AaB-truppen udtaget til Brøndby-kamp

4. juli 2020 kl. 15:19 af Brian Andersen

AaB er med seks spillerunder tilbage i 3F Superligaen syv point efter Brøndby I.F. på fjerdepladsen.

Efter lørdagens træningspas har cheftræner Jacob Friis udtaget følgende 18 spillere inklusive ti egenudviklede folk fra AaB Talent og 11 af AaB’s partnerklubber:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 15 Lukas Klitten, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 23 Robert Kakeeto, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 27 Søren Tengstedt og 32 Kasper Pedersen.

Anfører Lucas Andersen er skadet.

Er man ikke en af de 280 tilskuere på lægterne, kan dysten i morgen aften følges på Canal 9 fra kl. 17.00 med kampstart en time senere, hvor der også transmitteres i Liga på P3.

Tags på denne nyhed

AaB TV: EL:CON støtter Green Hub Denmark

4. juli 2020 kl. 10:00 af Rasmus Estrup

Igen i morgen vil nedre del af Complea Tribunen være prydet af bannere, der sætter fokus på bæredygtighedsprojektet Green Hub Denmark, der med en investering på fem milliarder kroner og 400 forskere fra Aalborg Universitet, vil udvikle nye, grønne løsninger, som skal sikre en mere bæredygtig fremtid. 

Green Hub Denmark-projektet udspringer i Aalborg Kommune og er et samarbejder på tværs af myndigheder, virksomheder, universitetet og forbrugere. 

En af de virksomheder, der støtter op om projektet, er EL:CON, som i 2030 ønsker at være klimaneutrale, og som ønsker at være førende inden for grønne, el-tekniske løsninger. 

I dette indslag kan du høre fra Niels Buus, der er funktionsleder for bygningsautomatik hos EL:CON, som fortæller nærmere om EL:CON's grønne fokus. 

Ud over EL:CON er AaB gået sammen med BusinessAalborg, Aalborg Portland, Himmerland Boligforening, Port of Aalborg, Complea, og Norlys for at promovere Green Hub Denmark.

Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB-Brøndby I.F.

3. juli 2020 kl. 15:59 af Rasmus Estrup

- det er 92. 3F Superligakamp mellem AaB og Brøndby I.F. Statistikken siger 27 sejre til AaB, 28 uafgjorte og 36 nederlag samt en målscore på 123-134 set med AaB’s øjne.

- AaB mod Brøndby I.F. er det mest spillede opgør i 3F Superligaen, da de to klubber som de eneste har spillet samtlige sæsoner siden 3F Superligaens etablering i 1991.

- AaB har fået point i cirka 91 procent af opgørene mod Brøndby I.F. i 3F Superligaen, når AaB har scoret kampens første mål. De 35 kampe med nordjysk scoring først er endt med 23 sejre, ni uafgjorte og blot tre nederlag, hvorimod scoring først til Brøndby IF har givet AaB fire sejre, 14 uafgjorte og 33 nederlag. 

- Tom van Weert (2 mål) og Lucas Andersen (1) scorede de tre mål, da AaB besejrede Brøndby I.F. med 3-2 i holdenes seneste møde i 3F Superligaen på Aalborg Portland Park i februar. Hvis det bliver til sejr igen til AaB, vil det være første gang siden september 2015-maj 2016, at AaB vinder to 3F Superligakampe i træk mod søndagens gæster.

- udover Tom van Weert (3) og Lucas Andersen (3) har også Kasper Kusk (2), Patrick Olsen (1), Jores Okore (1) og Patrick Kristensen (1) tidligere scoret i en 3F Superligakamp for AaB mod Brøndby I.F.

- de tre seneste 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park mod henholdsvis AGF, FC Midtjylland og FC Nordsjælland er endt med et nederlag til AaB. Hvis det også bliver til nederlag på søndag, vil det være første gang siden august-oktober 2010, at AaB taber fire 3F Superliga-hjemmekampe i træk.

- den seneste AaB-scoring på Aalborg Portland Park i 3F Superligaen var 7. juni mod AGF, mens AaB ikke er kommet på tavlen i de seneste to hjemmekampe. Hvis det ikke bliver til scoring mod Brøndby I.F., vil det være første gang siden marts-april 2011, at AaB spiller tre 3F Superliga-hjemmekampe i træk uden scoring.

- det er første gang, at AaB spiller en 3F Superligakamp i den første tredjedel af juli, idet de tidligere 3F Superligakampe i juli har altid været i forbindelse med opstart af en ny turnering. AaB har ikke tabt en 3F Superligahjemmekamp i juli siden 2017, og det er kun blevet til et hjemmebanenederlag i juli siden 2011 (6V-3U-1T).

- ingen spillere er i karantæne til kampen mod Brøndby I.F. Til den efterfølgende kamp mod AGF risikerer Frederik Børsting karantæne i tilfælde af et gult kort på søndag, og det samme er tilfældet for Tom van Weert ved et gult kort til mindst fire strafpoint.

- dommer Anders Poulsen dømmer søndagskampe på Aalborg Portland Park. Det bliver første gang siden september 2019, at han dømmer AaB i 3F Superligaen. Hans otte seneste 3F Superligaopgør med AaB som part er endt uden sejr til AaB (0V-4U-4T), men i AaB’s seneste sejr med Anders Poulsen som dommer var modstanderen… Brøndby I.F.

- Kristoffer Pallesen kan spille sin 3F Superligakamp nummer 150, hvoraf 79 har været for Viborg FF. Han har i indeværende sæson været yderst atypisk med sine to første mål i 3F Superligaen efter fem sæsoner inden helt uden scoringer.

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

Efterforskning af mulig matchfixing standses

3. juli 2020 kl. 14:19 af Rasmus Estrup

Efterforskningen omhandlede en anmeldelse af såkaldt matchfixing i forbindelse med en superligakamp mellem AaB og OB d. 18. oktober 2019, dvs. en mulig overtrædelse af straffelovens § 279 om bedrageri. Anmeldelsen vedrørte, at flere online spiludbydere havde konstateret et usædvanligt spilmønster i forbindelse med spil på, at AaB’s forsvarsspiller Jores Okore skulle modtage advarsel i kampen. Jores Okore modtog gult kort i kampens 92. minut.

Beslutningen om at standse efterforskningen i sagen skyldes, at politiets vurdering er, at yderligere efterforskningsskridt ikke vil føre til, at der kan rejses sigtelse mod nogen personer i sagen.

Som det har været omtalt i flere medier, har Jores Okore været afhørt til sagen. Han har ikke været sigtet.

Ingen beviser

Specialanklager ved Nordjyllands Politi David Schmidt Hvelplund oplyser, at politiet ikke i forbindelse med efterforskningen, herunder afhøring af vidner og gennemgang af økonomiske transaktioner, har fundet beviser for, at Jores Okore eller andre skulle være skyldig i noget strafbart. 

- Og vi skal for at kunne opnå dom i en straffesag uden for enhver rimelig tvivl føre bevis for tiltalens rigtighed. Det er min opfattelse, at en fortsættelse af efterforskningen ikke vil kunne føre til, at vi kan sigte og tiltale nogen. Yderligere efterforskning vil med andre ord ikke kunne tilvejebringe et afgørende bevis i sagen. Derfor standser vi nu efterforskningen, udtaler David Schmidt Hvelplund.

557.821 kr. til "AaB er det hele værd"

3. juli 2020 kl. 13:30 af Rasmus Estrup

Projekt "AaB er det hele værd" blev onsdag 1. juli afsluttet efter at have kørt i knap to måneder siden projektets oprettelse 5. maj 2020. I forvejen havde AaB's Superligatrup og ledelse valgt at gå betydeligt ned i løn i maj. Siden har AaB's bestyrelse også frasagt sig en del af sit faste honorar. 

Gennem projekt "AaB er det hele værd" er der samlet penge ind til at styrke AaB's fanfællesskab. Således er de indsamlede kroner gået til tre forskellige faninitiativer. 

Indsamlingen er foregået via AaB's hjemmeside, mens også en stor del af AaB's sæsonkortabonnenter har valgt at donere deres tilgodehavende for marts og april til at bakke op om fanscenen. Derudover er der også gennem en auktion af kampbrugte Håndsrækningstrøjer indsamlet 22.071 kr. Dette beløb er fordelt mellem projekt A og projekt B i indsamlingen.

Alt i alt er der blevet indsamlet 557.821 kr.

Støtteprojekt A er ”Udsmykning af Aalborg Portland Park”, hvortil der er indsamlet 185.786 kr.

”Etableringen af en fanzone” ved Aalborg Portland Park er støtteprojekt B. Det er der indsamlet 162.035 kroner til.

Endelig er der til støtteprojekt C, som er "Fyld Aalborg Portland Park", blevet indsamlet 210.000 kr. Pengene går her til billetter, som AaB Support Club og Vesttribunen uddeler til velgørende formål og skoleklasser i Aalborg Kommune. Dette har AaB Support Club og Vesttribunen også selv støttet gennem salg af en t-shirt, hvorfra der er doneret 60.000 kr til projektet. Se et indslag om deres indsamling her.

- Opbakningen til projekt "AaB er det hele værd” har været imponerende. Vi er dybt taknemmelige for, at så mange har valgt at støtte "AaB er det hele værd". Det viser med al tydelighed, at rigtig mange har AaB kært og støtter op om AaB's fanscene selv i tider som disse, udtaler administrerende direktør Thomas Bælum. 

- Med over en halv million indsamlede kroner er der ingen tvivl om, at vi kan få skabt en fed kulisse og en styrket kampoplevelse på Aalborg Portland Park, når vi igen kan åbne op til fulde tribuner. Det glæder vi os selvsagt enormt meget til, slutter Thomas Bælum. 

De områder, der skal støttes, er blevet defineret og udvalgt i tæt samarbejde med AaB Support Club og Vesttribunen, der også vil være inde over opfølgningen og udførelsen af de enkelte tiltag. AaB takker begge frivillige organisationer for deres involvering og opbakning til projektet.

Tags på denne nyhed
'