AaB Akademiet indgår samarbejde med Nordjyllands Idrætsefterskole Stidsholt (NIS)

4. marts 2021 kl. 14:53 af Martin Stigaard Skammelsen

Efter at AaB Akademiet gennem en del år har haft et godt samarbejde med Aabybro Efterskole, bliver det fremover NIS i Sæby, der skal stille kombinationen af efterskole og drengeelitefodbold til rådighed for AaB’s akademispillere.

- Vi er utrolig glade og stolte af vores nye samarbejdsaftale med Nordjyllands Idrætsefterskole, der sikrer, at det er muligt at kombinere et efterskoleophold med at spille elitefodbold i AaB. Via denne aftale er det muligt at få det bedste fra to verdener: efterskolelivet og fodboldtilværelsen – uden at gå på kompromis med kvaliteten af begge arenaer og dermed opnå bedst mulig udvikling af den enkelte spiller såvel menneskeligt som fodboldmæssigt, udtaler AaB’s talentchef Anders Damgaard

- Vi på Nordjyllands Idrætsefterskole Stidsholt er stolte over at have indgået et forpligtende samarbejde med AaB, der uden sammenligning er Nordjyllands største idrætsbrand.

- Med samarbejdet med AaB giver vi de dygtigste fodboldspillere muligheden for både at spille fodbold på højeste plan og gå på efterskole. Udover at de dygtigste fodboldspillere får denne unikke mulighed giver vi også alle fodboldspillere på NIS muligheden for at komme ud og prøve at træne på et af de bedste fodboldanlæg i Nordeuropa. Samarbejdet skulle meget gerne styrke vores brand som en idrætsefterskole, hvor der bliver taget godt hånd om alle; både dem der drømmer om en professionel karriere, og dem der dyrker fodbold fordi det er sjovt, siger Andreas Ingerslev Larsen.

AaB TV: Sammendrag af AC Horsens-AaB

4. marts 2021 kl. 07:55 af Rasmus Estrup

AaB tabte onsdag aften 2-1 til AC Horsens i en kamp, der bød på to scoringer i slutminutterne.

I indledningen havde AaB en fin mulighed til Tim Prica, og midt i første halvleg fik nordjyderne en scoring korrekt annulleret for offside. I stedet kunne hjemmeholdet bringe sig foran 1-0 efter 30 minutter, da Lirim Qamili efter en dødbold sparkede bolden over stregen tæt under mål.

Efter pausen fik AaB endnu en scoring korrekt annulleret. Denne gang havde Rufo hånd på bolden i afslutningsforsøget.

AaB fik dog udlignet til 1-1. Det skete i 90. minut, da Tom van Weert fra baglinjen headede læderet på tværs til Mathias Ross, som også brugte hovedet, da han dirigerede udligningen i nettet.

Desværre for AaB nåede AC Horsens fire minutter inde i tillægstiden at score sejrsmålet til 2-1 på en omstilling, der blev afsluttet med et mål af Nicolai Brock-Madsen.

Et sammendrag af opgøret kan ses i videoen øverst.

AaB dukket i tillægstiden

3. marts 2021 kl. 20:17 af Martin Stigaard Skammelsen

I forhold til søndagens kamp mod FC Nordsjælland var der onsdag aften comeback i startopstillingen til anfører Rasmus Thelander, samt Martin Samuelsen, hvilket betød at Malthe Højholt og Mathias Ross måtte tage plads på bænken. Ligeledes var Lukas Klitten med fra start som erstatning for karantæneramte Jakob Ahlmann.

Opgøret blev indledt med højt pres fra hjemmeholdet, men den første store chance tilfald AaB efter seks minutter, da Tim Prica blev sendt godt i dybden af Martin Samuelsen, men svenskerens flade afslutning sad lige på Horsens-keeper Delac.

Det gulklædte hjemmehold var traditionen tro truende på dødbolde, og første mulighed til værterne kom netop efter et hjørnespark efter 12 minutter, da Søren Reese tæt under mål fik headet på kassen, men forsøget blev blokeret og i anden omgang reddet af Jacob Rinne.

På en halvsvær bane var der således masser af fight, men gradvist kom AaB’erne tættere og tættere på Horsens-målet som halvlegen skred frem.

En indøvet detalje på et frispark betød, at Daniel Granli midtvejs i første halvleg kunne sende bolden i nettet, men desværre var nordmanden offside i situationen.

I stedet var det en dødbold i modsatte ende der gav kampens første mål, da et frispark blev headet ned foran Jacob Rinnes mål, hvor Lirim Qamili afviste Daniel Granli og sparkede bolden i nettet fra klos hold.

Ganske som i søndagens kamp mod FC Nordsjælland kæmpede AaB’erne godt videre, og Martin Samuelsen var med et hovedstød efter et hjørnespark tæt på at snitte bolden i mål, men hjemmeholdets Søren Reese fik headet væk på stregen.

Halvlegens sidste chance tilfaldt AC Horsens, der med en afslutning fra kanten af feltet tvang Jacob Rinne til at hive en god refleksredning ud af ærmet.

Anden halvleg var kun et minut gammel da AaB’erne for anden gang fik bolden i nettet, men igen blev scoringen annulleret, denne gang for hands mod Rufo.

Tættere på scoring kom man ikke i den efterfølgende periode, hvor en afslutning fra Horsens’ Louka Pripp endte i næverne på Jacob Rinne som eneste nævneværdige højdepunkt.

To AaB-udskiftninger midtvejs i anden halvleg gav ny energi, og som i første halvleg begyndte AaB’erne igen at nærme sig hjemmeholdets mål.

Et langskud fra Iver Fossum blev blokeret snert forbi Horsens-målet, mens et frispark fra Tim Prica spark på kanten af feltet endte akkurat over mål.

Først i kampens 90. minut kom AaB-udligningen, da en lang bold i feltet fra Kristoffer Pallesen blev headet på tværs til indskiftede Mathias Ross, som sikkert headede bolden i nettet.

I kampens tillægstid jagtede AaB’erne et vigtigt sejrsmål, men i de døende sekunder blev et boldtab midt på banen særdeles kostbart, da hjemmeholdet på kampens sidste spark sendte bolden i nettet til slutfacit 2-1.

Mandag aften er SønderjyskE modstanderen på Aalborg Portland Park.