Ærgerlig uge i eSuperligaen

28. november 2018 kl. 08:45 af Rasmus Estrup

eSuperligaen - 7. runde - AaB-Esbjerg fB 5-6

Ugens første duel stod mellem AaB's Asger "Aagaard" og Esbjerg fB's "Chrøis". AaB startede på hjemmebane, men gæsterne lagde bedst fra land og kom foran 2-0. Med to hurtige scoringer midt i anden halvleg fik "Aagaard" udlignet til 2-2. 

Esbjerg fB kom dog hurtigt tilbage i front med en scoring til 3-2, men lige så hurtigt efterfølgende fulgte "Aagaard" op og udlignede til 3-3. 

Desværre for nordjyderne scorede "Chrøis" to mål mod slutningen og vandt dermed første opgør 5-3. 

Derfor var det en svær opgave, der blev lagt i hænderne på Daniel "Shoppen" Mogensen i anden kamp. Men AaB-spilleren begyndte opgøret forrygende og leverede ifølge kommentatorerne en af de bedste eSuperliga-halvlege hidtil. Det førte også til en pauseføring på 2-0. Dermed manglede AaB blot et enkelt mål for at tage den samlede sejr. 

Desværre blev kampens sidste scoring sat ind af Esbjerg fB's "Qack", der reducerede til slutresultatet 2-1, hvilket gav Esbjerg fB en samlet sejr på 6-5. 

eSuperligaen - 8. runde - Silkeborg I.F.-AaB 3-1

Tirsdag aften skulle AaB forsøge at snuppe point mod Silkeborg I.F., men det nordjyske mandskab tabte 3-1. 

Asger "Aagaard" sad over for "Pilm" i første kamp, og Silkeborg-spilleren, der var på udebane, dominerede opgøret med et højt pres. "Aagaard" var i forsvarsposition i stort set hele opgøret, men defensiven stod solidt, og det blev blot til et nederlag på 1-0 til AaB. 

I returopgøret mellem Daniel "Shoppen" Mogensen og "Adellovich" var "Shoppen" flere gange i kampen uheldig med træværket, og i stedet kunne "Adellovich" sendte Silkeborg I.F. foran med 2-0. Et kvarter før tid fik "Shoppen" pyntet på resultatet med opgørets sidste scoring til 2-1. Dermed tabte AaB i alt 3-1. 

Med ugens to nederlag ligger AaB på 13. pladsen før næste uges kampe mod SønderjyskE mandag og Randers FC tirsdag. 

Se sammendrag fra ugens eSuperligakampe nedenfor. 

Tags på denne nyhed

AaB’s administration søger praktikanter til foråret

27. november 2018 kl. 08:30 af Thomas Fiele

Med start fra foråret søger AaB’s administration to praktikanter til følgende to områder.

Marketing, kommunikation og oplevelse.

En praktikplads i denne afdeling kan indeholde følgende opgaver

 • Analyse af billet- og kampdata samt praktisk anvendelse heraf
 • E-mailmarketing og automation
 • Fanundersøgelser og research
 • Grafiske opgaver
 • Udnyttelse af gamification
 • UX og UI optimering
 • Merchandise udvikling
 • Ad hoc opgaver

Vi forventer ikke, at du har kompetencer inden for alle ovenstående områder, men dit forløb vil blive tilpasset din uddannelse og dine kompetencer. 

Event, hospitality og kampafvikling.

En praktikplads i denne afdeling kan indeholde følgende opgaver

 • Forberedelse til kampdage
 • Hospitality på kampdage
 • Eventkoordinering fra planlægning til udførsel
 • Aktivering af sponsorater
 • Koordinering med sponsorer
 • Arbejde i CRM og hjemmeside back-end
 • Ad hoc opgaver

Vi forventer ikke, at du har kompetencer inden for alle ovenstående områder, men dit forløb vil blive tilpasset din uddannelse og dine kompetencer.

Vi ser gerne, at dit praktikophold forløber sig over minimum ti uger, så du har mulighed for at prøve kræfter med forskellige opgaver.

Har du interesse for en af ovenstående områder og mangler en praktikplads til foråret, så er AaB måske stedet for dig.

Klik ind og udfyld ansøgningsformularen senest 5. december.

AaB TV: Indslag med Allan Gaarde og Jacob Friis

26. november 2018 kl. 17:01 af Rasmus Estrup

Samarbejdet med Morten Wieghorst er ophævet. Jacob Friis står dermed i spidsen for Hele Nordjyllands Hold i efterårets resterende tre kampe. 

AaB TV har talt med sportsdirektør Allan Gaarde og cheftræner Jacob Friis om situationen. 

Tags på denne nyhed

U/19-drengene slog Hertha Berlin i Baltic Sea Cup

26. november 2018 kl. 15:05 af Rasmus Estrup

AaB tog tredje sejr ud af tre mulige i den internatioanle U/21-turnering Baltic Sea Cup, da nordjyderne i weekenden gæstede Hertha Berlin SC i et opgør, som AaB vandt 2-0. 

Duellen mod de fysisk stærke tyskere begyndte hektisk, men AaB fik bedre og bedre kontrol over opgøret, og efter 14 minutter bragte gæsterne sig foran 1-0. 

Mikkel Kaufmann sprintede fra det tyske forsvar og vandt bolden ved den ene sidelinje. Herfra fandt han Nicolai Bech Laursen med en stikning, og den blonde angriber sparkede sikkert bolden ind bag Hertha Berlin-målmanden ved nærmeste stolpe. 

AaB fortsatte halvlegen ud med at skabe chancer, men stolpen stod i to tilfælde i vejen for Nicolai Bech Laursen og Mikkel Kaufmann. 

I anden halvleg var AaB fortsat i teten spillemæssigt, og Klitten-tvillingerne fik hver deres store chance for at udbygge føringen, men Lukas Klitten ramte stolpen og Oliver Klitten fandt heller ikke vej til netmaskerne. 

I tillægstiden lukkede AaB kampen med scoringen til 2-0. Emil Rask Colding afdriblede sin direkte modstander ved hjørneflaget og sendte bolden fladt ind foran mål, hvor Oliver Klitten var løbet fri og sikkert kunne sparke bolden i mål til AaB’s tredje sejr i turneringen. 

 - Det var en god oplevelse. Vi mødte deres U/23-hold, der blandt andet bestod af flere reservespillere på Bundesligaholdet, men alligevel formår vi at være i kontrol set over hele kampen. Det var en rigtig god erfaring for spillerne at møde et mandskab, der minder om et seniorhold, siger U/19-ligatræner Lasse Stensgaard. 

Med sejren har AaB de maksimale ni point før sidste kamp ved Baltic Sea Cup. Den kamp spilles på Hornevej mod OB onsdag 5. december.

Inden da spiller AaB på udebane mod Silkeborg I.F. i U/19 Ligaen lørdag 1. december kl. 13.00.  

U/17-holdet spillede uafgjort mod Hertha Berlin

AaB’s U/17-ligaholdet spillede i går en venskabskamp mod et blandet U/16-, U/17- og U/19-hold fra Hertha Berlin. 

Trods flere store AaB-chancer kom hjemmeholdet foran midt i første halvleg. To minutter senere udlignede Casper Gedsted Hansen, da han løb fra forsvaret og scorede til 1-1. 

AaB fortsatte med at skabe store chancer, men fire friløbere blev brændt og cirka lige så mange gange ramte AaB træværket. Derfor endte opgøret 1-1. 

- Vi spillede mod et meget ustruktureret hold, hvilket var en god udfordring for os. Derudover var det også godt for spillerne at prøve at spille en international kamp og se, hvordan de for eksempel reagerer på den lange rejsetid, siger U/17-ligatræner David Olsen. 

AaB's U/17-ligaholds næste kamp spilles på lørdag på udebane mod Silkeborg I.F. i U/17 Ligaen. 

Tags på denne nyhed

eSuperliga Playoff spilles i Forum

26. november 2018 kl. 10:35 af Rasmus Estrup

Siden eSuperligaens begyndelse 5. november har turneringen været en stor succes, hvor mange seere har fulgt med på både Dplay og Canal9. Især den yngre generation har taget eSuperligaen til sig. 

Af samme grund er det derfor nu besluttet, at den store Playoff-runde i eSuperligaen rykkes til et storslået esport-event i Forum med plads til op mod 8.000 tilskuere. Til sammenligning havde FIFA eWorld Cup 2019, der betragtes som den mest prestigefyldte FIFA-turnering, i omegnen af 1.000 tilskuere, da det blev afholdt i O2 Arena i London i august. 

- Vi er stolte over at kunne præsentere eSuperliga Playoffs i en arena som Forum og et finalevent i så imponerende en størrelsesorden allerede i turneringens første sæson. eSuperliga Playoffs er med sine mulige 8.000 tilskuere vel nok den mest ambitiøse FIFA-turnering, der nogensinde er blevet afholdt og ligger på niveau med andre store esport-events, siger Marcus Lindmark, CEO for Dreamhack og fortsætter: 

- I Dreamhack ser vi et enormt udviklingspotentiale i FIFA som esport og Danmark er skræddersyet til at agere foregangsland. Den danske FIFA-scene er en af de mest konkurrencedygtige i hele verden med rigtig mange spillere på et tårnhøjt niveau, så det bliver noget af det allerbedste FIFA, tilskuere til eSuperliga Playoffs kan glæde sig til at opleve i Forum den 17. december, afslutter han. 

eSuperligaen var i den grad en digital satsning for Discovery Networks Danmark, da de tidligere på året trådte ind i samarbejdet om ligaen. eSuperligaen blev rullet ud på Discoverys streamingtjeneste Dplay, og var tænkt som et produkt, der især skulle imødekomme medieforbruget hos de yngste seere. Og meget tyder på, at streaming-satsningen på Dplay er lykkes. I skrivende stund, tre uger inde i eSuperligaen, er der set over 55.000 timers eSuperliga på Dplay, med 52.000 unikke besøgende til eSuperliga-sektionen på Dplay.dk. I tillæg har indhold fra eSuperligaen genereret knap 4.000.000 visninger på sociale medier. 

Også på Canal 9, hvor eSuperligaen sendes live hver mandag og tirsdag, har det været en succes. eSuperligaen har trukket over 80 procent flere seere til kanalen i sammenligning med samme tidspunkt sidste år. Hvad angår de yngste seere, specifikt de 3-19-årige, er der tale om over en 10-dobling i seertallet i denne målgruppe, i forhold til sidste år.

- De gode tal viser med al tydelighed, at vi så rigtigt, da vi valgte at kaste os over dette uprøvede format. eSuperligaen er kun i sin første sæson, men vi har allerede mærket, at spillerne, klubberne samt seerne derhjemme har taget turneringen til sig. Og det er dejligt at mærke, at den virkelig betyder noget for de involverede, siger Anders Antonsen, nordisk sportsdirektør hos Discovery og fortsætter:

- Spillerne og klubberne har virkelig leveret på højt niveau, og fansene har kvitteret. Derfor ønsker vi at bringe stemningen og begejstringen ud til endnu flere. Det får vi mulighed for i Forum, hvor vi håber at se rigtig mange fans på tilskuerpladserne.

Også hos Divisionsforeningen, er der begejstring for modtagelsen af eSuperligaen:

- Målet var at give danske FIFA-fans et brag af en eSuperliga. Superligaklubberne har taget udfordringen op og har leveret hold med tårnhøjt professionelt niveau blandet med nye talenter. Det har fans kvitteret for, og flere end vi har kunnet håbe på har fulgt eSuperligaen intenst. Det er vi meget glade for – og vi satser på et brag af en finale, siger Claus Thomsen, direktør for Divisionsforeningen.

eSuperliga-holdenes vej til finalen i Forum, kan følges hver mandag og tirsdag fra klokken 17 til 22 på Dplay og Canal 9.

De otte bedste hold kvalificerer sig til finalestævnet. Lige nu ligger AaB på en niendeplads efter de seks første runder. AaB’s resterende kampprogram ser således ud:

7. runde - Mandag 26. november kl. 18.15 - AaB-Esbjerg fB

8. runde - Tirsdag 27. november kl. 18.15 - Silkeborg I.F.-AaB

9. runde - Mandag 3. december kl. 18.15 - AaB-SønderjyskE

10. runde - Tirsdag 4. december kl. 18.15 - Randers FC-AaB

11. runde - Mandag 10. december kl. 20.45 - AaB-AC Horsens

12. runde - Tirsdag 11. december kl. 17.45 - Hobro I.K.-AaB

13. runde - Tirsdag 11. december kl. 21.45 - AaB-OB

14. runde - Onsdag 12. december kl. 17.15 - Lyngby Boldklub-AaB

15. runde  - Onsdag 12. december kl. 21.30 - AaB-Brøndby I.F.

Om finalestævnet i Forum

 • Finalestævnet bliver afviklet mandag den 17. december 2018. Dørene åbner kl. 14:00 og arrangementet slutter kl. 23:00.
 • Billetter til finaleshowet koster mellem 150 – 300 kr. + gebyr og kan købes på esuperliga.dk/playoffs
 • Til finalestævnet er der sikret masser af god FIFA – i alt 4 kvartfinaler, 2 seminfinaler og én grand
  final fra den største scene en FIFA-turnering nogensinde har set
 • De otte klubber i slutspillet spiller om en samlet præmiepulje på 365.000 – den største nogensinde i
  en dansk FIFA-turnering.
Tags på denne nyhed