Midtjyske comebacks imod U/19 og U/17

12. marts 2018 kl. 10:25 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: Nederlag på 2-1 mod FC Midtjylland

AaB's U/19-ligahold tabte 2-1 til FC Midtjylland, selvom AaB havde bragt sig foran 1-0 i anden halvleg.

Kampen blev generelt spillet mere på FC Midtjyllands præmisser med meget fysik, duelspil og andenbolde. AaB stod dog godt i mod i store dele af kampen.

Først i anden halvleg fik U/19 Ligaens førerhold, FC Midtjylland, overtaget i kampen. AaB nåede dog at bringe sig foran 1-0 efter 58 minutter, da Oliver Klitten fra baglinjen lagde bolden indover til Jonathan Stæhr Larsen, der tæt under mål fik sendt bolden i nettet.

10 minutter senere bragte hjemmeholdet så balance i stillingen, da AaB ikke fik clearet bolden ordentligt efter et indlæg. I stedet kunne en FC Midtjylland-spiller sparke bolden højt i målet til 1-1.

Med et kvarters tid igen scorede FC Midtjylland-sejrsmålet, da AaB blev fanget på egen banehalvdel. Det førte til et fladt indlæg mod bagerste stolpe, som let blev sat ind til en 2-1-føring til FC Midtjylland.

- Jeg er mere tilfreds med første halvleg end anden halvleg. I første del af kampen matcher vi til fulde FC Midtjylland, selvom spillet ikke foregår på vores præmisser, siger U/19-ligatræner Lasse Stensgaard.

- I anden halvleg kommer vi til at stå for dybt på vores egen banehalvdel, og skulle der være fundet en vinder, var det ud fra chancerne også fair, at det blev FC Midtjylland, der tog de tre point, siger Lasse Stensgaard.

AaB ligger på sjettepladsen i U/19 Ligaen. Næste kamp spilles hjemme mod rækkens andenplads, FC København, der gæster Hornevej fredag 6. april.

U/17 Ligaen: Uafgjort mod FC Midtjylland

AaB's U/17-ligahold fik point med fra Ikast, da holdet spillede 1-1 mod FC Midtjylland i en højintens affære. AaB lå på fjerdepladsen og FC Midtjylland på femtepladsen inden kampen, og kampen blev også tæt.

I første halvleg havde begge hold en stor chance hver. AaB havde et hovedstød på overliggeren, mens FC Midtjylland tvang målmand Marcus Bundgaard Sørensen i en god redning.

Efter pausen fortsatte opgøret med at være jævnbyrdigt, og begge hold havde enkelte chancer. Små ti minutter før tid lykkedes det så for nordjyderne at bringe sig i front. Efter en god igangsætning på et indkast fik Gabriel Adriano Alves Christensen spillet Casper Gedsted Hansen fri til scoring.

To minutter før tid fik FC Midtjylland dog udlignet på et flot frisparksmål uden chance for AaB's målmand.

AaB's Mikkel Kaufmann var tæt på at score til allersidst, men han blev hårdt presset af modstandernes forsvar, og vinklen på afslutningen blev derfor for spids til, at han kunne score. Derfor endte opgøret 1-1.

- Vi spiller en moden kamp både med og uden bold. Vi står godt defensivt og får også selv skabt den mængde chancer, vi havde forventet. Derudover leverede spillerne en stor fysisk præstation, siger U/17-ligatræner David Olsen.

- Det var en topkamp værdig med to gode, jævnbyrdige hold. Der var høj intensitet, og det er godt for spillerne at skulle præstere i sådan en kamp. Kan vi fortsætte med at levere på det niveau, vi gjorde her, er der mange point at hente, siger David Olsen.

AaB ligger fortsat på fjerdepladsen i U/17 Ligaen. Næste U/17-ligakamp spilles først 7. april på hjemmebane mod FC København.

Reserveholdet møder Vendsyssel F.F.

12. marts 2018 kl. 08:30 af Rasmus Estrup

AaB's reservehold skal i aktion her til formiddag. 1. divisionsklubben Vendsyssel F.F. gæster nemlig kunstgræsbanen på Hornevej i dag kl. 11.00.

Vendsyssel F.F. fik weekendens kamp aflyst på grund af dårlige baneforhold og stiller derfor i en stærk opstilling mod AaB's reservehold.

Assistenttræner Jacob Friis og udviklingschef Poul Erik Andreasen har valgt at stille til start med følgende opstilling:

Michael Lansing
Kristoffer Pallesen, Oliver Abildgaard, Jakob Blåbjerg, Mathias Johannesen
Frederik Børsting, Kasper Risgård, Filip Lesniak, Rasmus Thellufsen
Pavol Safranko, Wessam Abou Ali

På bænken sidder Nikolaj Lyngø sammen med U/19-ligaspillerne Emil Lagergaard, Lukas Klitten, Oliver Klitten, Mads Stefansen, Jonathan Stæhr Larsen samt U/17-ligaspiller Mikkel Kaufmann og U/17-ligamålmand Marcus Bundgaard Sørensen.

Det er som sædvanligt gratis at overvære kampen, der fløjtes i gang kl. 11.00.

AaB TV: Sammendrag af AaB-Randers FC

12. marts 2018 kl. 07:07 af Rasmus Estrup

Storsejr sender AaB på femteplads

11. marts 2018 kl. 16:01 af Rasmus Estrup

Scoringer af Kasper Kusk, Kasper Pedersen, Yann Rolim og Jannik Pohl sikrede AaB en stor sejr på 4-0 over Randers FC. Sejren sender AaB et stort skridt mod en plads i top-seks efter grundspillets sidste runde næste søndag.

Hele Nordjyllands Hold gik ind til kampen med visheden om, at en sejr ville sende AaB et stort skridt nærmere en plads i mesterskabsslutspillet. Og den sejr så hurtigt ud til at blive en realitet.

AaB fik nemlig den bedst tænkelige start på opgøret. Allerede efter et minut fik AaB spillet gæsternes forsvar tyndt, og Kasper Kusk blev spillet fri til afslutning i Randers-feltet. Kantspilleren viste venstrepotens skarphed frem, og han sparkede sikkert Hele Nordjyllands Hold i front med 1-0.

I de følgende minutter var AaB mest på bolden, men havde svært ved at skabe de helt store chancer mod et kompakt Randers FC-mandskab.

Efter 16 minutter var AaB dog på pletten igen. Yann Rolim sendte et hjørnespark mod bagerste stolpe, hvorfra forsvarsspiller Kasper Pedersen kunne heade bolden over stregen til 2-0. Det var AaB's fjerde hjørnesparksmål i foråret.

Randers FC truede ikke AaB-målet meget i første halvleg. Første gang kronjyderne viste en smule farlighed var efter 35 minutter, hvor et indlæg blev dirigeret mod Jacob Rinnes mål, men målmanden kunne let samle bolden op.

To minutter senere fik AaB en god mulighed i modsatte ende. De bolsjestribede fik spillet sig godt igennem gæsternes forsvar, og Patrick Kristensen modtog bolden på kanten af feltet med en god mulighed. Højrebacken kom dog ikke til afslutning, men spillede bolden videre til Jannik Pohl, der blev stoppet i en vending, inden han kunne komme til afslutning tæt under mål.

I stedet kom Randers FC's Bashkim Kadrii til afslutning fra distancen kort efter, men forsøget sad lige på AaB's svenske målmand.

Lige efter pausen var AaB igen farlige. Yann Rolim sendte Jannik Pohl afsted i fuld firspring. AaB-angriberen satte turbo på, men vinklen i afslutningsøjeblikket blev for spids, og Randers-keeper Hannes Thor Halldorsson kunne redde skuddet.

Randers FC var dog også meget tæt på i begyndelsen af anden halvleg. På et hjørnespark, der blev slået ind omkring det lille felt, fik Mikael Boman en stor hovedstødschance, men han headede lige på Jacob Rinne, der formåede at holde læderet ude af målet.

Efter 66 minutter kom AaB så foran 3-0. Jannik Pohl fik med hårdt arbejde fravristet sig Randers-forsvaret, og efter et par hurtige træk spillede AaB-angriberen bolden på tværs til en helt fri Yann Rolim, der sikkert sendte 3-0-scoringen i nettet.

Med 20 minutter igen fik gæsterne en fin mulighed efter et nyt hjørnespark, men AaB-defensiven fik blokeret en afslutning fra Jonas Bager.

Jonas Bager blev to minutter senere vist ud, da han fik sit andet gule kort.

13 minutter før tid fik Frederik Børsting en stor mulighed midt i Randers FC's felt, men den indskiftede midtbanespiller sparkede tæt forbi stolpen.

Med ni minutter igen blev det 4-0 til AaB. Jannik Pohl stod for målet, da han uden for feltet på flotteste vis smækkede lædderet ind ved fjerneste stolpe.

Sejren sender AaB op på 35 point i Alka Superligaen, hvilket rækker til en øjeblikkelig femteplads med tre point ned til Hobro I.K. på syvendepladsen. Dermed vil en sejr eller en uafgjort på udebane mod AGF næste søndag sikre AaB en plads i mesterskabsslutspillet. Kampen på søndag spilles kl. 17.00 og billetter til udebaneafsnittet til den kamp koster kun 50 kr. for voksne og 25 kr. for børn.

Matchfacts - Alka Superligaen, 25. spillerunde

AaB-Randers FC 4-0 (2-0)
2. min 1-0 Kasper Kusk, 17. min 2-0 Kasper Pedersen, 67. min 3-0 Yann Rolim, 82. min 4-0 Jannik Pohl
Advarsler AaB: Magnus Christensen (32)
Advarsler Randers FC: Jonas Bager (19), Mads Agesen (41)
Udvisning Randers FC: Jonas Bager (72)
4.127 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-5-1): Jacob Rinne, Patrick Kristensen, Jores Okore, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk (79: Pavol Safranko), Magnus Christensen (73: Kasper Risgård), Rasmus Würtz, Edison Flores (67: Frederik Børsting), Yann Rolim, Jannik Pohl.

Randers FC (4-4-2): Hannes Thor Halldorsson, Jonas Bager, Kasper Enghardt, Mads Agesen (73: Brandur Hendriksson), Erik Marxen, Mikkel Kallesøe, Joni Kauko, Nicolai Poulsen, Jakob Johansson (46: Joel Allansson), Mikael Boman (76: Kevin Conboy), Bashkim Kadrii.

Dommer: Michael Johansen