Vidste du om AGF og AaB…

10. maj 2019 kl. 10:57 af Brian Andersen

- at den forestående duel er Superligakamp nummer 82 mellem AGF og AaB. Statistikken siger 36 sejre til AaB, 20 uafgjorte og 25 nederlag samt en målscore på 128-113 i AaB’s favør.

- at AaB og AGF over to kampe (runde 33-34) spiller om retten til at møde vinderen af Randers FC og SønderjyskE over to kampe (runde 35-36) om en playoffkamp om en europæisk plads (runde 37). Bliver det til et samlet nederlag mod AGF, spiller AaB ikke flere kampe efter de to kampe mod AGF.

- at AaB skal besejre AGF for at gå videre til de afgørende playoffkampe om en europæisk plads, men AaB har ikke besejret AGF i Superligaen i Aarhus siden februar 2017. De tre efterfølgende kampe er endt med nederlag samt senest to uafgjorte.

- at AaB på trods af 1-0 nederlaget på Aalborg Portland Park i søndags fortsat har overtaget på AGF inden for de senere år. Således er det siden 2013/2014-sæsonen kun blevet til tre nederlag til AGF i Superligaen, hvorimod de øvrige kampe har givet syv sejre og fem uafgjorte.

- at AaB’s seneste sejr i Aarhus er dateret 19. februar 2017, hvor scoringer af Jakub Sylvestr og Jannik Pohl sørgede for en 2-1 gevinst.

- at fra den nuværende AaB-trup har Kasper Pedersen (2 mål), Kasper Kusk (2), Lucas Andersen (1), Patrick Kristensen (1), Wessam Abou Ali (1), Magnus Christensen (1) og Kasper Risgård (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Superligakamp mod AGF.

- at ud af de 81 tidligere indbyrdes Superligakampe mod AGF har AaB scoret først i 33 tilfælde, hvilket har resulteret i 27 sejre, tre uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har AGF scoret kampens første mål i 42 tilfælde, hvilket dog har givet AaB ni sejre, 11 uafgjorte og 22 nederlag.

- at hvis det bliver til et samlet nederlag for AaB mod AGF, vil såvel anfører Rasmus Würtz (486 kampe, 21 mål) som viceanfører Kasper Risgård (347/50) have spillet deres sidste kamp for AaB.

- at sommer Peter Kjærsgaard søndag aften dømmer den jyske klassiker for anden gang efter debuten i august 2017, der endte helt uden scoringer. I hans 14 tidligere opgør med deltagelse af AaB (2V-6U-6T) har han kun dømt et straffespark og ikke foretaget nogen udvisninger.

- at AaB i tilfælde af sejr eller uafgjort vil afslutte AGF’s igangværende serie på seks Superligakampe i træk med sejr. Dermed vil AGF’s Superligarekord stadig lyde på færre kampe end AaB’s tilsvarende rekord på otte sejre i træk fra april-august 2006.

- at AaB og AGF også mødtes i Aarhus i den bedste række på datoen 12. maj i 1966. Dengang endte kampen foran 12.000 tilskuere med en sejr på 2-0 til AaB på scoringer af Poul Erik Nielsen og Kurt Berthelsen.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Okore: Det gælder liv eller død for os på søndag

9. maj 2019 kl. 13:51 af Rasmus Estrup

Hele Nordjyllands Hold har alt at spille for, når AaB på søndag kl. 18.00 gæster AGF i returopgøret i første runde af Europa Playoff. 

- Det gælder liv eller død i forhold til, om vi fortsat skal spille med, hvor det er sjovt, og kæmpe om en plads i Europa i sidste ende. For at nå målet om Europa skal vi først og fremmest forbi AGF på søndag, så det er en alt eller intet-kamp for os, siger Jores Okore til aabsport.dk. 

AaB har noget at revanchere fra seneste opgør. Første opgør på Aalborg Portland Park endte nemlig med et nederlag til AaB på 1-0, da Jakob Ankersen scorede sejrsmålet for AGF kort før pausen. 

- Vil vil gøre alt, hvad vi kan, for at vinde og komme tilbage på sporet. Men det kræver, at vi bliver bedre på bolden, finder vores positioner hurtigere og ikke mindst er fysisk meget stærkere, end vi viste i søndags, siger han.

- Vi skal først og fremmest vinde vores dueller og andenbolde, så vi får mere tid på bolden. Vinder vi duellerne, skal det andet nok komme, og så ser jeg rigtig gode muligheder for, at vi kan slå AGF på udebane, siger Jores Okore og kigger til AaB’s stærke udebanestatistik i denne Superligasæson. 

Hidtil i denne sæson har AaB blot tabt tre udekampe i Superligaen, mens det omvendt er blevet til seks sejre og syv afgjorte kampe. 

- Vi har tidligere i sæsonen leveret godt mod AGF, og med tanke på vores fine præstationer på udebane igennem sæsonen er jeg sikker på, at vi kan bryde AGF's sejrsrække og spille os videre til næste runde i Europa Playoff, siger Jores Okore. 

Kampen på søndag spilles som nævnt kl. 18.00 på Ceres Park. Du kan læse mere om, hvordan du kan støtte Hele Nordjyllands Hold til opgøret her. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Spillere på besøg hos Skyggebørn

8. maj 2019 kl. 12:00 af Rasmus Estrup

I dette forår går AaB's pris Hele Nordjyllands Håndsrækning til Skyggebørn. Dermed modtager Skyggebørn 2 kr. pr. tilskuer til AaB's Superligahjemmekampe af AaB og Spar Nord Fonden. 

Skyggebørn er en forening, der gennem samtalegrupper hjælper børn og unge i sorg. Og til en af samlingerne var Jores Okore, Frederik Børsting og Wessam Abou Ali på besøg, hvor de sammen med de unge fik lavet mad og hyggede sig. 

AaB TV var med, og du kan se indslag fra besøget hos Skyggebørn i videoen øverst. 

Tags på denne nyhed

Udsalg af hjemmebanetrøjen

8. maj 2019 kl. 08:00 af Thomas Fiele

I dag kan du spare 20% på hjemmebanedragten. I morgen kan du spare 30%, fredag er det 40%, og således hæver vi rabatsatsen med 10% hver dag frem til søndag.

Tilbuddet gælder på trøje, shorts og strømper frem til søndag eller så længe lager haves, hvorfor visse størrelser kan blive udsolgt i løbet af ugen.

Så spørgsmålet er. Hvor længe tør du vente?

OBS: Vi tager forbehold for udsolgte størrelser og spillertryk

Tags på denne nyhed

Alle mand til Aarhus!

7. maj 2019 kl. 08:25 af Simon Vangsgaard Jensen

Navn: Ceres Park
Kapacitet: 19.500
Kapacitet udebaneafsnit: 1.400
Placering udebaneafsnit: Århus Charter-Tribunen 

Billetpriser i forslag:
Alle kategorier: 100 kr.
Køb din billet her.

Billetpriser på kampdag:
Alle kategorier: 120 kr.

Transport til og fra Ceres Park

Fælles:

AaB Support Club arrangerer bustur til kampen. Læs mere og bestil her. 

Vesttribunen arrangerer bustur. Læs mere på www.facebook.com/Vesttribunen.

Kør selv:

Stadion Allé 70, 8000 Aarhus

Ruteplanlægger og yderligere informationer om udebaneafsnittet - klik her.  

Facebook-event:

Vis at du tager med, tilmeld dig kampens Facebook-event via dette link.

AaB takker Jer alle for at støtte AaB på udebane.

Tags på denne nyhed