Trup til duel mod Silkeborg I.F. udtaget

31. juli 2021 kl. 19:00 af Brian Andersen

AaB-cheftræner Martí Cifuentes har efter lørdagens træningspas udtaget følgende 19 spillere:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 5 Daniel Granli, 6 Pedro Ferreira, 8 Iver Fossum, 9 Milan Makaric, 11 Tim Prica, 14 Malthe Højholt, 15 Anders Hagelskjær, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Louka Prip, 22 Andreas Hansen, 23 Robert Kakeeto, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander og 35 Marcus Hannesbo.

Rufo fik et vrid i sit knæ i den seneste kamp mod FC Midtjylland og forventes ude seks-otte uger, ligesom korsbåndsskadede Lucas Andersen er fraværende.

AaB vil til opgøret i Silkeborg bære sørgebind til ære for tidligere bestyrelsesmedlem og formand i AaB A/S, Jørgen Brix Steby, som i den forgangne uge gik bort i en alder af 84 år.

Jørgen Brix Steby var en del af AaB’s bestyrelse i næsten 13 år i perioden 1987-2000 – heraf de sidste tre år som formand.

Der er kickoff på Jysk Park kl. 14.00, og udover på stadion kan dysten følges i Liga på P3 og på Canal 9 fra kl. 13.30.

Tags på denne nyhed

AaB TV: AaB Akademiet på træningslejr

30. juli 2021 kl. 14:14 af Rasmus Estrup

Flere end 100 spillere på AaB Akademiet fra U/13 til U/19 er i øjeblikket i Vildbjerg. 

Her holder AaB Akademiet en samlet træningslejr for alle fem hold, og for hvert mandskab byder programmet på to kampe og to træningspas, samt diverse aktiviteter på kryds og tværs for at styrke fællesskabet på AaB Akademiet. 

I dette indslag fra AaB TV kan du høre mere om turen via interview med AaB's akademichef Anders Damgaard samt akademispillerne Christoffer Donslund og Johan Hvistendahl. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om Silkeborg I.F. og AaB…

30. juli 2021 kl. 13:48 af Brian Andersen

- at kampen på søndag er 3F Superligaopgør nummer 75 mellem AaB og Silkeborg I.F.

- at de foregående 74 indbyrdes 3F Superligakampe er endt med 27 sejre til AaB, 24 uafgjorte og 23 nederlag samt en målscore på 106-96 i AaB’s favør.

- at 35 af de 74 kampe har været på udebane, og at ni gange har AaB vundet, 12 er sluttet uafgjort og 14 gange har Silkeborg I.F. taget alle pointene på eget græs. Målscoren lyder på 49-55 med AaB nævnt først.

- at ud af de 74 tidligere indbyrdes 3F Superligakampe har AaB scoret først i 35 tilfælde, hvilket har resulteret i 21 sejre, 11 uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har Silkeborg I.F. scoret kampens første mål i 30 tilfælde, hvilket har givet AaB seks sejre, fire uafgjorte og 20 nederlag.

- at AaB og Silkeborg IF også tørnede sammen i 3. spillerunde i 2019/20-sæsonen. Her scorede Tom van Weert to gange og Mikkel Kaufmann en enkelt gang i AaB’s 3-1-sejr.

- at klubberne senest mødte hinanden 16. februar 2020, hvor to scoringer af Kasper Kusk sørgede for en 2-0 gevinst til AaB i Silkeborg.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Kasper Kusk (2 mål) også Frederik Børsting (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod Silkeborg I.F.

- at klubberne også for 28 år siden – i 1993 – mødtes på datoen 1. august; dengang sluttede dysten i Silkeborg 2-2 efter to AaB-træffere af Henrik Rasmussen.

- at der hidtil er dømt 14 straffespark i 3F Superligakampene mellem AaB og Silkeborg I.F. Ni af dem har været til Silkeborg I.F., de har scoret på otte af dem, mens AaB har scoret på fire af deres fem forsøg fra 11-meter-pletten.

- at kampens dommer er Sandi Putros, der 12 gange tidligere har dømt AaB med otte sejre, to uafgjorte og to nederlag som resultat.

- at Sandi Putros en gang tidligere dømt AaB mod Silkeborg I.F. i 3F Superligaen, hvilket skete 26. februar 2017, hvor et hattrick af Jakub Sylvestr sikrede en 3-0 sejr til AaB i Aalborg.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Forlængelse og udlejning for Jeppe Pedersen

29. juli 2021 kl. 14:00 af Brian Andersen

Den dynamiske midtbanespiller var i foråret 2021 udlejet til Skive I.K.

Jeppe Pedersen kom oprindeligt til AaB fra partnerklubben Hirtshals Boldklub.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Jeppe har potentiale og havde i foråret et for ham personligt vellykket ophold hos Skive I.K., og i bestræbelserne på at han fortsat kan udvikle sig med spilletid på højt niveau, er vi blevet enige om, at en lejeaftale med Vendsyssel F.F. er optimal for alle parter.

- Her i opstarten har vi kunnet se, at Jeppe har flyttet sig i positiv retning i de seneste måneder, og det glæder os, at vi i den forbindelse også er blevet enige om en forlængelse af kontrakten, konstaterer Inge André Olsen.

20-årige Jeppe Pedersen tilføjer:

- Jeg er meget glad for at have forlænget min aftale med AaB, hvor det stadig er planen, at jeg skal have mit gennembrud.

- I den forbindelse er det en god løsning med et lejeophold hos Vendsyssel F.F., hvilket jeg ser frem til. Her skal jeg bidrage bedst muligt til holdet, så vi får en god sæson, og forhåbentlig vender jeg efterfølgende tilbage til AaB i en endnu stærkere udgave, lyder det fra Jeppe Pedersen.

Jeppe Pedersen er noteret for fem officielle kampe for AaB, ligesom det er blevet til 32 U-landskampe for Danmark.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Vinder af månedens mål i juli

29. juli 2021 kl. 08:01 af Rasmus Estrup

Et mål af Louka Prip og en scoring af Kasper Kusk duellerede om at blive kåret til månedens mål, og AaB's fans pegede på Louka Prips 1-0-scoring mod FC København, som AaB's bedste mål i juli 2021. 

Louka Prips debutmål fra en spids vinkel fik 89 procent af stemmerne. 

AaB takker alle, der deltog i afstemningen og dermed også lodtrækningen om Mathias Ross' kampbrugte og signerede hjemmebanetrøje fra forrige sæson og en kampbrugt og signeret 3F Superligabold fra Select. 

Vinderen af præmien blev Malthe, som kontaktes direkte på mail af AaB. 

Tags på denne nyhed
'