AaB tog fire point i denne uges eSuperligakampe

21. november 2018 kl. 09:20 af Rasmus Estrup

eSuperliga - 5. runde: AaB-FC Helsingør 3-3

AaB's eSuperligahold spillede mandag mod FC Helsingør i en kamp, der endte uafgjort 3-3. 

Daniel "Shoppen" Mogensen spillede første kamp mod Tamer. Selvom AaB-kaptajnen var bagud 1-0 ved pausen, fik han med to scoringer i anden halvleg - den ene i opgørets sidste sekund - sikret et godt AaB-udgangspunkt med en sejr på 2-1. 

Herefter gik der længe, før Anders "Hansi" Hansen kom i kamp, da en serverfejl udsatte returopgøret. Da kampen endelig skulle spilles, var serverne ikke oppe at køre, og derfor måtte AaB og FC Helsingør spille med to hold, hvor samtlige spillere havde 85 i evner. "Hansi" skulle spille med AaB's Superligaspillere, mens FC Helsingør måtte stille med det danske landshold, da FC Helsingør ikke er med i FIFA 19. 

Ændringen i holdene skabte tydeligvis problemer for de to eSuperligaspillere, men FC Helsingørs KAZ kom foran 1-0, inden "Hansi" midt i første halvleg udlignede til 1-1. FC Helsingør vandt dog 2-1 på en scoring kort før pausen. 

Dermed endte begge kampe 2-1, hvilket gav et samlet uafgjort resultat på 3-3. 

eSuperliga - 6. runde: FC Midtjylland-AaB 6-6

I tirsdagens eSuperligakamp mod FC Midtjylland vandt AaB på reglen om udebanemål efter en samlet målscore på 6-6. 

Anders "Hansi" Hansen var første spiller i aktion, da han mødte The Kid. Tidligt i kampen kom "Hansi" foran, men lige inden pausen udlignede The Kid. 10 minutter før tid scorede The Kid også sejrsmålet til 2-1. 

Det resultat skulle Daniel "Shoppen" Mogensen forsøge at vende rundt, men det så hurtigt svært ud, da FC Midtjyllands Niller bragte sig foran både 1-0 og 2-0. "Shoppen" spillede sig dog mere og mere ind i kampen og fik først udlignet til 2-2 og senere bragt sig foran 4-3. Dermed førte AaB på reglen om udebanemål.

I 89. minut udlignede FC Midtjylland til 4-4 og lå dermed til at snuppe den samlede sejr, men for anden kamp i streg scorede Daniel "Shoppen" Mogensen i kampens sidste sekund, og denne gang betød det en sejr på 5-4 og dermed en samlet sejr på reglen om udebanemål. 

De fire point fra ugens kampe betyder, at AaB indtager en niendeplads i eSuperligaen, hvor top-8 kvalificerer sig til slutspillet. 

Se højdepunkter fra begge kampe nedenfor. 

Tags på denne nyhed

Abildgaard indskiftet i U/21-nederlag mod England

21. november 2018 kl. 08:15 af Rasmus Estrup

For anden kamp i streg led det danske U/21-landshold et stort nederlag mod en af Europas store fodboldnationer. Tirsdag aften tabte danskerne nemlig 5-1 til England på Blue Water Arena i Esbjerg. 

Oliver Abildgaard så til fra bænken fra første fløjt, men blev efter 63 minutter sendt på banen af U/21-landstræner Niels Frederiksen. På det tidspunkt var englænderne foran 3-1 efter to scoringer af Liverpool FC's Dominic Solanke, en scoring af Demarai Gray fra Leicester City FC og et danskermål af Marcus Ingvartsen. 

I løbet af de sidste kampens sidste ti minutter scorede Evertons Dominic Calvert-Lewin opgørets sidste to mål til 4-1 og 5-1. 

Oliver Abildgaard vender nu tilbage til AaB's anlæg på Hornevej med i alt syv U/21-landskampe i bagagen. 

Tags på denne nyhed

Ochs-indskiftning og Klitten-scoring

20. november 2018 kl. 08:35 af Rasmus Estrup

Syv AaB'ere fik mandag spilletid for diverse ungdomslandshold. Tyske Philipp Ochs, der scorede i sin seneste landskamp, blev i U/21-landskampen mellem Tyskland og Italien skiftet ind efter 82 minutter. På det tidspunkt førte Tyskland 2-1, som også endte med at være kampens resultat. Et resultat der betyder, at det tyske U/21-landshold går ubesejret igennem 2018. 

Opgøret var i øvrigt Philipp Ochs' niende U/21-landskamp, hvori han har scoret tre gange. 

På det danske U/19-landshold var tre AaB-talenter i spil i venskabskampen mod Schweiz. Anders Bærtelsen, der spillede sin niende U/19-landskamp, bar anførerbindet fra start og kunne sammen med holdkammeraterne gå til pause foran 1-0. 

Stillingen var også 1-0, da tvillingebrødrene Oliver Klitten og Lukas Klitten blev sendt på banen i 78. minut. En indskiftning der hurtigt viste sig effektiv. For minuttet senere kom Lukas Klitten på måltavlen for anden kamp i træk, da han med sin første boldberøring i kampen scorede til slutresultatet 2-0. 

Lukas Klitten har nu 11 U/19-landskampe i rygsækken, mens Oliver Klitten har optrådt syv gange på U/19-landsholdet. 

Det danske U/18-landshold, der mandag mødte Ukraine, havde også tre AaB-spillere på banen i løbet af mandagskampen. Forsvarsspiller Thomas Albert Christiansen startede inde i sin fjerde U/18-landskamp, mens angriber Mikkel Kaufmann, der spillede sin anden U/18-landskamp, havde anførerbindet om venstre arm fra første fløjt. 

Kort før pausen havde Mikkel Kaufmann et forsøg på stolpen, men stillingen var fortsat 0-0, da han efter 55 minutter blev skiftet ud. 0-0 var også stillingen, da Jeppe Pedersen efter 83 minutter blev indskiftet til sin fjerde U/18-landskamp. Men desværre for danskerne scorede Ukraine sejrsmålet til 1-0 i 89. minut. 

Velbesøgt træner- og lederdag for partnerklubberne

19. november 2018 kl. 14:50 af Rasmus Estrup

Torsdag aften var 150 trænere og ledere fra partnerklubberne under Fælles Nordjysk Fodboldsamarbejde (FNF) samlet på Aalborg Portland Park, hvor der var gode muligheder for at opleve spændende oplæg om talentudviklingen i Nordjylland. 

De fremmødte kunne selv skræddersy aftenen ud fra, hvilke fodboldfaglige oplæg de ville høre. Blandt oplægsholderne var målmandstræner Poul Buus, formand for AaB af 1885 Claus Fallingborg, T+ træner Mathias Krogh og fodboldfaglig ansvarlig i FNF Lars Lunde. 

Arrangementet torsdag aften er en videreudvikling af "Nordjysk Trænerdag", som tidligere har været holdt en gang årligt. Fremover bliver FNF's træner- og lederdag afholdt to gange årligt. 

Læs mere om Fælles Nordjysk Fodboldsamarbejde her. 

U/17-ligaholdet slog FC København på udebane

19. november 2018 kl. 12:47 af Rasmus Estrup

Lørdag eftermiddag snuppede AaB sæsonens tredje sejr i U/17 Ligaen, da AaB ude mod FC København vandt 2-0 efter en stærk nordjysk indsats. 

AaB lagde presset højere end i nogle af de tidligere kampe i sæsonen, og det lykkedes at stresse FC København, når hjemmeholdet var på bolden. Derudover var AaB's udtryk mere dynamisk og målsøgende, og kort før pausen gav det pote. 

Et længerevarende AaB-angreb førte til et indlæg, som Oliver Børsting styrede i mål til 1-0. 

Efter pausen forsøgte FC København at spille mere offensivt og aggressivt, men AaB fortsatte det stærke presspil og tog brodden af københavnerne. 

I stedet var AaB i flere omgange farlige, og i løbet af tre minutter brændte nordjyderne to kæmpe chancer og fik et mål annulleret.

Efter 70 minutter lukkede Oliver Børsting kampen med sin anden scoring i opgøret, da han headede et hjørnespark i kassen til 2-0. 

Mod slutningen misbrugte AaB yderligere et par store muligheder, mens AaB-målmand Nicolai Vinter Christensen også fik leveret en stor redning i den anden ende. 

- Vi kom ud med et rigtig fedt udtryk. Spillerne leverede en moden indsats, og det er virkelig fedt, at vi kan rejse os og præstere på dette niveau efter et stort nederlag i forrige kamp, siger U/17-ligatræner David Olsen. 

AaB ligger på 11. pladsen i U/17 Ligaen inden efterårssæsonens sidste kamp på udebane mod Silkeborg I.F. 1. december. Inden da venter en testkamp på udebane mod Hertha Berlin i den kommende weekend. 

Tags på denne nyhed