Fans har valgt nyt fanhalstørklæde

8. april 2018 kl. 10:11 af Rasmus Estrup

Et nyt fanhalstørklæde er på trapperne. Halstørklædet bliver Det Stribede, som du kan se på billedet øverst til højre. Det vandt en afstemning blandt AaB's fans.

I samarbejde med AaB Support Club har der været afholdt en konkurrence om, hvordan et nyt fanhalstørklæde skulle se ud. Først sendte fans mange gode ideer ind til, hvordan fanhalstørklædet kunne se ud. Dernæst samledes AaB med et fanpanel, hvor der ud fra de mange bud blev indstillet tre kandidater.

De tre udvalgte var Det Stribede, Nordens Paris og Det Klassiske, som alle tre er skitseret til højre.

Fans kunne herefter stemme på, hvilket halstørklæde man gerne så blev det nye fanhalstørklæde. Over 800 fans har stemt, og med 45 procent af stemmerne vandt Det Stribede, der tog sejren foran Nordens Paris med 28 procent og Det Klassiske med 27 procent.

Afgav man sin stemme, deltog man samtidig i konkurrencen om at få et fanhalstørklæde. Vinderen af halstørklædet blev Rasmus, som bliver kontaktet direkte af AaB.

Halstørklædet vil blive sat til salg om ca. en måneds tid.

AaB TV: Sammendrag af FC Nordsjælland-AaB

7. april 2018 kl. 08:16 af Rasmus Estrup

AaB-nederlag trods tidligt føringsmål

6. april 2018 kl. 20:50 af Rasmus Estrup

Selvom Jannik Pohl bragte AaB i front, blev det til et AaB-nederlag på 3-1, da Hele Nordjyllands Hold fredag aften gæstede FC Nordsjælland på Right to Dream Park. Tobias Mikkelsen, Mathias Jensen og Mikkel Rygaard scorede for hjemmeholdet.

AaB, der var iklædt den sølvfarvede Håndsrækningstrøje, startede ellers godt og kunne allerede tidligt bringe sig foran.

I kampens ottende minut slog Jakob Ahlmann et indlæg ind i feltet efter et godt opspil. Inde foran mål kom fødselar Jannik Pohl frem til bolden, og han flugtede kuglen i nettet til 1-0. Det var den nu 22-årige angribers 8. Alka Superligascoring i denne sæson.

20 minutter inde i kampen bragte hjemmeholdet så balance i stillingen. Mads "Mini" Pedersen fik masser af plads på kanten og slog et fladt indlæg ind til en fri Tobias Mikkelsen, der med en afslutning højt i målet udlignede til 1-1.

To minutter senere var AaB-målscorer Jannik Pohl igen på færde i modsatte ende, da angrebsmakker Pavol Safranko headede bolden videre til fødselaren. Men Jannik Pohls afslutning sad lige på Runar Alex Runarsson.

Efter 27 minutter fik hjemmeholdet en stor mulighed for at bringe sig foran, da dommer Jakob Kehlet dømte et straffespark til FC Nordsjælland, da AaB-anfører Rasmus Würtz lidt tilfældigt blokerede et langskud med armen.

Selvom Jacob Rinne gik til den rigtige side, var han få centimeter fra at kunne forhindre Mathias Jensen i at score til 2-1.

Hjemmeholdet fik også bolden i nettet igen efter 37 minutter, da en hjørnesparkskombination førte til at Tobias Mikkelsen sparkede bolden ind bag Jacob Rinne, men FC Nordsjælland-spilleren blev korrekt vinket og dømt offside.

Kort inden pausen var Kasper Pedersen tæt på at bringe Hele Nordjyllands Hold på 2-2. Kasper Kusk sendte et godt frispark i retning af forsvarsspilleren, som fik hovedet på læderet, men Kasper Pedersen lykkedes ikke med at passere FC Nordsjællands keeper. AaB måtte derfor gå til pause bagud 2-1.

Kort inde i anden halvleg var AaB millimeter fra en udligning. Pavol Safranko fik hovedet på et indlæg fra Kasper Kusk, og slovakken dirigerede bolden på stolpen. Riposten havnede hos Edison Flores, der stod midt i feltet og sparkede på kassen. Men inde på stregen kom Mads "Mini" Pedersen i vejen.

AaB fangede den efterfølgende clearing, og der opstod en ny chance til Kasper Pedersen omkring det lille felt, men afslutningen fra Kasper Pedersen sad lige på Runar Alex Runarsson.

I stedet gik det lynhurtigt i modsatte ende, hvor Mikkel Rygaard fik bolden på kanten, trak ind i feltet og køligt sparkede læderet i mål ved nærmeste stolpe. Og så stod der 3-1 til FC Nordsjælland på måltavlen.

Kort efter fik Ernest Asante en stor mulighed, da han blev spillet frit igennem i AaB-feltet. Men angriberen overplacerede sin afslutning, der gik forbi Jacob Rinnes mål.

Et lille kvarter inde i anden halvleg fik AaB så en ny, stor chance efter et hjørnespark fra Kasper Kusk. Lidt tilfældigt havnede bolden hos Edison Flores, der forsøgte at tippe bolden ind ved fjerneste stolpe, men igen blev afslutningen blokeret tæt under mål.

Igen lykkedes AaB med at fastholde presset, og peruvianeren kunne igen trykke på. Afslutningen blev afrettet mod Pavol Safranko, der stod en meter fra stregen, men desværre dirigerede bolden over mål.

Efter 62 minutter trykkede FC Nordsjælland-målscorer Mikkel Rygaard af fra distancen og ramte stolpen.

De følgende minutter jagtede AaB fortsat en reducering, og der var optræk til flere muligheder, uden at det dog blev farligt. I stedet kom hjemmeholdets Mathias Rasmussen til to afslutninger med lidt under et kvarter igen, men den første tog Jacob Rinne sig af, mens den anden gik forbi mål.

Mod slutningen lykkedes det ikke AaB at skabe de store målchancer, og derfor endte det med et nederlag på 3-1. Dermed indtager AaB fortsat femtepladsen i Alka Superligaen med 36 point.

Hele Nordjyllands Hold skal i aktion igen på onsdag, hvor holdet gæster FC Fredericia i DBU Pokalens kvartfinale.

Matchfacts - Alka Superligaen, Mesterskabsspil, 2. runde

FC Nordsjælland-AaB 3-1 (2-1)
8. min 0-1 Jannik Pohl, 20. min 1-1 Tobias Mikkelsen, 28. min 2-1 Mathias Jensen (str.), 50. min 3-1 Mikkel Rygaard.
Advarsler FC Nordsjælland: Viktor Tranberg (41), Ernest Asante (54)
Advarsler AaB: Rasmus Würtz (27)
2.426 tilskuere på Right to Dream Park

FC Nordsjælland (3-4-3): Runar Alex Runarsson, Viktor Tranberg, Victor Nelsson, Ulrik Yttergård Jenssen, Karlo Bartolec, Magnus Kofod Andersen, Mathias Jensen, Mads "Mini" Pedersen, Ernest Asante (83: Nicolai Baden Frederiksen), Mikkel Rygaard (77: Mads Aaquist), Tobias Mikkelsen (69: Mathias Rasmussen).

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk (82: Frederik Børsting), Rasmus Würtz (61: Robert Kakeeto), Filip Lesniak, Edison Flores, Jannik Pohl, Pavol Safranko (65: Yann Rolim).

Dommer: Jakob Kehlet.

AaB TV: Ny formand i AaB A/S

5. april 2018 kl. 20:25 af Rasmus Estrup

Han erstatter Finn V. Nielsen, der fortsætter som medlem i bestyrelsen.

Til bestyrelsen blev Anders Bjørnstrup, Henrik Thomsen og den nye formand, Torben Fristrup, desuden genvalgt. Udover disse førnævnte fire medlemmer, består bestyrelsen også af Lynge Jakobsen, Claus Fallingborg og næstformand Jakob Møller Knudsen.