Kusk sænkede FC København i tillægstiden

13. maj 2018 kl. 21:53 af Rasmus Estrup

Kasper Kusk blev matchvinder, da AaB for 12. gang i denne Alka Superligasæson holdt buret rent og besejrede FC København 1-0 på Aalborg Portland Park.

Fansene, der havde varmet op til kampen med en fælles march mod Aalborg Portland Park og præsenterede en stor og flot tifo ved indløb, var tæt på at få noget at juble over meget tidligt. Edison Flores drev bolden frem og gav den videre til Kasper Kusk, som inde midt i feltet fandt Kasper Risgård, der desværre ikke kom til afslutning.

I tredje minut huserede AaB igen i FC Københavns felt, da Kasper Kusk slog et frispark mod bagerste stolpe. Jakob Blåbjerg nåede frem og headede bolden på tværs, men Stephan Andersen kom i vejen for tværbolden.

Efter et kvarter kom opgørets første afslutning, og AaB var afsender. Jakob Ahlmann erobrede bolden fra Rasmus Falk højt på gæsternes banehalvdel. Herfra spillede han ud på kanten til Rasmus Thellufsen, som trak ind i feltet og afsluttede resolut mod nærmeste stolpe, hvilket tvang Stephan Andersen til at parere.

Efter 20 minutter kom gæsterne til deres første afslutning, da Federico Santander sparkede langt forbi fra distancen. Minuttet senere var københavnerne igen i skudhumør, da Rasmus Falk afsluttede et længere opspil ved at sparke på mål fra kanten af feltet. Skuddet blev dog afrettet til hjørnespark.

Midtvejs i første halvleg fik Rasmus Thellufsen en ny mulighed, da et fladt indlæg fra Jakob Ahlmann havnede hos kantspilleren. Men Thellufsen fik ikke ordentlig træf på læderet, der strøg til målspark.

Et par minutter senere ville Kasper Kusk også forsøge sig mod sin tidligere klub, men venstrebensafslutningen gik lige forbi nærmeste stolpe.

10 minutter før pausen prøvede Rasmus Thellufsen for tredje gang - og for tredje gang var der efter en aflevering fra Jakob Ahlmann. Denne gang nåede fløjen op med et hovedstød på et højt indlæg fra backen, men bolden gik langt over mål.

Inden pausen nåede både Kasper Kusk og Rasmus Thellufsen igen at sparke mod mål. Mens Kusks forsøg strøg over, gik Thellufsens afslutning forbi.

AaB fortsatte fra anden halvlegs start med samme gode takter som i første halvleg, og otte minutter efter pausen trykkede Rasmus Thellufsen igen en kompetent afslutning mod FCK-målet, hvor Stephan Andersen diskede op med en stærk fodparade.

Kort efter blev Jacob Rinne for første gang testet, da Viktor Fischer trykkede ag fra distancen, men AaB's svenske målmand reddede sikkert.

20 minutter før tid viste FC København igen tænder, da Robert Skov nåede højest til et hjørnespark, men indskifteren headede forbi AaB-målet.

FC København åd sig i løbet af anden halvleg mere ind i kampen, og ti minutter før tid fik Pieros Sotiriou en stor hovedstødschance efter et hjørnespark, men FCK-angriberens forsøg gik tæt forbi mål.

Københavnerne fik trods spilovertag mod slutningen ikke bolden forbi Jacob Rinne, og dermed holdt AaB nullet for 12. gang i denne sæson i Alka Superligaen.

I den anden ende havde AaB i tillægstiden held med at score sejrsmålet, da Kasper Kusk scorede efter oplæg fra Jannik Pohl. Med de tre point er AaB oppe på 43 point, hvilket rækker til en femteplads i Alka Superligaens Mesterskabsspil.

Hele Nordjyllands Hold spiller sin næste kamp på fredag, hvor FC Nordsjælland gæster Aalborg Portland Park kl. 18.00. Køb billetter til den kamp her.

Matchfacts - Alka Superligaen, 34. spillerunde

AaB-FC København 1-0 (0-0)
90. min 1-0 Kasper Kusk
Advarsler AaB: Frederik Børsting (19), Jakob Ahlmann (23), Magnus Christensen (75),
Advarsler FC København: Erik Johansson (2), Viktor Fischer (24), Federico Santander (44), Carlos Zeca (84),
5.148 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-5-1): Jacob Rinne, Frederik Børsting, Jores Okore, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk, Edison Flores, Oliver Abildgaard (66: Magnus Christensen), Kasper Risgård, Rasmus Thellufsen (81: Filip Lesniak), Pavol Safranko (69: Jannik Pohl).

FC København (4-4-2): Stephan Andersen, Peter Ankersen, Denis Vavro, Erik Johansson, Nicolai Boilesen, Viktor Fischer, Rasmus Falk (63: Pierre Bengtsson), Carlos Zeca, Nicolaj Thomsen (82: William Kvist), Federico Santander (46: Robert Skov), Pieros Sotiriou.

Dommer: Michael Tykgaard

AaB fylder 133 år

13. maj 2018 kl. 07:40 af Rasmus Estrup

AaB fylder i dag 133 år. Klubben blev nemlig grundlagt 13. maj 1885.

På billedet til højre ses den oprindelige annonce, der indkaldte til den stiftende generalforsamling for 133 år siden.

Fem mand returnerer for AaB

12. maj 2018 kl. 18:23 af Brian Andersen

Med en sejr mod FC København kan AaB tage et stort skridt i bestræbelserne på at sikre sig femtepladsen i Alka Superligaen, mens de detroniserede danske mestre fra FCK skal bruge point i jagten på at slutte sæsonen med bronze.

Søndag aftens opgør i tredjesidste spillerunde af Mesterskabsspillet er sæsonens fjerde mod FC København, og efter henholdsvis 1-1, 1-1 og 1-2 har AaB stadig den første sejr til gode.

AaB’s cheftræner Morten Wieghorst udtaler:

- Vi har præsteret godt i de foreløbige indbyrdes kampe mod FCK i denne sæson, og det har langt henad vejen været tætte opgør.

- FCK er et dygtigt mandskab, men det er vigtigt for os at få den første sejr i sæsonen mod en af top tre-klubberne, og den ambition agter vi at forfølge i morgen aften, konstaterer Morten Wieghorst, der efter lørdagens træningspas har udtaget følgende 19 navne:

1 Jacob Rinne, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 14 Pavol Safranko, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 24 Nikolaj Lyngø, 25 Frederik Børsting, 27 Oliver Abildgaard, 28 Yann Rolim og 32 Kasper Pedersen.

Rasmus Würtz, Patrick Kristensen, Wessam Abou Ali, Robert Kakeeto og Marco Ramkilde er alle ukampdygtige.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2018 går ubeskåret til Foreningen Grønlandske Børn, som efter forårets syv første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 65.478 kr. Køb i forsalg billet til opgøret mod FC København her.

Tre AaB-talenter startede i sidste U/17 EM-kamp

11. maj 2018 kl. 19:28 af Rasmus Estrup

Fredag eftermiddag spillede Danmark sin sidste kamp ved U/17 EM-slutrunden i England, da Danmark mødte Belgien. Danskerne, der havde tabt de to første gruppespilskampe, endte også med et nederlag i sidste kamp, da Belgien vandt 1-0.

AaB havde dog tre spillere med i startopstillingen. Mathias Ross Jensen var for tredje gang i turneringen i startopstillingen, og i dagens kamp bar han det danske anførerbind. I angrebet startede AaB's U/17-ligatopscorer Mikkel Kaufmann, der dermed fik sin anden slutrundeoptræden.

Ved siden af Mathias Ross Jensen i midterforsvaret startede holdkammerat Thomas Albert Christiansen, der dermed kom i aktion for første gang under EM-slutrunden. Thomas Albert Christiansen fik desværre ikke mange minutter ved EM-slutrunden, da han allerede efter fire minutter fik direkte rødt kort.

Dermed var Belgien en mand i overtal næsten hele opgøret, og efter 30 minutter scorede belgierne sejrsmålet.

Mikkel Kaufmann og Mathias Ross Jensen spillede samtlige minutter i opgøret, og førstnævnte var endda tæt på en udligning efter pausen, men angriberens forsøg ramte stolpen.

Med et nederlag på 1-0 ender Danmark med nul point efter de tre puljekampe, og danskerne er derfor færdige ved EM-slutrunden. En EM-slutrunde der ellers bød på spilletid til samtlige fire AaB'ere i truppen. Ud over de tre spillere, der alle var med fredag, har midtbanespiller Jeppe Pedersen nemlig også repræsenteret Danmark i turneringen. Han bar eksempelvis anførerbindet i anden puljekamp.