Ny eSuperligakaptajn: Stolt over at repræsentere AaB

24. februar 2019 kl. 10:41 af Rasmus Estrup

Trods en stærk slutspurt i første sæson af eSuperligaen glippede deltagelse i eSuperliga Playoffs, da AaB tabte til de senere eSuperligavindere, Brøndby I.F., i sidste grundspilskamp. 

Nu er AaB’s eSuperligahold igen klar til at tage kampen op om en slutspilsplads, når anden sæson af eSuperligaen begynder på tirsdag. 

- Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang. Alle trupper har oprustet i år, så det bliver en spændende sæson. Vores klare ambition er at blive blandt de otte hold, der kvalificerer sig til slutspillet. Lykkes det, vil vi gerne være blandt de seks bedste hold i Danmark, siger Jacob Kragelund, der er AaB’s nye eSuperligakaptajn. 

“Kragelund”, som han hedder i FIFA-sammenhæng, er i top-10 i Danmark over FIFA-spillere, og i sidste sæson spillede han for Vejle Boldklub, som han var med til at spille i eSuperliga Playoffs, hvor de senere endte med en finaleplads.  

Op til den sæson er han skiftet til hjerteklubben AaB, som 26-årige Jacob Kragelund har været fan af lige så længe, han kan huske.

- Jeg har været sæsonkortholder, og har stået på Spar Nord Tribunen i flere år. Ikke mindst husker jeg mesterskabssæsonerne i 2008 og 2014, hvor jeg var på tribunen de fleste gange. Derfor har det altid været en drøm at komme spille for den klub, som jeg deler værdier med og har et stærkt tilhørsforhold til, siger Jacob Kragelund, der er opvokset i Vebbestrup og bor i Aalborg. 

- Jeg er nordjyde, og jeg er rigtig glad for og stolt over at have fået muligheden for at repræsentere Hele Nordjyllands Hold og bære de rød-hvide striber. Jeg er sikker på, at mine følelser for klubben vil give mig lidt ekstra, når jeg spiller, siger “Kragelund”. 

Foruden en ny kaptajn er der også sket ændringer i eSuperligaholdets setup. I AaB esports lokaler har eSuperligaholdet fået indrettet sig, og her træner de sammen to gange om ugen. Hvert træningspas er på mellem tre til fire timer. Derudover mødes de også ofte i weekenderne og spiller Weekend League sammen. Spillerne dyrker også fysisk træning, som kan forbedre præstationerne i eSuperligaen.

- Det er rigtig godt, at vi har fået et rum på Hornevej, hvor vi kan sætte os ind og træne sammen. Det er mere seriøst, end hvis man sidder derhjemme hver for sig over en Skype-forbindelse. Det styrker også vores fællesskabsfølelse, at vi sidder sammen og træner sammen flere gange om ugen, og vi kan i højere grad være med til at give hinanden gode råd, siger Jacob Kragelund. 

Udover Jacob Kragelund består AaB’s eSuperligahold i denne sæson også af Daniel “Shoppen” Mogensen, Anders “Hansi” Hansen og Daniel Agassi.

- “Shoppen” imponerede i sidste sæson med sit offensive spil, og han havde de andenbedste personlige statistikker i grundspillet. “Hansi” har en god defensiv og er god til at lave finter. Derudover har vi fået “Agassi” ind som fjerdemand, og han er også en spændende spiller. Så jeg føler, at vi har gode muligheder for at komme i slutspillet, siger AaB-kaptajnen.

AaB’s eSuperligahold spiller første kamp i eSuperligaen på tirsdag mod Silkeborg I.F. kl. 22.00. Anden kamp spilles onsdag, hvor AaB møder Vendsyssel F.F. kl. 18.45. Begge kampe kan føles på Dplay.

Tags på denne nyhed

AaB inviterer til Farlig Fredag mod Hobro I.K.

23. februar 2019 kl. 14:22 af Rasmus Estrup

Fredag aften er der dømt nordjysk lokalopgør i Superligaen, når Hobro I.K. gæster Aalborg Portland Park kl. 19.00. I den forbindelse hylder AaB det hedengangne nordjyske radioprogram Farlig Fredag, der kørte på ANR.

Således er der flere stærke tilbud at hente til fredagens Superligaopgør, hvor en række varer er sat ned til kun 40 kr.

  • Billetter til Spar Nord Tribunen og 3F Tribunen koster 40 kr.
  • Fadøl koster 40 kr.
  • To sodavand koster 40 kr.
  • To fransk hotdogs koster 40 kr.
  • Sæsonkortholdere og sæsonkortabonnenter får 40 procent rabat på AaB's hjemmebanetrøje i AaB Fanshop.    

I løbet af ugen kan du i øvrigt følge med i Go' Morgen på Radio Nordjyske med Mark Russell eller ANR med Anders, der begge vil afholde diverse konkurrencer op til fredagens lokalopgør. 

Hvis du har lyst til at deltage i Farlig Fredag, kan du købe billetter til AaB-Hobro I.K. via linket nedenfor. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: AaB-SønderjyskE 3-0

23. februar 2019 kl. 07:56 af Rasmus Estrup

I videoen ovenfor kan du se et fyldigt sammendrag af AaB's Superligasejr på 3-0 over SønderjyskE fredag aften på Aalborg Portland Park. 

Se blandt andet Tom van Weerts straffesparksscoring til 1-0, Lucas Andersens flotte frisparksmål til 2-0 og Kasper Pedersens hovedstødsmål til 3-0. 

Derudover er der også flere muligheder fra sejren, der med de tre point sender AaB op på en foreløbig femteplads inden weekendens øvrige Superligakampe. 

Tags på denne nyhed

Flot og tiltrængt triumf mod SønderjyskE

22. februar 2019 kl. 20:51 af Rasmus Estrup

AaB's fans kunne efter flere hjemmebanefusere bryde ud i jubel, da slutfløjtet lød i Superligakampen mellem AaB og SønderjyskE. Nordjyderne vandt nemlig 3-0 over sønderjyderne efter scoringer af Tom van Weert, Lucas Andersen og Kasper Pedersen. 

Selvom AaB gav bolden op, skulle gæsterne kun bruge et minut, før de fik kampens første store chance. Jeppe Simonsen sendte et indlæg ind til Johan Absalonsen, der forsøgte sig mod bagerste stolpe, men forsøget gik lige forbi stolpen. 

De næste minutter forsøgte AaB at være nærgående, og Lucas Andersen sig med et skud fra kanten af feltet, der dog straks blev blokeret. 

Efter et lille kvarters tid fik Oliver Abildgaard også forsøgt sig med et langskud efter et par gode detaljer fra Lucas Andersen ved baglinjen, men afslutningen fra AaB's nummer 7 strøg langt over mål. 

Kort efter var SønderjyskE få centimeter fra et føringsmål. Christian "Greko" Jakobsen tog sigte udefra og tordnede læderet på indersiden af trekantssamenføjningen bag en sagesløs Jacob Rinne. Bolden sprang ud i spil til en stor SønderjyskE-mulighed midt i AaB-feltet, men riposten sendte gæsterne til indkast.  

Christian "Greko" Jakobsen fik en ny stor mulighed efter små 20 minutter. En nordjysk opspilsfejl førte til et sønderjysk indlæg, som Christian "Greko" Jakobsen fandt vej til på kanten af det lille felt. Herfra dirigerede han bolden mod mål, men Jacob Rinne leverede en stærk redning i målet. 

Et nyt AaB-langskud faldt efter 22 minutter, men Tom van Weerts forsøg gik forbi. Minuttet senere kom Kasper Kusk frem til en afslutning i den højre side af gæsternes felt, men kantspillerens afslutning blev blokeret af Marc Pedersen. 

Efter de to appetizers kunne AaB efter 26 minutter bringe sig foran 1-0. På et kantfrispark fik AaB tilkendt et straffespark begået mod Oliver Abildgaard. Tom van Weert sparkede straffesparket fladt til venstre for sig selv, og selvom Sebastian Mielitz i målet fik fingrene på, var skuddet for hårdt og yderligt til at SønderjyskE-keeperen kunne holde læderet ude af målet. 

Efter en halv time var det igen SønderjyskE's tur til at være farlige, men Mart Lieders afslutning sneg sig forbi mål. 

Med ti minutter til pausefløjtet var AaB så nærgående. Et indkast fra Patrick Kristensen snød SønderjyskE-defensiven, og Lucas Andersen kom til et fladt indlæg tæt under mål, men der var ingen adresse på indlægget. 

Med et par minutter til pausen fordoblede Lucas Andersen den nordjyske føring. Angriberen sparkede et frispark over muren og ind i nettet helt ude ved den ene stolpe, og så var AaB foran 2-0. 

Kort før pausen forsøgte Mart Lieder at reducere fra en spids vinkel, men afslutningen sad lige i favnen på Jacob Rinne. 

Lige efter pausen tog Johan Absalonsen sig af et frispark fra distancen, men den falde afslutning fik Jacob Rinne fat på ved roden af opstanderen. 

AaB var i kontrol i store dele af anden halvleg, og især Lucas Andersen og Kasper Kusk fortsatte takterne fra første halvleg med fine driblinger og lækre boldberøringer. Der manglede dog lige den sidste skarphed, før overtaget førte til målchancer. 

I den anden ende af banen stod AaBs defensiv solidt og tillod ikke gæsterne mange muligheder. Med 18 minutter igen måtte Jacob Rinne dog på arbejde igen, da Christian "Greko" Jakobsen afsluttede lige på svenskeren efter et hjørnespark. 

Minuttet senere fik Danny Amankwaa også afsluttet, men hans forsøg gik forbi mål. 

Da stadionuret rundede 77 minutter scorede AaB for tredje gang i kampen. Kasper Kusk slog et hjørnespark ind i panden på Kasper Pedersen som headede scoringen til 3-0 ind ved nærmeste stolpe.

Efter 82 minutter var Tom van Weert tæt på at blive dobbeltmålscorer efter et flot AaB-opspil, men afslutningen fra hollænderen gik lige forbi målhjørnet. 

AaB kørte mod slutningen sikkert sejren i land, og med sejren ligger AaB lige nu på femtepladsen i Superligaen med 31 point.

Næste vigtige hjemmekamp venter igen på fredag 1. marts, hvor Hobro I.K. gæster Aalborg Portland Park i det nordjyske lokalopgør. Køb dine billetter til kampen her. 

Matchfacts - Superligaen, 23. spillerunde

AaB-SønderjyskE 3-0 (2-0)
27. min 1-0 Tom van Weert, 44. min 2-0 Lucas Andersen, 78. min 3-0 Kasper Pedersen, 
Advarsler AaB: Lucas Andersen (64)
Advarsler SønderjyskE: Christian Jakobsen (25), Søren Frederiksen (32), Jeppe Simonsen (34), Victor Ekani (35), Marc Pedersen (60), Joao Pereira (83)
3.839 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Patrick Kristensen, Jores Okore, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann (46: Philipp Ochs), Kasper Kusk (83: Jakob Blåbjerg), Magnus Christensen, Oliver Abildgaard, Rasmus Thellufsen (63: Frederik Børsting), Tom van Weert, Lucas Andersen. 

SønderjyskE (4-1-4-1): Sebastian Mielitz, Joao Pereira, Stefan Gartenmann, Marc Pedersen, Jeppe Simonsen (75: Senad Jarovic), Victor Ekani, Christian Jakobsen, Søren Frederiksen (53: Marco Rojas), Marcel Rømer (53: Danny Amankwaa), Johan Absalonsen, Mart Lieder.

Dommer: Sandi Putros

Tags på denne nyhed