Vidste du om AC Horsens og AaB…

24. august 2019 kl. 21:20 af Brian Andersen

- at den forestående duel er 3F Superligakamp nummer 30 mellem AC Horsens og AaB. Statistikken siger ti sejre til AaB, 14 uafgjorte og fem nederlag samt en målscore på 41-29 i AaB’s favør.

- at AaB mandag aften spiller sin 3F Superligakamp nummer 950, hvilket har givet en sejr i godt 40 procent af kampene (381 stk.), 268 uafgjorte samt lidt flere nederlag (300 stk.). AaB bliver den anden klub til at passere denne milepæl, da Brøndby I.F. passerede 950 3F Superligakampe tidligere i denne sæson.

- at AaB er uden sejr i de tre seneste 3F Superligakampe mod AC Horsens, der er endt med én uafgjort og to nederlag, heriblandt det seneste opgør i december 2018. Det er imidlertid aldrig lykkedes AC Horsens at besejre AaB i to 3F Superligakampe i træk.

- at uafgjort er det hyppigst forekommende resultat mellem AC Horsens og AaB, idet knap halvdelen af de 29 tidligere 3F Superligakampe er endt med pointdeling. Men uafgjort har indtil videre ikke været et hyppigt resultat i indeværende sæson for hverken AC Horsens (0) eller AaB (1).

- at AaB ikke har vundet i 3F Superligaen på udebane over AC Horsens siden august 2012, hvilket tillige er AaB’s eneste sejr i Horsens siden marts 2009. Men chancerne har næppe været bedre, idet AC Horsens ikke har vundet i deres ni seneste 3F Superliga-hjemmekampe (0V-2U-7T), hvilket er en tangering af deres 3F Superliga-klubrekord.

- at ud af de 29 tidligere indbyrdes 3F Superligakampe har AaB scoret først i 16 tilfælde, hvilket har resulteret i ni sejre, fem uafgjorte og to nederlag. Omvendt har AC Horsens scoret kampens første mål i syv tilfælde, hvilket har givet AaB én sejr, tre uafgjorte og tre nederlag.

- at fra den nuværende AaB-trup har Kasper Kusk (4 mål), Tom van Weert (1), Jakob Blåbjerg (1), Kasper Pedersen (1) og Patrick Kristensen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod AC Horsens.

- at AaB har tabt sine fire seneste 3F Superliga-udekampe, heraf tre i indeværende sæson. Hvis det bliver til nederlag mod AC Horsens, vil det være første gang siden september-november 2016, at AaB ikke får point i fem udekampe i træk i 3F Superligaen.

- at AaB ikke har tabt en DM-kamp på datoen 26. august siden 1973, hvor det i Aalborg blev til et nederlag på 1-0 til B 1903. Efterfølgende har AaB på denne dato vundet fire kampe og spillet tre uafgjorte, hvilket har været tilfældet i de to seneste opgør i 2013 (mod FC Midtjylland) og 2017 (mod AGF).

- at Benjamin Willaume-Jantzen mandag aften dømmer sin fjerde 3F Superligakamp med deltagelse af AaB. Hidtil har AaB fået point i de tre tidligere kampe med Benjamin Willaume-Jantzen som dommer, idet det er blevet til én sejr og to uafgjorte.

- at AaB spiller sin 60. 3F Superliga-udekamp på en mandag. Resultatmæssigt har det været meget ligeligt fordelt mellem sejr, uafgjort og nederlag, men netop mod AC Horsens er begge tidligere mandags-udekampe endt 0-0 (august 2018 og november 2010).

- at to spillere kan med spilletid mod AC Horsens passere kampjubilæer. Kasper Pedersen kan spille sin officielle kamp nummer 150 for AaB siden debuten i marts 2013, og Lucas Andersen kan spille sin officielle kamp nummer 75 for AaB siden debuten i marts 2011.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

U/17 Ligaen begynder i morgen mod OB

23. august 2019 kl. 13:14 af Rasmus Estrup

I morgen drager AaB’s U/19-ligahold og U/17-ligahold begge til Odense. Mens U/19-ligaholdet er to kampe inde i sæsonen, er det for U/17-ligaholdet sæsonens første opgave i U/17 Ligaen, der venter forude. 

- Jeg forventer, at det bliver en god fodboldkamp. OB har et spændende hold, der følger en bestemt struktur, og jeg glæder mig til at se, hvordan vi tager imod den udfordring, der venter, siger U/17-ligatræner Nikolaj Hørby, der også stod i spidsen for holdet i foråret. 

Som altid, når et U/17-ligahold begynder en ny sæson, er der en række nye, unge spillere, der skal prøve kræfter med et højere niveau. 

- Spillerne, der er rykket op fra U/15 til U/17, skal nu for første gang til at spille mod modstandere, der er en årgang ældre. Det ligger der altid nogle udfordringer i. Derudover skal de spillere, der var førsteårs i sidste sæson, fortsætte deres udvikling og forhåbentlig blive endnu bedre til at bære et fodboldhold, siger Nikolaj Hørby, der op til denne sæson har fokuseret på at øge spillernes forståelse for fællesskabet.

- Vi har i høj grad italesat vores fællesskabsværdier, fordi det er vigtigt, at vi kollektivt præsterer som hold. Det kan godt være, at man som enkeltspiller føler, at man selv har spillet en god kamp, men vi skal blive bedre og bedre til at præstere som et samlet fodboldhold, siger Nikolaj Hørby. 

 

Tags på denne nyhed

Abou Ali udlejes til Vendsyssel F.F. indtil nytår

23. august 2019 kl. 12:00 af Rasmus Estrup

Lejeaftalen løber for resten af efterårssæsonen. 

Sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Wessams potentiale er indiskutabelt, men i øjeblikket har vi stor konkurrence om de offensive pladser, og Wessam har brug for fast spilletid for at fortsætte sin udvikling. Derfor er dette en glimrende mulighed for, at han kan få mange minutter i benene i NordicBet Ligaen, siger Allan Gaarde. 

Vendsyssel F.F. ligger efter de første fem spillerunder i NordicBet Ligaen på 12. pladsen med tre point. I morgen spiller holdet på udebane mod Næstved Boldklub. 

- Jeg ser frem til at få mere spilletid på et godt niveau, så jeg kan udvikle mig som spiller og vende styrket tilbage til AaB efter nytår, siger Wessam Abou Ali. 

Wessam Abou Ali har hidtil optrådt 31 gange for AaB og scoret 4 mål, mens det er blevet til otte officielle ungdomslandskampe for Danmark. 

Hans kontrakt med AaB løber frem til udgangen af 2021. 

Tags på denne nyhed

Hyld mesterholdet fra 1999 mod FC København

23. august 2019 kl. 10:17 af Rasmus Estrup

Til næste hjemmekamp mod FC København 1. september kl. 16.00 markerer vi, at det er 20 år siden, at AaB tog klubbens andet danske mesterskab i 1999. 

Det fejres blandt andet ved, at billetter til Spar Nord Tribunen og 3F Tribunen koster 19 kr. for børn og pensionister samt 99 kr. for voksne. 

Derudover bliver folk på og omkring mesterholdet i 1999 hyldet i pausen. Her kan du blandt andet være med til at hylde cheftræner Hans Backe, anfører Jens Jessen, kamprekordindehaver Torben Boye, Jozo Matovac, Frank Strandli, Anders Andersson, Henrik "Mini" Rasmussen, Søren Frederiksen og flere andre af profilerne fra mesterholdet i 1999. 

Nogle af spillerne fra mesterskabsholdet bliver inden kampen også hyldet i fanzonen bag Weber Tribunen kl. 15.00.

Kl. 15.15 bliver den nye fanmosaik med AaB's sæsonkortholdere offentliggjort på AaB Tyren. Mosaikken præsenteres også af et par spillere fra mesterholdet i 1999. 

Musikken på Aalborg Portland Park vil også være præget af musikåret 1999. 

Weber Tribunen nærmer sig allerede udsolgt på de bedste pladser, og i alt er der over 7.200 billetter ude til jubilæumskampen mod FC København. Du kan købe billetter til opgøret her. 

Ønsker du at være sæsonkortindehaver, kan du tegne et sæsonkortabonnement her. 

Husk i øvrigt også, at der allerede på onsdag er mulighed for at genopleve mesterskabet fra 1999 i Nordisk Film Biografer City Syd, hvor guldkampen mod Lyngby Boldklub vises i sin fulde længde.

Derudover vil kamprekordindehaver Torben Boye, administrerende direktør Thomas Bælum og sportsdirektør Allan Gaarde også være til stede og fortælle om oplevelserne omkring kampen og mesterskabet. Læs mere og køb billet til biografoplevelsen her. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Rasmus Thelander er tilbage

22. august 2019 kl. 18:33 af Rasmus Estrup

Forvarsspiller Rasmus Thelander, der scorede to mål og blev kåret til årets pokalfighter i pokalfinalen, da AaB vandt The Double i 2014, er tilbage i AaB. 

Onsdag gennemgik han en række fysiske tests, inden han i dag blev præsenteret og havde første træning med holdkammeraterne på Hornevej. 

AaB TV var med hele vejen, og har også talt med både Rasmus Thelander og sportsdirektør Allan Gaarde om forsvarsspillerens hjemkomst. 

Se indslaget om Rasmus Thelander i videoen øverst. 

Tags på denne nyhed
'