AaB delte i målløst opgør mod OB

9. december 2019 kl. 20:54 af Rasmus Estrup

AaB og OB havde hver sin halvleg og tog et point hver, da AaB mandag aften besøgte fynboerne på Nature Energy Park i en kamp, der endte 0-0.

Hjemmeholdet, der i dag var iklædt en gul jubilæumstrøje fra hummel, kom bedst ud til opgøret, og efter syv minutter var fynboerne farlige. Et indlæg mod bagerste stang havnede i fødderne på Ryan Johnson Laursen, der afsluttede fra kanten af det lille felt, men bolden gik via Jakob Ahlmann over AaB-målet.

AaB havde gennem første halvleg meget svært ved at få spillet til at flyde på den regnvåde græsplæne og i strid modvind, og hjemmeholdet stod derfor også for opgørets anden afslutning, da Jacob Barrett Laursen sparkede over fra distancen i 19. minut.

Første gang AaB var oppe omkring OB-målet var lige inden opgørets første halve times spil, da Patrick Olsen forsøgte sig med et indlæg mod Tom van Weert. Men hollænderen nåede ikke frem til bolden, der i stedet fortsatte i favnen på målmand Oliver Christensen.

De følgende par minutter fandt OB-angriber Issam Jebali mod til at tage sigte fra distancen to gange. Begge gange var Jacob Rinne sikkert i vejen for de flade forsøg.

I kølvandet på en håndfuld godkendte AaB-minutter var OB yderst tæt på en flot scoring, da Janus Drachmann et par meter fra AaB-feltet trykkede af og sendte læderet på undersiden af overliggeren ved fjerneste målhjørne.

Lige inden sidste fløjt i en ellers uskøn første halvleg var det AaB's tur til at ramme træværket. En fiks detalje fra Lucas Andersen satte Frederik Børsting op til afslutning i OB-feltet, men højrekantens forsøg susede på nærmeste stang, og dermed gik holdene målløst til pausen.

AaB, der havde medvind i anden halvleg, kom godt ud efter pausen, og efter blot fem minutter sendte Tom van Weert første afslutning i halvlegen mod mål, men spidsangriberen måtte se sit skud afrettet til et hjørnespark.

Tom van Weert stod også for næste AaB-afslutning, da han sammen med Iver Fossum kom af sted i en omstilling, der endte med et fladt forsøg lige på Oliver Christensen.

Oliver Christensen var også på plads 20 minutter før tid, da indskiftede Kasper Kusk forsøgte sig med en afslutning mod fjerneste stolpe. Forsøget voldte store problemer for OB-keeperen, der dog til sidst fik kontrol over læderet, inden Iver Fossum kunne nå frem til det.

OB's første skud efter pausen var en meget upræcis afslutning fra Sander Svendsen, der med cirka et kvarter igen gik langt over mål.

Mere præcision var der over Lucas Andersen, da han selv erobrede bolden, inden han tvang OB-keeperen til en god redning ved fjerneste stolpe.

Kort efter prøvede Jakob Ahlmann lykken fra 30 meter, men også her var Oliver Christensen på plads.

Det samme gjorde sig gældende på en meget spids afslutning fra Patrick Olsen efter samspil med Lucas Andersen.

I 88. minut headede Alexander Juel Andersen et hjørnespark fra OB over Jacob Rinnes mål, og straks efter i modsatte ende sparkede Kasper Kusk forbi bolden på et indlæg fra Mikkel Kaufmann.

I tillægstiden fik Kasper Kusk en ny mulighed, da han med en lang bold blev sendt igennem til en spids afslutning med højrepoten, som desværre blev reddet af Oliver Christensen.

Dermed endte opgøret uden mål, og AaB indtager femtepladsen med 28 point inden efterårets sidste kamp, som spilles på fredag, når FC Nordsjælland gæster Aalborg Portland Park kl. 19.00. Køb billetter til den kamp her.

Matchfacts - 3F Superligaen, 19. spillerunde

OB-AaB 0-0 (0-0)
Advarsler OB: Mathias Greve (29), Oliver Lund (58)
Advarsler AaB: Tom van Weert (21), Patrick Olsen (73), Kasper Kusk (76), Jakob Ahlmann (84), Oliver Abildgaard (90)
5.801 tilskuere på Nature Energy Park

OB (4-4-2): Oliver Christensen, Ramon Leeuwin, Alexander Juel Andersen, Oliver Lund, Ryan Johnson Laursen, Troels Kløve (86: Moses Opondo), Janus Drachmann, Mathias Greve (74: Jens Jakob Thomasen), Jacob Barrett Laursen, Bashkim Kadrii, Issam Jebali (64: Sander Svendsen).

AaB (4-3-3): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Rasmus Thelander, Jakob Ahlmann, Iver Fossum, Magnus Christensen (70: Oliver Abildgaard), Patrick Olsen, Frederik Børsting (59: Kasper Kusk), Tom van Weert (60: Mikkel Kaufmann), Lucas Andersen.

Dommer: Mikkel Redder

AaB TV: Tilbageblik på OB-AaB

9. december 2019 kl. 09:50 af Rasmus Estrup

I aften gælder det et vigtigt 3F Superligaopgør mod OB kl. 19.00 på Nature Energy Park.

Inden kampen kan du gense en række tidligere AaB-scoringer på udebane mod OB.

Se blandt andet et pragtmål af Lucas Andersen samt fuldtræfferne fra Kasper Kusk og Kasper Pedersen fra det seneste besøg, der gav en AaB-sejr på 2-1 i december sidste år.

U/17 slutter året med nederlag

9. december 2019 kl. 09:22 af Rasmus Estrup

Årets sidste kamp i U/17 Ligaen endte med et nederlag til AaB, der hjemme på Hornevej tabte 3-2 til Randers Freja FC.

I en lidt svingende første halvleg kom AaB frem til et par gode muligheder med blandt andet en dobbeltchance og et skud på overliggeren, men pausestillingen var 0-0.

I anden halvleg lagde AaB godt ud og med et pletskud af Christoffer Ravn og en straffesparksscoring af Christian Wagner var AaB foran 2-0.

Et par minuttere senere reducerede gæsterne til 2-1, inden AaB uforståeligt fik en spiller udvist.

Umiddelbart efter udvisningen udlignede Randers Freja FC til 2-2 på et hjørnespark, da et klumpspil omkring AaB-målmanden, som faldt til jorden og efterfølgende måtte lade sig udskifte, førte til en Randers-scoring.

Fem minutter efter lykkedes det gæsterne at score til sejrsmålet 3-2.

- Det er en meget frustrerende følelse, at vi slutter efteråret på denne måde, for, jeg synes, drengene havde fortjent at få mere ud af kampen, siger U/17-ligatræner Nikolaj Hørby.

- Overordnet set kan vi dele vores efterår op i to, for efter en ringe start på sæsonen har vi lagt flot på spillemæssigt og fået point i seks af de seneste otte kampe, og det giver et løfte om et rigtig fint forår, siger Nikolaj Hørby.

AaB ligger på ottendepladsen efter 12 runder og spiller næste U/17-ligakamp 29. februar på hjemmebane mod OB.