Sejre i U/19 Ligaen og Danmarksserien

25. september 2017 kl. 09:39 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: Sejr på 3-0 over AGF

For anden kamp i streg vandt AaB i U/19 Ligaen med en scoring kort før tid, da nordjyderne lørdag besejrede AGF med 3-2 på Hornevej.

Efter en første halvleg hvor indsatsen fra AaB-spillerne ellers var fin, kunne AGF gå til pausen foran 2-1. Efter 22 minutter kom gæsterne foran 1-0 efter en fejl i AaB, men fire minutter senere kunne Wessam Abou Ali udligne til 1-1 efter oplæg af Jonathan Stæhr Larsen.

Efter 33 minutter blev det så til 2-1 til AGF efter en ny AaB-fejl.

Nordjyderne kom mere sammenhængende ud til anden halvleg, og kampbilledet blev, som hjemmeholdet ønskede. Det udmøntede sig i en udligning af Oliver Klitten, da han tog bolden ned i feltet og resolut sparkede læderet i nettet efter 76 minutter.

 

Fire minutter før tid var det så igen Emil Rask Coldings tur til at blive matchvinder, da han scorede til slutresultatet 3-2 på en dybdebold fra Nicolai Rask Lassen.

Dermed fik AaB sin anden sejr i træk i U/19 Ligaen.

- Langt hen ad vejen i første halvleg spiller vi fint, men det er ærgerligt, at vi igen skal score tre mål for at vinde, fordi vi laver to mærkelige fejl. Omvendt er det også rigtig fint, at vi scorer tre mål, at vi vinder og at vi udviser god moral, siger U/19-ligatræner Lasse Stensgaard.

- Jeg synes, det vidner om, at vi har et sundt hold, når vi nu to gange i træk er kommet tilbage efter at have været bagud. Det giver også rigtig meget til holdet at vinde to kampe i streg efter den resultatmæssigt ringe start, vi har haft. Det giver en tro på, at vi arbejder på det rigtige på træningsbanen, siger Lasse Stensgaard.

U/17 Ligaen: Nederlag på 2-1 til AGF

I modsætning til U/19-ligakampen lykkedes det ikke AaB’s U/17 ligahold at besejre AGF i lørdags. I stedet vandt gæsterne fra Aarhus med 2-1.

Første halvleg var meget jævnbyrdig og uden mange store chancer, selvom AaB misbrugte en friløber, og AGF fik et mål annuleret.

Lige efter pausen kom AGF foran med 1-0, da AaB ikke var kommet ordentligt ud efter pausen og stod og sov ved bagerste stolpe.

Efter 49 minutter fik AaB’s Malthe Højholt udlignet til 1-1, da han var over en ripost efter et kantfrispark.

Fem minutter senere faldt opgøret sidste scoring, da AGF sendte et skud af sted mod AaB-målet. Mathias Ross Jensen fik afrettet skuddet uheldigt, og bolden gik i mål til slutresultatet 2-1.

- Det var en meget tæt kamp, og der var ikke meget plads at spille på, fordi vi glemmer gameplanen og ikke får presset dybden og deres midterforsvar nok. Derfor bliver det også angrebsmæssigt en lidt flad kamp, siger U/17-ligatræner David Olsen.

- Fra anden halvlegs start kommer vi på hælene, og da de også scorer til 2-1 er det op ad bakke resten af kampen, hvor vi glemmer gameplanen, og spillerne begynder at forsøge individuelt at skabe noget, i stedet for at vi hænger sammen som et hold, siger David Olsen.

Danmarksserien: Sejr på 3-0 over FC Skanderborg.

I Danmarksserien blev AaB’s ubesejrede stime øget til fem kampe, da nordjyderne lørdag besejrede FC Skanderborg med 3-0 på udebane.

AaB kom i front efter et kvarter ved Sergen Inekci. Han eksekverede sikkert efter godt spil af Patrick Toh og Mads Bruun Davidsen.

Kort før pausen fik Kasper Emil Kristensen muligheden for at gøre det til 2-0, men hovedstødsforsøget ramte overliggeren.

Scoringen til 2-0 kom i stedet efter næsten en times spil, da Morten Uglebjerg Thomsen fra distancen sparkede kuglen op i målhjørnet.

Mod slutningen satsede FC Skanderborg på at komme tilbage i kampen med lange bolde, og det gav plads i den modsatte ende, hvor Kasper Emil Kristensen efter 85 minutter kunne lukke kampen med scoringen til 3-0.

- Vi var kontrollerende fra start til slut, og kampen var aldrig i fare for at blive tabt, for vi havde også chancer til mere end de tre mål, siger Danmarksserietræner Kenneth Cortsen, der blandt andet sender roser af sted til Oliver Knudsen, Sergen Inekci og Max Knudsen.

- Generelt leverer vi en rigtig fin indsats, og nu har vi ikke tabt i over en måned. Denne kamp var også en af dem, vi helst skal vinde for at lægge afstand til stregen, siger Danmarksserietræneren.

Tags på denne nyhed

Fan-dialogmøde i aften

25. september 2017 kl. 08:43

Dialogmødet finder sted i aften mandag den 25. september klokken 18.00-20.30 i Advokatfirmaet.dk loungen på Aalborg Portland Park.

- Vi ønsker til stadighed at styrke samspillet og dialogen mellem vores klub og vores fans på alle niveauer. Dette er baggrunden for de åbne dialogmøder, der danner grobund for en nuanceret og saglig debat, siger AaB’s adm. direktør Stephan Schors til aabsport.dk.

På dialogmødet vil både sportsdirektør Allan Gaarde og administrerende direktør Stephan Schors være til stede og komme med oplæg samt svare på spørgsmål fra de fremmødte.

Dagsorden til dialogmødet den 25. september er umiddelbart som følger:

  1. Velkomst - AaB er på dagen vært ved en øl eller sodavand
  2. Opdatering på den nuværende og strategiske situation i AaB ved Stephan Schors
  3. Sportslig opdatering i AaB ved Allan Gaarde
  4. Spørgsmål

AaB håber, at se mange AaB-fans til årets dialogmøde og modtager gerne på forhånd input og spørgsmål til begge oplæg. Disse bedes sendt til AaB’s fankoordinator Christian Golding på cga@aab-as.dk senest torsdag den 21. september.

Vi ses!

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af AaB-Lyngby Boldklub

25. september 2017 kl. 07:40 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

AaB fortsætter fremgang

24. september 2017 kl. 16:01 af Rasmus Estrup

AaB besejrede søndag eftermiddag Lyngby Boldklub med 3-1 på Aalborg Portland Park. Pavol Safranko, Jakob Ahlmann og Magnus Christensen scorede for Hele Nordjyllands Hold, der med sejren nu er ubesejret i de seneste ni kampe og i skrivende stund indtager 7. pladsen i Alka Superligaen med 12 point. 

AaB pressede gæsterne fra start og havde i løbet af de første ti minutter tre nærgående hjørnespark. 

Første gang der gik et sus igennem publikum på Aalborg Portland Park, var det dog ikke takket være et hjørnespark, men et skudforsøg fra Edison Flores efter fem minutter. Peruaneren modtog bolden fra Frederik Børsting og Pavol Safranko på kanten af feltet, hvor fra Edison Flores tæskede en afslutning på indersiden af stolpen helt oppe under den ene overligger. Men desværre for nordjyderne sprang bolden ud i spil og ikke ind i mål. 

I mål ville bolden heller ikke tre minutter senere, da Jannik Pohl forsøgte sig med et hovedstød i forlængelse af et hjørnespark. Angriberens hovedstød blev reddet af Lyngby-målmand Mikkel Andersen. 

Et kvarter inde i kampen fik Jannik Pohl igen muligheden for at bringe Hele Nordjyllands Hold i front. Angriberen fik ved at vriste sig fri af Thomas Sørensen tilkæmpet sig en friløber mod Mikkel Andersen. Men Jannik Pohls flade afslutning gik forbi fjerneste stolpe. 

Seks minutter senere fik AaB så målnettet til at blafre. I et godt AaB-angreb sendte Edison Flores bolden ud på kanten til Jakob Ahlmann, der slog et indlæg ind omkring målfeltet, hvor Pavol Safranko dukkede op og headede sin første Alka Superligascoring i nettet til 1-0. 

I kampens 30. minut skiftede Jakob Ahlmann oplæggerens rolle ud med rollen som målscorer. Med gennembrudspasninger lige efter tekstbogen kunne Frederik Børsting stikke bolden dybt til venstrebacken, der med masser af plads drev bolden frem og trykkede af. Afslutningen blev forsøgt blokeret af Lyngby-defensiven, men blokeringen sendte bolden i en høj bue over Mikkel Andersen og ind over målstregen til 2-0. 

Kort efter AaB's 2-0-scoring viste Lyngby Boldklub for første gang sin farlighed. Et indlæg fra venstre fik lov til at spadsere hele vejen gennem feltet og var lige ved at snige sig ind ved bagerste stolpe, men bolden gik forbi bagstolpen. 

Lige inden pausefløjtet forsøgte udeholdet sig med et hovedstød efter et hjørnespark, men forsøget tog Jacob Rinne sig sikkert af. 

Lyngby Boldklub var også først med en afslutning i anden halvleg, men Jesper Christjansens afslutning fra distancen efter 49 minutter gik over mål. 

Efter 51 minutter sprang bolden over 100 kamps jubilar Kasper Pedersen, hvilket gav Mayron George en friløber. men AaB's svenske målmand diskede op med en fremragende fodparade.

Riposten sprang ud til Michael Lumb, som trykkede af fra distancen, men også denne afslutning tog Jacob Rinne sig sikkert af. 

Efter 62 minutter opstod en ny stor chance til gæsterne. Mayron George vandt bolden i AaB-feltet og læderet røg videre til David Boysen, der blev så hårdt presset af Jacob Rinne, at han sendte afslutningen inde fra det lille målfelt på stolpen. 

To minutter senere fik Bror Blume en god hovedstødschance, men Lyngby-spilleren headede bolden så hårdt ned i jorden, at den gik over AaB-målet. 

I 70. minut fik Kim Ojo en ny god hovedstødsmulighed, men også han headede over mål. 

I løbet af anden halvleg havde Morten Wieghorst både sendt Oliver Abildgaard, Magnus Christensen og Jakub Sylvestr i kamp. De to sidstnævnte var kreatørerne bag opgørets sidste AaB-scoring til 3-0. Jakub Sylvestr blev spillet i dybden og fandt med en flad tværpasning Magnus Christensen, som gled scoringen til 3-0 over stregen. 

I dommerens overtid fik Lyngby Boldklubs Mayron George reduceret til 3-1 på et straffespark. 

Dermed vandt AaB kampen 3-1. Sejren sender AaB op på en øjeblikkelig 7. plads i Alka Superligaen med 12 point, og Hele Nordjyllands Hold har nu vundet fire af de seneste fem kampe og er ubesejret i de seneste ni kampe i træk. 

Forsøget på at forlænge den ubesejrede stime fortsætter søndag 1. oktober kl. 14.00, hvor AaB gæster FC Midtjylland på MCH Arena. 

Matchfacts - Alka Superligaen, 10. spillerunde

AaB-Lyngby Boldklub 3-1 (2-0)
22. min 1-0 Pavol Safranko, 30. minut 2-0 Jakob Almann, 90. minut 3-0 Magnus Christensen, 3-1 Mayron George
Advarsler AaB: Pavol Safranko (44)
Advarsler Lyngby Boldklub: Martin Ørnskov (42), Mayron George (77), kim Ojo (90)
5.280 tilskuere på Aalborg Portland Park.

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Edison Flores, Filip Lesniak, Robert Kakeeto, Frederik Børsting (78: Magnus Christensen), Pavol Safranko (82: Jakub Sylvestr), Jannik Pohl (68: Oliver Abildgaard).

Lyngby Boldklub (4-5-1): Mikkel Andersen, Jeppe Brandrup, Thomas Sørensen, Oliver Lund, Michael Lumb (63: Casper Højer Nielsen), David Boysen (71: Mathias Hebo Rasmussen), Martin Ørnskov, Mikkel Rygaard (46: Kim Ojo), Jesper Christjansen, Bror Blume, Mayron George.

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt

Tags på denne nyhed