AaB-nederlag trods tidligt føringsmål

6. april 2018 kl. 20:50 af Rasmus Estrup

Selvom Jannik Pohl bragte AaB i front, blev det til et AaB-nederlag på 3-1, da Hele Nordjyllands Hold fredag aften gæstede FC Nordsjælland på Right to Dream Park. Tobias Mikkelsen, Mathias Jensen og Mikkel Rygaard scorede for hjemmeholdet.

AaB, der var iklædt den sølvfarvede Håndsrækningstrøje, startede ellers godt og kunne allerede tidligt bringe sig foran.

I kampens ottende minut slog Jakob Ahlmann et indlæg ind i feltet efter et godt opspil. Inde foran mål kom fødselar Jannik Pohl frem til bolden, og han flugtede kuglen i nettet til 1-0. Det var den nu 22-årige angribers 8. Alka Superligascoring i denne sæson.

20 minutter inde i kampen bragte hjemmeholdet så balance i stillingen. Mads "Mini" Pedersen fik masser af plads på kanten og slog et fladt indlæg ind til en fri Tobias Mikkelsen, der med en afslutning højt i målet udlignede til 1-1.

To minutter senere var AaB-målscorer Jannik Pohl igen på færde i modsatte ende, da angrebsmakker Pavol Safranko headede bolden videre til fødselaren. Men Jannik Pohls afslutning sad lige på Runar Alex Runarsson.

Efter 27 minutter fik hjemmeholdet en stor mulighed for at bringe sig foran, da dommer Jakob Kehlet dømte et straffespark til FC Nordsjælland, da AaB-anfører Rasmus Würtz lidt tilfældigt blokerede et langskud med armen.

Selvom Jacob Rinne gik til den rigtige side, var han få centimeter fra at kunne forhindre Mathias Jensen i at score til 2-1.

Hjemmeholdet fik også bolden i nettet igen efter 37 minutter, da en hjørnesparkskombination førte til at Tobias Mikkelsen sparkede bolden ind bag Jacob Rinne, men FC Nordsjælland-spilleren blev korrekt vinket og dømt offside.

Kort inden pausen var Kasper Pedersen tæt på at bringe Hele Nordjyllands Hold på 2-2. Kasper Kusk sendte et godt frispark i retning af forsvarsspilleren, som fik hovedet på læderet, men Kasper Pedersen lykkedes ikke med at passere FC Nordsjællands keeper. AaB måtte derfor gå til pause bagud 2-1.

Kort inde i anden halvleg var AaB millimeter fra en udligning. Pavol Safranko fik hovedet på et indlæg fra Kasper Kusk, og slovakken dirigerede bolden på stolpen. Riposten havnede hos Edison Flores, der stod midt i feltet og sparkede på kassen. Men inde på stregen kom Mads "Mini" Pedersen i vejen.

AaB fangede den efterfølgende clearing, og der opstod en ny chance til Kasper Pedersen omkring det lille felt, men afslutningen fra Kasper Pedersen sad lige på Runar Alex Runarsson.

I stedet gik det lynhurtigt i modsatte ende, hvor Mikkel Rygaard fik bolden på kanten, trak ind i feltet og køligt sparkede læderet i mål ved nærmeste stolpe. Og så stod der 3-1 til FC Nordsjælland på måltavlen.

Kort efter fik Ernest Asante en stor mulighed, da han blev spillet frit igennem i AaB-feltet. Men angriberen overplacerede sin afslutning, der gik forbi Jacob Rinnes mål.

Et lille kvarter inde i anden halvleg fik AaB så en ny, stor chance efter et hjørnespark fra Kasper Kusk. Lidt tilfældigt havnede bolden hos Edison Flores, der forsøgte at tippe bolden ind ved fjerneste stolpe, men igen blev afslutningen blokeret tæt under mål.

Igen lykkedes AaB med at fastholde presset, og peruvianeren kunne igen trykke på. Afslutningen blev afrettet mod Pavol Safranko, der stod en meter fra stregen, men desværre dirigerede bolden over mål.

Efter 62 minutter trykkede FC Nordsjælland-målscorer Mikkel Rygaard af fra distancen og ramte stolpen.

De følgende minutter jagtede AaB fortsat en reducering, og der var optræk til flere muligheder, uden at det dog blev farligt. I stedet kom hjemmeholdets Mathias Rasmussen til to afslutninger med lidt under et kvarter igen, men den første tog Jacob Rinne sig af, mens den anden gik forbi mål.

Mod slutningen lykkedes det ikke AaB at skabe de store målchancer, og derfor endte det med et nederlag på 3-1. Dermed indtager AaB fortsat femtepladsen i Alka Superligaen med 36 point.

Hele Nordjyllands Hold skal i aktion igen på onsdag, hvor holdet gæster FC Fredericia i DBU Pokalens kvartfinale.

Matchfacts - Alka Superligaen, Mesterskabsspil, 2. runde

FC Nordsjælland-AaB 3-1 (2-1)
8. min 0-1 Jannik Pohl, 20. min 1-1 Tobias Mikkelsen, 28. min 2-1 Mathias Jensen (str.), 50. min 3-1 Mikkel Rygaard.
Advarsler FC Nordsjælland: Viktor Tranberg (41), Ernest Asante (54)
Advarsler AaB: Rasmus Würtz (27)
2.426 tilskuere på Right to Dream Park

FC Nordsjælland (3-4-3): Runar Alex Runarsson, Viktor Tranberg, Victor Nelsson, Ulrik Yttergård Jenssen, Karlo Bartolec, Magnus Kofod Andersen, Mathias Jensen, Mads "Mini" Pedersen, Ernest Asante (83: Nicolai Baden Frederiksen), Mikkel Rygaard (77: Mads Aaquist), Tobias Mikkelsen (69: Mathias Rasmussen).

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk (82: Frederik Børsting), Rasmus Würtz (61: Robert Kakeeto), Filip Lesniak, Edison Flores, Jannik Pohl, Pavol Safranko (65: Yann Rolim).

Dommer: Jakob Kehlet.

AaB TV: Ny formand i AaB A/S

5. april 2018 kl. 20:25 af Rasmus Estrup

Han erstatter Finn V. Nielsen, der fortsætter som medlem i bestyrelsen.

Til bestyrelsen blev Anders Bjørnstrup, Henrik Thomsen og den nye formand, Torben Fristrup, desuden genvalgt. Udover disse førnævnte fire medlemmer, består bestyrelsen også af Lynge Jakobsen, Claus Fallingborg og næstformand Jakob Møller Knudsen.

Kusk foran kamp nr. 100

5. april 2018 kl. 13:50 af Rasmus Estrup

AaB gæster fredag aften FC Nordsjælland på Right to Dream Park i Farum. Opgøret, der er AaB’s anden kamp i Mesterskabsspillet, kan samtidig blive Kasper Kusks 100-kampsjubilæum for Hele Nordjyllands Hold.

Mesterskabsspillet blev for AaB’s vedkommende indledt med et hjemmebanenederlag mod Brøndby I.F., og det ønsker nordjyderne at rette op på i fredagens duel mod Alka Superligaens nuværende tredjeplads.

- Vi var alle skuffet efter kampen mod Brøndby I.F.. Især over første halvleg. Heldigvis har vi allerede en kamp igen i morgen, og her vil vi meget gerne revanchere præstationen i mandags, siger cheftræner Morten Wieghorst.

-FC Nordsjælland er velspillende, og på bolden er det blandt de allerdygtigste hold i Alka Superligaen. Holdet er af dygtige trænere sat godt op til hver enkelt modstander. Nu har vi mødt dem to gange i denne sæson, og vi ved, hvad de er gode til, og hvor vores muligheder ligger, siger cheftræneren, der også er velforberedt på kunstgræsbanen i Farum.

- Siden træningslejren har vi udelukkende trænet på kunstgræs, så vi er klar over, hvordan det ændrer spillet en lille smule at spille på en kunstgræsbane i forhold til en græsbane, siger Morten Wieghorst, der har udtaget følgende 18 spillere til fredagskampen:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 14 Pavol Safranko, 17 Kasper Kusk, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 28 Yann Rolim og 32 Kasper Pedersen.

Jores Okore og Magnus Christensen er begge karantæneramte, mens Rasmus Thellufsen og Marco Ramkilde sidder ude med skader.

AaB'er på U/16 Future-landshold

5. april 2018 kl. 08:30

Det danske U/16 Future-landshold, der er for unge spillere, som måske ikke er vokset lige så meget fysisk som sine jævnaldrene, skal samles til firenationersturnering senere i april. Og med i truppen er en AaB-spiller, nemlig midtbanespiller Jakob Holdt.

Turneringen spilles fra 17. april til 20. april i Vejen og Billund, og udover Danmark deltager også Sverige, Belgien og Tyrkiet i turneringen.