AaB møder AC Horsens i pokalottendedelsfinale

5. oktober 2018 kl. 12:17 af Brian Andersen

Ottendedelsfinalerne afvikles 30., 31. oktober eller 1. november.

Den samlede lodtrækning for ottendedelsfinalerne er som følger:

AaB-AC Horsens
FC Midtjylland-FC København
FC Nordsjælland-Vendsyssel F.F.
Hobro I.K.-OB
Kolding I.F.-Nykøbing FC/Vejle Boldklub
Marienlyst-Brøndby I.F.
Næstved Boldklub-AGF
SønderjyskE-Esbjerg fB

Det præcise spilletidspunkt vil blive offentliggjort hurtigst muligt.

Tags på denne nyhed

AaB TV: AaB indgår datasamarbejde med KMD

5. oktober 2018 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

AaB og it-virksomheden KMD har indgået et samarbejde, der indebærer at KMD's it-specialister skal analysere den store mængde data AaB får fra både kampe og træninger.

I dette tv-indslag fra AaB TV, forsøger Allan Gaarde, Jacob Friis og Jakob Blåbjerg at gøre dig klogere på, hvad samarbejdet går ud på, og hvordan det kan hjælpe Superligaklubben. 

AaB TV: Kusk og Ahlmann gætter mål mod Brøndby I.F.

4. oktober 2018 kl. 16:15 af Rasmus Estrup

Husker du nogle af AaB's tidligere mål mod søndagens modstander Brøndby I.F.? Hvad hvis du skal gætte målscoreren af et bestemt mål udelukkende ud fra kommentatorlyden, hvor målscorerens navn er pillet ud? 

Den udfordring fik Kasper Kusk og Jakob Ahlmann, der dystede om, hvem der var bedst til at gætte målscorere. Hvordan det gik, kan du se i AaB TV-indslaget øverst. 

Det er på søndag kl. 18.00, Brøndby I.F. gæster Aalborg Portland Park, hvor AaB skal forsøge at tage en sejr og dermed holde fast i Superligaens tredjeplads. Du kan købe billetter til kampen her, eller i billethusene på Aalborg Portland Park, der åbner kl. 17.00. 

AaB og KMD indgår aftale om datasparring

4. oktober 2018 kl. 09:00 af Brian Andersen

Hvordan kan vi minimere muskelskader? Hvilke slags højre back passer bedst ind i vores spillestil? Hvor er der rum på banen til, at vi kan få sat vores spil rigtigt op? Hvor meget tid på bolden er optimalt for vores midterforsvar?

Nu får klubben hjælp fra uventet kant til at træffe endnu bedre beslutninger. Den danske it-virksomhed KMD indtræder som ny sparringspartner for AaB i arbejdet med at optimere holdets forberedelser og øge forudsætningerne for holdets succes på banen.

De to parter har netop indgået en aftale, hvor it-eksperter fra KMD skal hjælpe ledelsen og trænerteamet i AaB.

- I AaB ser vi altid på, hvordan vi kan forbedre vores præstationer. Vi har igennem de seneste par år i højere og højere grad fået mange forskellige datakilder, som vi benytter i arbejdet omkring førsteholdet. Det er blandt andet oplysninger om søvn og fysiske data fra kampene og træning. Ligesom trænerstaben har fået flere specialister ind gennem årene, så ser vi nu et behov for kvalificere arbejdet med de mange data. Samarbejdet med KMD skal løfte vores dataanalyser og give os et bedre indblik i, hvordan de mange data kan bruges bedst muligt, forklarer Allan Gaarde, sportsdirektør i AaB. Han uddyber:

- I sidste ende er det vores mål, at arbejdet med data kan materialisere sig i flere point i tabellen. I første omgang handler det dog om at løfte vores vidensniveau og se nogle nye forbindelser mellem de mange oplysninger, som vi ligger inde med på spillerne.

Sport og data vokser i Superligaen
Hos KMD ser man frem til det nye samarbejde:

- Selvom man i sportens verden altid er gået professionelt og seriøst til arbejdet med at optimere træning og kampe, så ser vi et stort uudnyttet potentiale inden for fodbolden, når det handler om at udnytte de mange sportsdata. Digitaliseringen har godt fat i fodboldklubberne, men de fleste mangler fortsat at sætte arbejdet ordentligt i system og udnytte de nye muligheder optimalt. At en storklub som AaB nu indgår et samarbejde med it-specialister som os, viser, at der er nye tider på vej i dansk fodbold. Vi forventer i KMD, at sport og data som forretningsområde generelt vil vokse hen over de kommende år, fortæller Christian Binggeli-Winter, direktør for Data, Information Management & Analytics i KMD.

De bedste oplevelser for tilskuerne
Samarbejdet mellem AaB og KMD er indgået for indeværende sæson, men parterne arbejder på at etablere en styregruppe, der skal kigge på anvendelsen af data på en lang række områder over en længere periode.

- I første omgang har den sportslige sektor vores opmærksomhed, men vi vil også så småt kigge på andre områder. Eksempelvis er bedre dataanvendelse i mere kommercielle sammenhænge også interessant for os. Her handler det blandt andet om at skabe de bedste oplevelser for tilskuerne og vores fans generelt. Det er et område, der optager os meget som klub, fortæller Allan Gaarde.

- Endvidere har vi i samarbejde med vores moderklub AaB af 1885 tanker om øget fokus på folkesundhed, og her kan engagementet med KMD også blive en vigtig medspiller, tilføjer Allan Gaarde.

Om KMD
KMD er den største danske it-virksomhed og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD Business er en erhvervsrettet forretningsenhed i KMD-koncernen. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder, herunder over 800 danske og udenlandske virksomheder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på godt 5,6 mia. kr. og har omkring 3.500 ansatte. KMD er ejet af Advent International og Sampension.

KMD er officiel datapartner for Dansk Boldspil-Union. Samarbejdet blev sparket i gang op til VM, men fortsætter efter slutrunden med fokus på den kommende EM-kvalifikation og Nations League-turnering, ligesom de øvrige landshold også er omfattet datapartnerskabet mellem DBU og KMD. Læs mere om sport og data på www.kmd.dk/sport.

Om AaB
AaB er en Superligaklub med base i Aalborg.

Klubben er grundlagt i 1885 og har foreløbig vundet fire danske mesterskaber (2014, 2008, 1999 og 1995) og tre pokaltitler (2014, 1970, 1966).

Ligeledes har klubben fire gange deltaget i europæisk gruppespil: to gange i UEFA Champions League (2008 og 1995) og to gange i UEFA Europa League (2014, 2007).

AaB har flere end 100 partnerklubber i Region Nordjylland, og talentudvikling er et afgørende fokus for klubbens kultur og værdier. I øjeblikket består Superligatruppen af 22 spillere, hvoraf 14 har spillet ungdomsfodbold i klubben.

AaB’s mission er igennem fodbold at underholde og skabe oplevelser på et økonomisk bæredygtigt grundlag.

AaB’s vision er at være samlingspunkt for hele Nordjylland og til stadighed være en del af toppen af dansk fodbold – både på og uden for banen.

Tags på denne nyhed

U/19 og U/17 sejrede mod SønderjyskE

4. oktober 2018 kl. 08:55 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: SønderjyskE 0-4 AaB

AaB's U/19-ligahold tog en stor sejr på udebane mod SønderjyskE, da nordjyderne vandt 4-0. 

AaB var fra første fløjt dominerende mod et kompakt og stærkt sønderjysk mandskab, der satsede på omstillinger, der stod godt defensivt især i første halvleg

Først efter 66 minutter fik gæsterne hul på bylden, da Nicolai Bech Laursen med et hårdt, fladt indlæg fandt Oliver Klitten, som sparkede kampens første mål i nettet. 

Scoringen førte flere store chancer med sig, og ti minutter senere fordoblede Mikkel Kaufmann føringen, da han sikkert eksekverede en dybdebold ved 2-0-målet. 

Fem minutter før tid blev Oliver Klitten dobbelt målscorer, da han med sin syvende sæsonscoring sikkert gjorde det til 3-0 på en dybdebold.

Minuttet senere lukkede Emil Rask Colding kampen, da han på en ripost fra Mikkel Kaufmann scorede til 4-0. 

- Vi leverer en gennemført indsats mod et SønderjyskE-hold, der leverer en stærk præstation, hvor vi i første halvleg har svært ved at bryde igennem dem. Men som kampen skrider frem bliver vi bedre til det, og vi snupper en vigtig sejr, siger U/19-ligatræner Lasse Stensgaard. 

AaB ligger lige nu på andenpladsen i U/19 Ligaen og spiller først igen 27. oktober på udebane mod FC København. 

U/17 Ligaen: SønderjyskE 1-4 AaB

Trods et tidligt føringsmål til SønderjyskE vandt AaB's U/17-ligahold i går 4-1 på udebane mod sønderjyderne.

Allerede efter syv minutter kom de gæstende nordjyder bagud på grund af en misforståelse i defensiven. Mod et meget kompakt og hårdtarbejdende sønderjysk mandskab fik AaB dog hurtigt rettet op på fejlen, og fem minutter senere blev et indlæg fra Oliver Henriksen dirigeret i eget net af en af SønderjyskE-spillerne. 

Kort før pausen kunne AaB så bringe sig i front. Et hjørnespark gik forbi en misset clearing fra hjemmeholdet, og så stod Marcus Serup Hannesbo klar til at sparke bolden over stregen til en nordjysk føring på 2-1. 

I den sidste del af kampen var AaB i kontrol, og med et kvarter igen var Oliver Henriksen og Marcus Serup Hannesbo igen involveret i en AaB-scoring. Førstnævnte sendte et indlæg ind i panden på sidstnævnte, der headede bolden mod mål. Før læderet passerede stregen sendte Casper Gedsted Hansen bolden det sidste stykke over stregen til 3-1. 

Fem minutter før slutfløjt slog Casper Gedsted Hansen sidste søm i SønderjyskE-kisten. Et godt AaB-opspil endte hos Casper Gedsted Hansen, som flot sparkede bolden i mål til slutresultatet 4-1. 

- Vi viser en opadgående kurve i vores spil, og det gjorde vi også i går. Derfor kan det godt ærgre lidt, at der er en måned til næste kamp. Omvendt har vi nu mulighederne for at arbejde meget med nuancerne i vores spil, så vi kan blive styrket inden næste kamp, siger U/17-ligatræner David Olsen.  

Med sejren indtager AaB 10. pladsen i U/17 Ligaen. Holdet spiller først igen 3. november på hjemmebane mod OB. 

Tags på denne nyhed