AaB TV: Tilbageblik på SønderjyskE-AaB

27. oktober 2019 kl. 09:07 af Rasmus Estrup

I aften kl. 18.00 gæster AaB SønderjyskE på Sydbank Park i Haderslev. Inden kampen kan du i denne video se et tilbageblik på 10 af AaB's tidligere 3F Superligascoringer på udebane mod dagens modstander. 

Der er blandt andet scoringer af Lukas Spalvis, Rasmus Würtz og Kasper Risgård, samt de seneste to sejrsmål i Haderslev, der blev scoret af Jores Okore og Kasper Kusk. 

Dagens kamp spilles som nævnt kl. 18.00 på Sydbank Park i Haderslev. Har man ikke mulighed for at se kampen live på stadion, kan den ses på TV3 Sport. 

Tags på denne nyhed

AaB-truppen mod SønderjyskE udtaget

26. oktober 2019 kl. 12:45 af Brian Andersen

Efter lørdagens træningspas er følgende 19 spillere inklusive 13 egenudviklede folk fra AaB Talent og 12 af AaB’s partnerklubber udtaget:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 7 Oliver Abildgaard, 8 Iver Fossum, 10 Lucas Andersen, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 20 Oliver Klitten, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 27 Søren Tengstedt, 29 Mikkel Kaufmann, 32 Kasper Pedersen og U/19 Ligaspillerne Malthe Højholt og Jeppe Pedersen.

Jakob Ahlmann, Tom van Weert og Anders Bærtelsen er ukampdygtige. Det samme gælder Rasmus Thelander, der dog ligesom Lukas Klitten er tilbage i fuld træning. Sidstnævnte spiller i denne weekend 45 minutter for U/19 Ligaholdet.

Der er kickoff på Sydbank Park kl. 18.00.

Tags på denne nyhed

Forudbestil årets julesweater

26. oktober 2019 kl. 08:57 af Martin Stigaard Skammelsen

For tredje år i træk lancerer AaB den populære julesweater, og som det fremgår af billedet er det igen i år maskotten Theodor og AaB-tyren der er på spil på trøjen.

Trøjen er perfekt til den kolde tid, hvad enten du befinder dig på Aalborg Portland Park, til en julefrokost med venner og familie eller blot hjemme i stuen når du slapper af mellem julegaveindkøbene.

De seneste to år er trøjen blevet udsolgt på meget kort tid, og derfor bliver det nu muligt at forudbestille årets trøje.

Trøjen forventes leveret i midten af november og du kan læse mere og afgive din bestilling lige her,

Tags på denne nyhed

Jacob Friis er fraværende til SønderjyskE-kamp

25. oktober 2019 kl. 14:25 af Brian Andersen

Jacob Friis vil derfor ikke deltage i søndagens Superligakamp i Haderslev, og hvornår han er tilbage på træningsbanen er endnu uklart.

Oplysningen bedes behandlet med respekt.

Assistenttræner Lasse Stensgaard vil foreløbig overtage Jacob Friis’ opgaver flankeret af assistenttræner Allan K. Jepsen og U/19 Ligatræner David Olsen.

Fra AaB sendes de varmeste tanker til Jacob Friis og familien.

(Ovenstående er videregivet efter ønske fra Jacob Friis).

Tags på denne nyhed

Rinne: Mega glad for fansenes anerkendelse

25. oktober 2019 kl. 13:04 af Rasmus Estrup

“Wooooooh”

Jubelbrølet fra Jacob Rinne kan høres over hele træningsanlægget på Hornevej. Med en dobbeltredning i en indlægsøvelse har han lige stået i vejen for, at Mikkel Kaufmanns afslutning på et indlæg fra Kristoffer Pallesen gik i mål.

Under indlægsøvelsen var der i alt flere redninger end mål, for den svenske keeper var i hopla.

Noget han også har været i 3F Superligaen de seneste par uger, hvor han i de seneste to kampe mod Hobro I.K. og OB har holdt nullet.

- Defensivt har vi stået solidt de seneste par kampe, og over hele banen har alle haft en accept af, at de gode resultater starter med et clean sheet. Så det er ikke kun bagkæden, der skal roses, men hele holdet, der har arbejdet hårdt defensivt. Ikke mindst i kampen mod OB, hvor vi tog en stærk sejr på 1-0, siger den 26-årige svensker.

Både efter sejren i Hobro og sejren over OB kaldte AaB-fansene på Jacob Rinne som den første efter den sædvanlige sejrsjubel for hele holdet. Og når fansene kalder, holder målmanden sig ikke tilbage fra at tage del i fejringen.

- Det giver altid et ekstra skub, når vi mærker, at vi har fansene i ryggen. Og det har jeg ikke kun mærket, når vi har holdt buret rent. Opbakningen fra dem mærker jeg altid, men det er selvfølgelig dejligt, når man bliver rost lige efter en kamp, siger Jacob Rinne.

Hidtil har han optrådt 82 gange for Hele Nordjyllands Hold siden skiftet fra belgiske K.A.A. Gent i sensommeren 2017. Efter sin første sæson i klubben blev han kåret til Sæsonens AaB’er af AaB Support Club, og efter sidste sæson modtog han Årets Cigarmand, der uddeles af AaB Support Clubs afdeling i København.

- Det er altid dejligt at få kredit for det, man laver, og jeg bliver selvfølgelig mega, mega glad for at få sådanne udmærkelser fra fansene. Det er jo fantastisk, siger Jacob Rinne, der føler, at han tager nogle gode skridt på træningsbanen i øjeblikket.

- Jeg føler, at mit niveau i AaB var højest i min første sæson, og selvom jeg også leverede godt og stabilt i sidste sæson, var det bare ikke helt så godt som i første sæson. Men for tiden, synes jeg, det går godt. Til træning har jeg det seneste stykke tid taget nogle gode skridt i den rigtige retning, og jeg føler, at jeg har leveret på et højt niveau, siger Jacob Rinne.

I sin første sæson opnåede han 10 clean sheets i Superligaen og et rent bur i pokalturneringen. Forrige sæson spillede han og holdkammeraterne til nul syv gange, og i denne sæson er det i løbet af sæsonens første 13 3F Superligakampe blevet til fem clean sheets. Heraf altså to i træk i de seneste to kampe.

- Som målmand ønsker man jo at holde buret rent hver gang, men det ved vi godt, er umuligt. Men fem clean sheets på nuværende tidspunkt er vel okay. Til gengæld synes jeg, at vi har lukket for mange mål ind generelt. Blandt andet i kampene mod AGF og Randers FC, hvor vi ikke må tabe så stort som vi gør. Der skal vi være bedre til at sætte en prop i, hvis de andre kommer foran 1-0, siger Jacob Rinne om den nuværende statistik, der lyder på 15 indkasserede mål i 13 kampe.

Det antal er for højt. Når antallet af indkasserede mål er højere end antallet af spillede kampe, er det ikke tilfredsstillende for mig, siger den 26-årige keeper.

Antallet af kampe og indkasserede mål bliver uanset resultatet af søndagskampen mod SønderjyskE ikke udlignet, men Jacob Rinne håber selvfølgelig på endnu et rent bur i Haderslev. Her han hidtil optrådt to gange for Hele Nordjyllands Hold, og begge gange er AaB rejst hjem fra Sydbank Park med en sejr på 1-0.

- Historisk set har det jo været perfekte kampe for mig som målmand, når man både holder buret rent og vinder. På søndag forventer jeg, at det ligesom i de forrige kampe dernede bliver et opgør fyldt med fight. Vi vil selvfølgelig gerne spille så godt som muligt, men hvis vi er nødt til at slå lange bolde og spille duelspil for at hive de tre point, så gør vi det. De tre point er det vigtigste, siger Jacob Rinne.

AaB’s udekamp mod SønderjyskE spilles søndag aften kl. 18.00. Du kan købe billetter til opgøret her, eller følge kampen på TV3 Sport.

Tags på denne nyhed