AaB TV: Tilbageblik på Brøndby I.F.-AaB

18. august 2019 kl. 09:59 af Rasmus Estrup

I aften kl. 18.00 gæster AaB Brøndby Stadion, når AaB og Brøndby I.F. mødes i sjette runde af 3F Superligaen. 

Inden opgøret kan du gense en række af AaB's tidligere udebanemål mod aftenens modstander. 

Se blandt andet målene af Kasper Kusk, Tom van Weert og Lucas Andersen fra seneste 3F Superligamøde på Brøndby Stadion.  

Tags på denne nyhed

Fossum i truppen mod Brøndby I.F.

17. august 2019 kl. 15:32 af Rasmus Estrup

I morgen aften skal AaB forsøge at hente anden sejr i træk i 3F Superligaen, når holdet kl. 18.00 tørner sammen med Brøndby I.F. I foråret, da de to hold senest mødtes i 3F Superligaen, endte duellen 3-3 på Brøndby Stadion. 

AaB har inden opgøret hentet syv point i sæsonens første fem kampe, mens Brøndby I.F. med 10 point indtager en foreløbig tredjeplads i 3F Superligaen. 

13 af de 19 spillere, der er udtaget til kampen i morgen, har spillet ungdomsfodbold i AaB. Derudover er også Iver Fossum, der i går blev præsenteret som AaB-spiller, med i truppen, hvorfor nordmanden står foran en mulig debut i AaB-dragten. 

AaB-truppen, som cheftræner Jacob Friis har udtaget, består af følgende 19 spillere: 

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 7 Oliver Abildgaard, 8 Iver Fossum, 10 Lucas Andersen, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 20 Oliver Klitten, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 29 Mikkel Kaufmann, 30 Wessam Abou Ali og 32 Kasper Pedersen. 

Tom van Weert, Lukas Klitten og Rasmus Thellufsen er ukampdygtige. 

Tags på denne nyhed

AaB præsenterer NORDKRAFTEN

17. august 2019 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

AaB er Hele Nordjyllands Hold. I denne video har vi forsøgt at vise, hvad det indebærer på alle ledder og kanter. 

Vi har i arbejdet med videoen spurgt fans, samarbejdspartnere, ambassadører, spillere, trænere og ansatte, hvad der kendetegner AaB. Ud fra mere end 1.600 besvarelser har vi skabt denne video. 

En video der minder os om, hvorfor vi er en del af det fællesskab, der hedder AaB. 

En video som tydeliggør, at AaB’s traditionsrige historie og meritter ud fra vores forudsætninger i Nordjylland er noget helt særligt i Danmark.  

En video som spreder budskabet om AaB ud til de næste generationer af AaB-fans og klubbens næste samarbejdspartnere.  

Med stor opbakning fra vores loyale og trofaste fanbase og en kerne af nordjyske talenter på holdkortet har vi vundet mesterskaber og pokaler herhjemme og skabt resultater, der har givet genlyd i Europa.

Vi har skabt passionerede fællesskaber på og uden for banen, og det glæder vi os til at fortsætte med, så vi sammen kan skabe nye fortællinger til denne klubs fantastiske historie. 

AaB TV: Iver Fossum - AaB's nye midtbanespiller

16. august 2019 kl. 16:57 af Rasmus Estrup

Kom helt tæt på AaB's nye midtbanespiller, Iver Fossum, der i dag har indgået en fireårig kontakt med Hele Nordjyllands Hold. 

Nordmanden kommer til AaB fra tyske Hannover 96, hvor han har spillet 66 kampe. 37 af disse har været i Bundesligaen. 

Derudover har han blandt andet optrådt 12 gange på det norske A-landshold og spillet 64 ungdomslandskampe for Norge. 

I dette tv-indslag fra AaB TV kan du følge med, fra at underskriften blev skrevet under, og frem til første træning med holdkammeraterne var overstået. Hør også fra Iver Fossum selv og sportsdirektør Allan Gaarde. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om Brøndby I.F. og AaB…

16. august 2019 kl. 14:21 af Brian Andersen

- at den forestående dyst er 3F Superligakamp nummer 90 mellem Brøndby I.F. og AaB. Statistikken siger 26 sejre til AaB, 28 uafgjorte og 35 nederlag samt en målscore på 119-130 set med AaB’s øjne.

- at Brøndby I.F. mod AaB er det mest spillede opgør i Superligaen, idet de to klubber er de eneste klubber, der har spillet samtlige sæsoner siden 3F Superligaens etablering i 1991. Dog har Brøndby I.F. spillet fire 3F Superligakampe flere end AaB, idet Brøndby I.F. i 2016/2017 og 2018/2019 endte i mesterskabsspillet, hvorimod AaB endte i gruppespillet.

- at AaB ikke har besejret Brøndby I.F. i de otte seneste 3F Superligakampe, der er endt med fire nederlag og fire uafgjorte. Hvis det heller ikke denne gang bliver til tre point mod Brøndby I.F., vil det være første gang siden oktober 2002-august 2005, at AaB ikke besejrer Brøndby I.F. i ni Superligakampe i træk.

- at på Brøndby Stadion har AaB ofte præsteret at tage point i 3F Superligakampe mod Brøndby I.F. Således har Brøndby I.F. kun vundet to hjemmekampe mod AaB siden 2011, hvorimod de resterende ti kampe er endt med tre sejre til AaB og syv uafgjorte, heriblandt de tre seneste opgør i marts 2019 (3-3), maj 2018 (1-1) og september 2017 (0-0).

- at klubbernes seneste indbyrdes møde på Brøndby Stadion 10. marts 2019 sluttede 3-3 efter AaB-træffere af Kasper Kusk, Tom van Weert og Lucas Andersen.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Kasper Kusk (2 mål), Lucas Andersen (2) og Tom van Weert (1) også Jores Okore (1 mål) og Patrick Kristensen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod Brøndby I.F.

- at AaB har fået point i godt 91 procent af opgørene mod Brøndby I.F. i 3F Superligaen, når AaB har scoret kampens første mål. De 34 kampe med nordjysk scoring først er endt med 22 sejre, ni uafgjorte og blot tre nederlag, hvorimod scoring først til Brøndby I.F. har givet AaB fire sejre, 14 uafgjorte og 32 nederlag.

- at AaB er uden nederlag i de fem tidligere 3F Superligakampe afviklet på datoen 18. august. Samlet set er de tre sejre og to uafgjorte kampe på denne dato endt med en målscore på 10-2, hvoraf det endda er lykkedes AaB at holde modstanderen fra at score i de tre seneste.

- at AaB til gengæld er uden scoring i sine tre seneste 3F Superliga-udekampe, hvilket er en tangering af AaB’s 3F Superliga-klubrekord. Hvis det ikke skulle blive til scoring mod Brøndby I.F., vil det være første gang i knap 40 år, siden august-oktober 1979, at AaB spiller fire udekampe i træk uden at score.

- at målmand Jacob Rinne søndag aften kan spille sin officielle kamp nummer 75 for AaB siden debuten i september 2017. Han har spillet samtlige af AaB’s kampe i 3F Superligaen og har kun misset to af AaB’s pokalkampe siden sin tiltræden.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

'