Skuffende nederlag efter sene SønderjyskE-scoringer

27. september 2020 kl. 16:03 af Rasmus Estrup

AaB måtte her til eftermiddag tage hjem fra Haderslev uden point. På et straffespark bragte Johan Absalonsen hjemmeholdet foran med 1-0 fem minutter før pausen, og et kvarter efter pausen udlignede Tom van Weert til 1-1, ligeledes på et straffespark. Med to scoringer af Haji Wright i de døende minutter snuppede SønderjyskE sejren med 3-1.

Selvom AaB i kampens første minutter dominerede på bolden, var hjemmeholdet farlige, første gang de var oppe omkring AaB-feltet. Peter Christiansen satte i to omgange Mathias Ross og spillede bolden fladt ind midt for mål, hvor Mads Albæk kom til to afslutninger, der begge blev blokeret af Daniel Granli.

Trods det store spilovertag og flere gode takter var det først efter et kvarter, at AaB kom frem til en afslutning. Det skete, da Tom van Weert sparkede et frispark fra cirka 20 meter over mål.

Straks efter havde hjemmeholdet en stor mulighed, da de lyseblå fangede bolsjestriberne i en omstilling. Denne gang sparkede en fri Peter Christiansen hul i luften, hvorefter bolden fortsatte videre til Alexander Bah, der sparkede på kassen, men i målet var Jacob Rinnes ene hånd i vejen.

SønderjyskE fortsatte med at komme frem til muligheder, og efter 20 minutter kom Stefan Gartenmann til afslutning midt i AaB-feltet efter et indøvet hjørnespark, men foran målet fik Mathias Ross sat foden i vejen for skuddet.

Seks minutter senere kom AaB frem til opgørets hidtil største chance. Med gode ting på venstrekanten og et fladt indlæg lagde Jakob Ahlmann flot op til Tom van Weert, der efter et træk ind mod straffesparkspletten afsluttede fladt mod bagerste stang, men SønderjyskE-keeper Lawrence Thomas leverede en stor redning på afslutningen.

Efter yderligere seks minutter måtte Daniel Granli udgå med en skade, og Oliver Klitten kom ind på højrekanten, mens Kristoffer Pallesen tog plads i forsvarskæden.

I samme minut fik AaB endnu en kæmpe chance. Med et hårdt pres stjal Frederik Børsting bolden fra Pierre Kanstrup og sikrede sig selv en friløber. Alene med Lawrence Thomas blev Frederik Børstings træk rundt om målmanden for langt, og nede ved baglinjen nåede SønderjyskE-målmanden at komme i vejen for Frederik Børstings forsøg på en afslutning eller et indlæg.

Efter 38 minutter fik SønderjyskE tilkendt et straffespark, da Kristoffer Pallesen i Benjamin Willaume-Jantzens optik på ulovlig vis tog armen til hjælp i AaB-feltet. Efter et kort VAR-tjek stod straffesparket ved magt, og Johan Absalonsen sparkede roligt bolden til den ene side, mens Jacob Rinne gik til den anden. Dermed var SønderjyskE foran 1-0, og AaB havde for første gang i sæsonen måtte indkassere et mål.

De første ti minutter efter pausen var uden etablerede angreb, og halvlegens første AaB-afslutning kom fra Tom van Weert, der fra distancen halvflugtede bolden forbi mål efter et hovedstødsaflæg fra Frederik Børsting.

Efter 57 minutter gik Tom van Weert i græsset i SønderjyskE-feltet efter et sammenstød med Victor Mpindi Ekani. I første omgang var dommerens fløjte tavs, men Benjamin Willaume-Jantzen blev efterfølgende kaldt ud til et VAR-tjek på sidelinjen, hvorefter han pegede på pletten og dømte straffespark til AaB. Fra pletten sparkede Tom van Weert bolden midt i mål til 1-1.

Herefter jagtede AaB de tre point, og midt i anden halvleg kom nordjyderne til en ny mulighed, da Jores Okore med en lang bold fandt Frederik Børsting, der lagde bolden til rette for Pedro Ferreira, der afsluttede kompetent, men måtte se forsøget reddet af Lawrence Thomas.

Med et kvarter igen blev Frederik Børsting sat op til afslutning efter et godt opspil, men forsøget gik forbi fjerneste opstander.

10 minutter senere fandt Kasper Kusk med en god stikning indskiftede Timothé Nkada, men franskmandens afslutning blev reddet af en stærk fodparade fra en velspillende Lawrence Thomas.

Straks efter blev AaB straffet i modsatte ende. SønderjyskE fangede AaB i en omstilling, og Jeppe Simonsen fandt en helt fri Haji Wright, som tæt under mål sparkede læderet i nettet til 2-1.

Selvom AaB kæmpede for en udligning til sidst og blandt andet smed Jacob Rinne med frem på et hjørnespark, lykkedes det ikke at komme til en målgivende mulighed.

I stedet kunne SønderjyskE lukke kampen helt seks minutter inde i tillægstiden, da Jeppe Simonsen driblede sig igennem et passivt AaB-forsvar og serverede bolden for Haji Wright, der kunne score sit andet mål til slutresultatet 3-1.

Nederlaget betyder, at AaB står med fire point efter de tre første spillerunder, hvilket i skrivende stund rækker til en syvendeplads. Næste kamp for Hele Nordjyllands Hold venter om en uge, når AaB på søndag tager imod AGF på Aalborg Portland Park.

Matchfacts - 3F Superligaen, 3. spillerunde

SønderjyskE-AaB 3-1 (1-0)
41. min 1-0 Johan Absalonsen (str.), 63. min 1-1 Tom van Weert (str.), 88. min 2-1 Haji Wright, 90. min 3-1 Haji Wright
Advarsler SønderjyskE: Patrick Banggaard (43), Peter Christiansen (45), Victor Mpindi Ekani (45), Johan Absalonsen (45)
Advarsler AaB: Ingen
300 tilskuere på Sydbank Park

SønderjyskE (3-4-3): Lawrence Thomas, Patrick Banggaard, Pierre Kanstrup, Stefan Gartenmann, Alexander Bah, Victor Mpindi Ekani (63: Rasmus Vinderslev), Mads Albæk (81: Jeppe Simonsen), Marc Dal Hende, Peter Christiansen (74: Emil Frederiksen), Anders K. Jacobsen (63: Haji Wright), Johan Absalonsen (74: Julius Eskesen).

AaB (3-4-3): Jacob Rinne, Jores Okore, Daniel Granli (32: Oliver Klitten), Mathias Ross, Kristoffer Pallesen, Iver Fossum, Pedro Ferreira, Jakob Ahlmann (80: Timothé Nkada), Kasper Kusk, Frederik Børsting (80: Lukas Klitten), Tom van Weert (72: Lucas Andersen).

Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen

Forudbestil dine AaB-mundbind

27. september 2020 kl. 12:28 af Martin Stigaard Skammelsen

Første sending af de genanvendelige AaB-mundbind, der kan vaskes og genbruges op til 20 gange, blev revet væk fra webshoppen, men i den kommende uge vil det populære merchandise atter være på lager.

Allerede nu kan man dog forudbestille disse via aabshoppen.dk, hvor man forventer at kunne afsende ordrerne i slutningen af næste uge.

Klik og bestil dine egne eksemplarer med det samme.

AaB TV: Seneste udesejr over SønderjyskE

27. september 2020 kl. 08:49 af Rasmus Estrup

I dag kl. 14.00 gæster AaB Sydbank Park og SønderjyskE i tredje runde af 3F Superligaen. Du kan følge kampen på Eurosport 2 med optakt fra kl. 13.00.

Inden da kan du i denne video se eller gense AaB-målene fra vores seneste besøg i Haderslev. Her gik AaB fra at være bagud 1-0 til at vinde 3-1.

Først udlignede Mikkel Kaufmann på oplæg fra Kasper Kusk, og dernæst scorede Kasper Kusk til 2-1 på et straffespark, inden Mikkel Kaufmann i tillægstiden lukkede opgøret med målet til 3-1.

Lucas Andersen foran AaB-kamp nummer 100

26. september 2020 kl. 16:44 af Brian Andersen

Her skal AaB forsøge at følge op på sejren mandag aften mod AC Horsens.

I sine første 99 optrædener for AaB har Lucas Andersen blandt andet bidraget med 24 scoringer og 19 assists.

Efter lørdagens træningspas har cheftræner Jacob Friis udtaget følgende 19 spillere inklusive 11 egenudviklede folk fra AaB Talent og otte af AaB’s partnerklubber:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 5 Jores Okore, 6 Pedro Ferreira, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 14 Malthe Højholt, 15 Lukas Klitten, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 19 Timothé Nkada, 20 Oliver Klitten, 22 Andreas Hansen, 23 Robert Kakeeto, 25 Frederik Børsting og 31 Daniel Granli.

Tim Prica har karantæne, mens Rasmus Thelander er ukampdygtig.

Kampen kan følges i Liga på P3 og på Eurosport 2 fra kl. 13.00 med kickoff en time senere.