Projekt "AaB er det hele værd" fortsætter til 1. juli

15. juni 2020 kl. 13:32 af Rasmus Estrup

Projekt "AaB er det hele værd", der indtil videre har samlet 473.250 kr. ind AaB's fanscene fortsætter indtil 1. juli, hvor AaB spiller finale i Sydbank Pokalen mod SønderjyskE.

"AaB er det hele værd" blev oprettet 5. maj - dagen efter, at AaB's 3F Superligatrup og ledende medarbejdere valgte at bidrage til klubbens ve og vel med en betydelig lønnedgang i maj. Siden har også den professionelle bestyrelse i AaB A/S valgt at frasige sig en del af sit honorar. Mange sæsonkortabonnenter har også valgt at donere deres tilgodehavende for marts og april til at bakke op om AaB’s fanscene.

Alle de indsamlede kroner i "AaB er det hele værd" er dedikeret tre forskellige initiativer til at støtte AaB's fanscene.

Projekt A går til udsmykning af Aalborg Portland Park, projekt B går til etableringen af en fanzone og projekt C går til billetter, som AaB Support Club og Vesttribunen skal uddele til velgørende formål og skoleklasser i Aalborg med henblik på at fylde Aalborg Portland Park, når tribunerne igen må fyldes op.

Områderne er defineret og udvalgt i tæt samarbejde med AaB Support Club og Vesttribunen, der også vil være inde over udførelsen af de enkelte tiltag, og der skal lyde en stor tak til begge de frivillige organisationer for deres involvering og opbakning til projektet. Se et indslag med AaB Support Club og Vesttribunen her.

Alle bidragsydere vil som minimum få deres navn nævnt på aabsport.dk og modtage et støttebevis. Det fremgår under de enkelte kategorier.

Der er kategorier på henholdsvis 250, 500 og 1.000 kr., som kan doneres til tre specifikke områder på fanscenen. Og ønsker man det, er det naturligvis muligt at give flere end et bidrag. Hidtil har 814 personer bidraget til "AaB er det hele værd".

Læs mere og støt "AaB er det hele værd" her.

AaB TV: AaB-FC Midtjylland 0-2

15. juni 2020 kl. 07:27 af Rasmus Estrup

AaB tabte i går 2-0 på eget græs til 3F Superligaens førerhold, FC Midtjylland.

FC Midtjylland var bedst kampen igennem og kom foran 1-0 i 28. minut på et hovedstødsmål af Erik Sviatchenko, kort efter at AaB-lejren appellerede for et straffespark i modsatte ende.

Fem minutter før pausen udbyggede FC Midtjylland deres føring til 2-0 på et tordenhug af Joel Andersson.

AaB formåede ikke at true FC Midtjyllands mål, mens Jacob Rinne i modsatte ende fandt tre store redninger frem.

Redningerne samt opgørets mål og øvrige muligheder kan ses i sammendraget øverst.

AaB overmatchet af FC Midtjylland

14. juni 2020 kl. 15:54 af Rasmus Estrup

AaB indledte Mesterskabsspillet med et nederlag til FC Midtjylland. Gæsterne vandt 2-0 på scoringer af Erik Sviatchenko og Joel Andersson i første halvleg.

FC Midtjylland åbnede kampen med at have bolden mest, og efter tre minutter sparkede Mikael Andersson i sidenettet, da et indlæg i første omgang var blevet afværget.

Små ti minutter senere ramte gæsterne igen ydersiden af nettet. Denne gang var det nettaget, som et hovedstød fra Erik Sviatchenko lagde sig op i efter at være gået over overliggeren.

AaB's første farlige besøg i gæsternes felt kom, da Iver Fossum slog et hårdt indlæg ind mod Oliver Klitten. Målmand Jesper Hansen fik dog kastet sig frem i bolden inden AaB-kanten, som ikke nåede at stoppe, inden han kolliderede med Jesper Hansen. Sammenstødet betød, at den erfarne FC Midtjylland-målmand måtte lade sig udskifte med reservekeeper Mikkel Andersen.

Cirka midtvejs i første halvleg kom gæsterne til en fin afslutning i AaB-feltet. Sory Kaba fangede et fladt indlæg og drejede rundt om sig selv, inden han afsluttede lige på Jacob Rinne.

I 27. minut appellerede AaB-lejren for et straffespark til Jores Okore i forbindelse med et kantfrispark, som FC Midtjyllands indskiftede keeper gik skævt af. Men fløjten forblev tavs, og i stedet fik FC Midtjylland straks efter et hjørnespark efter sløset spil i AaB-defensiven.

Dette hjørnespark førte til føringsmålet, da bolden blev slået lige i panden på Erik Sviatchenko som fra bagerste område headede gæsterne foran 1-0.

I 33. minut nåede FC Midtjylland frem til et nyt hovedstød, men denne gang headede Jens-Lys Cajuste over, og Alexander Scholz gjorde ham kunsten efter to minutter senere.

Fem minutter før pausen blev gæsternes føring fordoblet. To FC Midtjylland-indlæg blev ikke clearet ordentligt, og i anden omgang dumpede bolden ud til kanten af feltet til Joel Andersson, som kanonerede læderet op i fjerneste hjørne til 2-0.

Få øjeblikke efter at bolden var blevet givet op på midten, forsøgte Kasper Kusk sig med et langskud, men forsøget gik langt over.

Lige inden pausen fik FC Midtjylland muligheden for at gøre det til 3-0 i en omstilling, men Jacob Rinne kom med en fantastisk redning i vejen for Sory Kabas frie afslutning.

10 minutter efter pausen diskede Jacob Rinne op med endnu en pragtredning på et farligt forsøg fra Anders Dreyer efter hurtigt kombinationsspil med Sory Kaba.

Gæsterne fortsatte med at være farlige adskillige gange de næste par minutter. Mens nogle af forsøgene fra Jens-Lys Cajuste og Sory Kaba manglede præcision, var Jacob Rinne igen stærk, da Erik Sviatchenkos hovedstød ved et hjørnespark blev rettet af, og ikke mindst da Jores Okore ved et uheld var ved at sende bolden i eget net. Her viste den svenske målvogter meget stor reaktionsstyrke.

I modsatte ende blev det i starten af anden halvleg kun til nogle blokerede langskud fra Magnus Christensen, Kasper Kusk og Patrick Olsen.

Midt i anden halvleg var det gæsternes tur til at få sine afslutninger blokeret. Denne gang var det blandt andet Anders Dreyer, der måtte se sin afslutning stoppet.

Indskiftede Søren Tengstedt forsøgte sig med små 20 minutter igen med et hovedstød, der gik forbi.

Dernæst fik FC Midtjylland på ny en afslutning blokeret. Denne gang fra Frank Onyeka.

Mod slutningen var spillet mest koncentreret omkring midten af banen uden giftige afslutninger i begge ender. Dermed endte opgøret med et nederlag på 2-0.

AaB ligger således fortsat på sjettepladsen i 3F Superligaen med 38 point. Næste kamp i Mesterskabsspillet spilles på onsdag på udebane mod FC København kl. 20.00. Kampen kan ses på Canal9.

Matchfacts - 3F Superligaen, Mesterskabsspil, 27. spillerunde

AaB-FC Midtjylland 0-2 (0-2)
28. min 0-1 Erik Sviatchenko, 40. min 0-2 Joel Andersson,
Advarsler AaB: Tom van Weert (30), Jakob Ahlmann (79) Kasper Pedersen (85), Robert Kakeeto (90)
Advarsler FC Midtjylland: Marc Dal Hende (82), Ronnie Schwartz (90)
280 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-3-3): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Mathias Ross (83: Kasper Pedersen), Jores Okore, Jakob Ahlmann (83: Patrick Kristensen), Iver Fossum, Magnus Christensen (74: Robert Kakeeto), Patrick Olsen, Kasper Kusk (66: Søren Tengstedt), Tom van Weert, Oliver Klitten (66: Lukas Klitten).

FC Midtjylland (4-3-3): Jesper Hansen (16: Mikkel Andersen), Joel Andersson, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Paulinho (80: Marc Dal Hende), Jens-Lys Cajuste, Frank Onyeka (81: Tim Sparv), Mikael Andersson, Anders Dreyer, Sory Kaba (61: Ronnie Schwartz), Awer Mabil (61: Lasse Vibe).

Dommer: Peter Kjærgaard

Kampdag - find de rød-hvide farver frem

14. juni 2020 kl. 10:01 af Rasmus Estrup

I dag begynder Mesterskabsspillet, når AaB møder FC Midtjylland kl. 14.00. Derfor er det igen blevet tid til at AaB-fansene viser sin støtte til Hele Nordjyllands Hold ved at vise AaB-farverne frem.

Der har været mange gode måder at gøre det på indtil videre. Nogle har hængt halstørklæderne ud ad vinduet, andre har pyntet hele haven op med AaB-trøjer og andre har hængt AaB-flag op i flagstangen.

Kun fantasien sætter grænser, og man kan vise farverne frem uanset hvor man er. Samtidig opfordres AaB-fans til at dele sin visuelle støtte på de sociale medier. Enten i kommentarsporet på Facebook eller via jeres stories på Instagram.

Vi glæder os til igen at se de mange rød-hvide farver.