16. oktober 2017 kl. 09:58 af Rasmus Estrup

Mandag eftermiddag kl. 14.00 ligger Bane 1 på Hornevej græs til en reserveholdskamp mellem AaB og Randers FC i Reserveholdsturneringen.

Assistenttræner Jacob Friis og udviklingschef Poul Erik Andreasen har valgt at starte i følgende formation:

På bænken sidder Oliver Abildgaard, Mathias Johannesen (U/19 Liga), Wessam Abou Ali (U/19 Liga), Thomas Albert Christiansen (U/17 Liga) og Mathias Ross Jensen (U/17 Liga).

Der gratis entré for alle interesserede.

Storsejr i U/19 Ligaen

16. oktober 2017 kl. 09:50 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: 6-1 over Vejle Boldklub.

Fire sejre i de seneste fire kampe. Det er status for AaB’s U/19-ligahold, der i weekenden besejrede Vejle Boldklub med 6-1 på Hornevej.

Allerede efter et kvarters tid blev en Vejle-spiller udvist, da han begik straffe. Wessam Abou Ali scorede, og så var AaB i front og en mand i overtal.

De bolsjestribede sad derfor på overtaget i kampen, og inden pausen havde Wessam Abou Ali scoret hattrick. Først fandt Jeppe Pedersen Wessam Abou Ali med en god bold. Angriberen tog et godt træk ind i feltet og scorede sikkert til 2-0. Kort før pausen sparkede Wessam Abou Ali et indlæg fra Lukas Klitten i nettet til 3-0.

Kort efter pausen var Wessam Abou Ali også involveret i målet til 4-0. Hattrick-skytten blev sendt af sted i en friløber og sendte bolden på tværs til en fri Jonathan Stæhr Larsen, der sikkert scorede.

Forsvarsspiller Anders Bærtelsen stod for målet til 5-0. Han brød selv bolden og løb med frem i det efterfølgende angreb, hvor han fik bolden i feltet og sørgede for AaB’s femte mål.

Små ti minutter før tid reducerede gæsterne til 5-1, inden Jonas Raunbak lukkede kampen til 6-1 efter forarbejde af Mathias Johannesen og Milad Samim.

- Vi havde et lille overtag i indledningen, og da vi kommer foran og i overtal, bliver overtaget stort resten af kampen. Resultatet er egentlig fortjent, for vi skaber en hel del chancer, siger U/19-ligatræner Lasse Stensgaard, som nu kan se tilbage på fire ubesejrede kampe i streg.

- Det er holdet som helhed, der er begyndt at fungere. Vi har hele sæsonen igennem scoret mange mål, men i starten gik der for mange mål ind. Det gør der ikke mere. Samtidig går vi ind til kampene med en fornemmelse af, at vi vinder, og stimen må gerne fortsætte i næste weekend, siger Lasse Stensgaard.

AaB indtager lige nu fjerdepladsen i U/19 Ligaen, og næste kamp spilles søndag 22. oktober på hjemmebane mod Silkeborg I.F. kl. 13.00.

U/17 Ligaen: 0-0 mod Vejle Boldklub

Der var lagt op til en topkamp mellem AaB og Vejle Boldklub i U/17 Ligaen. Og det var en topkamp, der endte målløs.

De to jævnbyrdige hold stod godt til hinanden, og begge hold havde en solid defensiv, der ikke førte mange chancer med sig.

AaB havde i løbet af kampen et par friløbere og et par pæne hovedstødschancer, men formåede ikke at udnytte dem. Omvendt havde Vejle Boldklub et skud på træværket og ellers blot tilløb til chancer.

Derfor endte den tætte affære, som den startede; 0-0.

- Det var to gode hold, der stod defensivt på banen. Selvom det var en jævnbyrdig kamp, havde vi alligevel overtaget i forhold til possession og store chancer, så det er en kamp, hvor vi skal være mere skarpe, siger U/17-ligatræner David Olsen.

- Vi har nogle spillere, der er meget ærgerrige, og vi vil gerne være et tophold, men det kræver også, at vi er mere skarpe i en kamp som denne, siger David Olsen.

AaB’s U/17-ligahold indtager tredjepladsen i U/17 Ligaen. Holdet spiller først igen 4. november kl. 15.15 på hjemmebane mod Silkeborg I.F.

Danmarksserien: 1-1 mod Holstebro Boldklub

I Danmarksserien var AaB på en svær udebanetur mod topholdet Holstebro Boldklub, der havde omkring 400 tilskuere på lægterne.

AaB startede kampen bedst, og Niclas Lind Simonsen bragte gæsterne i front med 1-0, da han sparkede et frispark op i det ene målhjørne.

Første halvleg var generelt meget livlig med chancer i begge ender, men mod slutningen af halvlegen begyndte hjemmeholdet at få overtaget.

Efter pausen kom Holstebro Boldklub ud som lyn og torden, og kort inde i anden halvleg udlignede de, da AaB ikke var hurtige nok over en andenbold efter en clearing i eget felt.

I anden halvleg bølgede spillet også med chancer i begge ender. Mod slutningen var AaB ovenpå og havde blandt andre to forsøg på træværket, men kampen sluttede 1-1.

- Det var en svær udekamp i en fed kulisse, og det var tydeligt, at det ikke er tilfældigt, at Holstebro Boldklub ligger i toppen af Danmarksserien. De spiller med høj intensitet og fysik, og det var godt for vores unge spillere at prøve at spille over for sådan et mandskab i den kulisse, siger Danmarksserietræner Kenneth Cortsen.

- Kampen var af rigtig høj kvalitet med masser af tempo, intensitet og nerve, og spillerne skal have ros for at levere en god præstation over hele linjen, siger Kenneth Cortsen.

AaB’s Danmarksseriehold er nu ubesejret i de seneste otte kampe i streg. På lørdag kl. 13.00 skal AaB igen i aktion, når det gælder et lokalopgør på udebane mod Vejgaard Boldspilklub.

15. oktober 2017 kl. 16:10 af Rasmus Estrup

AaB hopper i skrivende stund op på en syvendeplads i Alka Superligaen. Hele Nordjyllands Hold vandt søndag 1-0 over FC Helsingør på Aalborg Portland Park. Sejrsmålet blev sat ind af Jannik Pohl, der er oppe på fire scoringer i denne sæsons Alka Superliga.

Det var første Alka Superligaopgør mellem AaB og FC Helsingør, og de to klubber brugte indledningen på lige at se hinanden an. Gæsterne forsøgte sig tidligt med et langskud efter en omstilling, men herefter satte AaB sig på overtaget og prøvede løbende at komme igennem over kanterne.

Efter 11 minutter førte et indlæg fra Jakob Ahlmann til et hjørnespark, der gav nordjyderne kampens hidtil bedste chance.

Edison Flores sendte nemlig hjørnesparket ind til kanten af det lille felt, hvor Pavol Safranko hoppede op til en god hovedstødschance. Men den slovakiske angriber fik kun snittet bolden, der fortsatte lige forbi Jores Okore og ud til målspark.

Efter 20 minutter forsøgte AaB sig i et par omgange fra distancen. Først blev Frederik Børstings forsøg blokeret, dernæst fik Edison Flores sin afslutning rettet af, og endelig sparkede Jannik Pohl forbi fra målfeltets bue efter oplæg fra Pavol Safranko.

To minutter senere sparkede Edison Flores et frispark direkte mod mål, men frisparksforsøget blev ramt af muren.

25 minutter inde i dysten løb Frederik Børsting fra udeholdets forsvar og nåede frem til bolden lige inden Helsingør-målmand Mikkel Bruhn, der ellers var gået ud af feltet for at hente bolden. Frederik Børstings skud fra en akavet position gik dog over.

I kampens 28. minut fik Frederik Børsting en ny mulighed, som endte med en scoring af angriber Jannik Pohl. Jakob Ahlmann brød igennem i venstre side. Backen sendte et fladt indlæg ind til Frederik Børsting, som sparkede fladt mod kassen. Tæt under mål afrettede Jannik Pohl forsøget og sendte det i netmaskerne til 1-0. Det var i øvrigt Jannik Pohls fjerde mål i Alka Superligaen i denne sæson.

Fem minutter senere fik AaB alletiders chance for at fordoble føringen, da nordjyderne fik tilkendt et straffespark, da en af gæsterne havde arm på bolden i straffesparksfeltet. Pavol Safranko tog sig af forsøget fra pletten, men hans flade afslutning blev reddet af Mikkel Bruhn. Dermed var stillingen fortsat 1-0 ved pausefløjtet.

Kort efter pausen appelerede FC Helsingør for et straffespark, men fik det ikke, og i det 51. minut var AaB så igen farlige. Jannik Pohl satte speederen i bund og fangede bolden i højre side. Målscoreren driblede langs baglinjen ind mod mål, men lige i afleveringsmomentet blev bolden pillet fra ham af Helsingør-målmanden.

FC Helsingør ville efter pausen ikke stå tilbage for AaB's mange forsøg i første halvleg. Men de helt store målchancer lod vente på sig, og i stedet forsøgte gæsterne sig fra distancen. Først med et frispark rigtig langt ude fra, hvor Mathias Johannsen overraskede alle ved at sparke mod mål i stedet for at lave et indlæg. Men afslutning gik forbi og gav Jacob Rinne et målspark.

Kort efter prøvede Christian Køhler yderst kompetent fra distancen. Midtbanespillerens hug susede på overliggeren bag en sagesløs Jacob Rinne.

Midtvejs i anden halvleg forsøgte Mathias Johannsen sig igen med en ny afslutning, da et fladt indlæg fra modsatte side havnede hos ham, men Johannsens forsøg gik langt forbi.

Målscorer Jannik Pohl fik med lidt over 20 minutter igen en mulighed for at blive dobbelt målscorer. Pavol Safranko blev spillet i dybden i gæsternes felt og lagde bolden på tværs, hvor angrebskollegaen lige nøjagtig nåede frem og fik foden på, men kuglen trillede lige forbi stolpen.

Et kvarters tid før slutfløjt fik indskiftede Oliver Abildgaard sat hovedet på et hjørnespark, men bolden gik langt over.

Efter 85 minutetr fik Pavol Safranko en chance for at lukke kampen. Slovakken driblede sig frem til en skudmulighed, men i stedet for at sparke på mål, tog han et ekstra træk. Det bragte ham i en sværere situation, hvorfra hans afslutning ikke ramte målet.

Trods et par forsøg til FC Helsingør i slutminutterne holdt AaB stand og vandt første Alka Superligakamp mod FC Helsingør 1-0.

Sejren og de tre point sender i skrivende stund Hele Nordjyllands Hold op på syvendepladsen i Alka Superligaen med 15 point.

Jagten på flere point fortsætter mandag 23. oktober på udebane mod Randers FC.

Matchfacts - Alka Superligaen, 12. spillerunde

AaB-FC Helsingør 1-0 (1-0)
28. min 1-0 Jannik Pohl
Advarsler AaB: Kristoffer Pallesen (58), Jakob Ahlmann (78)
Advarsler FC Helsingør: Daniel Jørgensen (27), Mathias Johannsen (90)
6.972 tilskuere på Aalborg Portland Park.

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Frederik Børsting (67: Oliver Abildgaard), Robert Kakeeto (84: Jakub Sylvestr), Filip Lesniak, Edison Flores (79: Kasper Risgård), Pavol Safranko, Jannik Pohl.

FC Helsingør (3-5-2): Mikkel Bruhn, Daniel Jørgensen (83: Morten Hegaard), Andreas Holm, Søren Henriksen, Jonas Henriksen (58: Adnan Mohammad), Patrick Olsen, Christian Køhler, Mikkel Basse, Mathias Johannsen, Matheus Leiria (68: Nicolas Mortensen), Anders Holst.

Dommer: Dennis Mogensen.