Flere eSuperligakampe på Canal9

11. marts 2019 kl. 12:15 af Rasmus Estrup

eSuperligaen er i fuld sving med anden sæson, og nu bliver det lettere at følge med som tv-seer. Alle kampene der sendes på A-stream på Dplay, vises nemlig også på Canal9 fra denne uge.

Dermed viser Canal9 fire kampe pr. runde af eSuperligaen i stedet for blot to, som det har været tilfældet i de fire første runder.

Alle kampene vises også fortsat på Dplay på både A-stream og B-stream, og fra denne uge vil disse kampe blive vist gratis på Dplay - altså foran Dplays betalingsmur.

Ændringerne betyder, at Canal9 fra femte runde og fremefter sender eSuperliga fra 18.00 til 23.00. De forskellige kampe vil derfor nu begynde kl. 18.15, kl. 19.30, kl. 20.45 og kl. 21.45.

Tirsdag kl. 21.45 spiller AaB mod OB på Dplay's B-stream og onsdag kl. 20.45 møder AaB FC Midtjylland i en kamp, der ligeledes kan ses på B-stream på Dplay.

Vindblæst dobbeltsejr til AaB Talent

11. marts 2019 kl. 09:30 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-Lyngby Boldklub 3-0

AaB's U/19-ligahold vandt også forårets anden kamp, da Lyngby Boldklub lørdag gæstede den vindblæste bane på Hornevej.

I en rodet kamp, hvor vinden gjorde det vanskeligt at spille poleret, var AaB generelt i kontrol, og efter syv minutter kom nordjyderne i front, da et hjørnespark dumpede ned for fødderne af Wessam Abou Ali, der resolut sparkede AaB foran 1-0.

Efter cirka et kvarters spil fordoblede Mikkel Kaufmann AaB's føring, da han sparkede en cutback-aflevering fra Oliver Klitten sikkert i mål.

AaB havde kampen igennem flere gode tilbud, men træværket og en velspillende Lyngby-målmand stod ofte i vejen, mens Marcus Bundgaard i AaB-målet blot skulle diske op med en enkelt god redning i kampen.

Gæsterne pressede højere efter pausen, men AaB fastholdt kontrol over kampen, og mod slutningen af opgøret lukkede Patrick Björkman målscoringen, da han ved scoringen til 3-0 samlede op på en ripost fra Jeppe Pedersens frispark.

- Vi leverede en god, gedigen indsats. Vi havde kontrol i et ellers rodet kampbillede, hvor Lyngby Boldklub med et højt pres gjorde et svært for os at spille os igennem. Men med en overvægt af gode chancer var sejren aldrig i fare, siger U/19-ligatræner David Olsen.

Med sejren indtager AaB fortsat andenpladsen i U/19 Ligaen fem point efter FC Midtjylland på førstepladsen. AaB's næste kamp i U/19 Ligaen venter først lørdag 23. marts på udebane mod Esbjerg fB.

U/17 Ligaen: AaB-Lyngby Boldklub 1-0

AaB's U/17-ligahold hev tredje sejr og tredje rene bur på stribe, da holdet lørdag slog Lyngby Boldklub i en lige så vindpåvirket affære på Hornevej.

AaB var ramt af modvind i første halvleg, men formåede det til trods at holde gæsterne fra store chancer.

Omvendt kom nordjyderne frem til flere gode muligheder og havde blandt andet et forsøg på trekantssammenføjningen og et par andre store chancer, som blev misbrugt, inden sejrsmålet faldt fem minutter før tid.

Christian Wagner lagde med brystet bolden af til Oliver Børsting, som med en præcis stikning igen fandt Christian Wagner, der køligt sendte kuglen forbi Lyngby-keeperen til sejrsresultatet 1-0.

- Vinden gjorde, at det blev en meget rodet kamp, hvor det var svært at fastholde kontrollen over bolden. Defensivt stod vi meget stabilt og holdt Lyngby Boldklub fra fadet. Offensivt havde vi også en række gode muligheder, så der var en lille pil op i begge ender af banen, siger U/17-ligatræner Nikolaj Hørby.

Med sejren kravler AaB op på niendepladsen i U/17 Ligaen før næste kamp, der spilles på lørdag på hjemmebane mod Vejle Boldklub kl. 15.15.

AaB TV: Brøndby I.F.-AaB 3-3

11. marts 2019 kl. 07:51 af Rasmus Estrup

I videoen ovenfor kan du se et fyldigt sammendrag af søndagens Superligaopgør mellem AaB og Brøndby I.F. på Brøndby Stadion. Et opgør der endte 3-3 efter tre scoringer i hver halvleg.

AaB begyndte målfesten efter blot fire minutter, da Kasper Kusk sparkede et indadskruet hjørnespark direkte i mål.

Midt i første halvleg udlignede Kamil Wilczek på et straffespark, som blev dømt imod Oliver Abildgaard.

Tom van Weert svarede igen efter lidt over en halv times spil, da han vandt bolden på modstandernes halvdel og sikrede sig selv en friløber, som han køligt eksekverede.

AaB gik til pause foran 2-1, men 45 sekunder efter pausen udlignede Email Wilczek igen. Denne gang til 2-2.

En time inde i kampen var det så hjemmeholdets tur til at komme foran, da Ante Erceg sparkede læderet ind bag en ellers velspillende Jacob Rinne til 3-2. Men igen svarede AaB lynhurtigt tilbage med et mål af Lucas Andersen direkte på frispark.

Dermed endte den underholdende affære 3-3, og du kan se alle mål og de øvrige muligheder i opgøret ovenfor.

Spændende og målrig remis i Brøndby

10. marts 2019 kl. 19:54 af Rasmus Estrup

Det blev kun til et point, da AaB søndag aften gæstede Brøndby I.F. i næstsidste runde af Superligaens grundspil. Scoringer af Kasper Kusk og Tom van Weert bragte AaB foran 2-1 ved pausen, men to Brøndby-scoringer vendte rundt på stillingen, inden Lucas Andersen udlignede direkte på frispark.

AaB fik den bedst tænkelige start på den intense kamp, da nordjyderne efter kun fire minutter kom foran 1-0. Kasper Kusk sendte et perfekt indadskruet hjørnepark forbi målmand Marvin Schwäbe og direkte i mål ved fjerneste stolpe.

Syv minutter inde i opgøret fik Brøndby I.F. en god mulighed for en hurtig udligning. Et indlæg fra Jens Martin Gammelby havnede tilfældigt hos Hany Mukhtar tæt under mål. Tyskeren sparkede fladt mod nærmeste hjørne, men Jacob Rinne kom flot ned med en stærk fodparade og reddede afslutningen.

De følgende minutter var Brøndby I.F. mest på bolden, uden at hjemmeholdet dog blev farlige omkring straffesparksfeltet. Omvendt lurede AaB på omstillingsmuligheder, men heller ikke disse truede for alvor Brøndby I.F.

Efter 26 minutter fik Brøndby I.F. så bragt balance i stillingen på et straffespark, som Oliver Abildgaard blev dømt for at begå mod Simon Hedlund. Selve sparket tog Kamil Wilczek sig af, og han sendte bolden fladt ind i modsatte side af Jacob Rinne, og dermed stod der 1-1.

AaB forsøgte straks at svare tilbage. Først fik Lucas Andersen sin afslutning fra straffesparkspletten blokeret. Dernæst sparkede Kasper Kusk forbi fra kanten af feltet, inden et hovedstød fra Jores Okore endte lige i favnen på Marvin Schwäbe.

Efter 31 minutter kom 2-1-scoringen for AaB. Tom van Weert nåede først på en bold højt på hjemmeholdets banehalvdel, og med en god førsteberøring sikrede hollænderen sig en friløber. Alene med Brøndby-keeperen var Tom van Weert iskold, og han sparkede sin ottende AaB-scoring sikkert ind ved fjerneste opstander.

Med ti minutter til pausen var Brøndby I.F. igen giftige, da Kamil Wilczek drejede rundt og sendte en afslutning afsted mod mål, men Jacob Rinne viftede sikkert bolden over overliggeren.

Små fem minutter senere viste hjemmeholdet igen tænder. Først måtte Jacob Rinne levere endnu en af sine gode redninger på en afslutning fra Hany Mukhtar, og efterfølgende blev Jens Martin Gammelbys forsøg blokeret af AaB-defensiven.

Et par minutter inden pausen var AaB farlige på en omstilling, hvor Magnus Christensen drev bolden frem og fandt Tom van Weert ved bageste stang, men hollænderens træf sendte læderet lige i hænderne på Marvin Schwäbe.

AaB's føring på 2-1 ved pausen blev dog lynhurtigt udvisket fra anden halvlegs start. Efter 45 sekunder afrettede Kamil Wilczek en afslutning fra Besar Halimi i nettet, og så stod der 2-2 på måltavlen på Brøndby Stadion.

30 minutter før tid kunne Brøndby I.F. bringe sig foran for første gang i kampen. Et Brøndby-opspil endte hos Ante Erceg, som midt i AaB's straffesparksfelt stod fri til at sparke bolden i nettet til en 3-2-føring til hjemmeholdet.

AaB svarede dog straks tilbage. Oliver Abildgaard fik frispark lige uden for Brøndby-feltet. Lucas Andersen, som AaB netop har ingået en femårig aftale med, gik til bolden, som han flot sendte over muren og ind i netmaskerne til 3-3.

Midt i anden halvleg var de gulblusede tæt på endnu et føringsmål. Hany Mukhtar afsluttede fra en god position, men igen var Jacob Rinne på plads med en solid redning i målet.

Et kvarter før tid tilspillede AaB sig en stor chance. Lucas Andersen sendte indskiftede Rasmus Thellufsen i dybden, og  han sendte et fladt indlæg ind til Tom van Weert, som desværre sparkede forbi bolden.

AaB fastholdt dog presset og til sidst trykkede Jakob Ahlmann af fra distancen, men Brøndby-keeperen greb forsøget.

Lige bagefter fik Ante Erceg en kæmpechance for at blive dobbeltmålscorer, men Jacob Rinne fik kastet sig ud i angriberen og leverede endnu en flot fodparade.

I begyndelse af tillægstiden fik Lucas Andersen sendt en stikning mod Rasmus Thellufsen, men kantspilleren fik ikke prikket nok til bolden, som Marvin Schwäbe reddede. Derfor endte den underholdene affære 3-3.

Pointdelingen betyder, at AaB ligger på 8. pladsen i Superligaen med 33 point, hvilket er et point færre end Randers FC på sjettepladsen.

Sidste runde i Superligaens grundspil venter på søndag kl. 17.00 på Aalborg Portland Park mod AGF. Køb billetter til den kamp her.

Matchfacts - Superligaen, 25. spillerunde

Brøndby I.F.-AaB 3-3 (1-2)
5. min 0-1 Kasper Kusk, 28. min 1-1 Kamil Wilczek, 32. min 1-2 Tom van Weert, 46. min 2-2 Kamil Wilczek, 60. min 3-2 Ante Erceg, 63. min 3-3 Lucas Andersen.
Advarsler Brøndby I.F.: Hany Mukhtar (29)
Advarsler AaB: Oliver Abildgaard (26)
14.152 tilskuere på Brøndby Stadion

Brøndby I.F. (4-4-2): Marvin Schwäbe, Jens Martin Gammelby, Hjörtur Hermannsson, Joel Kabongo, Kevin Mensah (79: Lasse Vigen), Besar Halimi (87: Nikolai Laursen), Dominik Kaiser, Hany Mukhtar, Simon Tibbling (46: Ante Erceg), Simon Hedlund, Kamil Wilczek.

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Patrick Kristensen, Jores Okore, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk (88: Kasper Risgård), Magnus Christensen (80: Rasmus Würtz), Oliver Abildgaard, Frederik Børsting (69: Rasmus Thellufsen), Lucas Andersen, Tom van Weert.

Dommer: Peter Kjærsgaard