AaB TV: Tilbageblik på AaB-AGF

7. juni 2020 kl. 08:22 af Rasmus Estrup

I dag kl. 17.00 spiller AaB mod AGF i sidste grundspilsrunde i 3F Superligaen. Inden opgøret kan du varme op til kampen med dette tilbageblik på en række tidligere AaB-scoringer på Aalborg Portland Park mod dagens modstander. 

Se blandt andet en langskudskasse af Chris Rolfe, en kølig scoring af Patrick Kristensen og en præcis fuldtræffer af Lucas Andersen. 

Dagens kamp spilles uden tilskuere, men du kan følge kampen på TV3 Sport. 

Tags på denne nyhed

Viceanfører fejrer 30 års fødselsdag med tilbagevenden

6. juni 2020 kl. 14:00 af Brian Andersen

Også Magnus Christensen er tilbage for AaB, der skal bruge et point for endegyldigt at sikre sig en plads i Mesterskabsspillet, hvorfra jagten på de foranliggende mandskaber så kan indledes.

Efter lørdagens træning er følgende 19 spillere inklusive 12 egenudviklede folk fra AaB Talent og 11 af AaB’s partnerklubber udtaget:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 15 Lukas Klitten, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 20 Oliver Klitten, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 23 Robert Kakeeto, 25 Frederik Børsting, 27 Søren Tengstedt, 32 Kasper Pedersen og 34 Anders Bærtelsen.

Mathias Ross har karantæne, mens  Rasmus Thelander er eneste mand på skadeslisten.

I forbindelse med søndagens kamp vil der blive holdt et minuts stilhed til ære for AaB’s tidligere formand Per Søndergaard Pedersen, der i maj gik bort i en alder af 66 år.

AaB’s spillere bar af samme årsag sørgebind i søndags i Esbjerg, og dette vil også være tilfældet søndag mod AGF.

Det ene minuts stilhed holdes umiddelbart inden, dommer Morten Krogh sætter kampen i gang.

Per Søndergaard Pedersen var en del af AaB’s bestyrelse i otte år i perioden 2002-2010 – heraf de sidste fem år som formand.

Per Søndergaard Pedersen stod således i spidsen for AaB, da klubben i 2008 sikrede sig det tredje danske mesterskab og nogle måneder senere kvalificerede sig til gruppespillet i UEFA Champions League og i foråret 2009 nåede ottendedelsfinalen i UEFA Europa League.

Opgøret kan følges på TV3 Sport fra kl. 16.30 med kickoff en halv time senere.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Danmarks mest bæredygtige tribune

6. juni 2020 kl. 09:30 af Rasmus Estrup

AaB og Green Hub Denmark vil i morgen og til sæsonens resterende tilskuertomme kampe på Aalborg Portland Park sætte fokus på bæredygtighed med store bannere på Complea Tribunen. Bannerne promoverer Green Hub Denmark, der er et nyt samarbejde mellem virksomheder, forbrugere og myndigheder i Aalborg, som står sammen om at skabe en platform for grøn vækst ved at facilitere grøn omstilling og innovation for at tackle klimaudfordringerne.

Med til at sætte fokus på dette stærke, nordjyske samarbejde for en grøn udvikling er foruden AaB og BusinessAalborg, der driver Green Hub Denmark, også Aalborg Portland, Himmerland Boligforening, Port of Aalborg, Complea, EL:CON, og Norlys. 

I dette indslag fra AaB TV kan du høre fra Thomas Bælum om baggrunden for idéen. Borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen og erhvervsdirektør i BusinessAalborg Tonny Thorup fortæller om tankerne og ambitionerne med Green Hub Denmark. 

Læs mere om projektet her. 

Tags på denne nyhed

AaB og Green Hub Denmark sætter fokus på bæredygtighed

6. juni 2020 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

Complea Tribunen, der normalt er fyldt med tilskuere, vil til de kommende kampe uden publikum være prydet af et stort banner, der sætter fokus på Green Hub Denmark.

Green Hub Denmark udspringer fra Aalborg og er et nyt samarbejde mellem virksomheder, forbrugere og myndigheder, der står sammen om at skabe en platform for grøn vækst ved at facilitere grøn omstilling og innovation for at tackle klimaudfordringerne.

AaB er gået sammen med BusinessAalborg, Aalborg Portland, Himmerland Boligforening, Port of Aalborg, Complea, EL:CON, og Norlys om at sætte fokus på det stærke, nordjyske samarbejde for en grøn udvikling.

AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum udtaler:

- Her i Aalborg og i Nordjylland har vi en masse viden og velvilje til at skabe grønne løsninger i verdensklasse. Der er masser af stærke virksomheder, som i samarbejde med Aalborg Universitet og med Aalborg Kommune som katalysator kan udvikle og teste fremtidens grønne løsninger gennem Green Hub Denmark. Det projekt vil vi meget gerne støtte og promovere, og mange af vores stærke samarbejdspartnere var straks med på idéen.  

- Vi har i AaB i flere år bidraget socialt gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning, hvor vi fra 2015 og med opbakning fra Spar Nord Fonden siden 2017 har uddelt knap en million kroner til velgørende nordjyske formål. Nu er vi er også i en udvikling mod at blive en mere bæredygtig klub, og dette er et skridt i den retning.

Ambitionen med Green Hub Denmark, der er drevet af BusinessAalborg under Aalborg Kommune, er at blive den grønne innovations svar på Silicon Valley. Til det formål stiller Green Hub Denmark via massive investeringer fem milliarder kroner til rådighed.

Tonny Thorup, erhvervsdirektør hos BusinessAalborg udtaler: 

- Vi er i Aalborg dygtige til at lave grønne løsninger, som vi selv skal bruge, og som verden har brug for, og det kan vi skabe jobs ved. Med den viden og kompetence der er på Aalborg Universitet, hvor de har 400 energiforskere på området, kombineret med de fem milliarder, som vi kan investere i det her, så skal vi gerne ende med at skabe 5000 jobs.

- At vi på denne måde kan bruge AaB’s tribune til at udbrede budskabet om Green Hub Denmark er helt fantastisk. Man forbinder AaB og Aalborg med hinanden, og derfor er dette den helt rigtige platform, for vi skal ud over rampen, ud i hele Danmark og ud i hele verden.

Borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen, supplerer: 

- Green Hub Denmark betyder fantastisk meget for Aalborg i øjeblikket, fordi det handler om en masse arbejdspladser og lokale virksomheder, der gerne vil være med til at skabe nye løsninger til en grøn omstilling. Men uden synlighed vinder man ingenting. Så det at vi kan være med til at pryde tribunen herude på Aalborg Portland Park og få en sejr i den grønne omstilling, og samtidig være med til at give AaB et godt rygstød i forhold til at få en sejr på banen, er rigtig fedt.

Det store banner, der er PVC-frit og skabt med vandbaseret tryk, kan ses første gang i morgen, når Danmarks mest bæredygtige tribune har premiere til AaB’s 3F Superligakamp mod AGF kl. 17.00. Kampen kan ses på TV3 Sport.

 

Tags på denne nyhed

Vidste du om den jyske klassiker…

5. juni 2020 kl. 10:47 af Brian Andersen

- at den forestående kamp er 3F Superligaopgør nummer 84 mellem AaB og AGF. Statistikken siger 36 sejre til AaB, 20 uafgjorte og 27 nederlag samt en målscore på 128-118 i AaB’s favør.

- at AaB i tilfælde af point mod AGF vil være kvalificeret til Mesterskabsspillet, hvilket AaB kun har været tidligere i 2017/2018-sæsonen. Selv et nederlag til AGF kan sende AaB i Mesterskabsspillet, såfremt Randers FC ikke besejrer FC København, og at den samlede målforskel for de to kampe ikke overstiger +7 i Randers FC’s favør.

- at AaB med en sejr mod AGF kan tage den tredje 3F Superliga-sejr i træk på Aalborg Portland Park efter sejrene i februar/marts over Brøndby I.F. og Lyngby Boldklub. Det vil i givet fald være første gang siden juli-september 2019, at AaB vinder tre hjemmekampe i træk i 3F Superligaen.

- at AaB har haft det svært mod AGF i de otte seneste indbyrdes 3F Superligakampe, hvor det kun er blevet til en sejr samt tre uafgjorte og fire nederlag. AaB har heller ikke haft nemt ved at få scoret mod AGF, idet det kun er lykkedes i to af de otte kampe, dog ikke i nogen af de tre seneste.

- at AaB har scoret præcis tre mål i hver af de to seneste hjemmekampe i 3F Superligaen. Hvis det lykkes AaB at score mindst tre mål mod AGF, vil det være første gang siden september-november 2015, at AaB scorer mindst tre mål i tre på hinanden følgende hjemmekampe i 3F Superligaen.

- at ud af de 83 tidligere indbyrdes 3F Superligakampe mod AGF har AaB scoret først i 33 tilfælde, hvilket har resulteret i 27 sejre, tre uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har AGF scoret kampens første mål i 44 tilfælde, hvilket dog har givet AaB ni sejre, 11 uafgjorte og 24 nederlag.

- at fra den nuværende AaB-trup har Kasper Pedersen (2 mål), Kasper Kusk (2), Lucas Andersen (1), Patrick Kristensen (1) og Magnus Christensen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod AGF.

- at AaB søndag spiller sin anden 3F Superligakamp på datoen 7. juni, eftersom det på denne dato i 2015 blev til en sejr på 1-0 over FC Nordsjælland efter en fuldtræffer af Kasper Pedersen. Derudover har 7. juni pudsigt nok være spilledato for tre kampe mellem AaB og B 1903 i Aalborg i den bedste række i perioden 1970-1987.

- at Morten Krogh søndag dømmer sin 59. kamp i 3F Superligaen siden debuten i juli 2016. Morten Kroghs foreløbige seks opgør med deltagelse af AaB har endnu ikke givet sejr til AaB (0V-2U-4T).

- at Tom van Weert kan fejre sin 30-års fødselsdag på kampdagen. Hvis van Weert formår at score mod AGF, vil det ikke blot være hans første scoring i 3F Superligaen mod AGF, men han vil også blive den første fødselar til at score for AaB siden Jannik Pohl i april 2018.

- at Frederik Børsting søndag kan spille sin officielle kamp nummer 175 for AaB. Børsting debuterede i juli 2014 i en 3F Superligakamp mod FC Midtjylland.

- at der i forbindelse med søndagens 3F Superligaopgør på Aalborg Portland Park mod AGF vil der blive holdt et minuts stilhed til ære for AaB’s tidligere formand Per Søndergaard Pedersen, der i maj gik bort i en alder af 66 år. AaB’s spillere vil af samme årsag bære sørgebind.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed
'