gæsterne foran med 1-0.

Efter et lille kvarter var AaB tæt på at udligne. Først blev Frederik Børsting sendt igennem Viborgs bagkæde, men han fik sin afslutning blokeret. Returen røg ud til Malthe Højholt, som sendte bolden tilbage mod målet. På vejen prikkede Iver Fossum kløgtigt til kuglen, der snød Viborg-keeperen, men prellede af på stangen.

Efter et livligt første kvarter sad AaB de følgende minutter meget på bolden uden at kunne skabe muligheder mod et mere kompakt Viborg-mandskab, men fem minutter før pausen tvang et langskud fra Kristoffer Pallesen Viborg-keeper Mikkel Andersen til en febrilsk fodparade, da afslutningen blev afrettet en anelse på vej mod mål.

Kort før pausen blev det 2-0 til gæsterne. Younes Bakiz driblede upresset tværs gennem AaB-feltet, inden han afsluttede fladt mod nærmeste stolpe, hvor det ikke lykkedes Jacob Rinne at holde bolden ude af nettet. Efter et længere VAR-tjek for offside, stod målet ved magt.

AaB svarede dog straks tilbage, da et indkast fra Anders Hagelskjær blev forlænget til bagerste stolpe, hvor Louka Prip fra en spids vinkel headede bolden ind mod mål. Målmand Mikkel Andersen kom i vejen, men bolden gik lige akkurat over stregen, og dermed var pausestillingen 1-2.

Fra anden halvlegs start blev Tim Prica og Milan Makaric sendt på banen, og sidstnævnte sparkede på mål fra midten, da bolden blev givet op til anden halvleg. Sparket var så præcist, at det tvang et hjørnespark ud af Viborg-målmanden.

Men fem minutter inde i anden halvleg var gæsterne igen på tavlen efter flere forsøg i samme angreb. Jacob Rinne reddede ellers første skud fra Clint Leemans. Returbolden blev sparket på stolpen, inden Sebastian Grønning fik sin afslutning fra nært hold blokeret af Daniel Granli på stregen. Desværre endte bolden til sidst hos Justin Lonwijk, som uden besvær gjorde det til 3-1.

Syv minutter senere måtte Jacob Rinne hive en redning frem efter et nordjysk boldtab uden for eget felt, og AaB havde meget vanskeligt ved at få spillet til at flyde, og midt i anden halvleg blev det også 4-1 til gæsterne, da Clint Leemans sparkede et langskud helt op i krogen.

Dette gav anledning til indskiftninger af Jakob Ahlmann og Marcus Hannesbo, men det var en anden indskifter, Milan Makaric, der et kvarter før tid reducerede til 4-2, da han headede et indlæg fra Frederik Børsting i nettet.

Færre end fem minutter senere kunne gæsterne dog igen udplacere Jacob Rinne, da Mads Lauritsen fik bolden i feltet og lagde bolden ind ved fjerneste stolpe til slutresultatet 5-2.

Nederlaget betyder, at AaB ligger på fjerdepladsen i 3F Superligaen med 21 point efter 13 runder.

Allerede på torsdag har AaB mulighed for at revanchere aftenens skuffelse, når det gælder FC Midtjylland på udebane i Sydbank Pokalen.

Matchfacts - 3F Superliga, grundspil, 13. spillerunde

AaB-Viborg F.F. 2-5 (1-2)
9. min 0-1 Jakob Bonde (str.), 45. min 0-2 Younes Bakiz, 45. min 1-2 Louka Prip, 51. min 1-3 Justin Lonwijk, 68. min 1-4 Clint Leemans, 76. min 2-4 Milan Makaric, 79. min 2-5 Mads Lauritsen
Advarsler AaB: Ingen
Advarsler Viborg F.F.: Ingen
7.322 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (3-5-2): Jacob Rinne, Daniel Granli, Rasmus Thelander, Anders Hagelskjær (74: Jakob Ahlmann), Kristoffer Pallesen (74: Marcus Hannesbo), Malthe Højholt, Pedro Ferreira (46: Milan Makaric), Iver Fossum, Frederik Børsting (83: Kasper Kusk), Aleksandar Trajkovski (46: Tim Prica), Louka Prip.

Viborg F.F. (4-3-3): Mikkel Andersen, Frans Dhia Putros, Lars Kramer, Mads Lauritsen, Christian Sørensen, Justin Lonwijk (81: Mads Aaquist), Clint Leemans (77: Sofus Berger), Jakob Bonde, Jay-Roy Grot (77: Ibrahim Said), Sebastian Grønning, Younes Bakiz (52: Tobias Bech).

Dommer: Michael Tykgaard

Stadig billetter tilbage til aftenens kamp

25. oktober 2021 kl. 14:44 af Rasmus Estrup

I aften kl. 19.00 tager AaB imod Viborg F.F. på Aalborg Portland Park, hvor AaB jagter sin femte hjemmebanesejr i træk.

Du kan stadig sikre dig billetter til kampen på www.billet.aabsport.dk eller i billethusene på Aalborg Portland Park fra kl. 18.00.

Husk at fanzonen i dag åbner allerede kl. 16.30.

AaB TV: Seneste sejr over Viborg F.F.

25. oktober 2021 kl. 09:40 af Rasmus Estrup

Det er blot en måneds tid siden det seneste møde mod Viborg F.F., hvor AaB på udebane vandt 3-2.

Efter en Viborg-føring på 1-0 udlignede Pedro Ferreira inden pausen, og i anden halvleg var portugiseren igen på pletten med målet til 2-1.

Viborg F.F. fik mod slutningen udlignet til 2-2, men Kasper Kusk sikrede en nordjysk sejr med den afgørende scoring til 3-2.

Se målene i dette tilbageblik, og køb billet til aftenens kamp her.

Der er kickoff på Aalborg Portland Park i aften kl. 19.00, og fanzonen åbner kl. 16.30.

Målrige akademikampe mod Vejle Boldklub

25. oktober 2021 kl. 09:11 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-Vejle Boldklub 3-4

På AaB’s anlæg på Hornevej tabte U/19 Ligahjemmeholdet en målrig affære til Vejle Boldklub.

Det var ellers AaB, der startede bedst med et forrygende mål. Bolden blev kombineret op igennem AaB-holdet fra stopperpositionen, og efter en lille håndfuld spilstationer kunne Jakob Gaardsøe på en assist fra Oliver Ross afdrible sin modstander og sparke AaB på 1-0.

Straks efter var Jakob Gaardsøe igen på tavlen, da han på Gustav Dahls oplæg kunne bringe AaB foran med 2-0 inden for opgørets første fem minutter.

I 10. minut reducerede Vejle Boldklub på et langskud til pausestillingen 2-1.

I begyndelsen af anden halvleg sparkede Oliver Ross AaB på 3-1, men kort efter udnyttede gæsterne en personlig fejl i AaB-defensiven til at gøre det til 3-2.

Med mindre end et kvarter tilbage sparkede Vejle Boldklub et frispark i kassen til 3-3.

Fem minutter før tid havde AaB en stor mulighed for at snuppe sejren, men chancen blev brændt, og i stedet scorede Vejle Boldklub til 4-3 på endnu en personlig fejl i tillægstiden.

- I første halvleg var vi i fin kontrol og havde de største chancer, men efter pausen foregik spillet mere på Vejles præmisser, og da vi efter en time måtte foretage nogle udskiftninger, skabte det lidt usikkerhed i holdet, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

- Det var desværre nogle personlige fejl, der gjorde, at vi ikke tog de tre point, men der er mange positive ting at tage med fra kampen, siger Kim Leth Andersen.

AaB’s U/19 Ligahold ligger på 12. pladsen med seks point efter ni kampe, og på lørdag gælder det en udekamp mod OB.

U/17 Ligaen: AaB-Vejle Boldklub 4-1

AaB’s U/17 Ligahold lykkedes i weekenden med at snuppe en komfortabel sejr på 4-1 på eget græs mod Vejle Boldklub.

Efter en lige indledning på kampen sende Oscar Meedom AaB foran midt i første halvleg, da Kasper Davidsen headede et indlæg på tværs til Oscar Meedom, som headede bolden over stregen.

Ti minutter før pausen fordoblede Sebastian Lind den nordjyske føring, da Anders Noshe erobrede kuglen, driblede fremad og serverede en stikning til AaB-angriberen.

To minutter efter pausen var Anders Noshe igen i oplæggerens rolle, da en AaB-omstilling førte til en hælafslutning af Oscar Meedom, som dermed scorede sit andet mål i kampen.

Efter knap en times spil gjorde Nikolaj Holmegaard Larsen det til 4-0 på Benjamin Damsgaards assist efter et frisparksindlæg.

Kort før tid reducerede Vejle Boldklub til slutresultatet 4-1.

- Vi leverede en rigtig god og disciplineret holdindsats, hvor vi stod godt i vores organisation og samtidig viste kynisme og skarphed i vores offensive omstillinger, siger U/17 Ligatræner Jonas Nødbak Petersen.

- Vi havde også noget at revanchere fra sidste uge, så det var stærkt, at drengene på denne måde fik rejst sig, og forhåbentlig gør sejren, at vi kan holde snuden i sporet uden for mange udsving fremadrettet, siger U/17 Ligatræneren.

Inden lørdagens udekamp mod OB ligger AaB på 11. pladsen i U/17 Ligaen med ni point efter otte kampe.

AaB jagter fem på stribe på Aalborg Portland Park

24. oktober 2021 kl. 17:04 af Brian Andersen

Den forestående modstander fra Viborg F.F. har spillet sine seneste fire kampe uafgjort inklusive udekampe mod FC København og Vejle Boldklub.

Efter søndagens træningspas er følgende 19 spillere udtaget for AaB:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 5 Daniel Granli, 6 Pedro Ferreira, 7 Aleksandar Trajkovski, 8 Iver Fossum, 9 Milan Makaric, 11 Tim Prica, 14 Malthe Højholt, 15 Anders Hagelskjær, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Louka Prip, 22 Andreas Hansen, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 32 Casper Gedsted og 35 Marcus Hannesbo.

Mathias Ross har karantæne, mens eneste mand på skadeslisten er anfører Lucas Andersen.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i hele 2020 og hele 2021 går ubeskåret til FrivilligAalborg, som efter 29 hjemmekampe i perioden indtil videre er sikret en donation på 122.454 kr.

Køb sæsonkortabonnement eller billet til dysten mod Viborg F.F. her.

Der er kickoff på Aalborg Portland Park kl. 19.00. Fanzonen åbner kl. 16.30 – billethusene kl. 18.00.