van Weert blev matchvinder mod Brøndby I.F.

1. november 2020 kl. 19:56 af Rasmus Estrup

Efter en god indsats på Aalborg Portland Park vandt AaB søndag aften 2-1 over Brøndby I.F. Iver Fossum bragte AaB foran efter lidt over en halv time. Kort efter udlignede Mikael Uhre for gæsterne, men fem minutter før tid scorede Tom van Weert sejrsmålet for Hele Nordjyllands Hold.

Tim Prica var for første gang i startopstillingen for Hele Nordjyllands Hold, og efter fire minutter var han lige ved at nå frem til et nærgående indlæg fra Lucas Andersen, men Marvin Schwäbe kom foran angriberen med en lang tå. Brøndby-tåen sendte bolden ud til Frederik Børsting, men afslutningen fra dagens højre kant blev blokeret.

Efter otte minutter fik gæsternes Mikael Uhre en friløber mod Jacob Rinne efter en misforståelse mellem Rasmus Thelander og Daniel Granli. Brøndby-angriberen misbrugte til lettelse for de 300 hjemmepublikummer chancen, da han sendte bolden forbi fjerneste stang.

Efter et forbigående langskud fra Mikael Uhre i 15. minut fik gæsterne fem minutter senere en god mulighed til Jesper Lindstrøm, der sled sig forbi Daniel Granli, inden han fik sin afslutning stærkt blokeret af Rasmus Thelander.

Midt i første halvleg fandt Daniel Granli med en fremragende dybdebold Lucas Andersen, som fra kanten lagde læderet skråt tilbage til Frederik Børsting. Sidstnævnte tog et træk inde i feltet, inden han sendte bolden mellem benene på sin direkte modstander og op i hænderne på Brøndby-målmanden.

Et par minutter senere fik Frederik Børsting AaB's hidtil bedste mulighed, da han lidt tilfældigt efter et hjørnespark fik bolden serveret på kanten af det lille felt. Desværre måtte han se Marvin Schwäbe redde forsøget ud til et nyt AaB-hjørnespark.

I 32. minut lykkedes det så AaB at passere Brøndby-målmanden og bringe sig foran 1-0. Kristoffer Pallesen kom dybt i højresiden og slog et perfekt indlæg. Ved forreste stang missede Tim Prica sin helt frie mulighed, men angriberens mislykkede afslutning fortsatte i stedet mod bagerste område af det lille felt, hvorfra Iver Fossum flot sparkede bolden i nettet fra en spids vinkel.

Lige efter AaB-scoringen forsøgte Andreas Bruus at udligne for gæsterne, men det flade langskud gik lige forbi nærmeste stang.

Efter 38 minutter kom udligningen fra Brøndby I.F. Et indlægsfrispark fra Peter Bjur blev slået helt ind til kanten af det lille felt, hvor en fri Mikael Uhre kunne dirigere bolden forbi Jacob Rinne.

Lige inden pausen prøvede gæsterne lykken udefra, men Jacob Rinne tog sig sikkert af afslutningen fra Jesper Lindstrøm, og dermed var pausestillingen 1-1.

Ved anden halvlegs start kom Kasper Kusk på banen i stedet for Iver Fossum, og halvandet minut efter anden halvlegs første fløjt sendte Kasper Kusk sin første afslutning afsted, da han efter oplæg fra Lucas Andersen sparkede bolden over mål.

Fem minutter efter pausen var Kasper Kusks sigtekorn indstillet inden for rammen, da gode takter fra Lucas Andersen og Oscar Hiljemark satte kantspilleren op til en afslutning, som var velplaceret og tvang Marvin Schwäbe ud til fuld strækning. Returen fangede AaB, og kort efter sparkede Lucas Andersen tæt forbi.

AaB fortsatte de gode takter, og kort efter drev Jakob Ahlmann bolden fra midterlinjen og frem til kanten af feltet, hvorfra han afsluttede i handskerne på Brøndby-keeperen.

Midt i anden halvleg fik Brøndby I.F. et frispark i en god position få centimeter uden for AaB-feltet, men indskiftede Rezan Corlus frisparksforsøg blev reddet af AaB's svenske målvogter.

Fra 70. minut og et par minutter frem havde AaB flere gode muligheder. Først fik indskiftede Tom van Weert sin gode mulighed reddet af en fodparade. Bagefter sparkede en anden indskifter, Timothé Nkada, lige forbi fjerneste stang fra kanten af feltet.

Dernæst havde Tom van Weert endnu en god mulighed, men denne gang gik hollænderens afslutning midt for mål langt over.

Med et kvarter igen var Frederik Børsting ved at slippe igennem på en dybdebold. Frederik Børsting nåede også lige akkurat at trække rundt om Marvin Schwäbe, men Andreas Maxsø nåede tilbage og fik fat i bolden for næsen af den hårdtarbejdende AaB-kant.

10 minutter før tid havde Timothé Nkada god plads i venstresiden, og franskmanden drev bolden frem til hjørnet af det lille felt, hvorfra hans afslutning sad lige i favnen på Brøndby-målmanden.

I 85. minut kom 2-1-scoringen endelig for AaB. Et fremragende indlæg fra Kasper Kusk fandt vej til kanten af det lille felt, hvor Tom van Weert dukkede op og med en god afslutning sendte bolden i mål til slutresultatet 2-1.

Sejren betyder, at AaB står med 11 point i 3F Superligaen efter syv runder. Det rækker til en syvendeplads med kun to point op til førstepladsen.

Næste kamp i 3F Superligaen spilles fredag aften på udebane mod Randers FC.

Matchfacts - 3F Superligaen, 7. spillerunde

AaB-Brøndby I.F. 2-1 (1-1)
32. min 1-0 Iver Fossum, 39. min 1-1 Mikael Uhre, 85. min 2-1 Tom van Weert
Advarsler AaB: Pedro Ferreira (38), Kristoffer Pallesen (83)
Advarsler Brøndby I.F.: Andrija Pavlovic (52)
300 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (3-4-3): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Rasmus Thelander, Daniel Granli, Frederik Børsting, Pedro Ferreira, Oscar Hiljemark, Jakob Ahlmann (90: Jores Okore), Lucas Andersen (73: Timothé Nkada), Tim Prica (57: Tom van Weert), Iver Fossum (45: Kasper Kusk).

Brøndby I.F. (3-5-2): Marvin Schwäbe, Hjörtur Hermannsson (88: Tobias Børkeeiet), Andreas Maxsø, Anthony Jung, Andreas Bruus, Jesper Lindstrøm (65: Rezan Corlu), Josip Radosevic (79: Anis Ben Slimane), Morten Frendrup, Peter Bjur, Andrija Pavlovic, Mikael Uhre (65: Simon Hedlund).

Dommer: Peter Kjærsgaard

AaB TV: Årets tidligere mål mod Brøndby I.F.

1. november 2020 kl. 08:35 af Rasmus Estrup

AaB har tre gange tidligere i 2020 mødt og besejret Brøndby I.F. Alene på Aalborg Portland Park har AaB scoret fem gange i de to opgør mod aftenens gæster. I videoen øverst kan du se alle fem hjemmebanemål mod Brøndby I.F.

Årets første møde var i februar, da Hele Nordjyllands Hold vandt 3-2. To stærke hovedstødsmål af Tom van Weert bragte AaB i front med 2-0, inden Lucas Andersen med sin straffesparksscoring afgjorde kampen med målet til 3-2.

I juli mødtes de to mandskaber igen i Aalborg, og her bragte Frederik Børsting AaB foran med 1-0 efter et stærkt pres, og Patrick Olsen scorede kampens sidste mål til 2-0.

Dagens kamp mod Brøndby I.F. spilles kl. 18.00, og du kan følge kampen på TV3+ med optakt fra kl. 17.00.

Feher udtager første trup

31. oktober 2020 kl. 13:11 af Brian Andersen

De udtagne navne er identiske med dem, som i de to seneste spillerunder har stået over for Vejle Boldklub og FC København.

Følgende 19 spillere inklusive syv egenudviklede folk fra AaB Talent og syv af AaB’s partnerklubber er udtaget:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 5 Jores Okore, 6 Pedro Ferreira, 7 Oscar Hiljemark, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 11 Tim Prica, 14 Malthe Højholt, 15 Lukas Klitten, 17 Kasper Kusk, 19 Timothé Nkada, 22 Andreas Hansen, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander og 31 Daniel Granli.

Magnus Christensen er eneste ukampdygtige spiller hos AaB.

Kampen kan i morgen følges i Liga på P3 og på TV3+ fra kl. 17.00 med kickoff en time senere.

Få fingrene i retrotrøjen fra 1995

31. oktober 2020 kl. 10:08 af Rasmus Estrup

I år er det 25 år siden, at AaB vandt den første af foreløbig fire danske mesterskab. Det jubilæum markeres i denne uge frem mod kampen mod Brøndby I.F. i morgen aften på Aalborg Portland Park.

aabshoppen.dk kan du derfor bestille din egen retrotrøje fra hummel, der også stod bag den oprindelige trøje i 1995, lavet i et design, der er så tæt på designet fra den første guldsæson som muligt.

Som prikken over i'et kan du på webshoppen også få påtrykt nummer på din trøje, lavet i samme stofmateriale som numrene var det for 20 år siden. Dermed kan man igen få nummer 9 på ryggen som daværende topscorer Erik Bo Andersen, nummer 7 som anfører Ib Simonsen eller måske nummer 10 som blev båret af Henrik "Mini" Rasmussen.

Trøjen har en pris på kun 249 kr. for børn og 299 kr. for voksne og kan bestilles lige nu via linket herunder.