Lyse udsigter for Abildgaard og Pallesen

22. november 2017 kl. 09:40 af Rasmus Estrup

Kristoffer Pallesen måtte efter et vrid anklen lade sig udskifte i første halvleg i mandags mod FC Midtjylland, og Oliver Abildgaard blev skiftet ud i pausen efter et knockout kort før pausefløjtet. Heldigvis ser det positivt ud for de to spillere. 

- Oliver blev ramt uheldigt og utilsigtet, og selvom han gerne ville have spillet videre, valgte vi at skifte ham ud i pausen. Heldigvis er der ingen tegn på hjernerystelse, så han bør være klar senere på ugen, siger cheftræner Morten Wieghorst.

- Kristoffer har selvfølgelig ikke kunnet træne tirsdag, men vi kigger på ham senere på ugen, og der er en rimelig sandsynlighed for, at han kan være med omkring truppen til kampen mod FC Helsingør, siger Morten Wieghorst. 

Edison Flores sad over i kampen mod FC Midtjylland med en mindre overbelastning i låret, men han forventes at træne på fuld tryk igen på torsdag. 

For de øvrige skadesramte spillere i truppen går genoptræningen efter planen. Jakob Ahlmann, der i landskampspausen fik en forstrækning i lyskeregionen, forventes at være en i spil til næste uges kamp mod Lyngby Boldklub. 

Marco Ramkilde og Michael Lansing er begge begyndt at træne på græs, men de forventes først at komme i omdrejninger efter nytår. Marco Ramkilde vil dog formentlig allerede i næste uge så småt begynde at træne med resten af holdet. 

Magnus Christensen, der har det ene ben i en skinne på grund af et træthedsbrud, skal efter planen have fjernet skinnen på mandag. Målet er, at han kan begynde at bevæge sig i vinterpausen, så han kan være med i opstartsfasen efter nytår. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af AaB-FC Midtjylland

21. november 2017 kl. 08:14 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

Sen scoring sænkede AaB

20. november 2017 kl. 20:55 af Rasmus Estrup

I kampens 88. minut scorede Gustav Wikheim kampens enlige mål, og han sikrede dermed FC Midtjylland en sejr på 1-0 over AaB på Aalborg Portland Park mandag aften. 

AaB stillede med både Kasper Pedersen, Jores Okore og Jakob Blåbjerg i forsvaret for at dæmme op for FC Midtjyllands offensive kræfter. Og det var da også gæsterne, der startede med at bide fra sig offensivt.

Inden for de første ti minutter havde Filip Novak headet et indlæg over mål, Kian Hansen havde sparket et forsøg lige over og endelig havde Janus Drachmann kanoneret et langskud på stolpen. 

Efter det første kvarter hvor FC Midtjylland var dominerende, fik AaB en omstillingsmulighed. En god bold sendte Pavol Safranko i fuld firspring. Slovakken lagde en stikning til Jannik Pohl, som desværre blev løbet op, inden han kunne komme til afslutning. 

Efterfølgende fortsatte kampbilledet med gæsterne i teten, dog med færre muligheder end i begyndelsen. Næste afslutning faldt efter 25 minutter, da Mikkel Duelund efter et par driblinger ved baglinjen afsluttede lige på Jacob Rinne. 

Et kvarter før pausen fik Paul Onuachu headet bolden i nettet bag Jacob Rinne i forbindelse med et indkast, men der blev fløjtet frispark til AaB i situationen, hvorfor stillingen fortsat var 0-0. 

Seks minutter senere opstod en lignede mulighed til gæsterne. Denne gang fik Alexander Sørloth headet på mål efter et langt indkast, men Jacob Rinne fik på flotteste vis reddet. 

Kort før pausen fik Jakob Blåbjerg trykket på kassen fra distancen, men skuddet sad lige i favnen på Jesper Hansen. 

Efter pausen stod AaB tidligt for holdets hidtil største chance. Rasmus Würtz vandt bolden på egen banehalvdel og startede en omstilling. Her strøg Jannik Pohl til baglinjen og lagde bolden fladt tværs gennem feltet. Læderet passerede Pavol Safranko og indskiftede Rasmus Thellufsen, inden en forholdsvis fri Frederik Børsting tordnede et forsøg forbi mål. 

Efter 55 minutter fik AaB en endnu større mulighed for at komme foran. Efter en dødbold til FC Midtjylland vandt Jannik Pohl bolden, og angriberen var mand mod mand med en af gæsternes forssvarsspillere med halvanden banehalvdel til mål. AaB-angriberen drev bolden frem, mens Patrick Kristensen sprintede med bagved. Ved kanten af feltet spillede Jannik Pohl bolden på tværs til en helt fri Patrick Kristensen, men den indskiftede AaB-spiller fik overplaceret sparket, der gik lige rundt om den ene opstander. 

Med en lille halv time igen fik Frederik Børsting trykket af lige på Jesper Hansen efter en dybdebold til Jannik Pohl, og minuttet senere fik Paul Onuachu et frit hovedstød i modsatte ende. Men også denne afslutning sad lige på Jacob Rinne. 

Efter 69 minutter jagtede Rasmus Würtz et drømmemål, da han sendte en helflugter afsted, som tvang Jesper Hansen til en god redning nær den ene stolpe. 

Endnu en AaB-mulighed bød sig med et kvarter igen, da Rasmus Thellufsen sendte et hjørnespark ind i gæsternes felt. Kasper Pedersen nåede op til kuglen, men forsvarsspillerens hovedstødsforsøg gik forbi fjerneste opstander. 

Tre minutter senere pressede FC Midtjylland på, og efter en flad aflevering gennem AaB-feltet afsluttede Rasmus Nissen lige på Jacob Rinne. 

Ni minutter før tid fik Gustav Wikheim pludselig en stor mulighed, da han slap igennem med Jacob Rinne, men AaB's svenske keeper sprang frem i bolden og fik afværget situationen. 

Efter 87 minutter fik Gustav Wikheim igen muligheden, og denne gang udnyttede han den og bragte FC Midtjylland foran 1-0. En høj bold, blev ikke afværget af AaB-forsvaret, men headet op i luften mod eget mål. Her var gæsternes angriber først over den, og efter en dribling, der satte Kasper Pedersen, sendte Gustav Wikheim bolden i nettet til 1-0. 

Med nederlaget har AaB 19 point, hvilket rækker til en ottendeplads i Alka Superligaen, hvor nordjyderne er tre point efter FC København og OB på sjette- og syvendepladsen.

AaB's næste kamp spilles på lørdag 25. november kl. 16.00 på udebane mod FC Helsingør. 

Matchfacts - Alka Superligaen, 16. spillerunde

AaB-FC Midtjylland 0-1 (0-0)
88. min 0-1 Gustav Wikheim
Advarsler AaB: Filip Lesniak (58)
Advarsler FC Midtjylland: Alexander Sørloth (60), Kian Hansen (66)
5.876 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (3-4-3): Jacob Rinne, Kasper Pedersen, Jores Okore, Jakob Blåbjerg, Kristoffer Pallesen (36: Patrick Kristensen), Rasmus Würtz (84: Kasper Risgård), Filip Lesniak, Oliver Abildgaard (46: Rasmus Thellufsen), Frederik Børsting, Jannik Pohl, Pavol Safranko. 

FC Midtjylland (3-4-3): Jesper Hansen, Kian Hansen, Zsolt Korcsmár, Filip Novak, Rasmus Nissen, Jakob Poulsen, Janus Drachmann, Marc Dal Hende, Mikkel Duelund (63: Rilwan Hassan), Paul Onuachu (63: Jonas Borring), Alexander Sørloth (Gustav Wikheim). 

Dommer: Peter Kjærsgaard

Tags på denne nyhed

Nadias sandwich i boderne fra mandag aften

20. november 2017 kl. 12:37

På baggrund af ønsker fra tilskuere og fans om at kunne købe sandwich i boderne, vil AaB på forsøgsbasis afprøve denne mulighed til efterårets sidste tre hjemmekampe startende med aftenens kamp mod FC Midtjylland.

Den lokale Sandwichbar Nadias Sandwich bliver leverandør af to varianter af sandwich, der i forsøgsperioden sælges i et begrænset antal til 40 kr. pr. styk i boderne på Weber-, Spar Nord- og 3F Tribunen – i første omgang dog med undtagelse af udebaneafsnittet.

Det vil være muligt at vælge mellem følgende to varianter:

- Kylling og bacon med iceberg salat, tomat, agurk og karry dressing i groft brød

- Shawarma med iceberg salat, tomat, agurk og hvidløgsmayo i groft brød

Da der er tale om salg af sandwich på forsøgsbasis vil der til aftenens kamp være i alt 150 sandwich til salg på Aalborg Portland Park.

Tags på denne nyhed