Vidste du om AaB og AC Horsens…

3. marts 2018 kl. 12:18 af Brian Andersen

- at det er værd at bemærke, at mandagens kamp har kickoff allerede kl. 18.00.

- at AaB med en sejr mandag aften for første gang i indeværende sæson kan placere sig i den eftertragtede Top 6 i Alka Superligaen.

- at det forestående møde er Alka Superligakamp nummer 25 mellem AaB og AC Horsens. Statistikken siger ni sejre til AaB, 12 uafgjorte og tre nederlag samt en målscore på 35-22 i AaB’s favør.

- at AaB har fået point i ni ud af de ti tidligere Alka Superligakampe mod AC Horsens på Aalborg Portland Park (4V-5U-1T). Dertil kommer, at AaB har holdt AC Horsens fra at score i halvdelen af de ti kampe, heriblandt i tre ud af de fire seneste opgør i Aalborg.

- at uafgjort som tidligere nævnt er det hyppigst forekommende resultat mellem AC Horsens og AaB med 12 forekomster i 24 Alka Superligakampe. Det har også været tilfældet i tre ud af de fire seneste Alka Superligakampe mellem AaB og AC Horsens.

- at klubberne senest mødte hinanden 18. august 2017, hvor det sluttede målløst i Horsens. Seneste indbyrdes opgør i Aalborg forekom 17. juli 2016, hvor kampen endte 1-1 efter en sen AaB-udligning af Markus Holgersson.

- at AaB ikke har besejret AC Horsens i de seneste fire dueller (0V-3U-1T) eller siden 18. november 2012, hvor Kenneth Emil Petersen og Rolf Toft sørgede for en 2-0 gevinst på Aalborg Portland Park.

- at fra den nuværende AaB-trup har Kasper Kusk (2 mål), Kasper Risgård (1), Patrick Kristensen (1) og Rasmus Würtz (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod AC Horsens.

- at hvis AaB og AC Horsens spiller uafgjort, vil det være AaB’s fjerde Alka Superliga-hjemmekamp i træk med pointdeling. Det vil i givet fald være ny Superliga-klubrekord for AaB, men der udestår endnu nogle kampe op til Superligarekorden på syv uafgjorte hjemmekampe i træk, der indehaves af… AC Horsens.

- at AaB ikke har præsteret et clean sheet på Aalborg Portland Park i de seneste fem Alka Superliga-hjemmekampe. Hvis det heller ikke lykkes mod AC Horsens, vil det være første gang siden juli-oktober 2008, at AaB ikke holder nullet i seks hjemmekampe i træk.

- at ud af de 24 tidligere indbyrdes Alka Superligakampe mod AC Horsens har AaB scoret først i 12 tilfælde, hvilket har resulteret i otte sejre, fire uafgjorte og ingen nederlag. Omvendt har AC Horsens scoret kampens første mål i syv tilfælde, hvilket har givet AaB én sejr, tre uafgjorte og tre nederlag.

- at AaB er uden sejr i de fem seneste Alka Superliga-hjemmekampe. Hvis det ikke bliver til sejr mod AC Horsens mandag aften, vil det være første gang siden november 2010-april 2011, at AaB ikke tager tre point i seks hjemmekampe i træk.

- at bortset fra to hjemmekampe mod FC Midtjylland har AaB ikke tabt en mandagshjemmekamp i Alka Superligaen siden 2012. De 19 hjemmekampe siden 2012 har foruden de to nederlag mod FC Midtjylland resulteret i ti sejre og syv uafgjorte.

- at dommer Peter Munch Larsen mandag aften dømmer sin fjerde Alka Superligakamp med deltagelse af AaB. De tre tidligere opgør er alle endt uden sejr til AaB, hvoraf to af kampene har været mod… AC Horsens.

- at AaB blot én gang tidligere har været i aktion i Alka Superligaen på datoen 5. marts, hvilket skete i 2011, hvor det blev 1-1 i Aalborg mod Silkeborg I.F. efter en AaB-træffer af Jeppe Curth.

- at AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2018 går ubeskåret til Foreningen Grønlandske Børn, som efter forårets første to hjemmekampe allerede er sikret en donation på 22.138 kr. Køb i forsalg din billet til opgøret mod AC Horsens her.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Burgerbar på Weber Tribunen fra mandag

3. marts 2018 kl. 08:15

Den nye burgerbar er blevet en realitet, i det der i den østlige ende af tribunen er plads og faciliteter til at den nuværende bod er blevet ombygget til en burgerbar.

Med en pris på 45 kr. vil man få muligheden for at lave ”byg-selv” burgere, hvor man selv tilsætter tilbehør, dressing m.m. Vælger man en menu med tilhørende sodavand er prisen 75 kr., mens man med en tilhørende øl i menuen skal betale 85 kr.

Efter åbningen vil det blive undersøgt, om det på sigt vil være muligt at etablere endnu en burgerbar i før-kamp området foran Weber Tribunen.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af SønderjyskE-AaB

2. marts 2018 kl. 07:08 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

Okore matchvinder i vigtig AaB-sejr

1. marts 2018 kl. 19:53 af Rasmus Estrup

Trods en mand i undertal i det sidste kvarter vandt AaB 1-0 på udebane over SønderjyskE. Jores Okore blev matchvinder med en scoring i kampens indledning.

Sejren sender AaB op på 31 point i Alka Superligaen, hvilket rækker til en syvendeplads med samme pointantal som OB på sjettepladsen. 

Kampen var blot tre minutter gammel, da AaB kom foran 1-0. Ligesom i forårets tidligere kamp mod Brøndby I.F. sendte Yann Rolim et hjørnespark tæt ind under mål, hvor dagens AaB-anfører nåede frem og pandede Hele Nordjyllands Hold i front med sin anden sæsonscoring.

Efter den gode AaB-start skulle der gå yderligere et kvarter, før opgørets næste afslutning faldt. Igen var det de gæstende nordjyder, der viste sig frem, da Frederik Børsting sparkede forbi fra distancen. Kort efter var Jannik Pohl på færde, da han blev sendt i fuldt firspring og kom frem til en afslutning. Denne sad dog lige på målmand Sebastian Mielitz. 

AaB dominerede i kampens indledning, og opgøret var næsten en halv time gammel, før SønderjyskE kom frem til sin første afslutning. Efter et langt indkast sparkede Marcel Rømer på kassen langt udefra, men bolden gik forbi Jacob Rinnes mål. 

Kort før pausefløjtet prøvede SønderjyskE igen med et par langskud. Denne gang fra Philip Zinckernagel, der først sparkede forbi og minuttet senere fik sin afslutning reddet af Jacob Rinne. 

SønderjyskE's første rigtig store chance kom lige i begyndelsen af anden halvleg. Christian "Greko" Jakobsen blev spillet igennem i AaB-feltet og kom til et forsøg fra en meget spids vinkel, men Jores Okore fik blokeret afslutningen.

Fem minutter efter pausen prøvede Emil Scheel lykken på et frispark fra distancen, som han sendte et par meter over AaB-buret. 

Kort efter var AaB's Kasper Kusk tæt på at udbygge den nordjyske føring. Efter samspil med Yann Rolim kom Kasper Kusk til afslutning fra en spids vinkel. Kantspilleren forsøgte at sende kuglen mod fjerneste stolpe, men bolden strøg forbi opstanderen. 

Spillet bølgede meget i denne fase af spillet, og efter en lille times spil blev Mikael Uhre spillet frem til en god mulighed, men Jacob Rinne kunne sikkert tage sig af angriberens afslutning. 

Efter 75 minutter blev AaB så reduceret til ti mand. Magnus Christensen fik efter en glidende tackling sit andet gule kort i opgøret, og dermed blev AaB-spilleren udvist. I øvrigt var det AaB's første udvisning i denne sæson. 

Udvisningen gav SønderjyskE mulighed for at presse på mod slutningen, hvorfor AaB med det samme skiftede Jakob Blåbjerg ind i stedet for Kasper Kusk. 

SønderjyskE's første farlige forsøg i overtal stod indskiftede Simon Kroon for, da han efter 82 minutter sparkede lige på Jacob Rinne fra kanten af feltet. 

Fra cirka samme distance sparkede Eggert Jonsson også på mål fem minutter senere, men også han ramte lige på AaB's svenske målmand. 

I overtiden pressede hjemmeholdet på for en udligning med mange indlægsforsøg, men AaB formåede at holde stand og snuppe alle tre point. 

Sejren sender AaB op på syvendepladsen i Alka Superligaen, hvor Hele Nordjyllands Hold med 31 point ligger med samme pointantal som OB på sjettepladsen. 

Næste vigtige Alka Superligakamp spilles på mandag på Aalborg Portland Park. Her kommer AC Horsens, der indtager femtepladsen med 32 point, på besøg.

Matchfacts - Alka Superligaen, 23. spillerunde

SønderjyskE-AaB 0-1 (0-1)
4. min 0-1 Jores Okore
Advarsler SønderjyskE: Eggert Jonsson (19), Kees Luijckx (52), Mads Hvilsom (90)
Advarsler AaB: Magnus Christensen (44), Jores Okore (50), Jakob Ahlmann (52), Frederik Børsting (56)
Udvisning AaB: Magnus Christensen (75)
1.515 tilskuere på Sydbank Park

SønderjyskE (4-5-1): Sebastian Mielitz, Ramon Rodrigues, , Kees Luijckx, Nicholas Marfelt, Emil Scheel (58: Simon Kroon), Victor Ekani, Marcel Rømer, Philip Zinckernagel (46: William Tchuameni), Christian Jakobsen (74: Mads Hvilsom), Mikael Uhre.

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Patrick Kristensen, Jores Okore, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann (83: Rasmus Würtz), Kasper Kusk (78: Jakob Blåbjerg), Magnus Christensen, Filip Lesniak, Frederik Børsting, Yann Rolim (65: Oliver Abildgaard), Jannik Pohl. 

Dommer: Jens Grabski Maae

Tags på denne nyhed