Abou Ali dobbelt målscorer i U/19-sejr over FCK

9. april 2018 kl. 09:28 af Rasmus Estrup

U/19: Sejr på 2-1 over FC København

Fredag eftermiddag tog AaB’s U/19-ligahold en 2-1-sejr over FC København på Hornevej.

Tidligt i kampen fik Wessam Abou Ali tilkæmpet sig bolden og fremtvunget et straffespark, og angriberen tog sig selv af forsøget fra pletten, som han sikkert eksekverede til 1-0.

Gæsterne kom herefter bedre med i kampen, men før pausen var det alligevel AaB’s Oliver Klitten, der havde halvlegens bedste tilbud, da han blev spillet fri af Mathias Johannsen. Desværre for nordjyderne overplacerede Oliver Klitten sit forsøg.

Efter cirka en times spil fik gæsterne udlignet til 1-1 efter først en flot soloaktion, der førte til et fladt indlæg tæt under mål, som blev prikket ind. 

Kort før tid slog AaB så til igen og snuppede sejren. Tvillingerne Oliver og Lukas Klitten fandt hinanden i venstre side, inden sidstnævnte lagde bolden til rette for Wessam Abou Ali, der flot scorede til slutresultatet 2-1.

- Jeg synes, vi spiller en fin første halvleg - især defensivt, hvor vi får gjort det rigtig fint. Det var desværre ikke en god offensiv kamp, og vi fik ikke spillet os frem til så meget, som vi havde håbet, siger U/19-ligatræner Lasse Stensgaard. 

- De fik heller ikke skabt særlig meget. Men omkring deres mål sad de mere på spillet, og man kunne godt få en dårlig mavefornemmelse, men vi får rettet op på det, og kan glædeligt snuppe en sejr, siger Lasse Stensgaard. 

AaB ligger på sjettepladsen i U/19-ligaen og spiller igen på lørdag, hvor holdet gæster U/19-ligaens andenplads, AGF.

U17: Nederlag på 2-0 mod FC København

Lørdag eftermiddag var det så U/17-ligaholdets tur til at prøve kræfter med FC København, der topper U/17 Ligaen. Og topholdet snuppede en sejr med hjem på 2-0.

Efter små ti minutter bragte gæsterne sig foran 1-0, da et AaB-angreb blev brudt, hvilket førte til en omstilling, som FC København udnyttede.

Cirka en halv time inde i kampen blev det også til 2-0, da godt spil fra FC København førte 2-0-scoringen med sig.

Kort inde i anden halvleg blev AaB’s forsvarsspiller Mathias Ross Jensen udvist, og herfra blev et comeback svært at mønstre. Til gengæld blev der resten af halvlegen forsvaret godt fra AaB-mandskabet, der måtte se sig slået 2-0.

- Vi gik ind til kampen med ønsket om at spille offensivt, og i første halvleg er spillet forholdsvis lige med en lille overvægt til dem. Efter pausen ville vi forsøge at ændre nogle ting - blandt andet i presspillet. Men da vi så får en hård udvisning, dør de planer, siger U/17-ligatræner David Olsen.

- I stedet bliver anden halvleg en forsvarskamp for os, men spillerne kæmpede supergodt med en god energi, og vi fik forsvaret os godt. Men vi må også erkende, at vi møder Danmarks bedste U/17-hold, og kampen var både tempofyldt og intens, hvilket er godt for spillerne at vænne sig til, siger David Olsen.

AaB ligger på fjerdepladsen i U/17 Ligaen og spiller næste kamp på lørdag på udebane mod AGF, der indtager andenpladsen.

Danmarksserien: 2-2 mod FC Skanderborg

Søndag var det så AaB’s Danmarksseriehold, der på udebane spillede 2-2 mod Danmarksseriens bundhold, FC Skanderborg.

AaB-spillerne kom rigtig skidt fra start, hvilket gav hjemmeholdet adskillige muligheder i kampens indledning. Og efter lidt over10 minutter kunne FC Skanderborg bringe sig foran 1-0, da deres angriber fik prikket den ind.

Efter pausen kom AaB igen dårligt fra start, og kort inde i anden halvleg blev det 2-0, da en af hjemmeholdets spillere modtog bolden på kanten, trak ind i banen og sparkede kuglen ind ved nærmeste stolpe.

Der gik dog ikke længe, før Kasper Emil Kristensen flot tippede en reducering til 2-1 hen over målmanden og i mål.

Med et lille kvarters tid tilbage blev Kasper Emil Kristensen dobbelt målscorer, da indskiftede Christian Lundby Søndergaard fandt AaB-topscoreren, som sparkede udligningen i mål.

Selvom AaB mod slutningen var tæt på at vende kampen på hovedet og snuppe alle tre point, endte opgøret 2-2.

- Set i bakspejlet skal vi vel være tilfredse med 2-2, selvom vi gik ind til kampen med håb om tre point, og at vi mod slutningen havde momentum. Men som vi spillede i første halvleg, og med tanke på, at vi var bagud 2-0, var vores indsats ikke til mere end uafgjort, siger Danmarksserietræner Nickolaj Jonstrup.

AaB ligger på sjettepladsen i Danmarksserien og spiller på lørdag på udebane mod Randers Freja, der ligger næstsidst.

Tags på denne nyhed

Fans har valgt nyt fanhalstørklæde

8. april 2018 kl. 10:11 af Rasmus Estrup

Et nyt fanhalstørklæde er på trapperne. Halstørklædet bliver Det Stribede, som du kan se på billedet øverst til højre. Det vandt en afstemning blandt AaB's fans. 

I samarbejde med AaB Support Club har der været afholdt en konkurrence om, hvordan et nyt fanhalstørklæde skulle se ud. Først sendte fans mange gode ideer ind til, hvordan fanhalstørklædet kunne se ud. Dernæst samledes AaB med et fanpanel, hvor der ud fra de mange bud blev indstillet tre kandidater. 

De tre udvalgte var Det Stribede, Nordens Paris og Det Klassiske, som alle tre er skitseret til højre. 

Fans kunne herefter stemme på, hvilket halstørklæde man gerne så blev det nye fanhalstørklæde. Over 800 fans har stemt, og med 45 procent af stemmerne vandt Det Stribede, der tog sejren foran Nordens Paris med 28 procent og Det Klassiske med 27 procent. 

Afgav man sin stemme, deltog man samtidig i konkurrencen om at få et fanhalstørklæde. Vinderen af halstørklædet blev Rasmus, som bliver kontaktet direkte af AaB. 

Halstørklædet vil blive sat til salg om ca. en måneds tid. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af FC Nordsjælland-AaB

7. april 2018 kl. 08:16 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

AaB-nederlag trods tidligt føringsmål

6. april 2018 kl. 20:50 af Rasmus Estrup

Selvom Jannik Pohl bragte AaB i front, blev det til et AaB-nederlag på 3-1, da Hele Nordjyllands Hold fredag aften gæstede FC Nordsjælland på Right to Dream Park. Tobias Mikkelsen, Mathias Jensen og Mikkel Rygaard scorede for hjemmeholdet. 

AaB, der var iklædt den sølvfarvede Håndsrækningstrøje, startede ellers godt og kunne allerede tidligt bringe sig foran. 

I kampens ottende minut slog Jakob Ahlmann et indlæg ind i feltet efter et godt opspil. Inde foran mål kom fødselar Jannik Pohl frem til bolden, og han flugtede kuglen i nettet til 1-0. Det var den nu 22-årige angribers 8. Alka Superligascoring i denne sæson. 

20 minutter inde i kampen bragte hjemmeholdet så balance i stillingen. Mads "Mini" Pedersen fik masser af plads på kanten og slog et fladt indlæg ind til en fri Tobias Mikkelsen, der med en afslutning højt i målet udlignede til 1-1. 

To minutter senere var AaB-målscorer Jannik Pohl igen på færde i modsatte ende, da angrebsmakker Pavol Safranko headede bolden videre til fødselaren. Men Jannik Pohls afslutning sad lige på Runar Alex Runarsson. 

Efter 27 minutter fik hjemmeholdet en stor mulighed for at bringe sig foran, da dommer Jakob Kehlet dømte et straffespark til FC Nordsjælland, da AaB-anfører Rasmus Würtz lidt tilfældigt blokerede et langskud med armen. 

Selvom Jacob Rinne gik til den rigtige side, var han få centimeter fra at kunne forhindre Mathias Jensen i at score til 2-1. 

Hjemmeholdet fik også bolden i nettet igen efter 37 minutter, da en hjørnesparkskombination førte til at Tobias Mikkelsen sparkede bolden ind bag Jacob Rinne, men FC Nordsjælland-spilleren blev korrekt vinket og dømt offside. 

Kort inden pausen var Kasper Pedersen tæt på at bringe Hele Nordjyllands Hold på 2-2. Kasper Kusk sendte et godt frispark i retning af forsvarsspilleren, som fik hovedet på læderet, men Kasper Pedersen lykkedes ikke med at passere FC Nordsjællands keeper. AaB måtte derfor gå til pause bagud 2-1. 

Kort inde i anden halvleg var AaB millimeter fra en udligning. Pavol Safranko fik hovedet på et indlæg fra Kasper Kusk, og slovakken dirigerede bolden på stolpen. Riposten havnede hos Edison Flores, der stod midt i feltet og sparkede på kassen. Men inde på stregen kom Mads "Mini" Pedersen i vejen. 

AaB fangede den efterfølgende clearing, og der opstod en ny chance til Kasper Pedersen omkring det lille felt, men afslutningen fra Kasper Pedersen sad lige på Runar Alex Runarsson. 

I stedet gik det lynhurtigt i modsatte ende, hvor Mikkel Rygaard fik bolden på kanten, trak ind i feltet og køligt sparkede læderet i mål ved nærmeste stolpe. Og så stod der 3-1 til FC Nordsjælland på måltavlen.

Kort efter fik Ernest Asante en stor mulighed, da han blev spillet frit igennem i AaB-feltet. Men angriberen overplacerede sin afslutning, der gik forbi Jacob Rinnes mål. 

Et lille kvarter inde i anden halvleg fik AaB så en ny, stor chance efter et hjørnespark fra Kasper Kusk. Lidt tilfældigt havnede bolden hos Edison Flores, der forsøgte at tippe bolden ind ved fjerneste stolpe, men igen blev afslutningen blokeret tæt under mål. 

Igen lykkedes AaB med at fastholde presset, og peruvianeren kunne igen trykke på. Afslutningen blev afrettet mod Pavol Safranko, der stod en meter fra stregen, men desværre dirigerede bolden over mål. 

Efter 62 minutter trykkede FC Nordsjælland-målscorer Mikkel Rygaard af fra distancen og ramte stolpen. 

De følgende minutter jagtede AaB fortsat en reducering, og der var optræk til flere muligheder, uden at det dog blev farligt. I stedet kom hjemmeholdets Mathias Rasmussen til to afslutninger med lidt under et kvarter igen, men den første tog Jacob Rinne sig af, mens den anden gik forbi mål. 

Mod slutningen lykkedes det ikke AaB at skabe de store målchancer, og derfor endte det med et nederlag på 3-1. Dermed indtager AaB fortsat femtepladsen i Alka Superligaen med 36 point. 

Hele Nordjyllands Hold skal i aktion igen på onsdag, hvor holdet gæster FC Fredericia i DBU Pokalens kvartfinale. 

Matchfacts - Alka Superligaen, Mesterskabsspil, 2. runde

FC Nordsjælland-AaB 3-1 (2-1)
8. min 0-1 Jannik Pohl, 20. min 1-1 Tobias Mikkelsen, 28. min 2-1 Mathias Jensen (str.), 50. min 3-1 Mikkel Rygaard.
Advarsler FC Nordsjælland: Viktor Tranberg (41), Ernest Asante (54)
Advarsler AaB: Rasmus Würtz (27)
2.426 tilskuere på Right to Dream Park

FC Nordsjælland (3-4-3): Runar Alex Runarsson, Viktor Tranberg, Victor Nelsson, Ulrik Yttergård Jenssen, Karlo Bartolec, Magnus Kofod Andersen, Mathias Jensen, Mads "Mini" Pedersen, Ernest Asante (83: Nicolai Baden Frederiksen), Mikkel Rygaard (77: Mads Aaquist), Tobias Mikkelsen (69: Mathias Rasmussen).

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk (82: Frederik Børsting), Rasmus Würtz (61: Robert Kakeeto), Filip Lesniak, Edison Flores, Jannik Pohl, Pavol Safranko (65: Yann Rolim). 

Dommer: Jakob Kehlet. 

Tags på denne nyhed