AaB snupper målrig sejr over Brøndby I.F.

23. februar 2020 kl. 19:56 af Rasmus Estrup

Dagens underholdende og målrige kamp mod Brøndby I.F. endte med en 3-2-sejr til AaB, der kom foran både 1-0 og 2-0 tidligt i anden halvleg ved Tom van Weert, inden Lucas Andersen et kvarters tid før slutfløjt scorede til 3-2 på et straffespark.

Ved kampens indløb blev Vesttribunens indvielse fornemt markeret med en imponerende tifo i det nye hejseværk, men efter kun et minut var den gode stemning fra de 7.896 fremmødte tilskuere ved at forstumme, da Lasse Vigen fik en friløber med Jacob Rinne. Den svenske keeper kom dog flot i vejen med en god fodparade.

Halvandet minut senere var det Brøndby I.F.'s målmand, der agerede redningsmand, da Rasmus Thelanders hovedstød på et hjørnespark blev reddet på stregen af Marvin Schwäbe.

AaB-mandskabet lurede de følgende minutter på flere muligheder med en masse spil omkring gæsternes felt. Men i en omstilling kom Brøndby I.F. frem til opgørets næste afslutning, da Kevin Mensah sparkede forbi fra kanten af feltet.

Et boldtab fra Jores Okore førte efter 15 minutter til en ny, stor Brøndby-mulighed, da Simon Hedlund med god fart fandt Samuel Mraz i fri position med Jacob Rinne, men gæsternes angriber sparkede friløberen over mål.

AaB fortsatte med at være chancesøgende, og Iver Fossum fik blandt andet sendt en flad afslutning forbi mål.

I den anden ende kom Kevin Mensah til en flad afslutning lige på Jacob Rinne efter at have afdriblet Rasmus Thelander 25 minutter inde i kampen.

Det sidste kvarter af første halvleg var AaB adskillige gange farlige. Først fik AaB sat et angreb op, der førte til et indlæg, som Lucas Andersen forlængede mod bageste stolpe. Her nåede Jakob Ahlmann op til et hovedstød, der desværre gik lige forbi fra nært hold.

Kort efter sendte Jores Okore også et hovedstød uden for rammen, da han steg til vejrs på et hjørnespark.

Efter 38 minutter brød Aalborg Portland Park i jubel, da Patrick Olsen tippede bolden i Brøndby-nettet, men målet blev efterfølgende annulleret for offside.

To minutter senere var Jores Okore tæt på en scoring. Et perfekt kantfrispark blev slået ind til kanten af det lille felt, hvor forsvarsspilleren havde et frit hovedstød, som Marvin Schwäbe med en imponerende refleks holdt ude af målet.

Kort inden pausefløjtet var det Tom van Weerts tur til at komme til en afslutning, men hollænderens flade forsøg mod fjerneste stang gik et par meter forbi.

To minutter efter pausen skabte AaB halvlegens første chance til Lucas Andersen, der kom til afslutning efter et gennembrud i venstresiden, men afslutningen fra AaB-anføreren blev reddet af Brøndby-keeperen.

Minuttet senere var Brøndby I.F. tæt på et føringsmål på et hjørnesparkshovedstød, men Mathias Ross nægtede gæsterne et føringsmål med en formidabel forsvarsaktion på mållinjen.

Fem minutter scorede AaB i stedet til 1-0. Lucas Andersen slog et præcist indlæg mod bagstolpen, hvor Tom van Weert sikkert headede AaB-scoringen i nettet.

Blot to minutter senere gentog Tom van Weert bedriften. Denne gang kom indlægget fra Jakob Ahlmann mod nærmeste stang, hvor den hollandske angriber kom frem og headede kuglen ind til 2-0.

Brøndby I.F. svarede tilbage et minut senere. Reduceringen til 2-1 kom på et indlæg, som Samuel Mraz sendte ind bag Jacob Rinne fra kanten af det lille felt.

Kun fem minutter yderligere gik der, før gæsterne udlignede. Et hjørnespark fangede AaB i ubalance, og efter en blokade fra Jacob Rinne prøvede Anthony Jung lykken fra distancen, og afslutningen fra forsvarsspilleren susede mellem venner og fjender og ind i nettet til 2-2.

Midt i anden halvleg fik Brøndby I.F. en god mulighed til Simon Hedlund, der løb fra AaB-defensiven, inden han tippede sin afslutning over Jacob Rinnes mål.

Et kvarter før tid blev Kristoffer Pallesen tilkendt et straffespark, og fra 11-meterpletten sendte Lucas Andersen AaB foran 3-2 og bragte Aalborg Portland Park i stor jubel for tredje gang denne aften.

I 87. minut kom gæsterne frem til en god mulighed, men trods en afretning reddede Jacob Rinne sikkert forsøget.

I slutminutterne kæmpede AaB 3-2-sejren flot i land.

Dermed ligger AaB på sjettepladsen i 3F Superligaen med 34 point, hvilket er samme antal som FC Nordsjælland på femtepladsen og et point færre end Brøndby I.F. på fjerdepladsen.

Næste 3F Superligakamp spilles søndag 1. marts på udebane mod FC København. Læs hvordan du kan støtte Hele Nordjyllands Hold i Telia Parken her.

Matchfacts - 3F Superligaen, 22. spillerunde

AaB-Brøndby I.F. 3-2 (0-0)
53. min 1-0 Tom van Weert, 55. min 2-0 Tom van Weert, 57. min 2-1 Samuel Mraz, 63. min 2-2 Anthony Jung, 77. min 3-2 Lucas Andersen
Advarsler AaB: Magnus Christensen (21)
Advarsler Brøndby I.F.: Sigurd Rosted (8), Samuel Mraz (66), Kevin Mensah (76), Josip Radosevic (82)
7.896 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (3-4-3): Jacob Rinne, Rasmus Thelander, Jores Okore, Mathias Ross, Kristoffer Pallesen, Iver Fossum, Magnus Christensen (70: Frederik Børsting), Jakob Ahlmann, Tom van Weert (89: Søren Tengstedt), Patrick Olsen, Lucas Andersen (80: Oliver Klitten).

Brøndby I.F. (3-5-2): Marvin Schwäbe, Sigurd Rosted (81: Mikael Uhre), Andreas Maxsø, Anthony Jung, Jens Martin Gammelby, Anis Ben Slimane (59: Simon Tibbling), Morten Frendrup, Lasse Vigen (75: Josip Radosevic), Kevin Mensah, Simon Hedlund, Samuel Mraz.

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen

AaB TV: Tilbageblik på AaB-Brøndby I.F.

23. februar 2020 kl. 08:44 af Rasmus Estrup

Se et tilbageblik på 11 af AaB's tidligere hjemmebanescoringer i 3F Superligaen mod Brøndby I.F. inden aftenens brag på Aalborg Portland Park kl. 18.00.

Få blandt andet et gensyn med Rasmus Würtz' vinder af årets mål, en fuldtræffer fra Lucas Andersen, en hovedstødskasse af Jores Okore og målene fra 4-1-sejren over Brøndby I.F. i efteråret 2015.

Du kan fortsat købe billetter til dagens kamp her eller i billethusene på Aalborg Portland Park, der åbner kl. 17.00.

Okore og Patrick Kristensen tilbage for AaB

22. februar 2020 kl. 14:06 af Brian Andersen

Begge klubber åbnede i sidste weekend foråret med en sejr, og AaB vil med en gevinst i det indbyrdes opgør i morgen aften blot være et enkelt point efter Brøndby I.F. i tabellen.

Efter lørdagens træning har cheftræner Jacob Friis udtaget følgende 19 spillere inklusive 11 egenudviklede folk fra AaB Talent og ti af AaB’s partnerklubber:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 16 Magnus Christensen, 20 Oliver Klitten, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 23 Robert Kakeeto, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 27 Søren Tengstedt, 28 Jeppe Pedersen og 34 Anders Bærtelsen.

Kasper Kusk har karantæne, mens Malthe Højholt, Kasper Pedersen og Lukas Klitten er ukampdygtige. Sidstnævnte forventes klarmeldt i den kommende uge.

Der er kickoff mod Brøndby I.F. kl. 18.00, og billetter kan i forsalg købes her. Eller i billethusene på Aalborg Portland Park fra søndag kl. 17.00.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2020 går ubeskåret til FrivilligAalborg.

To AaB-talenter fik fuld spilletid mod Spanien

22. februar 2020 kl. 07:57 af Rasmus Estrup

Fredag var både Marius Jacobsen (nr. 14) og Gustav Dahl (nr. 7) med i startopstillingen, da det danske U/16-landshold mødte Spanien i UEFA Development-turneringen i England.

Begge AaB-talenter fik også fuld spilletid i kampen, der desværre endte med et nederlag på 3-0.

Danmark kom bagud efter 35 minutter, og lige efter pausen udbyggede spanierne til 2-0, inden 3-0-scoringen faldt midt i anden halvleg.

Med fredagens optræden i landsholdsdragten er Gustav Dahl oppe på otte U/16-landskampe, mens Marius Jacobsen har nået fem af slagsen.

Efter nederlag til England og Spanien spiller U/16-landsholdet sidste kamp ved turneringen i England på mandag mod USA.